- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lóri papagáj
csendes tag
Szia!
Kizárólag az AV rész vírusminta-frissítési mechanizmusára gondoltam, amik elsősorban a lassú, Pentium 3 osztályú és kevés memóriájú gépeket rendkívül igénybeveszik. Tulajdonképpen nem az adatbázisfájl letöltési mérete a baj, hanem hogy egyenként fésüli össze a letöltött, verziószámukat tekintve eggyel mindig növekvő frissítő vírusminta-fájlokat a már gépen meglévő adatbázissal, úgy értem, ha a különbség mondjuk 296 fájl az aktuális vírusminta-fájl verziójához képest, akkor annyiszor fog egy közel 100 MB-os, egyre növekvő fájlt létrehozni a nullából, ez a bases.cav fájl, hosszabb-rövidebb várakozási időkkel az egyes összefésülések során. Egy hosszabb, soklépcsős frissítés így lassú gépen több, mint egy óra, intenzív processzor- és lemezhasználattal. (Persze mondhatod, ezeknek a hardvereknek kuka kell.)
Sokan rágják a Comodo fejlesztőinek fülét hónapok óta a fórumokon az offline adatbázis időközönként kiadott hivatalos, telepíthető verziójáért, eddig hiába (az Avast a sajátját ki szokta adni, sőt, tudomásom szerint a telepítőjük mérete is mindig növekszik, ahogy nő az adatbázis - bár ezt mélyebben nem vizsgáltam, márrmint hogy a programmal mindig a telepítő dátuma szerinti friss adatbázis települ-e -, plusz az online frissítési metódusuk is ügyesebb, lassú gépek előnyben). Remélem, precízen fogalmaztam meg, semi többre nem gondoltam a gépigénnyel kapcsolatban.
Végülis ezt egy hozzáértő áthidalhatja úgy, hogy ha van már frissített bases.cav fájlja, csökkentett módban elindítva a célgépet, lecserélheti a fájlt és így kevesebb frissítéssel megússza. De hogy pozitívumot is mondjak, nekem az Avasttal van fenn együtt a CIS, ami neki nem összeférhetetlen, és a CAV általában majdnem mindig mindent "egy körrel" előbb érzékel. Szerintem nem voltam igazságtalan
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged