- A Honor 400-ak is beszállnak a számháborúba
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anno, amikor elkezdtem asszonynak beszélni a robotporszívóról, ő is azt mondta, hogy az 1800 wattos Philips porszívó gyorsabb, hatékonyabb és negyed annyiba kerül. És még kaptam néhány lesajnáló megjegyzést, hogy ismerősök sincsenek oda érte mert kihagy részeket, nem szed fel mindent stb. Akkoriban csak a bolyongó robotok voltak, legtöbbjükön még főkefe se. Aztán egyik karácsonyra vettem neki egy robotot, az első térképezős-radaros szisztematikusan satírozó Xiaomi gen 1-et. Azóta is az járkál a házban. És a szőnyegből több koszt szed ki mint a Philips. Közben annyi változott, hogy asszony imádja, sőt elkezdte mondogatni, hogy kár, hogy nem tud felmosni. Én meg felvilágosítottam, hogy vannak olyan robotok is amik feltörölnek maguk után, és nem legyintés volt a válasz, hanem felcsillant a szeme. Szóval ha egyszer megpenditem a robot cserét, biztos nem fog lehurrogni.
-
-
Ixion77
addikt
Az a létjogosultsága, hogy mivel naponta körbemegy, ezért mindig tiszta a lakás. Mióta megvan, évente egyszer takarítunk manuálisan. Elég sok időt megtakarít ezzel.
Másodlagos haszna a gyereknevelés. Megmondom nekik hogy vagy felpakolnak a robot elől, vagy nekik kell felporszívózni a lakást. És mivel minden nap megy a robot, ezért kénytelenek minden nap elpakolni.
-
Ennek alapvetően az a lényege, hogy nem Te dolgozol.
Ezt sajnos valaki el tudja fogadni, valaki meg sosem adja ki a munkát a keze közül.Igen, sokan még a navigációnak sem akarnak hinni, nehogy már egy szoftver megmondja merre menjek...
Széles a piaca ezeknek a termékeknek, és a napi szintű használata hozzájárul az általános szállópor csökkenéshez a lakásban-házban. ( nem köhög a gyerek pl... )
Biztos, hogy Te jobban takarítasz tizedannyi idő alatt, ezek a gépek viszont akkor dolgozhatnak, amikor Te épp dolgozol. Pénzt keresel. Én ezt mérlegeltem a vásárláskor.
A takarításra fordított idő másra is hasznosítható.Nálunk 6 éve megy robotporszívó, 4 évig az 1gen Mi Robot Vacuum, majd Dreame D9 ment egy évet és akkor merült fel az igény egy komolyabb gépre egy Roborock Q Revo lett a választás. ( látva a piac fejlődését 2-3 éven belül cserélve lesz egy hatékonyabb gépre)
Nálam a robotporszívó hasonló szintű eszköz, mint a mosógép-mosogatógép ( valószínűleg jobban mosogatsz kézzel, de a gép mégis alaposabb...és valószínűleg jobban mosol a kádban mosószappan is, de valószínűleg a mosógépet használod te is.)
És a szárítógép még, ami főleg őszi-téli időszakban hasznos.Tény: A robotporszívó nem mindenki lakásába való, de megdöbbentő tud lenni az első kör után mennyi koszt szed össze... És ez nem a Lux-porszívóügynökös duma..
@Janika--1982: Nem feltétlenül, az autó is lustáknak való, mert gyalog is mehetünk.
EGy irodában pl. nekünk egy olcsó Lydsto dolgozik, 2-3 alkalommal egy héten, időt spórol meg nekünk. Itthon is. Lehet ezt máshogy is nézni, de alapvetően azt látom a legutóbbi érvek ezek lettek, hogy az vesz robotporszívót, aki lusta...
Én nem meggyőzni akarlak, de ez roppant primitív érv annak tükrében, hogy sosem használtál mondjuk egy közepes robotporszívót...
Kérdezd meg erről azokat az asszonyokat, akiknek van és hogy mekkora segítség, mert gondolom otthon sem a férfi hordja a porszívót...
Én a fórumon azt tapasztaltam, hogy a robotporszívós topicban nagyon sokan kérnek mégis tanácsot, nos ők lusták?A facebookos csoportban pedig rengeteg vevőjelölt van.
Szerintem meg inkább oda került ez a termékkategória, ahova a többi háztartási gép.
Lusták számolhatnak fejben is...De valóban, ezek nem valók mindenkinek, ők mindig is hangosan fogják ellenezni, hogy minek ez mégis...
Nos csak egy példa.. Egy legolcsóbb masina, 6 nappal azután, hogy egy Q Revo dolgozott...
Nézd meg mennyi koszt szedett össze...
( Engem mindössze a robotporszívók gyártói hálózata érdekel amúgy, ezért kezdtem el velük foglalkozni.
A videó meg saját , de nem vagyok profi, és nem is célom)
-
Az biztos, csak egyrészt a kettő nem zárja ki egymást, másrészt nem fogod minden nap reggel 6:45-kor megcsinálni, miután elmentél dolgozni. Pláne nem éveken át. Senkit nem akarok meggyőzni, de nálunk most már sokadik éve megy minden nap a legalapabb, első generációs xiaomi smart vacuum. Ha bedöglik, biztos hogy veszek majd valami másikat. Hardcore mennyiségű port szed össze úgy, hogy szombaton mindig takarítunk mellette, és sokszor szerdán is.
Ezt a magas küszöb lekűzdést más gyártó is bevethetné, hátha az olcsóbb modellekbe is bekerül idővel.
-
cs.zs.
veterán
"...Továbbra se érzem létjogosultságát ezeknek..."
Kis hazánkban, legalábbis a nettó 250-300ezres szabolcsi/hajdú-bihari bérek, és a 130-150ezres átlagos nyugdíjak mellett semmi, ez igaz.
De vannak mendemondák, miszerint a világ más részein ettől többet is lehet keresni...
-
paatrick
őstag
Továbbra se érzem létjogosultságát ezeknek. Tizedannyi idő alatt jobban kitakarítok egy hagyományos porszívóval.
-
Plug Life
senior tag
Megvárom azt, amelyik felmegy a lépcsőn 😂
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Dreame X50 Ultra a gyártó új csúcsgépe, amely az elődmodell sok hiányosságát javítja
- Apple Gyári Dobozos Gyorstöltő 20W USB-C - LIGHTNING (Type-C) telefon töltő (adapter, töltőkábel)
- Nagyon jó minőségű usb c-c kábel adat és töltőkábel 1 méter
- Gamevice kontroller - ipad / ipad air lightning
- Spigen Thin Fit Pro + Spigen Slim Armor Pro Samung Galaxy Z Fold5 -höz
- Anker B81L6 240W 180cm USB-C kábel (2 darabos csomag)
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN Z1 Plus Corsair 850W
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E756 - i5-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" HD I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest