- iPhone topik
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Yettel topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Magisk
Aktív témák
-
marcee
addikt
Köszönöm a segítséget, még nem voltam azóta a cimbinél, de kipróbáljuk amit írtál.
Eddig nem tudtunk virtualdub-bal felévenni, de talán majd azzal WDM-VFW átalakítóval sikerül.
Az eredeti kérdére nincs ötleted?
Azt írtam már, hogy divx-ben azért otthon vagyok, így az ingyenességi kérdés az említett mjpeg codec-ekre vonatkoztt. Azóta leszedtem a PICVideo codece-ket és konvertálgattam velük meglévő nagyobb felbontású videóimat, hát elszomorodtam, a jó minőséghez bitang nagyok lettek. Meg persze befigyelt e PICVideo internet címe a képre, ergo arrra is sikerült rájönni, hogy nem ingyenes :O -
marcee
addikt
Nem nagyon értek egyelőre a cepture-öléshez (digi video vágás/konvertálásból azért már van tapasztalat), de én is ismertem az alapszabájt, hogy nem divx-be digizünk, csak éppen az mpeg2 nem ment, kipróbáltam a divx-et, az meg ment és szépek is lettek, csak nem szerkeszthetők (az eredeti kérdés erre vonatkozott :D).
Egyéb ként a beállítható legmagasabb sávszélességgel vettem fel és utólag akartam n-pass tömörítést (n>1).
Ezek a codec-ek ingyenesek?
a 15-25gigát nagyon sokallom, nincs még egy elfogadható középút, bár a minőséghez ragaszkodom, olyan 3-6 giga/óra lenne elfogadható. Csak full pal felbontás jöhet szóba. -
marcee
addikt
Sajnos nekem nincs tuner kártyám, a fent említett kártya egy barátomé, ha járok nála feltétlenül kipróbálom a javaslataidat.
Mpeg codec-kel nem vett fel semmit az iuvcr, erre rögtön kipróbáltam az mpeg4 codec-eket és azokkal nagyon szépen ment. De akkor ezt is megpróbáljuk. Eredetileg a kártyához windvr járt azzal vettünk fel mpeg2-t, de nem voltunk elégedettek a minőséggel, igaz mások lakásban/tv rendszeren próbáltuk utoljára. -
marcee
addikt
Benne van a kérdésben, hogy iuVCR-t használtam. Nagyon jó programnak tűnik és mindenki csak ezt ajánlja, ezért ha egy mód van rá, ezt szeretném használni.
A virtualdub-bal nem működött a capture, de az amúgy is elég fapados lenne.
Videószerkesztésben/tömörítésben nem vagyok már kezdő, biztosan nem a codec beállításokat toltam el. -
marcee
addikt
Up!
-
marcee
addikt
Egy Wajet Mpeg TV Station PCI tuner + iuVCR comboval vettem fel néhány párperces jelenetet egy barátomnál a próba kedvéért, hogy megnézzem a minőséget, ill. hogy mit bír a gépe. (felbontás-codec kombinációk). Nem volt rá sok időm, így amikor a fentlévő mpeg2 codec-kel nem funkcionált, akkor divx3 low-fast, divx5.0.5 és xvid codec-ekkel próbálkoztam, ezekkkel nagyon szépen ment a felvétel, megfelelően magas bitráta esetén szép is lett. A probléma az, hogy a felvett anyag a VirtualDub szerint hibás: megnyitja szó nélkül, jól látja a felbontást, de nem jeleníti meg a képet: Error decompressing video frame 0. Unknow error (error code -100). Amit elfelejtettem, hogy a világon mindennel le tudom játszani probéma nélkül! „Scan video stream for errors” parancsra azt állítja, hogy a kulcskockák rosszak, a többi jó, de decompresszálhatatlan.
A divxfix, divxrepair, .. programok is hibásnak mondják, javítással használhatatlant csinálnak belőle.
Nincs most más szerkesztő a gépen csak a Windows Movie Maker, annak nem volt problémája, le tudtam menteni .wmv-be, de nekem ez nem elég, én 2-pass virtualdub utómunkát szeretnék.
Aktív témák
Hirdetés
- SZÉP Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó Apple MacBook Pro 13" A1706 (Late 2017, Silver - EMC 3163)
- Amazfit GTR 2 Classic okosóra dobozában töltőkábellel
- Mac mini M1 chip 8 magos CPU-val, 8 magos GPU-val
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest