Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
válasz
macikos #1900 üzenetére
Tekintve, hogy Gépész vagyok és nem Infós, így ez valahogy nagyon nem tud érdekelni. Nem emlékezhetek mindenre.
gepeszhallgatokent valoszinuleg eleg ertelmes ember vagy, igy foleg nem okozhat(na) gondot az altalanos iskola kb. 2. osztalyaban tanultak felelevenitese (kacsacsor balra, kacsacsor jobbra). semmi mas kulonbseg nincs a max. es min. kereses kozott...
de mondom, nem szemelyeskedni akarok, csak kicsit gondolkozzatok mar mielott irtok ide... mondjuk minimalis odafigyelessel, gondolkodassal siman megelozheto lenne a PH-s forumok postjainak kb. 80%-a
(beleertve nem ritkan az enyemeket is...)
-
Korcsii
őstag
válasz
macikos #1894 üzenetére
pl csinálsz két változót: int melyik, mekkora;
A melyik megkapja az első elem sorszámát (i, azaz valószínűleg 0), a mekkora pedig az első elem értékét. Majd egy for ciklussal végignézed az összes többi elemnél, hogy az kisebb-e nála. Ha igen, akkor a melyik megkapja az i értékét, a mekkora meg az adott értéket. Végül a melyik alapján be tudod azonosítani, hogy melyikről van szó... persze ha csak egy adat van, akkor i helyett egyből lehet azt is tárolni... ha meg csak az ár kell, akkor a melyik el is hagyható...
(nem néztem a kódod, és eddig még csak C-ztem, C++ még a jövő zenéje) -
ArchElf
addikt
válasz
macikos #1894 üzenetére
Eh... Miskolci Egyetem. Mi folyamatosan azt röhögtük (Kiegészítő Levelező Info szak), hogy megtanítanak 20 óra alatt C-ben, majd 20 óra alatt C++ ban programozni (első két félév), majd a harmadikban linux alá C-ben IPC-t kellett programozni (shared memory, szemaforok, signaling, stb.) Többen voltak nem infós előélettel az évfolyamban. A legtöbb ember úgy csináltatta meg a beadandót programozó ismerősével (vagy annak híjján pénzért)...
De hát mit várjon az ember, ha pénzért kap papírt (levelező oktatás). A tanárok sírnak, hogy szombat-vasárnap kell bejárni tanítani (mintha nekünk semmi dolgunk nem lett volna hétközben), persze a vizsgát egyesek képesek kedd reggel 8-ra kiírni...
Amúgy nekünk a DevC++ -t próbálták erőltetni, de ennyi óra mellett semmi értelme nem volt az egésznek.AE
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
macikos #1894 üzenetére
A TurboC-t felejtsd el. Ha erőforráskímélő fejlesztőkörnyezetet akarsz, akkor ott van többek közt a Code::Blocks.
Kérdésre: [link] (akár első találat...)
(egyébként komolyan nem értem, ha a maximumkeresés megy, akkor mi a gondod a minimumkereséssel?)
Amúgy meglep, hogy ME-en ilyen szarul tanítják a programozást.
-
doc
nagyúr
válasz
macikos #1894 üzenetére
ha a maximum keresesbol nem tudsz minimumkeresest csinalni, akkor bocs hogy ilyet mondok, de nagyon nincs ott helyed...
a TurboC meg irtozatos, gyakorlatileg nincs egyetlen szabvanyos eleme sem, az ok amiert azt tanitjak sok helyen az, hogy ingyenes (na meg persze a 20 eve kemiatanarbol atkepzett oktatok ezt ismerik, es nem hajlandoat ujat tanulni)
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
macikos #1890 üzenetére
Most komolyan, Te milyen fordítót használsz, amiben ez működik, és ami nem pampog azért, hogy tele van hibákkal?
Meg sem próbáltam megérteni a programodat, mert annyi időm nincs, de a következő pl. micsoda?
typedef int bool;
?Felül akarod definiálni a bool típust, vagy mi? Ennek semmi értelme.
Ezenkívül a main()-nek nincs vége sehol, plusz ott a legvégén van egy else ágad, ami után van egy felesleges kapcsos zárójeled.
A void main()-hez NE szokj hozzá, int main() a szabványos, és a programod térjen vissza 0-val, ha sikeresen lefutott. Lehet itt magyarázkodni, hogy dehát egyes fordítók elfogadják, stb., de akkor sem helyes.
Ezenkívül ismét van két for ciklusod, amiben i nincs deklarálva int-ként (127. és 157. sor a pastebin-en).
Az meg a legrosszabb, hogy nincs semmiféle hibakezelésed (pl. amennyiben a bemeneti adatok helytelenek, akkor írjon ki hibaüzenetet, majd kérje be újra az adatot, és ehhez hasonlók), ahogy már Jester01 is írta.
Amúgy most kipróbáltam, és felvittem egy karóra meg egy falióra adatait (mellesleg a mutatók számához (amit bekérsz) beírhatok nyugodtan akár 532-t is, azt is elfogadja...), és a végén azt írta ki, hogy nincs a nyilvántartásban óra...
(ergo nem működik)
Mellesleg elég érdekesnek tartom, ha Ti C-t tanultatok, és vegyítettétek a tananyagot az objektum-orientált programozás C++-os elveivel...
És ezek szerint a tanár hülyeségeket (csupa nem szabványos dolgot) oktatott nektek. Gáz.
-
Jester01
veterán
válasz
macikos #1888 üzenetére
Mert a szabvány az #include <iostream>, továbbá using namespace std; ajánlott.
getch ugyancsak nem szabványos, ahol ezt tanítják ott baj van. Természetesen az egész conio.h nem szabványos, a képernyőtörlésre sincs sajnos szabványos megoldás. Ilyen beandadókban általában nincs is jelentősége, sokkal fontosabb (jobb helyeken) az, hogy szabványos kód legyen. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
macikos #1882 üzenetére
És ez hol C? Ez C++.
Nem tudnád feltenni valami normális szintaktika-kiemelős helyre, ahol nem megy szarrá a tördelés? Ez így teljes mértékben átláthatatlan. Pl. pastebin.com
Mellesleg a for ciklusoknál rendszeresen lehagyod az i deklarációját (int i=0; helyett sima i=0;-t írsz, míg a korábbi int i változók csak a cikluson belül élnek)
ezenkívül a clrscr(); nem minden fordítónál működik, helyette működhet pl. a system("CLS");.
Olyan nincs, hogy iostream.h, helyette:
#include <iostream>
Nincs kiterjesztés!
Ezek csak az elsőre feltűnő hibák, de jó lenne, ha felpakolnád áttekinthető, indentált formában, mert ez így nagyon gáz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Házimozi haladó szinten
- Yettel topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android szakmai topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Videószerkesztés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Használt gamer/ workstation laptop felvásárlás TÉNYLEG magas áron!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest