- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenkire rálicitál az új Oppo kameratelefonja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
llaszlo
veterán
Köszi. Igaz, a space-t nem vettem figyelembe.
Példa
Dr Kiss József Géza
Ez így jó.
De pl a
Dr. Kiss József Géza-ban a pont karakter már felesleges, vagy bármi más pl: , ; számok stb.A táblázatra fejből nem emlékszem de valahogy így néz ki
A, Á = 1
B = 5
C = 7
D = 11
stbA bevitt szövegből pedig karakterenként kiolvasom az elemeket és ha A van, akkor ugye 1-el növelve az értéket ha B, akkor 5-tel stb. A space és minden egyéb, viszont 0 kell, hogy legyen, vagy nem is ad hozzá semmit sem. Mert ha eleve nincs egyezés a táblázat elemeivel, akkor mehet tovább a következő karakterre.
Megnéztem az isalpha függvényt. Ha jól értem a működését, akkor azzal ellenőrizni tudom, hogy betű vagy más karakter van-e. Ha igen, akkor mehet a táblázattal való összehasonlítás, hogyha nem, akkor beolvassa a következő karaktert. Ha így oldom meg, akkor az isspace nem is kell. Viszont a toupper-t le kell futtatnom előtte.
Azt hiszem, vissza kell mennem az alapokhoz, olyan régen írtam már programot. Viszont jó kis hobbi ez nekem
buherton: Ezt nagyon jó, hogy leírtad. Az alap cézár kódolás feladat amikor egy szöveget a betű eltolással titkosítottunk. Hú de rég volt 99.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Simbin topic (GTR, Race07, GTR Evolution, RaceRoom Racing Experience, stb.)
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Fejlesztői traileren a MOUSE: P.I. For Hire
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- Ingatlanos topic!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Új korszakot nyit a Samsung október 21-én
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- ÓRIÁSI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest