Hirdetés
- MWC 2026: Farsangra Galaxy Ultrának öltözött a gyerek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- MWC 2026: A HMD digitális tárcát, videóhívást és AI-t hoz a butatelefonokra
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple iPhone 17 - alap
- Poco F7 – bajnokesélyes
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolt1
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy rekurzív függvény hívásnál, ahol a függvény paramétere egy tömb, ott miért módosul az eredeti tömb a rekurzióból visszatérés után? Elvileg úgy lenne logikus, hogy mivel azt a tömböt csak paraméterként átadom a függvénynek rekurzív hívásnál és az ott abban a fv-ben az újonnan létrehozok egy tömböt, akkor csak odafelé adom át az értékeket, visszafele nincs módosítás, és miután lefutott a rekurzív fv., akkor a felső szinten nem változik meg a tömb tartalma. Azért nem értem a dolgot, mert pont e-miatt kell ugye változó helyett pointert használnom, ha meg akarom tartani az értéket a rekurzióból visszatérés után is.
Ez most szerintem kicsit össze-vissza lett ezért írok inkább egy példát, hogy mire gondoltam:
void rekurzivfv(int tomb[][M]) { //definiálom a fv-t és megadom paraméternek a tömböt
...függvényen belüli műveletek amik módosítják a tömb tartalmát....
rekurzivfv(tomb); //meghívom a fv-t, ami megkapja a tömböt
...itt már a tömb elemeinek értéke módosult, ahhoz képest, ami a függvény elején volt, arra
amire a rekurzió alatt változott pedig elvileg nem szabadna, mert a rekurzív fv-nél a fv újra
létrehozza a tömböt és miután a végigfutott, az innen már nem lehetne elérhető, mert
semmilyen formában nem adtam vissza...
}
Az jutott az eszembe még, hogy a teljes tömb átadásakor ott igazából tömb elejére mutató címet adom csak át (ha jól tudom), szóval olyan mintha az egy pointer lenne elvileg. Lehet, hogy az miatt módosul?
Meg lehet valahogy azt oldani, hogy ne módosuljon a rekurzív meghívás alatt az alap függvényben a tömb? Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LG LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- MWC 2026: Farsangra Galaxy Ultrának öltözött a gyerek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Melyik tápegységet vegyem?
- E-book olvasók
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Garanciális Deepcool PN850-M Black 850W 80 PLUS Gold
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 10 i5-1245U / 16GB RAM / 512GB NVMe SSD / 1920 1200 / EU billentyűzet
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 7 i5-8365U / 8GB RAM / 256GB NVMe SSD / 14" FHD / 12 hónap garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i5-1145G7 / 16GB RAM / 256GB NVMe SSD / 14" WUXGA / 12 hónap garanci
- Gtx 1080/ Intel I7 8700K/ 16GB Ram/ 256GB M2 SSD/ 1TB HDD/ Win11
- Dell Latitude 5510 - 15.6" FHD IPS - i5-10210U - 16GB - 512GB SSD - Win11 PRO + Office
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i5-6GEN I 8GB I 192GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest