- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kobe24
tag
válasz
Ron Swanson #4202 üzenetére
for(int i = 0; i < varosDb; i++){
for(int j = 0; j < napDb; j++){
if (homerseklet[i][j] == maxHomerseklet[j]){
hanyszorVanHely[j] = i + 1;
hanyszorVan[i]++;
}
}
}Ebben a ciklusban van a hiba, hiszen itt a "hanyszorVanHely" tömmben minden egyes alkalommal felülírod a tömb elemeit az aktuális sorral. Gyakorlatilag erre a változóra nincs is szükség. Tehát ha ezt a ciklust kijavítod
for (int i = 0; i < varosDb; i++) {
for (int j = 0; j < napDb; j++) {
if (homerseklet[i][j] == maxHomerseklet[j]) {
hanyszorVan[i]++;
}
}
}erre, akkor megkapod, hogy az egyes városokban hányszor volt meg a napi maximum. Az utolsó ciklust kell már csak módosítani.
for (int i = 0; i < varosDb; i++) {
if (hanyszorVan[i] == hanyszorVanMax) {
cout << i+1 << " ";
}
}A "hanyszorVan" tömb elemei megegyeznek azzal, hogy az adott indexű városban hányszor fordult elő a napi maximum. Így még egy tömböt meg is spóroltunk
-
kobe24
tag
válasz
dobragab #3338 üzenetére
Köszönöm ismét a segítséget!
Ezzel a megoldással amúgy csak annyi a problémám, hogy a második résznél azt se értem mi történik. Biztos ez a legegyszerűbb módja, de egy minimális magyarázatot kaphatok, mert érteni is szeretném a programomat, de ez egyelőre csak összekavar. -
kobe24
tag
[link]
A db változót int tömböknél elfogadja, csak a stringnél van valamiért gondja. Szóval ha azt a 400-at átállítom db-ra, akkor egyből kifagy, semmi nem fut le a programból. Biztos én csinálok valamit rosszul, de nem tudok rájönni mi az. -
kobe24
tag
Köszönöm mindkettőtöknek a választ! Így már érthetőbb, és közben meg is tudtam csinálni struktúra nélkül a feladatot. Még az az egy kérdésem lenne, hogy az osztályon belül definiáltam egy string pointert, majd később mikor már szeretném felhasználni ezt a változót, megadom neki, hogy y=new string[db], viszont ha így próbálom elindítani a programot, akkor egyből lefagy, és be kell zárni, de ha a db helyére egy konkrét számot írok, esetemben 400-at, akkor hiba nélkül lefut a program. Én próbálgattam keresni, hogy mitől lehet ez, de sokra nem jutottam. Az biztos nem lehet, hogy túl nagy lesz a tömb, mert a db változó nem lehet nagyobb mint 400.
-
kobe24
tag
Sziasztok!
Most tanulom a c++ programozást egyetemen, viszont van egy dolog amit nem igazán értek. Lehet-e egy programon belül struktúrát és osztályt is használni? Vagy ha az egyiket használom, akkor nincs szükség a másikra? Nem nagyon értettem meg az órán, viszont mintha megmaradt volna egy olyan mondat, hogy az osztályon belül is lehet létrehozni struktúrához hasonló dolgot, bár lehet csak összekeverem valamivel. Kellene csinálnom egy otthoni feladatot, azzal nincs is bajom, hogy megcsináljam, de csak úgy sikerült, hogy van benne struktúra is és osztály is. A válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LEGO klub
- Airsoft
- iPhone topik
- Extra D betűvel jöhet GeForce RTX 5090D utódja
- Google Pixel topik
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- LG NanoCell 50NANO759PR
- Samsung Galaxy S23 256GB (garis)
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- HUAWEI WATCH GT5 46 mm Active, két hetes készülék, kb 23 hó garancia, ÜZLETBŐL
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo Miix 510-12IKB : i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 12" Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest