- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Magisk
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
zuzu000 #1442 üzenetére
esetleg php is jó lehet kezdeni szerintem. c++nál két fokkal javanal egy fokkal egyszerűbb, nagyon hamar lehet vele eredményt elérni. mellesleg használható is.
régebben még basicet és pascalt szokták mondnai kezdőnyelvnek, de alapvetően nem tudom, hogy mennyit nyernél velük, pascalt már nem nagyon használ senki, basicban se vagyok annyira biztos (bár excelnél még lehet használatban van pár helyen).
docnak egyébként valahol igaza van, C++ nem biztos, hogy jó kezdő nyelvnek, annak ellenére, hogy pár éve aktívan próbálgatják sok helyen ilyen szerepben. mondjuk szerintem kezdeni még mindig a C++ a jobb (pl az embernek nem kell saját dinamikus adattárolót építenie), bár mindkettő problémás. mindkettővel kb az a baj, hogy ahhoz, hogy az ember megértse, pontosan mi is történik, nem árt valamennyire képben lenni architektúrában/digitális technikában. valamint hibázni is elég könnyű velük, memóriakezelés mindkettőnél eléggé problémás lehet. java valamennyit elfed a problémákból, php meg még annál is többet.
-
doc
nagyúr
válasz
zuzu000 #1442 üzenetére
a kerdes az, mit szeretnel?
ha egyszeruen csak megismerkedni a programozassal, akkor akar a JavaScript is jo valasztas lehet, ott gyorsan lathatod az eredmenyet annak amit csinalsz, es ha kesobb komolyabban akarsz foglalkozni a temaval, akkor a hasonlo szintaktika miatt konnyu lesz C/C++ fele is tovabblepni
vagy esetleg valami jatekfejlesztesre kitalalt nyelv, pl. BennuGD -
proci985
MODERÁTOR
válasz
zuzu000 #1439 üzenetére
Ct kevésbé használják mostanában, és pár tekintetben sokkal macerásabb a C++nál.
jó könyv... hm. amivel ne kezdj, arra tudok példát mondani. a "lehányt" programozzunk C/C++ nyelven könyveket hanyagold, kaotikusak és nagyon hullámzik a nehézségük. aztán van a "The C++ programing language", Stroustruptól, az szigorúan kerülendő, hiába a C++ atyja írta. a kiadó szerint kezdőknek jó, gyakorlatban pár év tapasztalt kell hozzá.
ami jó, az a Programming paradigms and principles using c++, szintén Stroustruptól, csak kezd a második fejezettől, mert az első lazán kapcsolódik és alapvetően architektúrával foglalkozik (ha foglalkoztál digitális technikával érdekes, egyébként nem ad pluszt). azért jó, mert tényleg az elejétől kezdi, és szépen lépésenként vesz mindent. tehát ha van sok időd, akkor jó, egyébként tutorialozz. ja és angol, bár szerintem ez előny.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged