- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
zuzu000 #1442 üzenetére
esetleg php is jó lehet kezdeni szerintem. c++nál két fokkal javanal egy fokkal egyszerűbb, nagyon hamar lehet vele eredményt elérni. mellesleg használható is.
régebben még basicet és pascalt szokták mondnai kezdőnyelvnek, de alapvetően nem tudom, hogy mennyit nyernél velük, pascalt már nem nagyon használ senki, basicban se vagyok annyira biztos (bár excelnél még lehet használatban van pár helyen).
docnak egyébként valahol igaza van, C++ nem biztos, hogy jó kezdő nyelvnek, annak ellenére, hogy pár éve aktívan próbálgatják sok helyen ilyen szerepben. mondjuk szerintem kezdeni még mindig a C++ a jobb (pl az embernek nem kell saját dinamikus adattárolót építenie), bár mindkettő problémás. mindkettővel kb az a baj, hogy ahhoz, hogy az ember megértse, pontosan mi is történik, nem árt valamennyire képben lenni architektúrában/digitális technikában. valamint hibázni is elég könnyű velük, memóriakezelés mindkettőnél eléggé problémás lehet. java valamennyit elfed a problémákból, php meg még annál is többet.
-
doc
nagyúr
válasz
zuzu000 #1442 üzenetére
a kerdes az, mit szeretnel?
ha egyszeruen csak megismerkedni a programozassal, akkor akar a JavaScript is jo valasztas lehet, ott gyorsan lathatod az eredmenyet annak amit csinalsz, es ha kesobb komolyabban akarsz foglalkozni a temaval, akkor a hasonlo szintaktika miatt konnyu lesz C/C++ fele is tovabblepni
vagy esetleg valami jatekfejlesztesre kitalalt nyelv, pl. BennuGD -
proci985
MODERÁTOR
válasz
zuzu000 #1439 üzenetére
Ct kevésbé használják mostanában, és pár tekintetben sokkal macerásabb a C++nál.
jó könyv... hm. amivel ne kezdj, arra tudok példát mondani. a "lehányt" programozzunk C/C++ nyelven könyveket hanyagold, kaotikusak és nagyon hullámzik a nehézségük. aztán van a "The C++ programing language", Stroustruptól, az szigorúan kerülendő, hiába a C++ atyja írta. a kiadó szerint kezdőknek jó, gyakorlatban pár év tapasztalt kell hozzá.
ami jó, az a Programming paradigms and principles using c++, szintén Stroustruptól, csak kezd a második fejezettől, mert az első lazán kapcsolódik és alapvetően architektúrával foglalkozik (ha foglalkoztál digitális technikával érdekes, egyébként nem ad pluszt). azért jó, mert tényleg az elejétől kezdi, és szépen lépésenként vesz mindent. tehát ha van sok időd, akkor jó, egyébként tutorialozz. ja és angol, bár szerintem ez előny.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- PS5 Slim Disc 1TB 2026.10.08 GARANCIA
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest