- A Rejoy hátterével vág bele a Yettel a használt telefonos üzletbe
- iPhone topik
- Hitelesítették az S26 Ultra csalódást keltő telepét
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Gyuri16 #1677 üzenetére
Mondjuk a threadben még csak az elejénél tartottam, amikor írtam, Linus tényleg egy kicsit ajtóstul ront a házba (de minden házba
).
"de igen, viszont ha a cel a minel kisebb/gyorsabb kod, akkor jobban jarsz a kis fuggveny inlineolasa (vagy call) helyett a goto-val."
A "kisebb kód" részt úgy érted, hogy a fordítás után összességében valszeg kisebb kódot eredményez a függvényhívás, mert kihagyható a függvényhívás? Vagy hogy?
Ha csak úgy, hogy maga az eredeti forráskód kisebb lesz, hát azt nem látom be, hogy miért. Egy metódus/függvény fejléce és a blokkot közrefogó kapcsos zárójelek olyan nagyon sok helyet foglalnak pluszban?
De ilyen alapon akkor ott a label, meg a kettőspont... de vaze, itt már pár karakternyi különbségekről beszélünk.
Ha meg a gyorsaságról van szó, végül is a függvényhívás overheadje így a gotoval valóban elkerülhető, de azt hiszem, erről csak nagyon durván sebességkritikus alkalmazások esetén van egyáltalán értelme beszélni, ahol az adott konfiguráció van olyan gyenge, hogy ilyen szintű különbségek egyáltalán érzékelhetők legyenek.
Mondjuk arra kíváncsi lennék, milyen szintű különbségek jöhetnek ki."raadasul a goto csak egy sor, mig a fuggvenyhivas + return 2
"
Mivel ott a smiley, ezt inkább viccnek veszem, mint érvnek.=====
(#1678) proci985 :
akkor jó, megnyugodtam, már azt hittem, az is szar könyvnek minősül.Szerintem az a kifejezetten jók közé tartozik. Amúgy az egyik író, Benedek Zoltán C#-ban is jó koponya, azt is tanít nálunk.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- BestBuy topik
- Feketelista, avagy a rossz boltok topicja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mikrotik routerek
- A Rejoy hátterével vág bele a Yettel a használt telefonos üzletbe
- UHD filmek lejátszása
- Jövedelem
- Spórolós topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
- Honor Pad X9 / 4GB RAM 128 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest