Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Google Pixel topik
- Akkor most mekkora lesz az az akku?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daneeka
senior tag
válasz
szmatyi93
üzenetére
Elso ketto rendben viszont december ota allnak. Vicces lenne ha kinyirtam volna kb. fel millanyi bort. (mondjuk igy is majdnem ki lettek dobva, izre meg nem az esetem) Gondolom ha kiszaradt ennyi ido alatt a dugo akkor oxidalodtak. Mondjuk par viaszba volt martva.
szerk: elobb belegondoltam, hogy nagyreszt ajandekzacskoban voltak, tuti volt olyan idoszak az eletukben amikor alltak, bar egy 88-as 6 puttonyost felbontottam es nem volt rossz, bar nekem vegtelenul edes ugyhogy lemertem a cukorfokat meg ph-jat poenbol es ment a lefolyoba.
-
Lortech
addikt
válasz
szmatyi93
üzenetére
Én eleve semmilyen alkoholos italt nem javasolnék egy daganatból kigyógyult embernek. Azt az antioxidáns, flavonoid, pektin mennyiséget be lehet vinni más élelmiszerekkel is amelyek mellesleg nem rákkeltőek. A vörös, fekete bogyós gyümölcsök jók erre, pl. áfonya. Ha az alkohol bevitel miatt kell "gyógyszer" címszóval, túlzásba akkor sem szabad vinni (<2dl / nap). Otellót kiskertekben sokfelé termesztenek, isszák is sokan különösebb gond nélkül, aki ettől letérdel, ott inkább a rendszeres ipari mennyiségű fogyasztás lehet az ok, nem feltétlenül a metil. Persze sok múlik a feldolgozáson, jobb az óvatosság. Apróhirdetésekben biztos lehet találni elvétve olyat, aki eladásra bort kínál, vagy szüret idején szőlőt, mustot, de én se ajánlanám.
-
lajafix
addikt
válasz
szmatyi93
üzenetére
az otelló direkttermő, bora -nagymértékű -fogyasztása szellemi leépülést okoz. az otellót az alföldön 1-2 parasztháznál találhatsz, bár szerintem felesleges, rettenet bora van, olyan böcsületesszájszaggató(ellenben enni nem rossz). 1-2 rokonomon volt szerencsém látni a direktermő szőlőkből készült pancsok hatását...

Az ismerősöd inkább szívjon füvet, és cseréljen orvost ne az otellót keresse. Esetleg keressen olyan termelőt akinek a pincéjéből tud normális vörösbort venni ami nem túl kezelt, se nem totál taninos, se nem túl kénezett, és a gazda is azt a bort issza. No meg érett szőlőből készül. Fajtára én kadarkát és kékfrankost vennék.

Remélem felépül, több egészséget kívánok neki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Modding és elektronikai kérdések
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Crimson Desert
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GIGABYTE A520M R5 1400 8GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S3 400W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest