Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz lajafix #1097 üzenetére

Már nem tudom, szerintem Merlot.

Tegnap egy Teleki Pinot noir-t vettem szárazban (más néven Csányi), 1200 pénzért, bár ez a Teleki egy Varga szintű borászat, viszont meglepően iható volt és jó illata, 14 százalékos.
    Persze közrejátszik, hogy minden palackozás más lesz attól függően mennyire ratyi a szőlő minősége ami épp fel van dolgozva, meg eleve a szőlőfajták között is nagy ízkülönbség van, vagy érzékenyebb adott fajta a gagyi feldolgozásra, szóval simán lehet ihatót csinálni 1200-ért, de könnyen lehet, ha veszek még egy üveggel más boltba ahova más kamion vitte az rosszabb lesz, mert másik palackozás volt.

Borvidéken élek, 2000-2500 a legolcsóbb fehér, ez nagyjából reális is, vörösre meg mehet a duplája. Ez alatt csak tömegtermelt kommersz van amikből kifogható jobb széria vagy olyan ízvilág ami elbírja az alsópolcot, alsóközép polcot. Pl egy édes Hárslevelű az üdítő ízű lesz ígyis-úgyis és simán iható 1500-ból.
    Aldiban meg ilyen helyeken nem is kap jobbat az ember ennél.
    Príma CBA-ban van egy nagyon felső polc ott vannak a 8-10 ezres borok, ott már gondolom kapható tényleg jó. Csak azért nekem az drága. Meg persze ott van a rengeteg borszaküzlet, ha valaki tényleg komolyan gondolja, bort nem is ott kell venni ahol a WC papírt is szoktuk. :D

Fröccsözni folyóborral érdemes, ha spórolni akar az ember. Viszi magával a másfeles ásványvizes palackokat (nem kólásat) aztán kér bele csapról valami száraz fehéret. 500/700 Ft literáron már kaphatóak jók itt is. Meg rendes szóda, nem a sodastream meg nem az extradús szentkirályi.
    Ásványvizes palack összenyomható ahogy fogy belőle és akkor nincs fölötte levegő se.

Új hozzászólás Aktív témák