Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• G.FeT

tag

válasz Glaz-dozfhut #383 üzenetére

Nagyon köszönöm, úgy néz ki, ez megoldotta a problémámat. :R Úgy látszik, le vagyok maradva, nem tudtam, hogy ezeknek van bootolható változata. Ugyan még kellett vele kicsit szöszölnöm, mert először nem látta az SSD-t, oda kellett neki adnom az IRST drivert, de utána már látta, sőt, tudtam bootot javítani, azóta működik a gép, ahogy kell, még tulajdonképpen mentenem se kellett semmit (bár a jövőre nézve nem ártana). A szervizes az iPonban meg azt mondta, megdöglött az SSD és ment minden adat a kukába, hát nagyon képben volt.

• G.FeT

tag

Üdv mindenkinek!
    Egy másfél éve vásárolt (garanciális) Asus ExpertBook B1500C-vel történt, hogy BSOD-s lett, miszerint nem találja a bootolható meghajtót. De a Windows 11 javítási menüje azért feljön, de sehogy se tudom előcsalogatni a C meghajtót. A márkaszervizben ledúlnák róla az adatokat (vagy cserélnék az SSD-t), szétszedéssel meg ugrana a gari. A tervem az volt, hogy WinToUSB-vel csinálok egy Windows To Go telepítést pendrive-ra, majd onnan valami adatmentő progival (pl. EASEUS Partition Master) lementem a menthetőt. A bootolásig el is jut, de eddig minden általam próbált Windows verzió belefagyott az indulásba. Mit javasoltok ilyen esetekre? (Elvileg létezik direkt adatmentő program is, amit bootolható pendrive-ról kell futtatni, de nem találtam róla infót, valószínű Linuxos, ahhoz meg hülye vagyok.) Köszönöm előre is a segítségeteket!

Új hozzászólás Aktív témák