Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shina

    csendes tag

    válasz cigam #1378 üzenetére

    Bizonyos projekteknél időközönként előfordulhat, hogy nincs éppen számolni való. Sok projekt egyetemi keretek közt fut, így nem meglepő, hogy nyáron esetleg kevesebb az aktivitás.

    Tipikusan minden projekt honlapján van egy projekt/szerver státusz oldal, ahol láthatod hogy éppen mennyi munka várakozik, van folyamatban, stb. Asteroids@ például most éppen üresnek tűnik.

    Ezért is érdemes több projektnek adakozni a számítási kapacitást, mert olyan szerintem még nem fordult elő, hogy sehol sem volt számolni való. Mondjuk nem tudom hogy a Science United mi alapján választ, én közvetlenül állítottam be a projekteket a sima BOINC kliensen keresztül és így mindig van munkája a gépeknek.

    Hacsak nem valami őskövület gépen futtatsz, akkor nem kell gondnak lennie. Elég gyenge gépeken is elfutnak a projektek, maximum tovább tart egy feladat elvégzése. Csak példaként: nekem az egyik gépem ami BOINC-ot számol az egy leselejtezett vékonykliens két magos Celeron N3010 procival, 8GB RAM-mal, meg valami használt SSD-vel. Nem egy mai darab (2016-os gép és már akkor sem volt izmos amikor kijött a gyárból), de 0-24 fut és szépen gyűjti a pontokat.

    ___________________/\_____________\0/_______

Új hozzászólás Aktív témák