Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DonToni

aktív tag

válasz proci985 #32 üzenetére

"felfele elhanyagolhato mennyisegu ho tavozik" - igen, relatíve elhanyagolható... de mondjuk nekem nem mindegy, hogy a gpu pl. 60 vagy 66 fokos.
    VRM -en is segíthet kicsit, ha erről az oldalról is hűtve van.
    (Nyilván jó minőségű pad-ek fognak kelleni hozzá és nem azt mondtam hogy 50% -al hűvösebb lesz a kártya, hanem csak annyit, hogy "jobban eloszlatná a hőt", ez az alábbi képen jól látszik is...)

(direkt olyat kerestem, ahol a hátoldalon nincs memória)

Először azt írtad, hogy "ez a megoldas oda (bányászat) az igazi" utána meg azt, hogy "banyaszatnak vege" ... :)

"density miatt fontos, hogy beferjen a 4U rackbe annyi kartya, amennyi lehet." - Igen, de léteznek más megoldások is, pl. hogy a vga-n csak egy borda van és a rack elejében van pár komolyabb venti, amik "átfújnak" az egész rack-en. Ezeknek a blower kártyáknak elég nagy hátrányuk, hogy ha túl közel vannak egymáshoz, akkor nem tudnak kellő mennyiségű friss levegőt beszívni, illetve a másik kártyáról szívják el a már eleve melegebb levegőt! De ennyire talán ne menjünk bele... :)

"ha a hatlap kell mereviteni az mar regen rossz" - "merevítésként is szokott szolgálni." Nem azt mondtam, hogy csak és kizárólag ez felel érte, hanem csak annyi, hogy "hozzájárul" a merevséghez.

• DonToni

aktív tag

válasz proci985 #9 üzenetére

"a hatuljan nincs ami melegszik" ...... Nincs?! Én meg azt hittem, hogy a hő felfelé is terjed, nem csak lefelé... :DDD

A blower kártyák soha nem a bányászok "célközönsége" volt, hanem akiknek kicsi, zárt házuk van! A bányászok full nyitott riget használnak, épp csak egy keret, hogy valami egyenesben tartsa a kártyákat és külön hűtést (ventiket, klímát, stb.) is pakolnak mögéjük, szóval ezt a 2. kijelentést se nagyon értem.

btw: ha lenne rajta backplate (padekkel) vélhetőleg jobban eloszlatná a hőt / nagyobb felületen adná le. illetve merevítésként is szokott szolgálni.

Új hozzászólás Aktív témák