Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Nisida

aktív tag

Igazából még valaki a szeretem a deflációt linkelte éppen egy hete , és az orrom alá dörgölte, hogy a defláció szuper :) A rendszer ki van találva 21 millió BTC-ig, meg mondj uk 2015-2020 ig. De nagyeszű feltalálónk azt felejtettem el , hogy a világ nem zárt rendszer :( Különben az egész addig működik amíg van mit bányászni.

Az már most látható, hogy nem a Bitcoin lesz az utolsó ugyanarra a rendszerre felépített cryptopénz, majd jönnek újak és azok megteremtik a "mennyiségi" növekedés lehetőségét. Kb. szerintem olyan lesz ez mint a fillér / forint vagy az angolok Font / shiling / penny rendszere, a Bitcoin lesz a Font a többiek meg alatta , és azok alá is beköltöznek újak, egyfajta sorolás fog létrejönni. Nagy valószínűséggel ha nem borul meg a rendszer akkor 20 év múlva az unokám csodálkozni fog, hogy valaha volt egy csóró "bányásznak" 1 BTC-je mert addigra már 0.00000001 BTC = 1 B2TC = 100000000 B3TC fog érni.

Az elvesztés azért érdekes mert ugyi hurrá decentralizáció :) vagyis ami elveszett az elveszett de kérdés nem lehet-e újra generálni sutyiban :D

Amúgy egyfajta perverz öröm, hogy miközben sokan a meglévő rendszert szidják ugyanazokat a megoldásokat tartják jónak a bitcoin világában. A bányászok közötti szétosztás = a nincs örökös akkor az államé rendszerrel, annyi különbséggel, hogy amíg az állami mi mind vagyunk addig a bitcoin világában ebben a logikai rendszerben a bányászok azok. Jó de melyikek ? hányan bányásztak csak 0.000001 BTC**ig aztán over , ők is kapnak ?

Penge: de nem a defláció eredménye a technikai fejlődés hanem éppen fordítva. :(

Új hozzászólás Aktív témák