Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
zero_cool51 #1 üzenetére
Üdv!
A kérdésed tedd fel az Azonnali notebookos kérdések órája topicban.
Legközelebb kérlek, ne nyiss új topicot, hanem használd a keresőt.Ezt zártam.
-
zero_cool51
csendes tag
Hali
Az alábbi problémával küzdök már régóta.
Páromnak van egy Packard Bell PAV80 Netbookja, rajta eredeti, gyári Windowssal.
Emellé szeretnék feltenni egy Ubuntu Linuxot, de nem tudom, mert merevlemezről bootol. És itt kezdődik a mizéria. Nem tudom megváltoztatni a boot-sorrendet, mert a BIOS le van védve jelszóval.
Próbáltam utánaolvasni mit lehet tenni, de semmi megoldást nem találtam. A PC-s megoldások nem jönnek be, mert itt a CMOS elemre rá van forrasztva a láb, tehát nem tudom leszedni, hogy resetelje a CMOS-t. Jumper nincs az alaplapon, hogy azzal süssem ki a CMOS-t. Felhívtam a Packard Bell ügyfélszolgálatát, talán, de ők csak felküldenék Csehországba a központi szervízbe, ahol vagy feltörik vagy nem. Próbálgattam különféle programokkal, de egyik sem tudta kiütni, kiírja, hogy done és társai, de újraindításnál kéri ugyanúgy a jelszót. A régi tulajtól nem tudjuk elkérni a jelszót, mert nem tudjuk hol elérni (ő tette rá a jelszót gondolom).
Valakinek valami ötlete? Találkoztatok már hasonlóval?
Aktív témák
- BestBuy topik
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Parfüm topik
- Könyvajánló
- Jelszókezelők
- Mindenki Z Fold7-et akar
- További aktív témák...
- Asus Rog Strix Scar G17
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest