Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Így nézhet ki a Huawei Pura 90
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Elfújta a szél a Meizu 22 Airt
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- Huawei P60 Pro - kamera(telefon)
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Aktív témák
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
zero_cool51
üzenetére
Üdv!
A kérdésed tedd fel az Azonnali notebookos kérdések órája topicban.
Legközelebb kérlek, ne nyiss új topicot, hanem használd a keresőt.Ezt zártam.
-
zero_cool51
csendes tag
Hali
Az alábbi problémával küzdök már régóta.
Páromnak van egy Packard Bell PAV80 Netbookja, rajta eredeti, gyári Windowssal.
Emellé szeretnék feltenni egy Ubuntu Linuxot, de nem tudom, mert merevlemezről bootol. És itt kezdődik a mizéria. Nem tudom megváltoztatni a boot-sorrendet, mert a BIOS le van védve jelszóval.
Próbáltam utánaolvasni mit lehet tenni, de semmi megoldást nem találtam. A PC-s megoldások nem jönnek be, mert itt a CMOS elemre rá van forrasztva a láb, tehát nem tudom leszedni, hogy resetelje a CMOS-t. Jumper nincs az alaplapon, hogy azzal süssem ki a CMOS-t. Felhívtam a Packard Bell ügyfélszolgálatát, talán, de ők csak felküldenék Csehországba a központi szervízbe, ahol vagy feltörik vagy nem. Próbálgattam különféle programokkal, de egyik sem tudta kiütni, kiírja, hogy done és társai, de újraindításnál kéri ugyanúgy a jelszót. A régi tulajtól nem tudjuk elkérni a jelszót, mert nem tudjuk hol elérni (ő tette rá a jelszót gondolom).
Valakinek valami ötlete? Találkoztatok már hasonlóval?
Aktív témák
- ASUS ROG STRIX G531
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen 2 munkaállomás - i7 11800H 32GB DDR4 512GB SSD Quadro T1200 W11
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen 1 munkaállomás - i7 10875H 32GB DDR4 512GB SSD Quadro T2000 W11
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen 1 munkaállomás - i7 10850H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T2000 W11
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen 1 munkaállomás - i7 10750H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T1000 W11
- Jabra Speak2 75 MS Teams USB-bluetooth hangszóró
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro / 8/256GB / Káértyafüggetlen / 12Hó Garancia
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest