Hirdetés
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Feldagadhat a Pixel 7a aksija, fizet vagy cserél a Google
- Macrodroid
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
Aktív témák
-
benzol
aktív tag
Amúgy megnéznék egy műholdképet a mostani vízhelyzetről.
Arra én is kíváncsi lennék...
A mezőgazdasággal is az lett a baj... a pénzhajhászás... Tökéletesen igazad lehet!!! nekünk nagyon kevés földünk volt nem igazán látok(láttam) bele a dolgokba... jónéhány éven keresztül gályáztam én is otthon egész nyáron a paprikában paradicsomban... és az is erről szólt... ha nem műtrágyázol, permetezel....... akkor egyszerűen véged volt... pont hétvégén beszéltük muterral hogy némelyik anno még TSZ-es fóliákban 30-40 éve nem volt földcsere a paprikák alatt.... hát az sem normális dolog..
Na jó én megyek szunyálni!
Jó napfényes, szárítós, hétvégét Nektek!
küldök neked mailt.. majd nézd meg.... összetoltan néhány képedet két panoráma képpé.. nem bírtam megállni hogy ne tegyem.....
-
benzol
aktív tag
a legújabb felvétel a környéketekről 2006 augusztusi..
de itt is van egy kis érdekesség a II. katonai felmérés térkép anyaga ami 1819—1869 között készült.. még ezen s látszik hogy volt ott valami vízfolyás szerűség.... legalábbis a nyoma még látszik...
mostmár csak azért is feltúrom az első felmérést(1782—1785) is jövőhétre és megnézem a környéket mi volt erre... azon még lehet találni érdekes dolgokat....
Mindjárt felrakok egy Google Földet, mert a térkép 1000 éves műhold felvételt mutat.
Ez is régit ad be. Te hol látod a vizeket?
konkrétan nem fogsz látni vizeket hanem csak a nyomait, más színű a föld a felvételen sárgás vagy sötétebb... valahol egészen világos.. ezek mind valamikori vízfolyások partjai..Azt a nyárfa sort még nagyapám ültette ami a képen van, régebben több volt. ez milyen király dolog...
-
benzol
aktív tag
Környékbeli vagyok... szénási
A fényképekből és Google Maps műholdfelvételeiből szépen belehetett lőni a környéket....
(a munkámból adódóan sokszor bújom ezeket a műholdképeket..)Nehéz ügy lehet. az biztos rengeteg múlik a polgármesteren is.. de ezt szerintem egy szinttel feljebb kellene kezelni...
wazz és mi lesz a tavaszi vetéssel... és egyáltalán az ősziből is megmarad e valami..... nem lesz egy egyszerű év...
-
benzol
aktív tag
Egyébként érdemes rápillantani a google maps-re érdekes dolgokat lehet ott látni... szépen kirajzolódik azon a környéken egy régi vízfolyás nyoma....
(mondjuk ha azt nézem Kondoros egész É-i részén kanyaroghatott valami..)Hát igen a csatornák..... azok vannak... csak akinek kellene vagy nem gondozza vagy nem is tudja hogy létezik vagy egyszerűen csak úgy tesz mintha nem is az övé lenne....(még az állami csatornák folyók úgy ahogy rendben vannak, de a társulatiak... és az önkormányzatiak..)
bezzeg a fenntartási pénzt pedig beszedik a földtulajdonosoktól....A csatornák totálisan olyan állapotban vannak mint az útjaink... vannak de minek arra amire megalkották őket... hát néha még korlátozottan sem alkalmasak...
A vízügyből rendszerváltás idején/után a privatizációval mindent kilopkodtak... pedig Mo. vízügye Európai szintű volt.... de ma.... pf... -
benzol
aktív tag
Még ha nem is áll vízben a ház de nagyon közel van... és mellékesen közlekedni sem lehet egyszerű..... hát nem irigyellek most titeket....
ugye ez a 44-estől É-ra lévő közvetlen a szárító mögötti dűlők valamelyike...
nővéremék voltak(vannak) hasonló helyzetben Ők Szénás, Kondoros felőli szélén laknak, náluk is a kert full víz alatt volt(van)....
na de itt a jó idő, csak elkezd már szikkadni a föld...
-
benzol
aktív tag
Üdv Jó Emberek!
Ez mekkora lesz...
akkor a megyeházát simán át kell tenni a gyulai várba...
természetesen a vár-árok rekonstrukcióját is végre kellene hajtani a tökéletes központ illúziujáért... a biztonsági őrők meg stílusoson páncélruhában nézzék a TV-t a kutricájukban... -
Devid_81
félisten
Itt szemerkélt az eső pár perccel ezelőtt.
Szerencsére a csapadék ezen fajtája hullott.
Még egy pár nap ilyen szutyok idő lesz, de utána itt a régen várt tavasz.
Csak semmi csapadék ne legyen most egy ideig, nem hiányzik a belvíz.Szerk: (#39488) Varoz Ez szexuális zaklatásnak minősül hé!
-
benoce
tag
-
fero02
nagyúr
Leginkább belső ellentétek, erős vélemény eltérés és ennek hangot is adtak, állandó viták, pénzügyi gondok. Igazából 2 oldalú a dolog, de én a kolega mellett voksolnék, ha lehetne.
Keresztkomák és gyerekkori barátok voltak. Na most ugye el tudod képzelni, h miknek kellett ahhoz megtörténnie, h mindez nem hogy elmúljon (mármint a barátság), de gyűlöletbe csapjon át. Na...ez nálunk minden napos. De persze dolgozzál hatékonyan, termelj és ha kell picit rá is húzhatsz munkaidő után. Meg a@nyád.
-
Undoroid
őstag
-
Undoroid
őstag
Reggelt' az Uraknak!
Szia Varoz!
" Milyen vas volt alatta? "
Nos,igen...
Asus P6T Deluxe V2
Core i7 920 @ ???
3*2 GB Corsair XMS3
* * *
Szép adatok Cimbi!Nagyon barátiak a hőfokok is!
* * *
Félve klikkeltem a linkre...
* * *
Devid_81!
Uram!
Maga tegnap nagyon el volt tűnve innen...Merre járt?
-
benzol
aktív tag
"Ezzel a kijelentéseddel vigyázz, egyesek ölnek ilyen miatt" értettem uram
hát én sem vagyok fps huszár az biztos.. nekem ez a kártya Geforce9600GT tökéletesen elég mindenre amire szeretném...
Bőven elbánik a számomra "fontos" Full HD-s dolgokkal, mellette szinkronban simán hajt egy HD-Ready-s TV-t , és ahogy most néztem újonnan 15k körül van az ára....teljesen OK
-
fero02
nagyúr
A multiméter másodpercenként 2-3x vesz mintát a feszből, és átlagol, ezért ingadozás mérésére nem alkalmas.
Ha annyira kíváncsi vagy, akkor nézd meg oszcilloszkóppal. (Sőt, tárolós szkóppal, ami SDkártyára több órányi működést rögzít, és azon láthatod azokat a tűimpulzusokat is, ami idővel kinyírja a vinyódat.) -
SipiBcs
őstag
Köszi!
Remélem még befut Kedvesoid cimbi is és megerősít!
Ezek között vacillálok:
- Tápegység Chieftec 550W CTG-550-80P: 14.990,-
- Tápegység Chieftec 500W CTG-500-80P: 12.500,-
- Tápegység FSP FSP500-60GHN Active PFC 85+ 14 000 FtAz az -50 Watt gond lehet ennél a konfignál?
-
Undoroid
őstag
Napot az Uraknak!
Szia Varoz!
Nem tudod?
Azt fogyasztottam a legutóbbi PH!-összejövetelen!
* * *
Uram!
Szóval tegnap párásodni voltál és ezért nem voltál itt...vagy a hóeltakarítás ezen formáját választottad egy átmulatott éjszaka után?
* * *
Te Cimbi!
Ez a dolog nagy szívás...szerencsétlen koma...
No comment!
Valahol láttam egy hasonló dolgot egy primitív törzs beavatási szertartásról!Előkerítem és CSAK privátban elküldöm Neked!Az tényleg durva lesz...
* * *
Szia koma!
Mi a helyzet?Voltál már ma kutyázni?Kifárasztott a Kedvenced?
-
fero02
nagyúr
Ezt a mókust mondtam Neked tnap.
-
Undoroid
őstag
Nem nehéz az csak sokat kell gyakorolni!
Nekem EZ volt az egyik kedvencem!Jól néz ki, de a funkcióját tekintve egy hulladék...Inkább rendszámot csináljanak belőle!
Áthoztad az ATI-s topikból a zenei rovatot?
Bár, ezt már Én is megtettem!
* * *
Most viszont dőlök!Joccccaka'!
-
Undoroid
őstag
" Nem vagyok türelmes. " Pedig ezzel néha hamarabb célt érhetsz...
" De szerintem még elfér. " A semmilyen formában-ba belefér?Te tudod...
Minden esetre Én szóltam Neked.
* * *
Meg is találtam az említett videót! KLIKK Kicsit részletesebb, mint a tiéd és pontosan ugyanaz a S&W -modell!Itt már látható a marok- és a tárbiztosító működése is!
-
Undoroid
őstag
Amikor szeretnél!Ha hamarabb ott leszel, akkor sem fognak megenni az ottani vendégek!
* * *
Te Góré!
Nem lehet, hogy Devid már ott van?Ránézett a naptárra és látta, hogy 11.-e van!Rögtön nyargalt is a helyszínre!
* * *
Végre esik az eső...Ha holnap is ilyen idő lesz, akkor holnap páran kívülről is el fognak ázni!
-
sanzi89
addikt
Nekem akkor is furcsa ez az alvós dolog. Ha az agyad egy alacsonyabb szintre kapcsol, akkor szerintem nem lehet azt mondani, hogy csak az asszony süketelésére nem figyelek relét oldom egyedül, de a P-h csabai topikot olvasom relé meg aktív - bár tényleg, ez néha szokott működni
- . Vagy betompulsz egységesen, vagy sehogy. Szerintem. Bár egy szónak is száz a vége, véleményem szerint akkor is felelőtlenség.
A sörös kérdéssel pedig abszolút nem akartam rád vonatkoztatni.
-
sanzi89
addikt
Minden szabály esetén vannak kivételek. A szabályokat az átlagra húzzák. Számtalan helyen lehet olvasni, hogy a halálos balesetek száma, a sérülések mértéke milyen szinten mozog olyan esetekben, amikor be van kapcsolva az öv, és olyan esetekben amikor nincs. És mivel akkor sokkal jobb számokat kapunk, ha a bekapcsolt övvel történt baleseteket nézzük, ergo az a biztonságosabb, vagyis az a jobb, tehát legyen kötelező is.
Vezethetsz körültekintően, sőt, kötelességed körültekintően vezetni, de mivel a jövőt nem látod (index nélkül eléd vág-e, féklámpa kiégett, és satu fék egy kutya miatt, megelőznek, de szemből jönnek, rádhúzódik, stb.) ezért nem tudsz minden esetben előre gondolkodni. Persze számolni kell az esetleges következményekkel, de vannak olyan esetek, ahol ezek nem érnek sokat. Vagy fizikailag lehetetlenség a balesetet elkerülni, vagy figyelmetlenség miatt történt valami. Az elsővel senki se tud mit kezdeni.
Wikipédia: Alvás. Idézet, ami a lényeg:
"A szándékos testmozgás és a külső ingerekre adott reakciók csökkenése jellemzi."
Alvás közben az agyad egy "alacsonyabb" szintre kapcsol, amikor megszakad a külvilággal a tudatos kapcsolat. Szóval alvás közben vezetni - nem vakon menni, mint süket disznó a búzában - lehetetlenség. Ez kb olyan, mintha azt mondanám, hogyha gyorsan csapkodok a kezemmel tudok repülni, minden nap így járok be a suliba, és hétvégente a DPD-nek kézbesítek csomagokat. Nem a szavahihetőségen van a hangsúly, hanem azzal, hogy lehetetlenséget állítok. Vagy nem egy fogalmunk van a alvásról, vagy faterod Superman és még nem tudsz róla.
A sörös dolgot csak megemlítettem, ismeretségi körömbe ez is sokszor gond szokott lenni. "Egy sörrel is sokkal jobban vezetek, mint a sok tata meg mama a Trabant-tal."
Hogy mit csinálnék valós helyzetbe? Gőzöm sincs. Általános jelenség, hogy az ember stresszes, váratlan helyzetben pánikba esik, és egyáltalán nem azt csinálja, amit a fejében előre kigondolt. A tapasztalatlan/gyengébb idegzetű embereknél ez a vezetésen is jól meglátszik. 21 éves vagyok, 3 éve vezetek, de azt is csak hétvégéken általában. Nem számítok gyakorlott vezetőnek egyáltalán, max körültekintőnek. Fejben mit tennék? Sebességet csökkentenék, és irányt változtatnék. Kb ilyen nesze semmi, fogd meg jól választ tudok adni, mivel remélem nem fogok ilyen helyzetbe kerülni. Eddig szerencsére nem kerültem. Amúgy meg a részletek ismerete nélkül (ki tudok-e térni jobbra, le tudok-e fékezni, útpadkára fel tudok-e hajtani, van-e más is az úton, plusz még kb ezer ilyen kérdés) szerintem korrekt választ nem nagyon lehet adni.
-
sanzi89
addikt
Ezért is nagy faszság a KRESZ-ben a bizalmi elv. Még hogy számíthatok arra, hogy más is betartja a KRESZ-t, muhaha.
Ha a KRESZ-ben nem lenne meg a bizalmi el, akkor nem is ülhetnél autóba. Honnan tudod, hogy aki veled szembe jön az úton az utolsó pillanatban nem megy neked frontálisan, mert olyan kedve van? A kocsibejárótokról nem tudnál kigurulni bizalmi elv nélkül.
Még egy kérdés. Van neked jogsid? Ha van hány éve milyen rendszerességgel vezetsz? Ugyanis lehet felül kellene bírálni egy-két gondolatodat. Bár az ismeretségi körömbe van olyan is, aki napi több 100 km-t vezet már huszonéve, és egy kretén állat a volán mögött.
@Undoroid
"Azt azért jó tisztázni, hogy lakott területen belül,sötétedés után szintén kötelező a kukásmellény használata!"Lakott területen belül semmilyen körülmények között nem kötelező a mellény. Lásd KRESZ.
7. Fényvisszaverő ruházat (lakott területen kívül az úttesten, éjszaka vagy rossz látási viszonyok között).
Ettől függetlenül én ha leugrok a boltba fényes nappal akkor is felkapok egy mellényt.
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Facebook és Messenger
- Skype topic
- Tomb Raider IV-VI Remastered teszt
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Windows 11
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Viccrovat
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Nagyszerű állapotú, dobozos ASUS Prime Z270-P
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest