- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xantomas
őstag
Nem tudja valaki, hogy hol válalnak ultrahangos tisztítást?
Szerintem valami a cpu slot, vagy valamelyik fontosabb chip alatt van, és attól csinálja a hibát.
Alkohollal inkább nem próbálkozok.
Ez egy UP volt. -
Xantomas
őstag
Úgy tűnik, hogy miután a deszka ment 2 napot elmurderolt...
Post test csak cpu hibát jelez. Volt már benne másik proci is, azzal is.
A kezdtet: megnéztem meddig bírja a cpu az fsb emelést. 179ig teljesen stabilan ment, utánna, felemeltem 180ra, mutatta a VGA BIOS kiírását, a POST testből kb 1secet utánna elfeketedett a képernyő:
Sytem failed, CPU test.
Azóta ez van.
Bios elemét kiszedtem, jumperrel töröltem, semmi. -
Xantomas
őstag
Köszi mindenkinek!
A gép megy(eget). Sajna a win 30 napja lejárt, és a Zonealarm letiltotta a netet a belépés elött... pech
Egy memtestet lefuttattam, meg néhány elemző alkalmazást. Hát mit mondjak, jót tett neki a kis tisztogatás. -
Xantomas
őstag
Már közel egy napot száradt az alap.
Egy gyors állapotjelentés (kezd egy hardverelem blogjává és lelkitanácsaivá átmenni a dolog) :
-a nyákon több helyen szép fehér/szürke foltok, de némely ujjheggyel kicsit megdörzsölve lejön, szóval csak por, viszont van ami egyértelműen vízkőnek tűnik
-az elem olyan minthta meg lenne púposodva, de 3,06 V van benne
-a slotok meg lettek fújva, de volt benne víz, ismét szárad
-fújtam rá kontakt sprayt -> szeretik az elcok ez a fajta beöntést? csakmert nehogy belemenjen, és feloldja azt a lötyit benne
-a procin és a memórián nem látszik semmi, csak egy nagyon finom por réteg az egyik memón -
Xantomas
őstag
válasz
Sir Riccio #12 üzenetére
Max 45W van. Infralámpa megteszi? Akárhogy is nézem, nem találok rajta EPROM-ot, szóval nincs mit lketörölni.
Nem törölgetem, csak ráteszem, hogy felszívja a vizet. Közben kifújom a slotok alól. Viszont a BIOS chipet nem akarom kiszedni, de annak a tokjában is van víz: ha megnyomom, kibugyan egy kicsi, még most reggel is.
#14: Ott akartam
#all: Nem is azzal lenne gond, ha csak pár csepp lenne, de ez szép nyugisan kisérleti tengeralatjárósat játszott
Tanultam az esetből. Talán leöntöm műgyantával az egészet. Egy biztos: a reakciójával kiszárítja az alapot, és vízhatlanná is teszi. -
Xantomas
őstag
A #7es, 8#as hozzászólás kicsit könnyített rajtam.
A sűrített levegő is pont ahhoz kéne, hogy a chipek alól kijöjjön a víz.
Telefonom ázott már be de az vagy fél napig volt aksival, (szintén öcsém) de arról le is jött pár ellenállás.
Csak amiatt parázok, hogy a 3V nem tehet jót a procinak.
Én is vagy 2-3 nap száradásra gondoltam minimum.
(haverom is járt hasonlóan, ő is megnyugtatott) -
Xantomas
őstag
válasz
Szten Márs #6 üzenetére
Nem kínzás az... ami az akváriumban megy az a kínzás
A nagyrésze ígyis-úgyis az en pénztárcám tartalmából változott hallá, meg hínárrá, kővé...
Most veszem észre, hogy az ordibálástól kissé elment a hangom. Valami gyógyszer erre is a hidegzuhanyon kívül? Mintha kissé túl agresszív lennék a szerencsétlennel. -
Xantomas
őstag
Mert perpill az van.
Elfoly a hűtő a kocsiban pár napja és van vagy 4 l desztvíz.
Kontaktspray az van.
Belegondolva, marha nagy mákom van. Az asztalomon is állt a víz, (szintén az ablak alatt van), és a ház egyik oldalán se szokásom az oldallapot fenthagyni. Ha nem lett volna szétszedve, öcsém biztos CSzett volna, és akkor kampó.
De ha nem megy majd a gép, akkor minimum, hogy egy féltéglával dobom be az akváriumait, és töröm össze a gitárját, ugyanis ő az aki kinyitotta az ablakot, és hajtotta be. -
Xantomas
őstag
Beázott a számitógép c. topicot nem nagyon találtam, bárhogy kerestem kb az előző 3 percben (ugye megbocsátható)
A számítógép alkatrészeire volt szedve, szóval nem volt tápra kötve, de egy heves szél a behajtott ablakot belökte, és a zápor az ablak alatti konvektoron levő dobozba esett, amiben az alaplap volt.
Benne a proc+hűtő, memória + 3V OS GOMBELEM!!! és a dobozban kb 1,5 cm magas víz.
Pincében lent voltam, nem is láthattam, öcsém pedig itt fönt és röhög hogy nesze neked vízhűtés.
Mi a teendő?
Egyből kivettem belőle mindent, proc, elem, memó.
Most szárad, tetem rá, ahova tudtam vattát,( leönteném desztilált vízzel, de még nem merem, de gondolom az eső nem éppen a legtisztább), és öcsémet elküldtem sűrített levegőért.
Még valami?
Mindenkitől előre is köszi a segítségeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest