Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• W10-nél kicsit odébb csúsztak.

Ez tuti működik(magyar W10 alatt), most próbáltam ki.

set forras=C:\users\szeke\Dokumentumok\batch
    set cel=C:\users\szeke\Dokumentumok\batch\teszt
    set fajl=teszt.zip
    set datum=%date:~0,4%-%date:~6,2%-%date:~10,2%__%time:~0,2%%time:~3,2%%time:~6,2%
    if exist %cel%\%fajl% (ren %cel%\%fajl% "%datum%-%fajl%")
    copy %forras%\%fajl% %cel%\%fajl% /-y

Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket, műxik, megcsináltam amit kellett :)

• Hopsz a target/source végére nem kel \ jel, különben kétszer teszi oda, mert a ren és xcopy paraméterébe is beleírtam ahogy az átnevezés végét is. namég1x:
    set source="C:\innen"
    set target="C:\innen\ide"
    set file="ezt.7z"
    set today=%date:~10,4%%date:~4,2%%date:~7,2%
    if exist %target%\%file% (ren %target%\%file% %target%\%today%-%file%)
    xcopy /l /d %source%\%file% %target%\%file%

Bár így a régi fájlnév kapja meg az új mentés dátumát.

Köszönöm szépen! Az a baj, hogy nem lenne rossz ,de nem működik. Se a filet nem nevezi át, és még meg is kérdezi, hogy fileval vagy directoryval akarok-e foglalkozni. Nekem egy teljesen automatazitált dolog kéne, ami szó nélkül átrángatja a forrásból a célkönyvtárba a másik filet, de mielőtt ezt megtenné, a célkönyvátrban lévő már létező (ugyan olyan nevű filet átnevezné a mai dátumra, órára percre stb). és így akár hányszor rányomnék, csinálna egy backupot a fileból.

• Sziasztok! Segítségetekre lenne szükségem, kezdek kissé megbolondulni :)

Szeretnék csinálni egy .bat filet, ami egy adott könyvtárból átmásol egy filet egy másik könyvtárba, de mielőtt ezt megtenné, a célkönyvtárban szereplő ugyan olyan nevű filet elnevezze mondjuk a mai dátumra, és csak utána másolja be a filet, így kikerülve azt, hogy felülírkálják egymást. Az eredmény az lesz, hogy egymás mellé szépen más-más nevekkel pakolgatja le azt az 1 filet amit többször szeretnék backupolni.

Találtam egy kódot a neten ami valahogy így néz ki:

@echo off
    set source="C:\innen\ezt.7z"
    set target="C:\innen\ide\ezt.7z"
    set today=%date:~10,4%%date:~4,2%%date:~7,2%
    for /f "tokens=* delims=" %%i in ('echo all ^| xcopy /l /d %source% %target% ^| find /v /i "overwrite"') do (
    if exist %target%\%%~nxi copy %target%\%%~nxi %target%\%%~ni-%today%%%~xi
    )
    echo all | xcopy /d %source% %target% > nul

a probléma a következő: a másolást megcsinálja, de csak egyszer, és nem nem nevezi át a célkönyvátrban szereplő filet.

Valaki tudna segíteni ebben?

Új hozzászólás Aktív témák