- One mobilszolgáltatások
- Beszáll a Vivo a Pro Max csatába
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Google Pixel topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
Tigrincs
tag
Ígéretemhez híven íme a teszt eredmények!
Kicsit várattak magukra az eredmények mert, sokat bénáztam, de így van ez ha az ember magától akar rájönni mindenre. Bár elméleti segítséget azért kaptam!
Szóval alapbeállításokon tesztelgettem a gépet elösszőr (a paraméterek a téma elején).
Sehogy sem akart menni a dolog, a 3D MARK 2001 egyszerűen nem akart végig futni, aztán tizedjére még is végig futott (6844 PONT) kétszer egymás után, utána meg újra semmi, és a rendszer sem volt stabil.
Folyamatosan lefagyott a gép meg menet közben újra indult (De hát gondolom ez a normális reakció ha nem bírja a gép a beállításokat!)
Ezek után gondoltam megfogadom a fórumbeli tanácsokat és elkezdem állítgatni a paramétereket! Hát nem sok sikerrel jártam!
A koncepcióm a fentebbi tanácsokon nyugodott! Szorzót levenni és megnézni hogy hol stabil! Semmi eredmény! Akármennyire is levettem a szorzót pl.: 166*7=1162MHZ a rendszer továbbra sem volt stabil. Már kezdtem aggódni!
Két este eltelte után gondoltam változtatok a FSB/DRAM RATIO-n. Levettem 3/3-ra a BY SPED-ről. Így a memória frekvenciája 400 MHZ-ről 333 MHZ-re változott.
Ettől kezdve futott a dolog! 166*11,5 lett a vége a dolognak! Itt stabil a rendszer nem fagy le egy progi sem! 7360 ponttal díjazta a 3D MARK 2001 a küzdéseimet, Amit egyébként nem tudok hogy jó vagy nem bár nekem már az örömet jelent hogy szépen fut a gép!
Ami még ide tartozik! Próbáltam fentebb menni az FSB-vel, mondjuk 170 MHZ-re, de ahogy megváltozott a ram frekvenciája (380-, 390-, vagy 400 MHZ-re) abban a pillanatban nem volt stabil a gép, vagy be sem bútolt! Miért van ez? A RAM a ludas?
Szóval most megy a dolog! 166*11,5=1916 MHZ, 3/3 (RAM 333 MHZ) A proci hőfoka a bioszban kb 45-46 fok, ez egyébként mennyire megfelelő?
Lehet hogy azért nem futott a rendszer magasabb frekvencián mert a hűtés nem jó?
(Lefutattam a 3D MARK 2003-at is az 1091 3D MAKS)
Aktív témák
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Hálózatokról alaposan
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- YouTube
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Le Mans Ultimate
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...