Aktív témák

• Tigrincs

tag

Ígéretemhez híven íme a teszt eredmények!

Kicsit várattak magukra az eredmények mert, sokat bénáztam, de így van ez ha az ember magától akar rájönni mindenre. Bár elméleti segítséget azért kaptam!

Szóval alapbeállításokon tesztelgettem a gépet elösszőr (a paraméterek a téma elején).
    Sehogy sem akart menni a dolog, a 3D MARK 2001 egyszerűen nem akart végig futni, aztán tizedjére még is végig futott (6844 PONT) kétszer egymás után, utána meg újra semmi, és a rendszer sem volt stabil.
    Folyamatosan lefagyott a gép meg menet közben újra indult (De hát gondolom ez a normális reakció ha nem bírja a gép a beállításokat!)

Ezek után gondoltam megfogadom a fórumbeli tanácsokat és elkezdem állítgatni a paramétereket! Hát nem sok sikerrel jártam!
    A koncepcióm a fentebbi tanácsokon nyugodott! Szorzót levenni és megnézni hogy hol stabil! Semmi eredmény! Akármennyire is levettem a szorzót pl.: 166*7=1162MHZ a rendszer továbbra sem volt stabil. Már kezdtem aggódni!
    Két este eltelte után gondoltam változtatok a FSB/DRAM RATIO-n. Levettem 3/3-ra a BY SPED-ről. Így a memória frekvenciája 400 MHZ-ről 333 MHZ-re változott.
    Ettől kezdve futott a dolog! 166*11,5 lett a vége a dolognak! Itt stabil a rendszer nem fagy le egy progi sem! 7360 ponttal díjazta a 3D MARK 2001 a küzdéseimet, Amit egyébként nem tudok hogy jó vagy nem bár nekem már az örömet jelent hogy szépen fut a gép!

Ami még ide tartozik! Próbáltam fentebb menni az FSB-vel, mondjuk 170 MHZ-re, de ahogy megváltozott a ram frekvenciája (380-, 390-, vagy 400 MHZ-re) abban a pillanatban nem volt stabil a gép, vagy be sem bútolt! Miért van ez? A RAM a ludas?

Szóval most megy a dolog! 166*11,5=1916 MHZ, 3/3 (RAM 333 MHZ) A proci hőfoka a bioszban kb 45-46 fok, ez egyébként mennyire megfelelő?
    Lehet hogy azért nem futott a rendszer magasabb frekvencián mert a hűtés nem jó?

(Lefutattam a 3D MARK 2003-at is az 1091 3D MAKS)

Aktív témák