- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsi99
addikt
válasz
Mulderpapa #74386 üzenetére
Passzolok akkor.
Pedig tök régi lapban is mennie kellene a 3.0 -ás kártyáknak.
De hát elmélet ,és valóság
-
ricsi99
addikt
válasz
Mulderpapa #74384 üzenetére
Érdekes probléma
Sokat nem tudok ,annó csak bedobdam a gépbe ,driver föl és 1 3trémark ,hogy minden okés e.Vga bios csere?
-
ricsi99
addikt
válasz
Mulderpapa #74380 üzenetére
Szia
Nekem Asrock Z75 Pro3 lapom volt nem tudom neked milyen lapod van ,de nálam ment egy giga 980 as kari egy i5 2500 társaságában....hoztak javitani egy gépet ,beleraktam az enyémbe annó és kiprobáltamazt tudom ,hogy amikor a "lucid"-al jászottam egyel régebbi bios kellett ,mert az istennek sem akarta az igp-t bekapcsolni... próbáltad régebbi biossal is?
-
ricsi99
addikt
Ha több monitorod van:
Ha "klónozod" az asztalt akkor az elsö asztal másolja 1-1 ben... felbontást is
Ha "kiterjesztett" monitorra kapcsolsz akkor helyes felbontás lesz...
Ha azt szeretnéd ,hogy a külsö monitorodon legyen az a kép ami a noti képernyőjén van akkor a külsö monitort tedd "elsödleges" monitornak.
Érthető igy? -
ricsi99
addikt
válasz
Ochocinco46 #72411 üzenetére
Szia
Videot ne nekunk ,hanem ha elviszed gariba.
Erre gondoltam.
Vagy az amd driverében is van valahol valami hasonló csak ott mindenre érvényes.
Azt kellene kikeresened
Win10 "feature" ,hogy mostmár mindenbe belenyúl.....
Gpu-z nevu progival meg tudod ellenörizni ,hogy folyamatos 3d órajelen marad e a kártya. -
ricsi99
addikt
válasz
Ochocinco46 #72409 üzenetére
Telefonnal esetleg felvennéd?
Ha a videokártya emergiamanagmentjét felteszed.."teljesitménycentrikusra" akkor viszont nem át 2d-re. -
ricsi99
addikt
Szia
Szerintem azt nézd meg ,hogy az adott program amit használnál az melyik tipust tudja jobban használni.
Ezt te tudhatod jobban mivel te ismered a programokat.
a Quadró és a "normál" kartya közt nincs teljesitmény különbség.
Gyártói Support van a quadro hoz a simához meg nincs -
ricsi99
addikt
Sziasztok
Most nézem ,hogy a gpu-z szerint /meg minden egyéb más szerint/ pcie-x 2.0 ban működik a videokártyám
Alaplap Asrock z75pro
Videokártya Asus gtx770
Elméletileg mind 2 pcie-x 3.0 -ás
Most láttam pár videót hogy az első szériás i5 -i7 es rendszereknél win 8.1 alatt miket kell trükközni ,hogy gen 3-as legyen.
Nálam win10x64 /10.0.17134.48/ van és ezek a trükkök nem mennek...
Most csak nálam van ez a hiba? Vagy win10 alá is kell valalmi trükk?
Amúgy hibamentes a rendszer, és tudom a kártya sem igényli az extra sebességet ,csak kiváncsi vagyok miért nem megy a gen3update: kérdés off ,rájöttem a megoldásra
i5 2500-as procim van ami csak 2.0- tud -
ricsi99
addikt
válasz
cinikus #72258 üzenetére
Ezek a tévhitek...
Csak ,hogy tudd a "bányászat" egy program ,mint pl egy játék ami számításokat futtat egy kártyán.
Ki hogy vigyáz a cuccára.
Ez most olyan mintha éjjel nappal divx filmeket konvertálnál a számítógépeden....
Ennek te milyen nyomát látod kívülől?
Max annyit ,hogy valaki vigyázott a cuccára ,igy csili vili és halk a venti
Vagy tojt rá ,és tiszta kosz ,telerakódott ventivel ,ami kb félig megsütötte magát
Mégis milyen jelet keresel rajta?
Na csákány. -
ricsi99
addikt
nincs valami egyébb progit ami gpuót használ? pl valami film ide-oda kódóló... a lényeg az lenne hogy valami progi 100% terhelést adjon a gpu.nak... ha ott is elhasal akkor gond lehet, ha stabil akkor meg lehet csak nem tökéletes a driver...." nv" nem a linux supportjáról híres
-
ricsi99
addikt
válasz
Nwis86 #72161 üzenetére
Sajnos csak tippelgetni tudok..
Nem hinném hogy a ventiknek lenne gondja.
Amikor bekepcsolod a gépet, akkor sem világit rendesen? Mielött betöltene a win?
Esetleg nem kontakt hibás a hűtés csatlakozója? Ha nem kell megbontani a hűtést nem férsz hozzá annyira hogy egy picit megmozgasd? -
ricsi99
addikt
Nem tudom neked mi van.
Nálam win10x64 enterprise i5 2500 proci +gtx770
Ha biosban engedélyezem az itg. gpu -t és "onboard" szóval elsődleges ... akkor szépen látszik az intel és az vezérlöpanel . ha a gtx az elsödleges vagy letiltom az igp-t akkor nem látszik az intel software... -
ricsi99
addikt
Kérdés
Elsödleges neked az intel igp? Nekem ha másodlagos ként inditom szintén nincs panel ,ha elsödleges akkor van , megjelenik a taskbaron... Pont ma szórakoztam a lucid al igy szintén szivtam az intel driverrel... ha jól is rémlik valamelyik ph-s hirben olvastam hogy x86 már legacy is.... -
ricsi99
addikt
válasz
thedivision2 #72082 üzenetére
Terhelés alatt simán megsütheted 1 ventillátorral ,rendeld meg az újat minnél hamarabb és kész. De ki is probálhatod 1 ventivel milyen
-
ricsi99
addikt
válasz
bendikeee11 #72078 üzenetére
Elég érdekes táp van benne... én mindenféleképp olyan kártyát tennék bele ami nem igényel + tápcsatit.
Viszont láttam átalakitót hozzá. -
ricsi99
addikt
válasz
maxika2004 #72061 üzenetére
Ha sose játszól akkor a legalapvetőbb kártya is megfelel neked amit fel tudsz telepíteni a rendszeredhez... Esetleg ha van alaplapid az is elég a windows asztalhoz+ filmezéshez.
-
ricsi99
addikt
válasz
gyáliSanyi #72016 üzenetére
Szerintem készits egy GPU-Z képet, majd készíts egy 10 perces videot pl Heaven tesztprogrammal ,amit tölts fel a youtube ra vagy valahova.
Probagarihoz meg a saját telefonoddal készíts 2-3 nagyfelbontású képet /eleje hátuljáról ...ezt is tedd fel a hirdetésbe hogy megmaradjon.
Meg persze a legtisztább ha a delikvens eljön és a te gépedben a kivánsága szerinti tesztet megcsinálja... (megszaglássza /tapogatja megnézni) és elviszi.
Idális meg ha szépen lefújod róla a port és kis mezei ecsettel megpucolod.
Gyári rögzítő csavarokat pici filcceruzával vagy egyébbel jelöld meg ha nincs rajta matrica..
Sokan szétszedik rögtön, aztán pikk -pakk meghal ha nem sikerül profiul az ujrapasztázás. -
ricsi99
addikt
válasz
Xelox76 #71977 üzenetére
Nincsennek rajta hő miatt elszineződések? A matricázáson jól látszik ha esetleg ilyen javítás lett volna....
Van az a fránya hiba ami 8800gt től előjön.
+ nem tudom miért de egy idő után ,gondolom a hűtő sulya miatt "lekonyul" a kártya vége és már le is tépi a hőtágulás valamelyik chippet a helyéről.próbáld meg hogy egyenesbe emeled a kártya végét/vagy kicsit feljebb és úgy elinditani hogy van e kép ,meggyógyulni nem fog tőle de akkor biztos lehetsz hogy mi a hiba ha van hozzá kedved -
ricsi99
addikt
válasz
Dinomano #71957 üzenetére
Videokártyán nincs cmos reset
Csak az alaplapodon. Ha attól tartasz hogy a windowsban vagy a driverben van elállitva valami ,akkor állisd meg a "pause" gombal a billentyüzeten amikor még csak bekapcsolod a gépet is felvillan az elsö bios felirat a win elött...
Bekapcsolásnál maxra fel kell pörögni a ventiknek ,majd beállni egy alap fordulatra... azután a winnel együtt jön a halkabb fordulat ,energiaszabályzás miegyébb.
Egy kolléga itt lentebb irta hogy lehet csak driverprobléma... -
ricsi99
addikt
válasz
SkiDev #71955 üzenetére
Szia. Gyönyörű a video.
Le a kalappal.
Ott valami nagyon nem jó. Pasztázás biztos jó mert szépen mozognak a hőfokok.
A kártya nem vezérli rendesen a ventilátorokat szerintem.
Az elött is igy álltak a ventik? 2d/ben elképzelhető....
Vagy frissitettél valamit /driver/bios?
Fix ötletem erre nincs
Igy azért nem merném használni.
Nálam a videokarin (igaz asus volt) de ott a hátsó venti fix fordulaton állandóan megy ,és az első venti fordulatát állitgatja a kari. De alapjáraton is lassan forog.
Ha te állitasz hűtési profilon az mind2 ventire érvényes? -
ricsi99
addikt
válasz
Dinomano #71947 üzenetére
Ilyenkor van esélyed mindenre, Elsö kör: alaplapból szedd ki a ramot +vga t ,összesz bővítő kártyát .Hőzd le az összes hdd/dvd-t is. Ellnörizd hogy van e az alaplapon speaker vagy ha nincs a ház speakere legyen bedugva.Ha megoldható akkor cmos reset is Csak a proci maradjon bent.
Ilyenkor ha bekapcsolod fszépen sipolgatnia kell. Ha ez igy megy akkor tegyél vissza 1 ram modult. Ekkor ha minden oké akkor 3 sip. ezután ujra kikapcs és mehet vissza a vga. Ha van ké akkor a maradék cucc szintén egyessével. -
ricsi99
addikt
válasz
Rasiel #71935 üzenetére
Speciel nem csak PCIe 3.0 x4 a kártya?
-
ricsi99
addikt
válasz
SkiDev #71927 üzenetére
Nekem ez a venti profilom.
Legközelebb nyugodtan ujhegyel is elkenheted ,vagy veszel fel kesztyűt miegyébb... nem mérgező a paszta egy kicsit sem ...de azért ne fogyaszd el a maradékot.
Tölts le valami benchmarkot.... pl Uengine Valey-t javaslom.
Ugy csináld meg a saját profilod szerintem ,hogy 50-60 fokig alapjárata ventinek azután mehet felfele egyenest és legyen a határ 80C ,az fölé ne menjen, állíts akkora fordulatot neki.
A teszt szép folyamatos terhelést ad igy könnyű beállitani.
Ha hirtelen felszalad (több fokot ugrik másodpercenkén) akkor nem jó a paszta ,kend el ujjal vékonyan ,aztán a hűtön is vékonyan majd szépen huzd össze.A 4 tartocsavart ha visszarakod akkor finoman tekerd be hogy épp hogy rásimuljon a kártyára a hűtő asztán szép átlosan mind a kocsikeréknél meghuzod a csavarokat. Az a lényeg hogy ne billegjen rajta a hűtő amig meghúzod.
Sok paszta nem kell ,csak annyi hogy szépen összetapadjon/feküdjön a cucc ,ne maradhasson közte levegö.
Egy ilyen tubus 20-30 kértyéra is elég szal gyakorolhatsz, ha ez az első.UI:ne csodálkozz ha 90c felhördül a gyári hűtés,, ha jól emléxem 100 a határ ahol műr lassan süti lessz.
-
ricsi99
addikt
" tata93" kollégának vannak problémái, neki segitsek.
Nálam a tv gagyi ,szal teszek rá ,elvagyok én egy mezei 23-as moncsin -
ricsi99
addikt
válasz
Csupingo #71886 üzenetére
Passz én probáltam mindent ,akár mit csináltam a 26 os tv-n hd felbontással nem tudtam monitorként használni. Szinelmosás egyebek miatt minden extra cuccal nagy nehezen normálissá tudtam tenni a betüket... (felbontás frissités több kábel csere is megvolt) aztán a szinekkel szorakózni hogy a fehér ne legyen annyira vakitó... mire ez meglett az után ha tv-ként használtam volna akkor fakó vacak lett... lehet hogy a mostani tv-k már ezt tudják alapból ... ez esetben pedig ha hdmi-n összedugja akkor menni kellene mint egy szimpa monitor nem? Tv-n mekkora akkr az átlag felbontás /képernyő átmérő arány? Én amit láttam a hd ready felirat nem mindig takarja a 1920*1080 as valós felbontást...
-
ricsi99
addikt
válasz
tata93 #71878 üzenetére
Szia. Én is probáltam tv-re kirakni a monitor jelet (AMD/NIVIA karival is) de nem tökéletes az asztal képe. Filmezni oké.
A monitor pixelsűrűsége sokkal több mint a tv-é, ezen nem lehet vátoztatni. Szinek is másképp vannak kalibrálva.
HDMI elosztó szerintem kilőve.... probáltam azt hogy egy XBOX360-on keresztül adom a hdmi-t a tv nek de javulás nem volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest