- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
Igen. Nincs bennt a kártya, a kijelző az alaplapra kötve és nincs kép? Az érdekes. Akkor tényleg nem ártana visszatenni a kártyát és frissíteni a biost. Mikor először összeraktad a gépet, egyből dvga-t használtál? Akkor se működött az igp?
(#61582) D4v3: másik böngészővel is próbáld ki. Esetleg régebbi drivert kéne telepíteni, mert az utolsó 3,4-gyel voltak gondok. Win energiagazdálkodás teljesítménycentrikuson van?
-
Csupingo
veterán
válasz
Kiscsőke #61570 üzenetére
Biztos létezik, de többnyire csak képeket találtam, meg ebay -en ilyen házi barkácsnak tűnő megoldásokat. Itthoni boltban még nem találtam, de nézek neked házépítő (modder) fórumot, talán ott tudnak segíteni. Esetleg ide kérdezz be.
-
Csupingo
veterán
válasz
jossua #61546 üzenetére
A topikjában tudnak konkrét tapasztalattal is szolgálni.
-
Csupingo
veterán
válasz
neil_mullen #61526 üzenetére
Én is használtam már többször, nem volt gond. Jól egymásba kell tolni az érintkezőket. Azért tud kajolni az elvileg 120 W tdp-s 470. Van különbség a szintén 120 W tdp-s gtx 1060-hoz képest.
-
Csupingo
veterán
válasz
Ftibi87 #61460 üzenetére
Ha nem kötöttél rá még 1-2 kijelzőt, vagy valamelyik monitor mondjuk nem 144 Hz-es, akkor talán bányászvírus. Roguekiller vagy a malwarebytes meg szokta találni. Esetleg az új driver vacakol, 4-5 kiadással régebbivel is meg lehet próbálni. (Vga driver nincs max teljesítményre állítva?)
-
Csupingo
veterán
válasz
sszemtelen #61444 üzenetére
Én ki szoktam kapcsolni a második megjelenítőt (tv), ha épp nem használom. Szerintem minimális teljesítménycsökkenést jelentene pl. egy játékban, ha mondjuk bekapcsolva marad a másik kijelző is, de csak az asztalt mutatja. Ha ilyen dolgokra használod, azt nem igazán fogja megérezni, szerintem. Nálam, ha filmet nézek a tv-n (mondjuk nem 1080p), a másikon böngészek, akkor még az alap órajeleket se szokta megemelni a kártya.
-
Csupingo
veterán
válasz
sszemtelen #61441 üzenetére
Nem. Azt használod amilyiket akarod. Az új kártyára nyugodtan kötheted mind a két kijelzőt is, de akár ebben a felállásban is maradhat, vagy intel proci esetén az igp-t ki is kapcsolhatod már a biosban is.
-
Csupingo
veterán
válasz
hardy555 #61406 üzenetére
Neked is hasonlókat tudok javasolni: legalább 4-5-tel régebbi drivert feltenni, a win energiagazdálkodás teljesítménycentikuson legyen. Az nv driverben lehet adaptive-on is. A dsr nem kapcsolódott be a driverben a 3d beállítások kezelésénél? Esetleg bányászvírus: roguekiller -t vagy malwarebytes -t futtatni.
Én még mindig egy 1 éves drivert használok, mert nincs vele gond: 353.06 -
Csupingo
veterán
válasz
hitvanyalak #61401 üzenetére
Az új driverekkel is voltak gondok. Érdemes 4-5-tel ezelőttit feltenni. Akár bányászvírus is lehet. A roguekiller vagy a malwarebytes meg szokta találni. Esetleg egy csepp olaj a ventik tengelyére.
-
Csupingo
veterán
válasz
hundai #61343 üzenetére
Azt hiszem a legelső crimson debütált így. (Azt se szerette, ha pl. az msi ab is fel volt még telepítve.) A ventilátorok vezetékei közösítve vannak és egy csatlakozóra mennek, vagy külön vannak? Ha egy helyre mennek, akkor maga a ventilátor vacakolhat. Csere, vagy egy csepp olaj a tengelyre (előte akár egy kis wd40) talán segít valamit.
-
Csupingo
veterán
válasz
kispalya #61338 üzenetére
A crimson topikban már említették, hogy az új driverrel is vannak gondok, pl. nem éled fel alvó módból a gép.
Régebbi driverekkel is tesztelhetnéd. Esetleg ha húzva van, akkor visszavenni. (Nem melegszik a kártya? Pár driver nem vette vissza az órajeleket, valamint a ventilátorokat se pörgette fel rendesen.) Sata kábelek nincsenek elmozdulva az alaplapon, a meghajtókon? -
Csupingo
veterán
Nem tudom jók e az adatok, csak elsőre ez jött velem szembe. Viszont a mostani ddr3-as kártyáknál szerintem már lassabb lenne a rendszermemória használata.
-
Csupingo
veterán
Az x550 adatainál 8 GB/sec-et írnak. Ph tesztben: DDR2-800 kétcsatornás üzemmódban 12,8 GB/s-os sebességet biztosít. Talán annyira nem is halott ötlet, egy mostani ddr3-as rendszer már megfelelően tudná küldözgetni az adatokat. Azért gondolom ezekből az értékekből sokat levesz, hogy a fizikai memória nem csak a vga-val foglalkozik.
-
Csupingo
veterán
válasz
mefistofeles #61308 üzenetére
Gondolom a marketing maszlag miatt írnak bődületes számot a dobozra, de fordítva szokott lenni. A kártya ténylegesen 512 MB-os, de még tud használni a fizikai memóriából 512-őt, akkor máris 1 GB-ot vésnek a dobozra.
-
Csupingo
veterán
válasz
mefistofeles #61306 üzenetére
Nem is rémlett nekem ez a kifejezés a dvga-k körében, de most amiket olvastam, azok alapján úgy van, ahogy gondolod.
Pl. itt egy olyan kártya. Ezek elég régi dolgok, hogy ma is használják e még, azt nem tudom. Mivel jóval lassabb a rendszermemória elérése, szerintem mostani kártyáknál nem nagyon élnek ezzel a lehetőséggel. -
Csupingo
veterán
válasz
sajog159 #61300 üzenetére
Most mivel volt összedugva? Mert ha d-sub-bal, akkor lehet hogy elég lecserélni a kábelt dvi-re, vagy hdmi-re és megszűnne a gond. Talán videókártyát se kéne venni. Bár ezzel a 100 éves csodával nem tudom, hogy milyen lehet tervezni. Dvi, vagy hdmi mindegy, mindkettő digitális. Az analóg d-sub -ot érdemes már kerülni.
-
Csupingo
veterán
válasz
sajog159 #61284 üzenetére
Ha ebben a menüben nézelődsz, 1:58-tól, akár a wide -nál változtatni...
-
Csupingo
veterán
válasz
sajog159 #61281 üzenetére
Érdekes. Olyan elő szokott fordulni, hogy d-sub kábel esetén nem ismeri fel rendesen a monitort és nem engedi a megfelelő beállítást választani. De ha jól értem, be tudtad állítani az 1920x1080-as felbontást az 1920x1080-as monitorhoz, mégis hiányzik a kép széle. Talán valami driver gond. A monitor menüben nincs valami reset féleség?
-
Csupingo
veterán
válasz
sajog159 #61274 üzenetére
Nem csak dvi és d-sub van a monitoron? Esetleg dvi-vel kéne összekötni, ha van rá lehetőség.
Jelen esetben akkor lényegtelen, hogy hol állítod a felbontást, valami más bibi lesz. Milyen alaplap pontosan?
Mintha nem is tudná a fullhd-t ez az igp. -
-
Csupingo
veterán
válasz
BUZZLGHTYR #61244 üzenetére
A többiek talán jobban ismerik ezt a cpu-t, én azt mondanám, hogy rx 460, gtx 950 lenne az az szint, amivel nagyjából megbírkózik.
-
Csupingo
veterán
válasz
zsírsámán #61233 üzenetére
A kérdés, hogy milyen frissítési frekvencia mellett. Ha 60 Hz elég, akkor már az 1.2-es dp porttal rendelkező kártyák is jók. A mostaniakon már újabb csatlakozó van, mind tudja ezt (a legújabbak már 144, 240 Hz-et is tudnak). Hdmi-nél, amin 2.0 van, az tud 60 Hz-et is.
-
Csupingo
veterán
válasz
Gery0505 #61221 üzenetére
"arctic mx-4, thermal grizzly kryonaut, Cooler Master MasterGel Maker Nano" SoulReaver utólagos engedelmével. Mx 2. A ventin gyakran segít egy csepp olaj a tengelyre. Ha a 4k felbontás miatt nem emeli meg az órajeleit a kártya terheletlenűl, akkor azért sok a 60-65 fok. Nem fog ártani az újrapasztázás.
-
Csupingo
veterán
Csak sima van. Itt találni pár kártyát.
-
Csupingo
veterán
Szerintem van rá esély. Dp-vel is illene látni valamit biosban. A régebbi kártyák mintha ott adtak volna ki képet, ahol bekapcsoláskor kijelzőt érzékeltek. Pl. hdmi, dvi. Nem tudom, hogy dp-nél is így kéne e működnie.
Esetleg állítsd be az alaplapon, hogy a vga legyen az elsődleges vagy hogy csak azt használja. Ha így se lesz kép, akkor bios reset után visszaáll igp-re. Még kikapcsolt állapotba csatlakoztasd a kártyához a kijelzőt. -
Csupingo
veterán
válasz
nepszter1 #61188 üzenetére
Akkor annyit talán nem ér, mert maga a kártya se olyan gyors, hogy a vram lenne a leginkább korlátozó tényező. (Van 3000-ért, ami minden tizedikre elindul.
)
Ebből ilyet keress, ez 4 GB-os. (Viccnek is rossz.) A 450 határozottan gyorsabb. -
-
Csupingo
veterán
válasz
modern #61172 üzenetére
Valami hasonló nincs nálad? Az amd-sek biztos tudnának segíteni.
-
Csupingo
veterán
válasz
Fecus11 #61165 üzenetére
Nem tudunk sok mindent a lapodról, de valami ilyesmit kéne keresni.
Vagy ilyet. Talán integrated graphics néven van.
Igen, ha már kivetted az elemet, akkor alapból vagy cpu igp-re szokott állni, vagy automatára, amikor azon a csatlakozón ad képet, amire a kijelző van kötve. Lassan már mindent kipróbáltál. Lehet, hogy sose fog benn menni a kártya, vagy csak bios frissítés után, amit nem egyszerű kivitelezni ezzel a lappal, de lehet az se segítene, mert elvileg a kártya öregebb mint az alaplap. Kiváncsi lennék, hogy egy modernebb kártya, pl. gtx 950 működne e a gépben. -
Csupingo
veterán
válasz
elfelejtette #61158 üzenetére
Azt már láttam én is, de gondolom konkrét típusmegjelölésnek is kéne lenni rajta. Vagy a bios frissítést szerinted el lehet felejteni?
-
Csupingo
veterán
válasz
modern #61152 üzenetére
Pedig lehet a táp is. Milyen erősebb géppel próbáltad? A kártya 170 vagy 210 W-os, attól függ neked melyik változat van. Esetleg nézd meg régebbi driverekkel is: 314.22 vagy 344.65
A vga és a proci se melegszik?(#61153) Fecus11: rá szokták írni a lapra is, az érthetőbb lenne, de megpróbálom ebből kibogarászni.
-
Csupingo
veterán
válasz
Fecus11 #61136 üzenetére
Esetleg bios reset, vagy azt nézd meg, hogy a cpu igp vagy a dvga van e beállítva, esetleg multi gpu-ra is teheted. Ha semmi, akkor bios frissítés, ha van újabb. De kérdés, hogy ezzel a kártyával érdemes e ennyit szenvedni. Csodát nem fog produkálni. Másik slot nincs az alaplapon? Abban is megnézhetnéd.
-
Csupingo
veterán
válasz
Black Phone #61113 üzenetére
-
Csupingo
veterán
válasz
Black Phone #61111 üzenetére
Esetleg a monitor oldaláról a driverét, a *.inf-et tedd fel, az tartalmazza a támogatott felbontásokat, hátha segít. Végső esetben az nvidia driverben is meg lehet adni egyéni felbontást. Vagy az eszközkezelőben a monitort próbáld valami általános plug and play-re beállítani, gondolom most nem azon van, azért nem enged felbontást módosítani.
Vagy asztal-képernyőfelbontás-speciális-monitor ott nézd meg a p&p -t. -
Csupingo
veterán
válasz
TitiRii #61109 üzenetére
Nem ismerem a kártyát, de ezt irták egy teszten: The DVI port can of course be used with an analog adapter too, or with an HDMI adapter to get HDMI+Audio+HDCP.
Valamint: Integrated HD audio controller with multi-channel (5.1) AC3 support
Ezen az oldalon. -
Csupingo
veterán
válasz
Találtgyerek #61099 üzenetére
Most vetted, vagy most hibásodott meg? Ha most szerezted, akkor egy bios frissítést még megpróbálhatnál.Ha hibás, akkor nem hiszem, hogy egyszerűen javítható. Egy reball is 6 ezertől kezdődik ha jól tudom és nem szokott hosszúéletű lenni. -
Csupingo
veterán
válasz
Dark KillerX #61090 üzenetére
Akár még jó is lehet. Magyar doksi is van az oldalon. Egy fórumtárs ezt vette, neki működik.
-
Csupingo
veterán
válasz
Marci112233 #61088 üzenetére
Rendicsek. Maradjon is így.
-
Csupingo
veterán
válasz
Marci112233 #61084 üzenetére
Nem jellemző. Sokaknak mindkettő telepítve van, nekem is.
-
Csupingo
veterán
válasz
Marci112233 #61082 üzenetére
Szerintem a kábel nem kavar be. Max. azt eredményezhetné, hogy a monitort nem ismerné fel, de mivel digitális a jel és talán átalakítás sincs, valószínűleg az se fog előfordulni.
Akár a másik slot-ban is kipróbálhatod. Már csak a bios frissítés marad vagy hibás a kártya. Azért az 1060 topikba is kérdezz be, hátha találkoztak már hasonló problémával. Win 10-ed van? Mert annál min. kell a 1511-es frissítés, csak azután települ a driver. -
Csupingo
veterán
válasz
Marci112233 #61079 üzenetére
Akkor a kijelző most a dvga-n van ugye? Akkor talán csak a bios frissítés marad, ha egyaltalán van frissebb a lapodra. (Esetleg a biosban állítsd csak vga-ra, hátha az szórakozik, vagy multi gpu-ra.)
-
Csupingo
veterán
válasz
Marci112233 #61076 üzenetére
Régi kártya ki, ez be a helyére? (Vagy a biosba fixen az proci igp van beállítva?) Képet ad, igaz? A tápot rádugtad?
(#61077) Seva: persze, mennie kéne mindegyik kártyának. Legrosszabb esetben alaplapi biost kell frissíteni, ha nem menne elsőre. Viszont a 470 kicsit túlzás egy i3-as procihoz, szerintem. Az 1050ti is határeset, de sp játékoknál azért szépen fog muzsikálni.
-
Csupingo
veterán
válasz
Marci112233 #61074 üzenetére
Nem jelenik meg az eszközkezelőben, vagy nem települ a driver, vagy mi, pontosabban?
Lehet, hogy csak egy alaplapi bios frissítés segítene. (Saját felelősségre.) -
Csupingo
veterán
válasz
Darabokra #61063 üzenetére
Akár a hőcső is kilyukadhatott. Ugye mikor nézted még nem volt fennt a utorrent? Ha igen, azért a Roguekiller -t is futtasd le. Feladatkezelőben, gpu-z -ben nem látni, hogy idle-ben is terhelve van e a kártya? Az nvida driverben az energiagazdálkodás adaptiv-ra van állítva? Az utolsó 2 nvidia driverrel voltak gondok, valakinél nem vette vissza az órajeleket. Valami régebbivel kéne kipróbálnod. Én ezt a jó régit használom, nincs vele gond: 353.06
-
Csupingo
veterán
válasz
Mikeee89 #61046 üzenetére
Csak aktív átalakító lenne jó. Bár ezeknél is előfordul, hogy az adott körülményekhez nem jó. Szerintem érdemes közeli boltból venni és megbeszélni, ha nem jó, akkor csrélnéd is be másikra. Egy fórumtárs ezt vette apróról, neki működik. Igaz hdmi-ből csinál d-sub -ot, de gondolom az is jó lenne neked.
Ezekből kicsit lehet következtetni, crysis és c warhead: 1. 2.
-
Csupingo
veterán
válasz
Darabokra #61035 üzenetére
Pl. Távolról dolgoztatják a videókártyád. Észre lehet venni, ha egy játék ami eddig fix 65 fps-sel ment, néha beesik 30-ra, vagy csak 45-tel megy. Esetleg terheletlen állapotban ránézve a gpu-ra (gpu-z) emelt órajeleket találsz, vagy a kártya 30 fok helyett 50 fokos. (Állítólag az újabb utorrentben is vannak csúnyaságok.)
-
Csupingo
veterán
válasz
Darabokra #61029 üzenetére
Talán bányászvírusod van: Malwarebytes vagy a Roguekiller meg szokta találni.
Én írtam, hogy egy 760-tól nem sok a 72 °C. 760 hőfokok. Talán eltérő felbontást, beállítást használsz mint a kolléga, esetleg 3 venti van a házadban, vagy más márkájú a kártyád, vagy nála van 50%-ra levéve a ventiprofil stb. A tartósabb 80-85 fok se árt még a kártyáknak, de ott már zavarna a tudat. (Kipucolnám, pasztáznám, stb.)
-
Csupingo
veterán
Talán az a10 lenne jobb választás hosszabb távra. A 2 magos procik kevesek lesznek a jövőben az újabb játékok alá. Az a10-zel még magában is el lehet játszogatni 900, vagy 720p-s felbontásban tűrhetően, aztán idővel lehet mellé venni egy erősebb kártyát is. Az a6 nem is olyan erős és a 2 mag miatt lehet, hogy sok játék nemsokára el se indul vele.
-
Csupingo
veterán
válasz
Enigma1945 #60975 üzenetére
Ha játékok vagy a 3dmark megy gond nélkül, akkor bírja a tuningot. A hőfokokat nézd azért. Érdemes előbb a memóriát húzni a határig, amit az jelez, hogy pl. játék vagy 3dmark alatt képi hibák lesznek. (Villogó pontok, csíkok, háromszögek, fekete ég stb.) Ha ez meg van, akkor pár MHz-et visszább veszel (10-20), amivel már napi használattal is el lehet lenni. Aztán a gpu határait is ugyanígy megkeresed. Az, hogy 1-2 másodpercig nincs kép, inkább driver gond szokott lenni, ez a "képernyőillesztő nem válaszolt, majd helyreállt" , de akár, ahogy említetted is, a tuningtól instabil kártya is okozhatja. Másik drivereket is érdemes kipróbálni, vagy visszább venni a tuningot.
-
Csupingo
veterán
válasz
marcipunk #60756 üzenetére
Szerintem meg kéne találnod a driver beállításoknál. Ebben a catalyst/crimson topik lakói biztos tudnak segíteni, mert a kártya elvileg tud 3 kijelzőt is kezelni.
-
Csupingo
veterán
válasz
LACQ88 #60747 üzenetére
Igen, van 32 bites is.
-
Csupingo
veterán
válasz
solider18 #60732 üzenetére
A 660 ti az közel gtx 950 szint, határozottan gyorsabb. Az rx 460 is ilyen tudású, új, olcsó kártya, ha amd is szóba jöhet. Vagy gtx 760.
(#60726) Secreted222: Ezeket érdemes kikapcsolni a biosban: C6 és C7 (eist-et is) energiatakarékosságot kikapcsolni, c1e funkció kikapcs
-
Csupingo
veterán
válasz
LACQ88 #60723 üzenetére
Nekem ezt adott kártyánál csak bizonyos driverekkel csinálta. Állítólag, ha gyári oc-s a kártya, az órajelek visszavételével megszűnhet a gond. Nekem ezek a régi driverek voltak hibátlanok: 314.22 , 344.65 , 353.06
Nálam az opengl-es wolfenstein hozta elő először.(#60726) Secreted222: ha meg tudod oldani kölcsönben, akkor 2-3 hétre cserélj tápot. Ha nem jön elő a hiba, akkor esetleg beszéld meg a dolgot, vagy vegyél egy másikat. Pedig a tied se egy nevenincs változat és a gép se fogyaszt sokat, ezért érdekes a helyzet. Esetleg az alaplapi bios-ban a memóriaidőzítéseket megnézhetnéd. Legyen autómatán, vagy a leglassabbnak megfelelően beállítva, vagy a proci beállításait is nézd át, tesztképpen kapcsold ki az energiatakarékos módokat.
-
Csupingo
veterán
válasz
[Prolixus] #60672 üzenetére
Én hogy magamat is nyugton tartsam, kb. 75 fokra állítanám. Amúgy tényleg nem olyan nagy para, mert a magasabb hőfokokat is egész jól bírják, de hosszabb távon annyira melegen nem járatnám.
Új hozzászólás Aktív témák
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest