- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
Hirdetés
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz
NJanika #89257 üzenetére
Van ilyen is. A leírásnál valaki említi, hogy ő pl. nem kompatibilis kártyára tette rá. Persze az a biztos, ha olyat veszel, ami passzol a tiedhez.
-
Csupingo
veterán
válasz
NJanika #89257 üzenetére
Pl. az arctic-nak van több ilyen vga hűtése. Azt nem tudom, hogy az újabb rtx-ekre is van e már.
Újakra talán inkább vízhűtésük van. -
Csupingo
veterán
válasz
bugsyonic #89242 üzenetére
Memória órajelek közben nem lettek piszkálva? Vagy a vga cserekor talán elmozdultak a sata kábelek, ha vannak. Azokat is érdemes lehet kihúzni, visszakötni.
Még ezt írtam fel magamnak régebben: SVM kikapcsolása a biosban.
Főleg asus alaplapoknál:
So basically three weeks ago, I've solved the issue and if someone else have issues with their gpu and run an Asus motherboard. The solution for me was to go to bios and disable PCI Express Native Power Management. When enable it sets gpu to powersaving, which can cause instability, such as stuttering, fps drops, crashes and bsod.
Úgy hogy a GDC vagy a PSS offolása segített de nem is baj a lényeg hogy bevált.
-
Csupingo
veterán
válasz
Quenmorr #89198 üzenetére
Elvileg sima memória gondra is utalhat, vagy vram hibára.
1 long beep, 3 short beeps Conventional/Extended memory failure (Graphics card is out of order)Memóriát nem cseréltél a gépben, vagy nem mozdultak el? Nincs tuningolva a ram? Érdemes lehet kivenni, visszatenni a memóriákat, a vga-t.
-
Csupingo
veterán
válasz
kolopele #89117 üzenetére
Persze, de nem a monitor határozza meg pl. a minimum fps-t. Igen, ha nincs óriási különbség a processzorok között, akkor szabad szemmel sokszor nem is lehet észrevenni semmit. Amúgy már egy gtx 1060, rx 580 esetén is írták többször a tulajok, hogy 4.gen-es i5-ről, i7-ről erősebb cpu-ra váltva sok játék teljesen "kisimult".
Ha meg nagyon extrém a helyzet: nagyon gyenge vga, ami adott helyzetben 25fps-t tud, nagyon erős cpu-val kb. mindenhol 25fps-t fog produkálni. Nagyon gyenge cpu erős vga-val meg játékhelyzetenként nagyon eltérő számokat fog hozni. Pl. 5-ről 100-ra ugrál az fps számláló. Ez a rosszabb eset, mert ettől érzed darabosnak a játékot.Manapság nem ilyen drasztikus a helyzet, ha az ember igyekszik jól összeválogatni az alkatrészeket akkor nem fut ilyen szélsőséges szituációkba. Régebben ezzel én is többször találkoztam, mikor diákként csak gyenge cpu-t és vga-t tudtam venni amik alig bírtak kiköhögni 25 fps-t, ami gyakran szépen bezuhant.
-
Csupingo
veterán
válasz
kolopele #89115 üzenetére
Most nem erről van szó, a monitornak meg semmi köze hozzá. Arra céloztak, hogy pl. az átlag fps lehet elegendő eltérő erősségű processzorok esetén is, de a minimum fps jóval magasabb lehet egy jóval erősebb cpu-val. Valamint robbanások, gyors mozgás, több egység esetén is kevésbé esnek vissza az fps számok játékokban. Ez azt eredményezi, hogy a maximum és minimum között is ritkábban és kisebbeket fog ugrálni a számláló, ezáltal simább lesz a játékmenet. Persze ahhoz, hogy ezeket kiérezd, viszonylag szélsőséges helyzetek kellenek, ezért kicsit gyengébb vagy erősebb procik esetén ez szinte észrevehetetlen.
-
Csupingo
veterán
válasz
kriszwells #89048 üzenetére
Azt szokták mondani, nem tudom teljes mértékben igaz e, hogy ha a print screen-en nem látszik, akkor az inkább külső hiba. Rossz csatlakozás, kábel, monitor hiba, stb. Hdmi-vel nem tudod tv-re kötni, vagy másik monitorral kipróbálni?
-
Csupingo
veterán
Mindkettőt lejjebb vetted? Akár mehet drasztikusabban is. Hogyan fagy le? Grafikai hibákat nem látsz? Megdermed a kép, újraindul a gép? Talán még mindig vagy-vagy. Lehet táp is és vga is. Esetleg használhatod v-sync -el, vagy fps korláttal is, hátha jó lesz addig, míg nem találsz csere alkatrészeket és nem tudod beazonosítani, hogy mi a rossz.
-
Csupingo
veterán
válasz
ricsip #89032 üzenetére
Persze, én is kapásból új hosszabbítót akartam javasolni, mert azok se drágák, de nem turkálok más pénztárcájában. Van akinél minden fillér számít. Én se szeretek boltba járni, meg itthon megcsinálom amit tudok, de a pár száz forintos alkatrészekből inkább újat veszek, mert a javított nem biztos, hogy legalább olyan jó lesz.
-
Csupingo
veterán
válasz
Leone743 #89030 üzenetére
Nem vészes egy ilyen kapcsoló ára, szerintem sok helyi elektronikai vagy villanyszerelő boltban van is. Nem biztos, hogy megéri szétfeszegetni magát a kapcsolót.
-
Csupingo
veterán
A vga is betegeskedhet. Jó lenne egy biztosan jó táppal kipróbálni, akkor mindkét hibát kiszűrhetnéd egyszerre. Vga driver csere nem volt közben?
Ha valami egyszerű billenőkapcsoló van a tápon és zárt állapotban jól érintkezik, akkor nem okozhat gondot, sok tápon nincs is kapcsoló, állandóan üzemelnek. Viszont ha olyan állásban maradt, hogy nem érintkezik tökéletesen, az talán okozhat gondokat. Mondjuk olyankor sercegni is szokott, mert közben ívet is húzhat a bekapcsoló érintkezője. -
Csupingo
veterán
válasz
solyom76 #89013 üzenetére
Tippre azt mondanám, hogy a felső kettő az 1.4-es és ami a DP-k mellett van, az a 2.0-ás.
Több monitort windows esetén a képernyőfelbontás menüben, vagy a vga driverben lehet engedélyezni.
Akár a kártya topikjában is érdeklődhetsz. -
Csupingo
veterán
válasz
NJanika #88957 üzenetére
Szerintem kb. semmilyenbe, mert ilyen kis pc-be vagy nem fér be, vagy nincs a gépben pcie foglalat. Ilyen számítógépekkel max. külső házban lehetne használni, ha van a gépen megfelelő pl. thunderbolt csatlakozó. Vagy ha legalább pcie 1x van akkor valami riser kábel használatával össze lehet barkácsolni, de a sebessége el fog maradni a ténylegestől.
MATX gépben még jól érezné magát, vagy ha kisebbet akarsz, akkor talán be lehet feszegetni egy itx házba is. -
Csupingo
veterán
válasz
Donki Hóte #88928 üzenetére
Lehet, hogy ez is valami aktív cucc, azért olyan bumszli a hdmi végén, így kép alapján. Az ára tényleg nem olyan vészes.
-
Csupingo
veterán
válasz
Donki Hóte #88926 üzenetére
Szuper! Ez sima kábel, vagy átalakító? Linket tudsz adni?
-
Csupingo
veterán
válasz
Donki Hóte #88775 üzenetére
Nem értek ezekhez, de valami olyasmi rémlik, hogy a sima kábel inkább DP++ csatlakozóknál használható gond nélkül. Esetedben talán aktív átalakító kéne, de akkor előbb várd meg ezt a kábelt és próbáld ki. Sima kábel sima dp esetén inkább fhd-ig bezárólag szokott működni, de nincs tapasztalatom ezekkel, csak amiket olvastam, ezért biztosat nem mernék mondani.
-
Csupingo
veterán
válasz
Donki Hóte #88772 üzenetére
Ha előbb 24-re teszed és leokézod, utána se jelennek meg nagyobb felbontások? Ugyanitt a testreszabásnál létrehozhatnál egy 4k 24Hz-es módot (egyedi felbontás létrehozása), de sok értelme nem lenne szerintem, mert még a sima win használat is kicsit darabos ilyen alacsony frissítéssel. Sajnos komolyabb aktív átalakító kéne a 60Hz-hez.
-
Csupingo
veterán
válasz
Donki Hóte #88768 üzenetére
Sokat nem kerestem, de úgy nézem, a 4k 60Hz-es átalakítók 10 000 körül vannak. Nem hinném, hogy a tied ezt tudná. Esetleg kipróbálhatod előbb 30Hz-re téve, talán akkor enged magasabb felbontást is.
A gyártó oldalán is említik a 4k-t, viszont írjaák, hogy hdmi 1.4. Az meg 4k-n 24 vagy 30Hz-et tud csak.
-
Csupingo
veterán
válasz
carl18 #88751 üzenetére
Több ember szerint ez azért van, mert a monitorgyártók nem szabványos értékeket használnak. Ha azokat szabványosra állítod, már visszaveszi az órajelet.
És ha az amd driverben hoznál létre egyedi 75Hz-es felbontást?
-
Csupingo
veterán
válasz
Rottweiler89 #88646 üzenetére
Jónak tűnik.
-
Csupingo
veterán
válasz
Rottweiler89 #88644 üzenetére
Lehet, hogy csak ez a 2017-es furmark nem írja. Nézted újjal is? De pár gpu-z képet is mutathatnál a főoldalról és a sensors fülről.
Látom, Grave_444 is említette már. -
Csupingo
veterán
válasz
Rottweiler89 #88639 üzenetére
Én úgy látom, a furmark írja a hőmérsékletet. Azt nem tudom, eddig miket csináltál meg, de ha mondjuk gpu-z -ben is hiányoznak adatok, akkor érdemes lehet újra feltenni az eredeti biost a kártyára.
-
Csupingo
veterán
válasz
Enigma1945 #88611 üzenetére
Ha jól rémlik, 750-es kártyából még nem volt félpasszív változat. Az talán csak a 9xx-es széria óta van. Ha nem forog, akkor vagy szorul, vagy hibás az a ventilátor. Emiatt hiába cseréled le a hibátlan gyári bios-t ugyanarra a hibátlan gyári bios-ra, valószínűleg nem fog változtatni semmin.
-
Csupingo
veterán
válasz
MasterDeeJay #88542 üzenetére
Tele a net ilyen bejegyzésekkel, de megoldást nem igazán találtam. Van ahol az oldotta meg, hogy a kártyát adaptívról teljesítmény módba tették, de ez azért nem olyan tuti megoldás, mert gondolom minden kis terhelésre maximumon fog járni. Van aki erre az 551.81-es vulkan beta driverre esküszik, van aki egy régi 512.95-ös driverre. Állítólag szinte az összes ez utáni hibázik.
Még ezt a változatot is említik.Nem pont ezzel kapcsolatos, de asus lapoknál találtam ilyet, ha nem mŰködik jól a kártya: "So basically three weeks ago, I've solved the issue and if someone else have issues with their gpu and run an Asus motherboard. The solution for me was to go to bios and disable PCI Express Native Power Management. When enable it sets gpu to powersaving, which can cause instability, such as stuttering, fps drops, crashes and bsod."
Meg parancssorba ezt: "Versuche bitte in der Eingabeaufforderung (als Administrator) folgenden Befehl einzugeben:
bcdedit /set pciexpress forcedisable
Abschließend den Rechner neu starten und das Problem sollte dadurch behoben sein.
(#88543) Rottweiler89: akkor egyre rosszabb a helyzet. Nem mozdult el a kártya? Próbáltad már kivenni, visszatenni? Esetleg másik foglalatba betenni, ha van az alaplapon.
-
Csupingo
veterán
válasz
Rottweiler89 #88539 üzenetére
Néha akkor csinál ilyet, ha piszkálták a kártya bios-át. Az eredetit visszatéve meg szoktak jelenni az adatok.
Ha te vetted újonnan a kártyát, akkor esetleg az pár alaplapi drivert próbálnék ki, meg pár régebbi vga drivert. -
Csupingo
veterán
válasz
Enigma1945 #88511 üzenetére
Talán a ventilátor az utolsókat rúgja.
-
Csupingo
veterán
válasz
Enigma1945 #88484 üzenetére
Elvileg ha kisebb lépésekben csinálod, akkor képi hibák fognak megjelenni idővel. Ha nagyon túlzásba viszed, esetleg összeomolhat a vga driver, vagy kékhalál és lefagy a gép.
-
Csupingo
veterán
válasz
John D'oh #88444 üzenetére
A kártya topikjában már kérdezted?
-
Csupingo
veterán
válasz
PimpDaddy #88438 üzenetére
Sima, vezetékes sata 2 volt. Amíg rá volt kötve az alaplapra, addig se kép, se hang. A bios-ig se jutott el, végig fekete volt a képernyő. Csak azért jegyeztem most meg, mert engem csúnyán megcopatott.
Nálad talán táp, vagy vga hiba lesz. Másik foglalatba át tudod tenni a vga-t? LC-power-ről még jót nem hallottam, nekem is már füstölt el. Manapság nem tudom, milyen minőséget képviselnek. (Szerintem legjobban egy táphibával járnál. Azt nem tudsz kölcsönkérni?)
-
Csupingo
veterán
válasz
BlackGoku63 #88423 üzenetére
Akkor ki lehet próbálni pár régebbivel is.
-
Csupingo
veterán
válasz
BlackGoku63 #88417 üzenetére
Tanán csak vga driver gond.
-
Csupingo
veterán
válasz
CsaliStar #88400 üzenetére
Böngészőnél nekem memória túlcsordulás esetén csinál hasonlót. Ha a ram használat az egekbe megy, akkor tűnnek el részletek a képből. Ilyen esetben nem hardver hiba. Viszont mivel nálad magára hagyva is ilyet csinál, az talán mást sejtet, amire nincs tippem se. Esetleg DDU-s tisztítás után másik driverekkel próbálni, vagy a freesync-et kikapcsolni, ha most be van. Milyen felbontás, milyen frissítés, milyen kábel van használatban?
-
Csupingo
veterán
válasz
Istvan2020 #88386 üzenetére
Úgy nézem, 1-2 tulaj van a kártya topikjában.
Úgy nézem, teszt is van róla.
-
Csupingo
veterán
válasz
heavygrip #88364 üzenetére
Hallani időnként, hogy valamelyik kimenet tönkremegy egy kártyán.Talán üzem közbeni dugdosás, vagy vihar okozhat ilyet.
Ami talán gyakoribb, hogy érintkezési hibás lesz, mert sokat van dugdosva, vagy nekiér a falnak és különböző irányokba megfeszül mikor még a gépet is többször megmozdítják. -
Csupingo
veterán
Úgy nézem, a 8k 60Hz-es tartalom lejátszása az Intel-en kívül, a többieknek nem fekszik annyira.
-
Csupingo
veterán
válasz
Terminator17 #87919 üzenetére
A tutit nehéz megmondani, de tényleg 10-ből 8-szor a táp szokott ilyet produkálni.
-
Csupingo
veterán
válasz
Eztis_Aztis #87898 üzenetére
Nincs a bios-ban olyan beállítás, hogy csak igp és valamiért arra van téve? Akár alaplapi bios frissítéssel is lehet próbálkozni.
-
Csupingo
veterán
válasz
lehella #87713 üzenetére
Már évekkel ezelőtt is hullottak a 270-ek, ezért sajnos annak a halála is bent van a pakliban. Persze ha belerúgtál véletlenül a gépbe, akkor akár a memóriák és a vga kivételével, visszarakásával is lehet próbálkozni. A kártyán ki lehet próbálni a többi kimenetet is, ha van rá lehetőség. Érdekes módon, nekem utoljára egy sata ssd ment úgy tönkre, hogy a gép nem mozdult az első teljesen fekete képernyőről és az alaplap vga hibát jelzet. Addig nem lehetett indítani, amíg rá volt kötve az alaplapra.
Ahogy mondták, érdemes másik gépben is kipróbálni.(#87715) lehella: rx 460, rx 560, gtx 950, gtx 960, gtx 1050, gtx 1050ti. Én az 1050ti-t választanám ezekből. (~Legújabb, ~legerősebb.)
-
Csupingo
veterán
válasz
etnies #87699 üzenetére
Mert pont ilyen gigabyte kártyájuk van? Akkor az is elég lehet, hogy pl. msi ab-vel, vagy a giga programjával magasabb minimum ventilátor fordulatszámot állítasz be.
Talán itt is megjelenik valaki, aki már frissített bios-t vga-n, vagy esetleg bekérdezel egy mai nvidia vga topikba ahol még aktív élet van.
Annyit ír az oldal, hogy a Visual C++2008 -at előbb telepíteni kell. Azt megcsináltad? -
Csupingo
veterán
válasz
etnies #87696 üzenetére
Attól függ, mikor csinálja. Ha terhelés nélkül, egész alacsony fordulatszámról indulva, akkor talán elég lehet egy magasabb minimum érték beállítása. Ha konkrétan ez a változat van nekik, ez gyári hibás, ezért adtak is ki hozzá egy új biost, ami ezt javítja. Aztán még okozhatja az egyik ventilátor hibája is, amit talán csak cserével lehet javítani, vagy esetleg driver hiba. Pár másik változattal is lehet próbálkozni.
A hőfokok alapján nem tűnik paszta gondnak. -
Csupingo
veterán
válasz
5leteseN #87680 üzenetére
Ezeknél a gépeknél egész jól feliratozva is vannak a foglalatok.
-
Csupingo
veterán
válasz
5leteseN #87678 üzenetére
Sok 1 ágas táp van. Azt jobban is szeretik az emberek, mert nem kell odafigyelni, hogy mit hova kötsz, csak maradj a táp határain belül. Több kis teljesítményű ágnál már lehet baj, ha pl. egy nagy étvágyú cpu-t tuningolsz, miközben vga is van a gépben, vagy egy áramtemető vga sok extrát kér a külső csatlakozóból. Ilyenkor ha mondjuk csak 150W-ot bír áganként, már le is oldhat.
-
Csupingo
veterán
válasz
tranceplanet #87669 üzenetére
Természetesen működik, csak ilyenkor egy 75W-ra tervezett csatlakozót kb. 90W-tal terhelsz. Azért jobb, ami kettőből alakít át, ott eloszlik a terhelés.
-
Csupingo
veterán
válasz
tranceplanet #87666 üzenetére
-
Csupingo
veterán
válasz
tranceplanet #87664 üzenetére
Jahh, felületesen olvastam. Tehát van 2 szabad 6-os csatlakozód? Akkor én abból csinálnám a 8-ast. 2db 6pin to 8 pin. 80-100W körül kérhet a kártya a külső csatlakozó felől, ezért mindenképp inkább 2db -> 1db átalakítót használnék.
Elég hülyén fogalmaztak, természetesen egy 2 to 1 sokkal megbízhatóbb, mint egy 1 to 1. -
Csupingo
veterán
válasz
tranceplanet #87662 üzenetére
Esetleg ha biztosabbra akarsz menni és van a tápon még két sata tápcsatlakozó, akkor vehetsz 2 sata-8pin átalakítót is.
-
Csupingo
veterán
válasz
csabyka666 #87659 üzenetére
Az már érezhetően erősebb, de ennél is állnak az előző megállapítások. Hajlottabb kora, fogyasztás és a driver támogatás megszűnése. Ehhez talán nem ártana egy jó minőségű min. 500W-os tápegység se. Én akkor már egy használt gtx 1650-et próbálnék keresni.
-
-
Csupingo
veterán
válasz
csabyka666 #87655 üzenetére
Annyiban számíthat, hogy ideális esetben az újabb, kisebb fogyasztású kártya talán tovább él mint a másik. Mondjuk itt a ph-n még nem találkoztam tömeges 960 hullással sem, egész megbízhatóak. Nekem is az van. (Persze bármi, bármikor elromolhat.) Nem arra gondoltam, hogy a 960-tól le fog esni a fogyasztásmérő a falról.
-
Csupingo
veterán
válasz
csabyka666 #87653 üzenetére
Erő alapján kb. teljesen egyformák, viszont az 1050 ti azért kevesebbet fogyaszt és újabb. Emiatt én azt választanám, persze az adott példánytól is függ, hogy mit tudsz megvenni. Egy fapados 1050 ti lehet zajosabb, mint egy csúcs 960.
-
Csupingo
veterán
válasz
Brian_GT #87647 üzenetére
Ha jól tudom, volt hdmi 2.0, 2.0a, 2.0b. Ezen a kártyán 2.0b van. Nincs sok jelentősége, mert már a gtx 950-től hdmi 2.0 van az nvidia kártyákon és azóta képesek a 4k60Hz átvitelére. A régi kábeleddel meg csak azért működik YCbCr420 -ban, mert a teljes tartományt már nem képes az átvinni, ahhoz kevés a sávszélessége. (Nekem az rémlik, hogy mezei analóg kábellel csak a DP++ jelzést használó kimenet alakítható hdmi-re, leginkább fhd felett.) Talán a te kábeledben van már némi elektronika? Vagy a gyakorlat mást mutat?
-
Csupingo
veterán
válasz
Brian_GT #87645 üzenetére
Annyira nem vagyok bent a témában. Nekem annyi rémlik régebbről, hogy kezdetben hdmi-vel fhd-ra mondtak max. ~10 métert. Viszont itt a fórumon is többször írták már, hogy 5-10 méternél is működik nekik a 4k 60Hz-es összeköttetés. Szerintem egy megfelelő kábellel illene működnie 5 méteren. Esetleg kérdezz be a htpc topikba is, ott vannak a tudorok.
-
Csupingo
veterán
válasz
Brian_GT #87643 üzenetére
A hdmi kimenet a kártyán biztos tudja a 4k 60Hz-et. A tv-n nem eltérő specifikációjú hdmi portok vannak? Talán nem mindegy, hogy melyiket használod. Sőt, régi samsungoknál ha jól rémlik, volt olyan is, hogy a normális működéshez a tv menüjében PC-re kellett nevezni az adott bemenetet. Mivel a kártya biztos tudja amit kell és ha a tv-n jó helyre csatlakozol, akkor csak a hdmi kábellel lehet gond. Abból kéne egy megfelelőt venni. (Régen ezeket "hdmi, high speed with ethernet" -nek hívták. Szerintem "sima" dp-hdmi kábellel nem működhet, ahhoz már drágább aktív átalakító kéne. Egy megfelelő hdmi-hdmi kábel lenne a legegyszerűbb megoldás. (Ha hdmi-n szebb színeket akarsz, akkor nem árt a driverben a kimeneti dinamika tartományt teljesre tenni.)
-
Csupingo
veterán
válasz
belezs #87630 üzenetére
Az első lehetőségeket azért előbb végig próbálnám. Talán ha a ki-be kapcsolós módszernél maradsz, jobb lenne akkor is kikapcsolni a gyors rendszerindítást. Hivatalosan ez a módszer nem árthat a hibrid alvásnak se amit alapból használ a win, de én nyugodtabb lennék.
Ilyen pl. S3, S4 szintekre gondolok, amik azt határozzák meg, hogy milyen beállításokkal álljon le a gép. Pl. milyen részei maradjanak áram alatt, stb. -
Csupingo
veterán
válasz
belezs #87628 üzenetére
Talán valami olyan gond lehet, hogy kikapcsolva is némileg áram alatt marad a gép. Esetleg a win-ben a gyors rendszerindítást lehetne kikapcsolni.
Vagy a biosban az energiagazdálkodásnál az ErP-t kell bekapcsolni, ami szokott eup 2013 néven is lenni.
Esetleg a deep sleepet bekapcsolni a biosban. Átnézni, kipróbálni a kikapcsoláshoz, altatáshoz tartozó "state" szinteket.
Végső esetben cserélni a hdmi elosztót, lehet, hogy egy másik jobb leválasztást biztosít.
A gép földelt konnektorba, hosszabítóba van csatlakoztatva ugye? -
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
válasz
TcK-BOY* #87536 üzenetére
Jól szellőző házban van? Játék alatt milyen meleg? Nem csak a menüben kap nagyobb terhelést? Mennyivel forognak ilyenkor a ventilátorok a kártyán? Talán alapból a "csendes üzem" a gyári beállítás, ezért halkabb, de melegebb. Talán itt is, vagy a kártya topikjában tudnak segíteni, kicsit magasabb ventilátor fordulatszámot beállítani, vagy a gpu feszültséget visszavenni, azzal még lehet javítani a hőfokon.
Ha gap padot is cseréltél, akkor talán kicsivel vastagabb a kelleténél és azért melegszik jobban a gpu.
-
Csupingo
veterán
válasz
Xesxow #87449 üzenetére
Ha jól látom, ezek 300 MHz környékére szoktak visszaállni, akkor azzal talán nincs gond. Itx alaplapod van? Kis házban van a kártya? Nem melegedik terhelés nélkül is a kis ház miatt 45-50 fok környékére és azért kapcsol be? Ha hidegen indítod a gépet, akkor megfigyelhetnéd, hogy egy darabig állnak e, közben figyelve az órajelet és a hőfokot. Ha melegedéstől indul be, akkor az normális. Viszont ha már hideg állapotból 30-40 fok környékén elkezdenek forogni, akkor valami gond van. Azt nem tudom, hogy alaplapi bios frissítés segíthet e ilyenkor, de ha régi, akkor talán azt is meg lehetne lépni.
Mielőtt ventilátorokat rendelnél, érdemes lenne másik gépben is kipróbálni. Milyen, és milyen idős tápegységed van? -
Csupingo
veterán
válasz
Xesxow #87444 üzenetére
Kezdésnek megnézném pl. gpu-z -vel, hogy win asztalon, terhelés nélkül visszaállnak e az órajelek a minimumra. Ha nem, akkor bányászvírus, vagy egyéb randaság adhat némi terhelést a kártyának, vagy "beragad" az órajel pl. játék után. Ebben az esetben letörölném az msi ab-t és más vga piszkáló programot ha van, aztán DDU-val a vga drivert is és feltennék egy kicsit régebbi változatot. Az msi ab-t nem telepíteném vissza, mert időnként összeakadhat a driverrel. Ha ezek után jó lesz, de idővel megint kezdi, akkor bányászvírus keresőket is futtatnék, pl.: HitmanPro, Roguekiller, Adwcleaner, Malwarebytes.
Ha ezektől függetlenül ingázik a ventilátor fordulatszám, akkor lehet, hogy hibás az egyik venti.
-
Csupingo
veterán
válasz
tibaimp #87333 üzenetére
Esetleg itt is kérdezd meg. Itt vannak a htpc szakik.
Elvileg ezeken a kártyákon már 2.1-es hdmi van: intel arc a380, rx 6400, rtx 3050. DP nincs a tévén? -
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
válasz
FoxiestFox #87210 üzenetére
Jól mondják a srácok, azok a régebbi kártyák is jók lehetnek, amin dvi-i csatlakozó van. Az tud analóg jelet is küldeni és pl. egy ilyen "filléres" átalakítóval használható. De most néztem, még a gt 710-hez is van win 11 driver, vagy gt 1030-ból is létezik d-sub kimenetes.
Az említett gtx 950, 960-is jó, azokon dvi-i van.
Meg persze bármit át lehet alakítani d-sub -ra. Dvi-t, hdmi-t DP-t...
A procidban nincs igp?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- TCL LCD és LED TV-k
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hegesztés topic
- További aktív témák...
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Gigabyte GTX 260 OC 896MB GDDR3 448 bit PCI-E videokártya -- augusztus 15.-ig jegelve!
- Manli GeForce RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit LHR videokártya (használt)
- GTX 1660 6gb Super /1660/1650s/1060 Videókártyák Jótállással!
- Asus Dual GeForce GTX 1650 OC Edition 4GB Garanciával!
- Beszámítás! Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GB W11
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest