Keresés

Aktív témák

• Csontikka

aktív tag

válasz horvathd #27369 üzenetére

Szia,

köszönöm, közben felment rá a Win és azóta nem produkált hibát, csak induláskor kéri a user jelszót (Enter). Érthetetlen... Visszaadom holnap a gazdájának, remélem nem lesz baja, ha meg visszajön majd megpróbálom garoztatni a vinyót.
    Bár érthetetlen, én IDE vezérlőre gyanakodtam volna...
    :F

• Csontikka

aktív tag

válasz csusza` #27367 üzenetére

Szia,

köszönöm a tippet, de sajnos a postomban benne volt, hogy ezt már próbáltam :(

Üdv,
    Csontikka

• Csontikka

aktív tag

Sziasztok,

Adott egy Compaq NX6110 ami vinyó hibás (és vagy IDE vezérlő)... Adatok kimentve, vinyó kicseréve, ezután egy új vinyóra (Samsung HM160HC) a BIOS azt mondja, hogy a Drivelock be van kapcsolva (bootoláskor ENTER-t elfogadja jelszónak és továbbmegya Boot...(drivelock hdd bay password-ot kér pontosan )) Nem engedi BIOS-ban a drivelock jelszót kikapcsolni, mert master jelszót kér (ami nyilván nincs, mivel nem adott neki senki). Bios resetet próbáltam, semmi hatása. Ha visszarakom a régi vinyót, akkor arra nem kér kódot és belépve a BIOS is azt mutatja, hogy nincs bekapcsolva a Drivelock.

Ebből arra következtetnék, hogy a jelszó a vinyó valamely részében lehet tárolva, ezért azt Low Level Formatáltam, de az eredmény ugyanaz.

Nem mindig, de induláskor néha a "1782 Disk Controller Failure" üzenet fogad. (ettől függetlenül továbbmegy a gép...)

BIOS-t frissítettem legújabbra, semmi változás.
    Memtest elmegy akármeddig.
    Akksiról és tápról akksi nélkül egyartánt csinálja.
    Vinyót jumpereltem Master-re,Slave-re, Cable selectre, semmi változás.
    Próbaképp kivettem a DVD meghajtót is, ugyanaz.

Pendive-ról MiniXPvel kezelhető és használható a vinyó.

XP viszont telepítés közben megállt többször is(semmitmondó kékhalál üzenettel), majd 1x csak felment, látszólag azóta megy.. de még nem kiabálnám el /kb 10 perce/

Valaki tapasztalr már hasonlót?
    Mit lehet tenni ilyen esetben?
    Hogy lehetne törölni a nem létező Drivelock jelszót?

Üdv,
    Csontikka

Aktív témák