Keresés

Aktív témák

• ktg3

őstag

válasz kokyt #18653 üzenetére

köszi!:R

ha megnézed pl a core 2esek is úgy vannak skálázva ahogy esik, jó persze általában a jobban sikerült chipeket skálázzák magasabb órajelre, de ez nem azt jelenti, hogy a kisebb modellek erre nem képesek, abban a szegmensben is el kell adni valami, mivel arra is van kereslet, ezért néha butítanak órajelben, sőt mint gondolom tudod, az amd egész magokat butít, így lettek 2magonsként eladott 4magosra moddolható procik
    szóval gyakran ki lehet fogni egy alacsony órajelű procit hatalmas tuningpotenciállal pont emiatt, nyilván nem a végletekig akarom hajtani, csak pár % plusz teljesítmény kéne, hogy az általam futtatott alkalmazás ne terhelje le annyira a gépet

nyilván azért 100$ a különbség mert aki a csúcsot akarja az fizessen is meg érte, főleg ha nem ért a tuninghoz
    én sem cseszegetésképpen írtam, csupán nem értettem, hogy miért kell problémázni, mikor csak egy sw nevet kértem

lehet, hogy nem fog sikerülni, de sokan a saját hibáikból tanulnak csak, asszem én is közülük való vagyok, így kicsit olcsóbb és egyszerűbb mint egy hasonló, pár Mhz-vel magasabb órajelű procit venni és beszerelni, egy próbát megér

• ktg3

őstag

válasz kokyt #18650 üzenetére

feladom, a gyárban mindent pontosan a tervezett órajelre és tdp-re gyártanak, továbbá minden procinak saját tdpje van azt kiszámolják és a notigyárakban külön hűtőt csinálnak hozzá

és nem szorzót emelnek a gyárban azonos típusnál, hanem legyártanak egy teljesen más cpu-t amiben valami ok folytán eggyel nagyobb szorzó van, mondhatni úgy születik, természetesen 10% os órajelnövekedés 6szorosára növeli a disszipációt

továbbá nincs olyan h fsb meg szorzó, csak órajel van, magasabb órajel nyilván 3 szor annyit fogyaszt, és a gyárban sem ismerik ezt a fogalmat, legyártanak pár wafet az egyikből ez születik a másikból az, megnézik, hogy melyiknek lett kék szeme melyiknek zöld és úgy adják el, sőt hallottam most az 1713.2345 Mhz-s prociról, éppen úgy sikerült:D

meg egyébként is nem kioktatást kértem hanem sw-ek nevét, de köszi hogy vigyáztok a notimra, örök hála:DDD

mellesleg nem is mondtam h garantálom h megy +30% ot a proc, örülök ha +20at megy, de az is több mint a semmi

• ktg3

őstag

válasz kokyt #18646 üzenetére

érdekes, hogy a gyárban megoldják a skálázást azonos tdp osztályon belül, de biztos varázsolnak :U tudomásom szerint ők sem tudnak mást csinálni csak a szorzót állítani, de javíts ki ha tévedek
    mert hogy azok a cpuk amik azonos tulajdonságokkal rendelkeznek azok általában ugyanarról a gyártósorról jönnek le

Aktív témák