- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
válasz
fixedgear #21608 üzenetére
Hát... a benne levő chipset (SiS M760GX) nem nagyon támogat mást, csak Sempron processzorokat. Kétmagos procik biztosan nem mennek bele.
Ráadásul memóriát is csak DDR1 333MHz-est támogat, és P-ATA merevlemezt.
Ebbe kár gyorsabb procit tenni, ráadásul nem is nagyon van bele nagyobb.
-
válasz
Bull Boss #21610 üzenetére
Ha 1.73GHz az órajele, akkor az egy Pentium M 740.
Az aprók közt épp hirdetnek hasonlót: M760 (2GHz)
Végülis 7ezer Ft nem rossz ár érte.Van egy másik hirdető is, de a hirdetése lehet már nem él, esetleg írj neki privit, hátha olcsóbban is odaadja. Ha nem, akkor marad a fenti. (siess, el ne vigyék)
Am ahogy itt lejjebb írták, nagyon sokfélét nem lehet beletenni.
Tessék, itt a lista, miket kezel:
ark.intel.com/pentium_m_specifications.html
Görgess le a "90 nm (products formerly Dothan)" sorhoz, és a 0-ra végződő procik mennek bele.
Legnagyobb a 760(2GHz), 770(2.13GHz), illetve a 780(2.26GHz).Otthonra 770-est sikerült szereznem szüleim notijába (12ezer volt pár éve, szerencsére az eladó nem tudta, milyen kincsed ad el)
de annál nagyobbat még nem láttam a hirdetések közt egyszer sem. Illetve az expresszen láttam 780-ast 25ért, de az is évekkel ezelőtt volt. El is mentettem print scrennel, de fogalmam sincs, hol lehet a gépemen a kép.
Am egy 740-es volt benne előtte, amivel nem voltam megelégedve, de a 770-es bevált, játékok is normálisan futnak rajt, a régi procival nem lehetett játszani. HD Readyt is viszi, bár eléggé magas a prociterhelés, de hát öreg architektúra, ewwan..Gép többi komponense?
RAM?
HDD típusa, fordulatszáma?
VGA?Am a Pentium M-ek TDP-je egységesen 27W, az üzemi hőfokuk 105°C felett válik kritikussá, idleben sem kell meglepődni a 40-50°C közötti értékeken, az a normális. Nem fog jobban melegedni a géped a nagyobb procitól, de a speed step-et ne tiltsd le (ha le lehet egyáltalán).
-
válasz
joysefke #21449 üzenetére
Az a két "QM" jelzésű proci az 4 magos, ezért alacsonyabb az órajelük.
A Turbo Boost meg azt jelenti, h amikor elég, akkor 1 magot használ a gép, de azt magasabb órajelen "pörgeti", majd amikor már nem elég az egy mag, akkor kapcsolja be többit, és az órajel visszaesik a "normál" tartományba.
Ezzel (elémletileg) nagy mennyiségű energiát képes a gép megtakarítani.
Ez akkor lényeges, ha az akksiidő is számít.Ha az 1.66-os Core 2 Duo, amire utaltál, az a Fu-Si S7710-es notidban levő, akkor az egy T2300-as, ami nem csodálom, h nagyon lassú, mert az.
A T5ezres, T7ezres procik voltak abban az időben a "normál" sebességűek, a T2ezreseket inkább csak belépő szintűnek tekintsük.Itt van ez a CPU összehasonlítós lista:
notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.0.html
Ebben megnézheted a régi T2300, ill. az általad kinézett Core i-s procik hogy viszonyulnak egymáshoz.Azokra a feladatokra amiket felsoroltál szvsz a T4400/T4500-as gépek már jók, T6600 már nagyon jó, és az új generációs Core i3 legkisebb típusa is bőven elegendő.
És még 3-4 év múlva is az lesz.
Legyen a gépekben 4GB ram, esetleg ne 5400-es, hanem 7200-es fordulatszámú merevlemez, akkor nem lesz gond később sem.Ha van pénz, lehet nagyobb procit is venni, de elég az i5-ös is, még a kisebbik verzió is.
-
-
-
válasz
divergens #21483 üzenetére
Én használtam olyan Asus notit, de nem Full HD monitorral, csak 1680×1050-essel, nekem nem volt gond vele, meg voltam elégedve a noti képkimenetével.
Emlékszem, jóval szebb képet adott a külső monitor, mint a noti sajátja.Tényleg, próbálj ki másik kábelt, ill. másik monitort is, ha tudsz.
-
-
-
-
-
Apróhirdetéseket átnézted?
hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek/listaz.php
Vannak akik foglalkoznak olyasmivel, h pár ezer Ft-ért ha a szériaszám alapján a garancia még él rá, eljuttatják garanciális szervizbe a gépet.Nekem pl cseréltek már így VGA-t, merevlemezt is.
Nem volt se számlám, se garlevelem, de a szériaszám alapján még élt a garancia. Odaadtam a tagnak (aki gondolom szervizes), és pár héten belül kaptam a javított, ill. kicserélt cuccot. Gondolom létezik ilyesmi notebookkal is, biztosan hirdet valaki hasonlót.
De először azért megkérdezném a hivatalos szervizt is, h szériaszám alapján mit lehet tenni. -
válasz
mrmzpx #20764 üzenetére
Szvsz felesleges abba a notiba 7200-es merevlemez.
Igaz, dobna a sebességen, de a proci is elég gyengus, felesleges egy drága HDD bele. Az 5400-es HDD-t is észre fogod venni, ráadásul a merevlemezek generációról-generációra egyre gyorsabbak (attól fűggően, ahogy a tányérokra egyre több GB-ot sikerül "rázsúfolni"), már ezek a generációváltások is hoznak sebességnövekedéeket.Régebben pl, 250GB fért egy tányérra, ebből 4 darabot kellett egy 1TB-os HDD-be tenni. Ez adott sebességet eredményezett. Aztán 330GB-ot sikerült rátenni egy tányérra, ebből már csak 3 kellett az egy terás merevlemezhez. (És gyorsult a HDD.) Most már 500GB is ráfér egy tányérra, ebből csak kettő kell ahhoz, h 1TB-ot kiadjon. (És még gyorsabb lett közben.) És mindez végig 7200-es RPM-el egyre gyorsabb merevlemezeket eredményezett. Láthatod, h pl 4 ilyen 500-as tányér adja ki a mostani 2TB-os winchestereket.
Szóval ha nem akarsz túl sokat rákölteni, ne erőltesd a 7200-es fordulatot.
De ez csak magánvélemény.Viszont annyira nem régi noti, h ne vinné a SATA300-as lemezeket bármiféle jumper nélkül.
-
válasz
SyntaxeError #20765 üzenetére
Nem drága kicserélni a kijelzőt, kérdés, h a kijelző.ill annak a szalagkábele kontakthibás-e, vagy már maga az alaplapon levő aljzat.
(Ha egyáltalán ez a probléma oka.)
Kijelzőket itt az aprókban is hirdetnek, vannak erre szakosodott hirdetők. -
-
válasz
GeneraL_XTX #20757 üzenetére
Nem terheli valami feleslegesen a procit?
Feladatkezelőben nem látszik esetleg?Milyen laptop?
Eredeti a Win 7?Esetleg kérdezz rá a Win 7 topicban is, lehet ez egy ismert probléma:
http://itcafe.hu/tema/windows_7/friss.htmlAz aláírásod az..
Jesus..
ez tényleg megtörtént?
-
Elég lesz hozzá.
De nem olvastad el amit linkletem?
"Mit vigyek magammal?
* A készülék jótállási jegyét, amennyiben a berendezés még garanciális. A jótállási jegy hiánya esetén a készülék vásárlását igazoló dokumentumot; "
Számla csak akkor kell, ha nincs meg a garanciapapír. bár ha jól tudom, szokták nézni, h a számla mellé van-e tűzve, de majd kitalálsz valamit. a honlapjukra is hivatkozhatsz, ahol a fenti sorok szerint elsősorban a garlevél kell csak.
-
válasz
Mr.Skyline #20672 üzenetére
Gond nélkül le fog játszani minden Full HD-s filmet, sőt!
A proci is önmagában elég erős hozzá, de a VGA is elég erős hozzá, h "magára vállalja" ezt a feladatot.
-
válasz
modern #20698 üzenetére
Intel 945PM Express chipset van a notiban.
Támogatott processzorok:
http://ark.intel.com/chipset.aspx?familyID=22817
Az összes 65nm-es processzor 667FSB-ig,Támogatott memória:
Ahogy cigam is írta, 2×2GB 667MHz-es DDR2 ramot tud kezelni a gép. (SO-DIMM foglalattal.)A VGA nem cserélhető.
-
válasz
FireShadow #20700 üzenetére
FN + F2 bill kombóval tudsz majd váltani a megjelenítési módok között.
Legalábbis a notid manualja szerint.Vagy a noti képernyője működik, vagy a külső képernyő (hdmi-s megjelenítőd) , vagy mindkettő együtt.
A többit azt szoftveresen kell állítani, a VGA beállításainál.
Kiterjesztett asztalra gondoltál például? -
válasz
mrmzpx #20703 üzenetére
Bele tudod tenni.
Szinte bármelyik 2.5"-os, SATA csatlakozású merevlemezt fogadja a notid.Az mindegy, h SATA150, vagy SATA300, ezekkel ne törődj.
A lényeg, h nem PATA (IDE), hanem SATA kell neked.Viszont 6 bad sector nem túl sok. Azzal még simán elmegy egy HDD.
Töredezettségmentesítés gondolom megvolt.
Mielőtt lecseréled, próbáld ki, egy újrarakott oprendszerrel nem szűnnek-e meg azok a "belassulások". (Természetesen csak akkor, ha még nem volt újrarakva a 15ezer óra alatt.)Érdekes, az eredeti merevlemez 4200-es fordulatszámú volt. Az új 5400-es lesz, gyorsabb lesz a géped, örülj.
-
válasz
jasonka #20707 üzenetére
Azt az adott eszközt ha átdugod másikba ott is jelentkezik a hibajelenség? Bár gondolom ezen már túl vagy.
Nos, az USB portok áramellátása nem mindig stabil. Pláne egy Fu-Si gépnél; ráadásul ha mindhárom portba nagyfogyasztású eszközöket dugsz.
DE: nem természetes a dolog, ez nem feature, hanem bug, hiba.Ha még garis, és zavar, vidd vissza, lehet alaplapcserét kapsz, vagy mivel ez már nem mai gép, kicserélik egy újabb notira.
Esetleg előtte próbáld meg driverek frissítésést, oprendszer reinstallt, a szerviz is ezzel fogja kezdeni. -
válasz
whited #20716 üzenetére
Nos, az egyik 15"-os, 1920×1080-as (szerintem túl nagy felbontás ekkora mérethez), erős procival, de gyengébb VGA-val. Legalábbis a Full HD-hoz szvsz kevés lesz az a VGA.
A másik 17"-os, annak megfelelő 1680×1050-es felbontással, egy majdnem olyan erős procival, mint az előzőben ami van, és egy jóval erősebb (szinte a legnagyobb elérhető mobil-videokártya) VGA-val, (ami biztosan elég lesz a felbontáshoz).
Én az utóbbit venném.
Igaz, az elsőhöz adnak egy oprendszert is.
Fájó pont a másodiknál a hiánya.
És érdekes, h a 15.6"-os gépen 4 USB van, a 17"-osra meg csak 3 "fért rá"..:SAzt meg neked kell tudnod, hány kilót akarsz cipelni, ha hurcolászni is akarod mindezt. A 17"-os nem egy könnyű darab, nekem is ekkora van, párszor már bevállaltam ide-oda elvinni, de ha nem muszáj, nem cipelem, kényelmetlen.
-
Szerintem a számla és/vagy a garancialevél is.
Legalábbis itt azt írják:
hp.com/vevoszolgalat/index.php?group=7&sub=CALLCENTDe ha van HP-s ismerősöd akkor bizonyára elég a szériaszám is.
Aprókban szokott lenni aki ezzel tud foglalkozni, és szériaszám alapján is tud segíteni. (Ha még garanciális.) -
válasz
aram01 #20723 üzenetére
A Lenovo oldalán az adatlapok szerint maximum 512 MB-ot tud kezelni.
Két darab SO-DIMM foglalata van, és 100MHz-es SD ramokat fogad.Ezt is találtam:
memorystock.com/memory/IBMThinkPad390X2626.html -
Jesus.
Na mi lett vele?
Esetleg kérdezd meg a monitoros topicban, mit lehet tenni. -
válasz
werszomjas #20725 üzenetére
Itt találhatsz összehasonlító táblázatot a processzorokról:
notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.htmlÉs jól vetted észre, a gyártók ugyanazon processzorokat teszik a gépeikbe.
Két nagy gyártó van: AMD, és Intel.
Ezen belül a procik számozása egyforma minden gyártónál.Az L2 tár mérete akkor fontos tényező, ha pl. játszani is akarsz a géppel, vagy renderelni, számoltani sokat (tömörítés, kódolás, képszerkesztés, stb.) Az L2 tárban tárolja a processzor a számításokhoz szükséges adatokat.
Ha csak netezni kell, meg zenét hallgatni, MSN, képek, videok nézegetése akkor nem kell őrületes proci bele.
Inteléknél a Core 2 Duo T4200, T4400, esetleg T3300 (vagy ezeknél nagyobb), AMD-t annyira nem ismerem, de a fent linkelt táblázatból kikereshetők a procik egymáshoz viszonyított teljesítménye a számozásuk alapján.
T2ezerrel, T5ezerrel, T7ezerrel kezdődő számozású processzorral szerelt notik már egy régebbi szériát takarnak. Azok is Core 2 Duok, de régebbi gyártástechnológiájúak (általában) alacsonyabb L2 tárral, alacsonyabb FSB-vel.
Újabbak a T3ezer, T4ezer, T6ezer, P8ezer, esetleg P9ezer.
A legújabbakban viszont már Core i3, Core i5, esetleg Core i7 proci van, bár ezek még drágábbak egyelőre.A milyen notebookot vegyek topicban kérdezz rá az adott típusra, ha már választottál, ott ajánlanak is biztosan jó ár/érték arányút.
-
válasz
Zoli1222 #20726 üzenetére
A notebookchecken a proci így áll:
..54.....P8600
..80.....T6600
..87.....T4400
101.....T4300
115.....T3300
116......M520
122.....T3100
124......P320
231......Pentium M770 (2,13Ghz)Nos, a T6600 az megfelelő VGA-val tökéletesen alkalmas játékok futtatására. Épp egy ilyen noti van nálam (Toshiba A500), visz mindent.
T4400-as procival is lehet játszani, de korlátozottabban.
T3×00-es számozás a kétmagos Celeronokat takarja.Lenovo G555-re raktam nemrég rendszert, meg játékokat, abban Turion II. M520-volt, hát... vissza kellett venni sokat a grafikán (HD-Readys kijelző), de vitt végülis mindent, bár én gyengének találtam.
Furcsa párosítás az általad írt VGA + proci kombó.
Szörnyű erős VGA, és szvsz gyenge proci. -
-
válasz
mrmzpx #20727 üzenetére
Sima Sata csati van laptopodban, (meg a kivett winchesteren is), bele fogod tudni tenni az újat.
Az, h SATA I. (150), SATA II. (300), vagy SATA III. (600) teljesen mindegy, amúgy is a chipkészleted dönti el, milyen sebességen megy majd a HDD, az meg (gondolom) csak SATA I.-est támogat. De mivel visszafelé kompatibilisek egymással, így viszi mindegyiket. Amúgy is csak elméleti sebességet jelentenek a 150-300-600-as jelzők.
Ha SSD-t vennél, akkor már más lenne a helyzet, de így ezzel nem kell foglalkozni.A régi HDD-d gondolom 5400-es fordulatszámú, ez az új viszont amit kinéztél, 7200-es. Picit jobban fog melegedni, mint a régi, de gyorsabb is lesz a géped reakcióideje.
Jó választás,
-
válasz
bszabi89 #17214 üzenetére
Ezt mondjuk én nem értem, én rájuk borítottam volna az asztalt..
..még hogy nincs semmi baja... És még fizettél is valamennyit ezért?De hát mire fel, mikor alaplapot kellett cserélni?
Esetleg nézd meg milyen BIOS van a gépen, és van-e elérhető újabb.
MSI-nél péládul, mikor voltak azok a bizonyos gondok az nvidia 8ezres szériájával, BIOS-frissítséssel orvosolták a problémát, hamarabb elindította a ventilátort, h ne melegedjen a gép annyira. De persze ezzel nem lett jobb, csak kitolták a garancia időn túlra a VGA-k élettartamát. -
-
válasz
bszabi89 #17197 üzenetére
Milyen hőfokokat ír ki Everest?
Nem szedted még le a noti alját, esetleg a h hátha poros valami belül, esetleg a levegő nyílások nincsenek eltömődve?
Valahogy így?
www.dj-beat.hu/phimage/content/20100104140854_c6cf73b635.jpg -
-
amilo pro 3505
Ilyen noti nem létezik...
Esetleg ez:
amilo pro V3505Nem értem pontosan a problémád, de megpróbáltam értelmezni.
A noti weboldalán nincsenek fent Win7-hez driverek.
Tehát a Win7-et nem támogatja.
Elvileg a Vistás driver ugyanaz, tehát használható Win7-hez is:
KATTVagy ez az ami nem működött?
-
válasz
sanzi89 #17175 üzenetére
Befolyásolja a garanciát, sajnos nem cserélheted ki.
Csak a szerviz. Kérdezz rá, lehet segítenek garanciában kicserélik, esetleg már egyből magyarra is.A noti billentyűit érdekes módon rögzítik, elvileg egyben lejön az egész, de a csavarok nem tudom azon a gépen hol vannak. Ezen kívül egyenként is le lehet a billentyűket szedni, de ne kezd el feszegetni, mert előbb fog letörni, mielőtt sikerülne megértened, h milyen módon rögzítette a gyár. Pici fém izék is vannak ott, ami miatt csak spec. szerszámmal lehet roncsolásmentesen eltávolítani.
-
válasz
Dirty_Pio #17177 üzenetére
Ezeknek már Lithiumos akkumulátorjuk van, ebben konkrétan Lithium-ion, lehetőleg sose merítsd le teljesen, ez az egyetlen szempont amire figyelni érdemes.
Nem érdemes kivenni, mert ha bent van a notiban, és feltöltődött, akkor már nem tölt rá többet az elektronika. Csak szinten tartja (ha kicsit merül, tölt hozzá még).
Élettartamát ezzel nem lehet növelni.Úgyis észreveszed, ha már nem bír majd olyan sokat, mint régen.
5 éves telefonomban (SharpGX-10i) pl. már az 3. akkumulátort használom.Esetleg itt olvashatsz a Li-ion technológiáról:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Lítiumion-akkumulátor -
válasz
bajuszati #17178 üzenetére
Milyen bement van az LCD TV-n?
Úgy nézem, a notinak csak D-SUB képkimenete van, úgyhogy egyszerű, mert csak azon keresztül tudod a képet átküldeni a TV-re.Hangot az viszont nem fog átvinni, azt remélem tudod.
Ahhoz külön kábel kell majd, amit a fejhallgató kimenetbe kell dugni.HD filmeket ha most le tudja játszani szaggatás mentesen, akkor a TV-n is tudni fogja majd, bár tudni kéne, pontosan milyen felszereltségű az a noti, bár azok a videokártyák, amik benne vannak, nem segítenek be a HD filmek lejátszásába, így a procinak kell majd dolgoznia.
-
válasz
Keesss #17179 üzenetére
Hát biztos, h kisebb lesz, de én is simán tudom használni a 15"-os notit, a 22"-os monitort, az 50"-os TV-t, az otthoni 17"-os lapotot, és most karácsonyra kaptam egy 12"-os netbookot.
Nekem nem okoz gondot, mert HDReady a kijelző felbontása, (1366×768), így ráférnek a weboldalak is. Ahogy elnézem, annak amit veszel, szintén ilyen a felbontása.
Jó vétel lesz, használd egészséggel!Bajuszati kollegának is teljesen igaza van.
-
-
válasz
AXisBOLD #17164 üzenetére
Hát, csak Vistás drivereket látok a Lenovo oldalán, de azok elvileg megegyeznek a Win 7-es driverekkel.
Egy próbát megér.
Alternatív Win7 drivereket nem találtam, mindenhol csak XP, esetleg Vista van. (De ez nem jelenti azt, h nincs, csak én meguntam a keresést.)Esetleg van a notinak saját topicja, ott is megkérdezheted:
itcafe.hu/temak/notebook_pc_pda/keres.php?sfor_all=lenovo
(Az első két topic elég sok hsz-t tartalmaz.)bojar66:
Akkor szerintem alaplap.
Esetleg csavarozd le a gép hátulját, nem látni-e valami elfeketedett alkatrészt.Am hogy érted azt, h szállítás után történt mindez?
És az a buborék az hogy néz ki pontosan?
Nincs egy képed róla? -
Hát, hirtelen az jutott eszembe, h ha nincs konnektorba dugható fogyasztásmérőd, és kölcsönkérni sem tudsz, akkor kimész a villanyórához, leolvasod az óra állását, és kiteszteled, mennyit fogyaszt a noti monitorral, illetve az nélkül.
Csak közben figyelj arra, h hűtő, stb. ilyesmik ne zavarjanak be.bojar66:
Először is külső kijelzővel kell kipróbálnod, ha azon van kép, akkor a noti jó, csak a saját LCD-je (vagy az oda vezető kábelköteg/szaalgkábel) romlott el. -
válasz
bojar66 #17152 üzenetére
Garanciális?
Akkor irány a szerviz.Am a gép meddig duruzsol mikor elindítod? Elképzelhető , h feláll a rendszer, csak nem ad képet? Külső monitorra nem tudod rákötni a D-SUB-on keresztül? Nincs valakinek (szomszéd) monitor, amin ki lehet próbálni?
Bár amit leírtál, abból nekem az jött le, h a rendszer sem áll fel.
Ez inkább alaplap, hiba lesz.
Azért gondolok mindjárt arra, mert képet sem ad. VGA meg integrálva van erre a típusra, úgyhogy ha az halt meg, akkor is cserélni kell az egészet egyben. -
Nem értem a kérdésed.
A kijelző ha nem állítasz be képernyővédőt, automatikusan lekapcsol tetszőlegesen beállítható idő múlva. Képernyővédővel használtad eddig?Nem akarok megbántani senkit, de ezek a képernyővédő cuccok teljesen felesleges h×lyeségek. Értem, h szép, meg jó, meg csodás, de ha nem vagyok a gép előtt, akkor akár le is oldhat a monitor. Akkor meg már minek a képernyővédő?
Am a pontos fogyasztására én is kíváncsi lennék.
-
válasz
ludsimon #17150 üzenetére
Esetleg az "e" utótagú AMD procik kevesebbet esznek (valamivel).
Esetleg ha annyira számít a fogyasztás, egy G31 (esetleg G41) chipsetes Intel egy olcsó 45nm-es Core 2 Duoval (de DDR2-vel) kevesebbet fogyasztana.
Csak azért írtam az AMD-t, h a legkorszerűbb gép legyen (AM3 + DDR3).
Köszi a tippet a Kingmaxról.Intel olcsóbb lenne, kevesebbet fogyasztana (asszem), de AMD meg korszerűbb.
Ja és ha játszani is akarsz, szerintem egy VGA is kelleni fog hozzá.
Az új ATI HD5××0 széria nagyon keveset fogyaszt. (5750, esetleg 5770) -
válasz
Gaaabeeesz #17131 üzenetére
Hallod, neked terhelve volt 70°C-os, nem?
És az idle volt 40-50 fok között.
Nem összekeverted a kettőt?
"idle" = alapjárat/üresjárat (ilyenkor tétlen a processzor)Na, mert ebben az esetben (idle: 40-50°C, terhelve: 70°C) a gép nem melegszik túl, "csak" a VGA-d rossz. Bár érdekes, h driver nélkül megy a gép.
Az ilyen bugos kép, a pöttyök, stb meg tipikusan video-memóriahibára utaló jelenség.
Ráadásul az is tipikusan video-memóriahibára utaló jelenség, h egyszer jó a kártya, aztán gondol egyet, akkor meg nem jó.Egyébként ilyesmi hűtés gondok szoktak lenni, mint pl, ez a porréteg. Ezen ugyebár nem nagyon tud már átfújni a ventilátor még maximum fordulatszámon sem, ráadásul amíg nem szedjük szét a gépet, nem is látszik, h ott lenne a hűtés útjában.
Szóval tartok tőle, h VGA cserés lesz az a noti.
Itt az aprókban sokan hirdetnek MXM-es VGA-t, érdemes egyeztetés után személyesen találkozni, 10 perc alatt ki lehet cserélni, ha az új kártyával megszűnik a probléma, akkor a VGA volt a hibás. -
válasz
cellpeti #17136 üzenetére
Így néz ki?
Feladatkezelő: Folyamatok
És mellette a Teljesítmény fülön ugyanezt látod?Mert akkor semmi nem terheli a procit, pont azt mutatja a "Folyamatok" fülön a kék csíkkal jelölt sor, h a rendszer üres járata hány százalék.
Üres járat = processzor nem csinál semmit.
Ha 90%-os a rendszer üresjárata, akkor a proci 95%-ban semmit nem csinál éppen.
-
-
válasz
ludsimon #17140 üzenetére
Hát, én egyértelműen az asztali gépeket preferálom, olcsóbbnak ugyan nem olcsóbb mint egy noti, de ugyanazért az árért erősebb gépet kapsz:
GIGABYTE GA-MA785GMT-UD2H 22.000
AMD Athlon II X2 240 2.80Ghz 13.000
Samsung 2GB DDR3 1600MHz 12.000
Samsung 320GB HDD 10.000
NEC DVD-RW 5.000
FSP ATX-350PNF 6.000
Ház, egér, bill. ízlés szerint.
(Bill.-nek javaslom ezt, pont olyan puha, csendes, lágy, mint egy noti billentyűzete, esténként meg jól jön az "extra" szolgáltatása.)Ez még 3-5 év múlva is futtatni fogja a HD-t, netezni is lehet majd vele, memória is elég lesz. És már csak egy monitort kell választani hozzá tetszés szerinti méretben.
19" 30.000
22" 40.000De gondolom az árakkal, hardverrel tisztában vagy.
Viszont ez még nagyobb is lesz mint 17".Notiból 120.000-ért nem kapsz 17" felett, vagy csak egymagos Celeronnal. :/
De kíváncsi leszek mások mit ajánlanak még.
-
válasz
Gaaabeeesz #17114 üzenetére
Levegővel esetleg ki tudod fújatni, ha tényleg az a baja.
Mondjuk én VGA memóriahibára tippeltem elsőre.
-
válasz
Gaaabeeesz #17112 üzenetére
Csavarozd le az alját, nézd meg nem tömődtek-e el a levegőnyílások, különösen a ventilátor környékén.
Mit értesz az alatt, h begubózódik? Egy-két kép jól jönne. -
-
válasz
kliszi #17106 üzenetére
A gép natív felbontása 1280x800.
Gondolom a win7-et is erre állítottad.Ezek után ha egy játékot elindítasz, és 1280x800-ra állítod, akkor sem teszi ki teljes képernyőre?Vagy nem értem a kérdésed pontosan.
Ha kisebb felbontást állítasz be a játékban, azért lesz a kijelzőn kisebb a kép, (oldalt, vagy felül fekete csíkok), mert a natív felbontáshoz próbálja igazítani a játékot. Például 1024×768-ban akarnál játszani, azt nem nagyítja ki 1280x800-ra, hanem beteszi középre az 1024×768-as képet, a többi pixel helyét meg "üresen hagyja", azaz a Te esetedben feketével "levágja/körbevágja".
Ezt valahol ki lehet kapcsolni, h ne csinálja, de azt gondolom azért tudod, h ha egy LCD monitort nem a natív felbontásban használsz, eléggé randa (mosott, pixeles) képe lesz.
Remélem más majd segít beállítani, én csak az "elméletet" írtam le..
-
-
Biztos, h IDE megy bele?
Ezekbe már SATÁ csatist szoktak tenni.
Everest mit ír ki? Nem SCSI-t? (Mert az akkor már SATA.)Boltot nem tudok, de az aprókban szoktak bontásból hirdetni:
hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek/listaz.php
Esetleg a noti márkaszervizében megmondják konkrétan milyen típus kell hozzá, vagy szedd szét (csak párcsavar), és a ráragasztott matricákról leolvasható a konkrét hardver, utána már könnyebb rákeresni, honnét lehet szerezni hozzá. -
válasz
BreakDown #17089 üzenetére
Ennyiért ezt tudom csak javasolni, ha játékra is kell:
http://logout.hu/cikk/asus_k50ab/bevezeto.html
Esetleg a használt gépek közt akadnak gamer gépek:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/listaz.php -
-
-
válasz
elnofx #17042 üzenetére
Nem, az lenne baj, ha fent lenne.
Pontosabban nem lenne baj, csak már több géppel is találkoztam, amin az időszakos belassulásokat a Defender okozta, mert időnként nekiállt frissítést keresni, illetve scannelni a gépet, és egy gyengébb konfignál ez 100%-os prociterhelést okozott pár másodpercig, gyakorlatilag megfagyasztva a gépet.A Te esetedben is valami ilyesmi lehet, valami program időnként túl sokat akar..
-
válasz
smoon16 #16992 üzenetére
Arra a notira a Dell hivatalosan nem támogatja az XP-t (nincsenek a gyártó oldalán XP-s driverek), csak a Vistát (Win7-et), de alternatív driver készítők elkészítették a driver csomagot XP alá is.
Itt letöltheted: [link]Olyan, h tönkremegy a noti, ha XP van rajt, olyan nincs, ezt hol mondták?
Viszont előfordulhat, h valamivel driver gondok lesznek, az ilyen alternatív driverek nem mindig 100%-osan működnek.
Egy próbát megér, aztán ha nem megy, még visszatérhetsz a Win7-hez. -
válasz
elnofx #17036 üzenetére
Windows Defender nincs fent?
Feladatkezelőben meg kéne nézni, mi terheli a procit.Hagyd futni a feladatkezelőt (ctrl+alt+del), állítsd a folyamatok fülre, és a CPU legmagasabb terheltségét mutassa legfelül. Amikor észleled, h megfagyott a gép, valami terheli a procit 6 sec-ig, ezt majd leolvasod micsoda.
Vagy rákeresel Googlen, vagy beírod ide.Esetleg Process Explorerrel még részletesebben meg lehet keresni mi terheli a géped.
-
-
válasz
stevewonder #16891 üzenetére
Kik riogatnak vele?
Mire hivatkozva állítják?Konkrétan ezzel a típussal természetesen nem találkoztam még, de amit linkeltem, az elég világos. Az ellentábor mivel támassza alá állításait?
Keress itt az aprók közt egy 8600M GT-t (jobb lesz, mint a régi), találkozol az eladóval, beültök egy McDonaldsba (ott van fali konnektor, ha kell), beteszed a gépbe az új VGA-t, ha megjavult a gép, akkor kicsit teszteled, játszol vele, kifizeted, és kész.
Lesz öröm és bódottá.A hibák alapján, mivel 2D-ben még úgy ahogy működött, majd a csíkozással én VRAM hibára gondolok. Szervizbe ne vidd, az felesleges pénzkidobás. Egyszerűbb kipróbálni egy másik VGA-val.
-
-
válasz
t-bali3 #16882 üzenetére
Ezt a BIOS-ban kell aktiválni(elindítani), de én még csak olyat láttam, ami első bekapcsolás után jelentkezett be, és települni akart. Sajnálom, csak tippelgetni tudok.
Van a gépen egyáltalán rejtett partíció?
Notebook típusa?Am a gép könyvében biztos le van írva, h a BIOS melyik pontjában van a visszaállítás. Elindítás után valószínűleg elindul, és a szokásos módon telepíti az oprendszert. A merevlemezen levő adatokat esetleg nem akarnád előtte lementeni? Mielőtt leformázza a lemezt a gép..
-
válasz
Xirtam #16883 üzenetére
Egy porszívót esetleg?
Vagy egy erős morzsaporszívó vékony adapterrel, esetleg USB-s billentyűzet-porszívó.. De ha nem eszel felette, sosem lesz koszos.Asztali gépem fültisztítóval szoktam takarítani, meg hát lepattintgatom a billentyűket, de notebookon én sem javaslom ezt, azon egészen másképp vannak rögzítve a gombocskák.
Talán még sűrített levegővel is megpróbálhatod. De csak ésszel.
-
válasz
Daniel Alves #16884 üzenetére
AMD adatlapok:
products.amd.com/en-us/NotebookCPUSideBySide.aspx?id=438&id=470Notebookcheck.net lista:
notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist
123. és 126. helyezések...A Turion nekem fejlettebbnek tűnik architekturálisan:
Athlon sorozat vs. Turion sorozat -
válasz
guti86 #16868 üzenetére
Esetleg kérdezd meg egy operációs rendszerekkel foglalkozó topicban is. Talán Windows XP kérdések és válaszok topic..
-
válasz
bajbal #16876 üzenetére
Azért még nézz be, hátha más is ír valamit, lehet ám, h tévedek.
Én az én notimból indultam ki, abban még Pentium M dolgozik, de annak is 100°C-os a max. hőtermelése, és hasonló adatokat produkál idle, ill. játékok alatt. Sőt, az enyém melegebb, én hűtőpaddal értem el azokat a hőfokokat, amik Neked alapból jönnek ki.VGA hány fokos Nálad: alapon és terhelten?
-
válasz
Mhamster #16872 üzenetére
Igen, a gépigényeket megtaláltam közben én is, és a GMA950-es adatlapja alapján architekturálisan ugyan képes megjeleníteni a felsorolt játékokat (DirectX9c, Shader Model 2.0), de továbbra sem tudom, nem-e a gyenge számolási képessége (ha egyáltalán annak lehet nevezni, amit csinál) az akadály.
-
válasz
bajbal #16874 üzenetére
Elfogadható szerintem.
A proci 65nm-en készül, valamint az RM-75 adatlap (ilyen proci van a notidban) alapján 100°C a max. hőtermelése, az idle 50 körüli az normális, a terhelt 80 szintén.Végy alá egy hűtőpadot, 10°-ot csökkent rajt kábé.
Hűtőpadokról bővebben:
PH-s fórum:
itcafe.hu/tema/notebook_hutopad_tapasztalatok/friss.html
Nekem ilyen van:
logout.hu/bejegyzes/batmause/zalman_zm-nc1000_hutopad/friss.html
Miniteszt:
logout.hu/cikk/variaciok_laptophutesre/teljes.html
Árak:
aqua.hu/
Alternatív megoldás:
prohardver.hu/nyar_vegi_hardverek/notebookhuto_parna.htmlEzt meg a Google dobta ki keresgélés közben, jónak tűnik, és elég olcsó is:
hardverapro.hu/apro/pc_notebook_laptop_hutopad_20cm_ventivel -
válasz
stevewonder #16866 üzenetére
Cserélhető, MXM II-es típusú kártyákat fogad.
Furcsa, mert úgy emlékeztem, a 8600M GT, (ami nekem is van), az MXM III-as.Legalul:prohardver.hu/teszt/tavaszi_arverseny/nyomtatobarat/teljes.html
Valamint adatlap: notebook.hu/download.cmt?id=850
Honnét tudni, h a VGA halt meg?
-
-
-
-
válasz
rebugra #16830 üzenetére
Az a noti, amit belinkeltél, az nagyon jó, erős gép.
Ha pénz van rá csak nyugodtan vedd meg, végülis 2 év gari van rá.Egyetlen baja, h nem MXM-es a VGA.
Tehát nem cserélhető, ha esetleg bedöglik a VGA, akkor az egész alaplappal együtt lehet csak cserélni, valamint ha pár év múlva kevésnek találod majd a GT240M teljesítményét, nem tudod nagyobbra cserélni.
A másik szűk keresztmetszet az esetleg az 5400-es fordulatszámú winchester. Válassz inkább 7200-es fordulatszámút helyette, ha van rá lehetőség.A nagyon erős proci + kicsi VGA párosítású notebook pedig azért létezik, mert nem mindenkinek kell játékra a gép. Azoknak elég egy alap VGA is, amivel tökélesen futnak a prezentációk, videok, de játszani nem fognak sosem, mert nem arra használják a gépet. Ettől függetlenül azért elvárnak egy szupergyors processzort, h ne kelljen hosszú másodperceket várni egy-egy kattintás után, mire elindul ez-az, vagy betöltődik ez-az.
Ha gamer notit keresel, olvasd el ezt. Egy itteni fórumtárs készítette, a héten jelent meg. Nagyon jól összefoglalta benne a dolgokat.
logout.hu/cikk/notebook_korkep_karacsony_elott/bevezetes.html -
válasz
Forza_JUVE #16834 üzenetére
Dióhéjban, nagy vonalakban így képzeld el:
A Vista, és a Windows 7 azért "használ" több ramot, mert van egy olyan funkciójuk, ami a gyakran használt programokat (statisztika alapján nézi) előtölti a memóriába (SuperFetch). Ez azért jó, mert aztán onnét előhívva gyorsan meg lehet nyitni az adott programokat.
Viszont ehhez nyilván azért kell némi (2-4GB) ram.Az XP-nél más a helyzet, megjelenésekor még borzasztó drága volt a memória, (régen 256-512KB-nál több nem nagyon volt a gépekben) ott inkább az a jellemző, h amit nem használunk, azt "kilapozza" a memóriából a merevlemezre, hogy a memóriából mindig legyen szabad minél több. Aztán ha indítani akarunk valamit, a merevlemez lapozófájlából kell visszatöltenie a ramba a "kilapozott" részeket.
Aztán mikor a memória ára lecsökkent, az emberek szépen elkezdték a lapozófájlt kikapcsolni, és inkább vettek a gépükbe még 1-2GB ramot.Az a noti szörnyű lassú procival van szerelve, ha csak netezel vele, tényleg nem kell több ram bele. Bár attól függ, mennyi ablakot nyitsz meg egyszerre a böngészőben, de hát nyilván úgyis észreveszed, ha esetleg lelassul a gép az esetleges memóriahiány miatt.
De ezt nem hiszem. -
-
válasz
hackeeeee #16832 üzenetére
Erre sajnos nem tudok válaszolni.
Ki kellene próbálnod, és ha nem megy akkor nem rakod bele, ha meg jó, akkor öröm és bódottá..Keress valakit, akinek van notija, és kiimádkozod pár percre belőle a wi-fi modult, de remélhetőleg a tulaj ne legyen a közelben, mikor kibelezed a laptopját..
-
-
-
válasz
Forza_JUVE #16827 üzenetére
Hát nem biztos, h illene lennie újabbnak, ez nem egy olyan kategóriájú noti, ami folyamatos upgradet igényelne.
Inkább vegyél bele még egy giga ramot, ha úgy érzed kevés a meglevő 1GB. Ha csak egy ram modul fér bele, akkor meg cseréld ki egy kétgigásra.
Jobb ötletem nincs. -
válasz
bendi61 #16825 üzenetére
T7500 proci. Ez mondjuk elég erős.
7200RPM-es merevlemez?Az igen!
Hát vegyél hozzá még ramot, ha gondolod.
Mivel a chipset támogatja a dual channelt, érdemes két egyforma ram modult venni bele, ha jól gondolom most is két egygigás van benn, ezeket meg eladhatod. Bár ha nem dualban fog menni, az se jelent túl sok hátrányt.
De a szűk keresztmetszet az a VGA. Túl nagy a kijelző felbontása.
Mikkel gamelsz?
1280×800/1440×900-ban is akadnak a játékok? -
válasz
Forza_JUVE #16820 üzenetére
BIOS-ban biztos nincs ilyen opció?
Ott szokott ez lenni. -
válasz
bendi61 #16819 üzenetére
Melyik verziód van?
A1, B1, B2?667-es ramokat keress, az a chipkészlet csak azokat kezeli.
De őszintén szólva nem hiszem, h jelentősen javulna a játékok futtatásának minősége.1680×1050-es kijelzőhöz kevés az a 8600M, ráadásul nem találom, ebben a 256 ram az GDDR3-as? Nem hiszem. Adhatsz ehhez 1-2GB ramot a fedélzeti memóriából, akkor se lesz jobb. Ráadásul csak 512-t lehet, a fennmaradó 1.5GB ram meg úgyis elég másra, nem?
Ez egy tipikusan olyan noti, amit eb×szott az Asus azzal, h költségtakarékosságból kispórolta az MXM foglalatot.(Ráadásul már akkoriban is volt ennél jobb mobil VGA, nem egy ilyen lebutított 8600-ost kellett volna beletenni.
-
válasz
hackeeeee #16815 üzenetére
Úgy találtam, ezeknek van olyan felszereltségű verziója, amiben benne van, úgyhogy valószínűleg ha lecsavarozod az alját, megtalálod a wi-fi modul helyét (egy üres csatalkozó), mint pl. a so-dimm memóriamoduloké, akkora csati.
Nem találtam a neten kompatibilitási táblázatot, de ránézésre csak meg tudod állapítani, h fizikailag mekkora wi-fi modul fér el a kettő általad linklet közül.Szedd le bátran a noti alját, és nézd meg.
-
Igen.
Ezt olvasd azért át:http://hup.hu/node/71849
-
-
Milyen ramokat vettél hozzá?
VIA CN800-as chipkészlete van, az DDR2-533MHz-ig támogatja a ramokat.Vannak notik, amik elmennek akár 800-as, 667-es ramokkal is, de 533-on hajtják őket.
Lehet ez a noti csak 533-as ramokat kezel.
Bár a 667-es 512-es modulokat kezeli.. legalábbis azt írtad, ilyenek voltak benne.
Milyenek amit vettél? Nem 800-asok véletlenül? -
válasz
Gaaabeeesz #16797 üzenetére
Szerintem itt elég sok helyen lehet olvasni róla (magyarul).
Párba belenéztem, de olvasd át, valamiféle driver probléma ez, nem hardveres. -
válasz
bendi61 #16796 üzenetére
A notikban átlalában akkor cserélhető a VGA, ha MXM foglatos.
Külföldi fórumokban keresgettem, de sajnos úgy vettem ki a beszélgetésekből, h rá van forrasztva az alaplapra a VGA, tehát nem cserélhető.
DE itt árulnak ehhez a notihoz alaplapot:
hardverapro.hu/apro/asus_g1s_notebook_alaplap/hsz_1-50.htmlÍrtam neki, h nézze már meg, valóban integrált-e, vagy cserélhető slotos.
Remélem válaszol, és megtudjuk.Esetleg szedd le az alját, és belelátsz.
Ha MXM-es, úgyis le kell szedned ahhoz, h kicseréld; legalább már lesz gyakorlatod a szétszedésben.
Volt ahol úgy írták, h két PCI-Express slot van a notiban (csak lehet nem erről a gépről beszéltek), az egyikben a wi-fi modul van, a másikban a VGA (az MXM is egyfajta PCI-E), de sokszor nehéz kibogoznom mit írnak, nem vagyok 100%-os angol-zseni. -
válasz
bajbal #16785 üzenetére
A proci, VGA páros alapján jó áron vetted, sok sikert hozzá.
Esetleg ezt olvasd el, összehasonlítási alapnak.
http://logout.hu/cikk/asus_k50ab/bevezeto.htmlAztán ezt is:
logout.hu/cikk/notebook_korkep_karacsony_elott/bevezetes.htmlMajd írj egy szép cikket a címlapra róla.
-
válasz
pukkancska #16764 üzenetére
Ha jól gondolom, közben megy a noti/töltés, ugye?
Bár a jelenség csak nagy áramfelvételű eszközöknél szokott előfordulni (pl. porszívó), valami hasonló lehet a notidnál is.
Nagyot szikrázik?
Vagy csak kis felvillanás.Áthúz az áram, ezt látod szikrázni.
Itt is ez történik, bár itt épp megszakítják az áramkört, ami egy 500KVoltos vezeték:
youtube.com/watch?v=PXiOQCRiSp0&feature=related
345KVoltnál, ráadásul itt mind a 3 fázis ívet húz:
youtube.com/watch?v=IG7PQOQEFmg&feature=relatedttoth:
Én elmondanék pár miatyánkot, és üdvözlégyet.zbence:
Ja hogy a 65ezerben benne van az új akksi?
Akkor rendben van.A VGA MXM2-es foglaltú, cserélhető.
-
válasz
zbence #16762 üzenetére
Nana, pontosítsunk, ha már ide értünk.
4:3:
1024×768
1280×1024
1600×120016:10 (wide):
17".........1280×800
19".........1440×900
22".........1680×1050
24".........1920×120016:9 (wide):
HD Ready...1366×768, 1280×720
Full HD.......1920×1080A proci el fog bírni vele, csak magas terhelése lesz, de ezt majd feladatkezelőben leellenőrzöd.
Az az akksi az durva.Legalábbis az ára. Számomra.
-
válasz
zbence #16757 üzenetére
HD filmek?
Ajjajjj... hát ebben nem vagyok biztos, de a procit eléggé terhelni fogja, lévén a 7600-as VGA nem vesz át semmi terhelést a prociról HD filmek lejátszása közben, azt csak a 8ezres szériától vezette be az nVidia.
Interneten sok lap megnyitásához majd memória kell még a gépbe.
Turbo gomb pl. ebben a notiban is van:
gamepod.hu/teszt/msi_gx600px_gamer_notebook_kozelrol/teljes.htmlEladótól kéne megkérdezni mennyire mennek simán a HD filmek.
Meg hát azt azért gondolom tudod, h a kijelző nem teljesen HD kompatibilis.
Mármint nem 16:9-es, 16:10-es. Legalábbis az 1280×800 az általában 16:10-es monitort takar.
(Viszont netezni jobb 16:10-es monitoron, mint 16:9-esen.)A noti akksija pedig még ha vadiújat is veszel bele, akkor sem alkalmas arra, h órákon át akksiról filmeket nézz vele. [link] Persze ha ez nem szempont, akkor ez nem lényeg.
-
válasz
janos1988 #16753 üzenetére
Nekem ez a Notebook Hardware Control van fent a gépemen, ezzel lehet jól szabályozni mikor mekkora teljesítménnyel menjen a gép.
Könnyű rájönni, hogy ekll beállítani, az óra mellé tesz ikont, ott lehet állítgatni.De asszem energiagazdálkodásnál lehet állandó teljesítményt adni neki, vagy BIOS-ban kikapcsolni a proci energiagazdálkodási funkcióját.
-
válasz
loki22 #16750 üzenetére
Gondolom SATA merevlemez.
Kéne tudni a noti pontos típusát is.
Nem lehet a BIOS-ban átállítani a SATA módot IDE módra?A SATA merevlemezek vs. Windows XP problémájáról még nem hallottál, ugye? Esetleg addig olvasd el ezeket, mert lehet szükséged lesz rá:
logout.hu/cikk/nlite_ahci_integralas_xp_telepitobe/bevezeto.htmllogout.hu/cikk/nlite_vlite_avagy_magozzuk_ki_a_meggyet_es_tegyunk_ra_tejszint
-
válasz
zbence #16752 üzenetére
3DMarkra ne építs, játékokra amúgy sem fogod használni, mint említetted.
A notikban a processzort nem lehet tuningolni, legalábbis nagyon kevés az olyan BIOS-al kiadott noti, amiben lehetne. Gyárilag talán csak egy-két gamer notebook, amiben van ilyen lehetőség, de ott is úgy oldják meg a gyártók, h tesznek egy gombot mondjuk a bekapcsológomb mellé, amire rá van írva, h "turbo", és az mondjuk 2.4 helyett 2.6 GHz-en tolja a procit.
Messze van a gép Tőled?
Általános használatra, net, zenehallgatás, filmek, msn, képek nézegetése jó lesz az a gép, vagy valami processzorigényesebb munkát végzel majd rajt?
-
Aktív témák
Hirdetés
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 7 - Újszerű, kipróbált
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest