- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
Z86
őstag
válasz
Muerte #28547 üzenetére
Lehet magyarítani azt is, csak egy picit macerásabb. Itt a cikk róla.
Én is így csináltam a professional változathoz.doser0717:
Szerintem ezt a magyarítást érdemesebb megcsinálni, ha már egyszer fizettél azért a windowsért -
Z86
őstag
válasz
sirszevenap #28513 üzenetére
Talán földhurok okozza. A notebook és a hangfal földelése közt feszültségkülönbség van. Elvileg közös földpontra hozás megoldja, esetleg valamelyik hangfalas topicban konkrét módszert is tudnak ajánlani.
-
Z86
őstag
válasz
germinator66 #28494 üzenetére
Talán hiányzik valami driver vagy program. Az acernél nem tudom mi a neve ezeknek, de esetleg az Acer ePower Management Application-t meg lehetne próbálni.[link]
szerk: #28495 akkor tárgytalan
-
Z86
őstag
válasz
Rage47 #28473 üzenetére
Ezen lista szerint nagyon hasonló teljesítményűek.
Vardar:
Ilyen esetekben rendszerint nem kell állítani semmit, a modul az alacsonyabb frekvencián fog működni. Viszont érdemes előtte kipróbálni, vagy olyat venni, amivel biztosan működni fog. Némely alaplapok válogatósak ilyen téren. -
Z86
őstag
válasz
pixelblondie #28287 üzenetére
Pl. ipon, usanotebook, mysoft, notebookstore, laptopszalon
Ebben a topicban sok ilyen boltot linkelnek. -
Z86
őstag
válasz
dim dim #28270 üzenetére
Van itt egy lehetséges megoldás egy hasonló sebességbeli problémára, az asus szerint firmware-t kell frissíteni.
-
Z86
őstag
Olvasd el még egyszer mit írt, aztán nézd meg az itt található részletes specifikációt egy ilyen gépről (nem pont erről a kivitelről van szó, de következtetni lehet belőle).
-
Z86
őstag
A win7 elég sok drivert telepít saját maga is, de ha esetleg kimaradna néhány, akkor a vistásokkal is lehet próbálkozni.
(#28258) Edorn:
Esetleg valami frissebb op. rendszer nem áll rendelkezésre? Ha ez egy új típus, akkor könnyen lehet, hogy nem is lesznek hozzá XP-s driverek. Lehet, hogy ezzel van valami problémája. -
Z86
őstag
válasz
olcsii #28108 üzenetére
Service Tag alapján keress rá a géphez tartozó driverekre, illetve nézd meg a gép alján fel van-e tüntetve milyen típusú wifi kártya van benne.
pckownz:
HP gépeknél bootoláskor meg kell nyomni az F11-et (vagy Ctrl + F11) a recovery eléréséhez. -
Z86
őstag
válasz
frizso #27988 üzenetére
Nvidia control panelben a Device settingsben tudsz csinálni új profilokat (mikor milyen frekvenciákon működjön), amiket a Profile policies menüpontban tudsz az egyes eseményekhez beállítani . Állíts be az alap profilnak valami az eddiginél magasabb értéket, talán akkor abbahagyja.
-
Z86
őstag
Itt egy lista az erőviszonyokról.
-
Z86
őstag
válasz
NeoExDeath #27782 üzenetére
A linkelt oldalakon nem tudom hova kell kattintani
Elvileg a 19 V és a 4,5 A még elég, nem okoz gondot. Feltéve ha van olyan csatlakozó hozzá ami passzol a gépedhez.
Javaslom kérdezd meg a dell topicban is, hátha tud valaki adaptert olcsóért -
Z86
őstag
válasz
doser0717 #27748 üzenetére
A VGA-ra kérdezz rá itt, a max. memória méretét általában az alaplap dönti el.
-
Z86
őstag
válasz
doser0717 #27700 üzenetére
Ha esetleg újra kell tenni a rendszert és teljesen friss telepítést akarsz, akkor az ott tárolt dolgok elveszhetnek. Nem ajánlott a rendszert és az adatokat egy partíción hagyni. Kérdezz rá egyéb topicokban is (pl. itt biztos jobban értik a témát), illetve talán érdemes lenne megismételni a win telepítését, végül is nem tart olyan soká és most még nem is lenne belőle különösebb probléma.
(#27699) hoffman_:
Ez tűnik a legkézenfekvőbb megoldásnak. -
Z86
őstag
válasz
doser0717 #27684 üzenetére
Mivel MB-ban van megadva, ezért 40*1024=40960. Lehet kerekíteni 41000-nek. De ez nem lesz pont 40 GB, mert egy része elmegy különféle egyéb dolgokra.
Nem biztos, hogy ez így menni fog, anno nekem sem engedett egy adott méretnél kisebb partíciót létrehozni. A töredezettségmentesítés emlékeim szerint segít valamennyit, ha ilyen probléma lépne fel.
szerk: talán érdemes a rendszernek egy kicsit nagyobb helyet hagyni
-
Z86
őstag
válasz
doser0717 #27674 üzenetére
A Start menü keresés mezőjébe írd be, hogy partíció, és kattints a megjelenő találatra. Ez a windowsos lemezkezelő, elég egyszerű használni.
A súgó - lemezkezelés pontjában van hozzá egy kis leírás.(#27676) alfa156:
Nekem is annyit ad rá, ne foglalkozz vele, az élményindex semmire sem jó. -
Z86
őstag
Angol (amerikai) billentyűzetkiosztás mellett:
AltGr+' = á vagy AltGr+a
AltGr+; = é vagy AltGr+e
AltGr+` = í vagy AltGr+i vagy AltGr+j (vagy AltGr+102.gomb, ha van)
AltGr+= = ó vagy AltGr+o
AltGr+0 = ö
AltGr+[ = ő
AltGr+] = ú vagy AltGr+u
AltGr+- = ü
AltGr+\ = ű
De magyar kiosztással ezek nem mind működnek, mert más karakter tartozik az adott kombinációhoz. -
Z86
őstag
válasz
doser0717 #27634 üzenetére
A windows update-ről történő magyarítás nem minden verziónál működik, itt egy leírás arról, hogy ilyen esetekben hogyan kell eljárni.
A tápkábelt ki kell cserélned, de a töltő valószínűleg jó lesz. Ezek rendszerint univerzális darabok, 100-240 V és 50-60 Hz közt mindennel elboldogulnak. -
Z86
őstag
1, Ha sokáig nem használod akkuról, akkor ki lehet venni, de arra figyelj, hogy havonta 1-2 alkalommal mindenképp használd (merít feltölt) mert ha túl sokat áll akkor tönkremegy. Esetleg ha nagyon fűt a gép akkor is ki lehet venni, de ebben az esetben ez nem valószínű azt hiszem.
2, Ha nem vízszintesen tertod az nem baj, ha cipeled az sem feltétlen, de figyelj arra, hogy ne rázkódjon és ne ütődjön neki semminek, mert ha közben olvas vagy ír a HDD, az nem tesz neki jót, hozzáérhet a fej a lemezez.
3, Mindenre jó hatással lesz. -
Z86
őstag
válasz
nevlick #27569 üzenetére
Szerintem ebből nem lehet gubanc, hiszen ez nincs megkötve, hogy hányszor telepítheted fel. A biztonság kedvéért kérdezz rá a win7 topicban is.
Meg aztán van egy Anytime Upgrade szolgáltatás a win7-ben, amivel elvileg elég könnyen lehet változtatni az op. rendszert. -
Z86
őstag
Használat módjától függ, de szerintem 2-2,5 órát alacsony fényerőn böngészéssel és hasonló dolgokkal terhelve várhatóan kibír. De az csak tipp.
(#27570) atee13:
Pedig ha a BIOS-ban megadod neki a boot sorrendet, akkor elvileg működnie kellene. Biztosan jók ott a beállítások? -
Z86
őstag
Nem tudom neked is ez a típus van-e, de ebben a HDMI-t csak kimenetként említi. Viszont ezen a dobozon van USB bemenet is, amihez lehet külső HDD-t csatlakoztatni. Lehet, hogy működne a notebookkal is.
-
Z86
őstag
válasz
Telomanikus #27512 üzenetére
Ez alapján úgy hangzik meghalt az akksid, vagy a töltőáramkör mondta be az unalmast. Régi gépnél az első elég gyakori.
Esetleg nézd meg nem sérült-e az akku valamelyik érintkezője. -
Z86
őstag
válasz
dekanov #27504 üzenetére
Nézd meg, talán ez a módszer eredményre vezet.
-
Z86
őstag
válasz
Rocky96X #27400 üzenetére
Az erőviszonyokról itt olvashatsz.
-
Z86
őstag
válasz
wolfman #27189 üzenetére
Nézd meg hdsentinellel, ha valami baja van az kideríti.
-
Z86
őstag
Ilyen biztosan nem, mert ez egy utángyártott darab, de az eddigiek alapján a feszültsége ezével egyezik meg. De ettől még nem biztos, hogy passzol bele méret, kialakítás és egyéb szempontokból.
Azt javaslom nézd meg az eredeti típusszámát, és az alapján keress hozzá akksit. -
Z86
őstag
válasz
benneddeck #27100 üzenetére
Ugyan olyan, le kell törölni ami van rajta (formázni), aztán telepíteni az újat. Előtte nézd meg a BIOS-ban a boot sorrendet és azt beállítani elsőnek ahonnan telepíteni szeretnéd.
A neten win 7 starterrel láttam. -
Z86
őstag
válasz
rootkiller #27063 üzenetére
Van itt egy hozzászólás ami a dell flash kódok jelentését taglalja.
Angol és hosszú, úgyhogy inkább nem másolom be. -
Z86
őstag
válasz
LaptopSystem #26918 üzenetére
Csak azt nem írtad mennyiért vennéd.
Amúgy játékra kiváló, notebookok közt ritka az ilyen erős VGA. -
Z86
őstag
válasz
Sandrew #26608 üzenetére
Igen, már most kevesebbet bír, de nem valószínű, hogy ebben az ütemben fog folytatódni, valószínűleg itt meg is áll.
Sajátomból kiindulva az is kb. ennyire volt elhasználódva mikor új volt, és azóta is tartja azt az értéket. Mát több mint 1 éve.
szerk: ha jelentősen romlik a kapacitása, az természetesen cserére jogosít -
Z86
őstag
válasz
kakascsipes #26502 üzenetére
Néha valami egyéb program hiánya is okozhat effélét. Pl. a Microsoft visual C++ -t vagy DirectX-et kell frissíteni rajta. Bár ha újratelepítetted a játékot, akkor ezeknek elvileg fel kellett menniük.
-
Z86
őstag
válasz
kakascsipes #26500 üzenetére
VGA illesztőprogramot váltottál / frissítettél mostanában? Néha az is bekavar, velem már fordult elő ilyesmi.
-
Z86
őstag
válasz
zsolt19900 #26478 üzenetére
Elvileg igen, de nem árt beszerezni hozzá egy manualt, az sokat segít az eligazodásban.
-
Z86
őstag
válasz
LaptopSystem #26459 üzenetére
Itt vannak.
-
Z86
őstag
válasz
Csabee. #26448 üzenetére
A HDsentinel jelzése mindenképp valami hardverhibára utal, ha a hangokat is belevesszük én a HDD-re tippelnék.
(#26447) calf:
Általában a szervizek futárszolgálattal hozzák, viszik a gépeket. Amennyiben bebizonyosodik, hogy valóban garanciális problémáról van szó a költségeket is kifizetik.
Szerintem mindenképp kérdezd meg a szervizet is. Az N5010-nél tudtommal a teljes alsó burkolatot le kell szedni a cseréhez, amit biztosan észre vesznek. Az, hogy ez befolyásolja-e ebben az esetben a garanciát ne tudom. A dellnél általában engedik a cserét, de itt ugyebár nem csak 1-2 csavart kell kiszedni. -
Z86
őstag
-
Z86
őstag
válasz
agent_k #26437 üzenetére
Proci esetén mindenképp magasabb mint az ideális (a VGA-k úgy vettem észre rendszerint melegebbek valamivel), bár a 4 mag biztosan jobban fűt az átlagnál.
Viszont lehet, hogy a hűtő beporosodott, ezért csökkent a teljesítménye. Érdemes lenne megnézni mennyire piszkos és kifújni belőle.
A hűtőpadokkal kapcsolatban itt érdemes kérdezősködni. -
Z86
őstag
válasz
petya84b #26426 üzenetére
Ha a sajátomból indulok ki, azon látszólag le lehet venni azt az elülső részt, vagyis cserélhető. Szerintem nézd meg a sajátodat, ha le lehet venni, akkor szedd le, és azzal menj a boltba. Az eladó remélhetőleg tudja mit árul, és meg tudja mondani, hogy rá lehet-e tenni azt az előlap szerűséget a másik meghajtóra is.
-
Z86
őstag
válasz
doser0717 #26390 üzenetére
Az MSI főleg a szervize miatt nem ajánlott. Nem látják el őket megfelelően alkatrészekkel és ezért gyakran hallani hetekre hónapokra elhúzódó javításokról. Az sem ritka, hogy egy gép többet tölt a szervizben, mint a gazdájánál. A minőséget tekintve nyilván ők sem csak vacak gépeket gyártanak, erre a tiéd egy jó példa.
-
Z86
őstag
Aktív témák
Hirdetés
- Hegesztés topic
- Autós topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Nyaralás topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Bivaly erőmű Lenovo P1 G3 (Core I9 8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) MAGYAR laptop eladó!
- TUF A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe gar
- ThinkPad T16 Gen2 16" FHD+ IPS érintő i7-1365U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Precision 7710 17,3" Laptop , i7 6820HQ , Quadro M4000M 4GB , 32GB DDR4 , 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest