- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz freelanced #33900 üzenetére
Én elsőre Patonát szoktam nézni.
-
zsoltzsolt
addikt
válasz freelanced #33900 üzenetére
Jupio, Patona. De én mostanában Hahnel akkumulátorokat veszek. Nagyon jó, szinte jobb, mint a gyári.
Itt egy cikk róla:
[link] -
zsoltzsolt
addikt
válasz freelanced #33904 üzenetére
Igen, bár én Patona töltőket használok a gyárihoz is. Nem szeretem a fényképezőgépben tölteni.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz freelanced #33904 üzenetére
Jupio-nál azért óvatosan. Én is kedvelem a termékeiket, de például a Z6I-nél kijött, hogy nem tökéletes a pótakku. A D750 simán ette őket látszólag, aztán az egyikről csak kiderült, hogy valami nem oké vele, mert a Z6I hibát dobott rá sorozatnál. A másikkal meg el sem indult kommunikációs hibára panaszkodva. Utána már figyelve a D750-ben is ezekre az akkukra, furcsa anomáliát tapasztaltam (behúzott a zár csendes üzemmódban olyan sebessegnél, aminél nem kellett volna, és gyári akkuval ugyanott ugyanaz a váz nem is produkálta a hibát, többszöri teszteléssel sem). Mivel két éves volt az akku, nem gondolnám, hogy elhasználódott, pláne, mert tartalék volt. Ettől függetlenül a JUPIO alapesetben megbízható holland gyártó, három év garanciával a termékeire (akkura persze csak 1 év van, mint mindenki másnál).
-
Jahno
veterán
És olyanba lehet még belefutni, hogy csipes az akku és a váz nem mutatja a töltöttségét, vagy egyszer csak a vázra teszel új FW-t, utána jön elő valami anomália.
Érdekes katyvasz az egész, éppen most kérdezték Sonys csoportban, aztán persze jön mindenki, hogy csak eredeti és majd tönkreveri a vázat, satöbbi. Nehéz ügy. Elmélkedtem más vonalon:
"Ez durva, legrégebbi akkum megnéztem amit mostanában ajándékoztam el és még van benne némi lendület. Akkor 2300 pénzbe került, gyári meg 18-20ezer közt. Erős dilemma, és ez még a sárga dobozos kékfehér címkés, amiben elég nagy szórás volt és ma már nem vennék. Akkoriban még az ilyen nevenincs ipar is korrektebb volt.
Ha bele dagad attól még sok baja nem lesz a váznak, de ha egyet kinyír az élettartama alatt, még lehet akkor is olcsóbban megúsztam és akkor úgy fotó terén már a 3. garnitúrát nyúzom vázban is. Kb-ra összeszámolhatom, hogy mennyit spóroltam akkun. Első vázhoz nem volt sok, csak 3 darab. Az már 60ezer pénz körül van. Utána következő 2 gépnek egyforma akkuja volt, az kb. 90ezer, most egyik váznál 70ezer, másik kettőnél 230ezer a különbözet. Összeadva 450ezer pénzzel volt olcsóbb az elmúlt kb. 6 év utángyártott akkuja....
És most jut eszembe, hogy az első Sonyhoz nem is számoltam, abba szintén 3ezer pénzért vettem a kékfehér címkéset, mikor a gyári szokásos horror volt. Akkori új árát nem is tudom.
Nehéz ügy, ha csak az aktuális gépeimbe nézem akkor 38ezer forint volt az 5+2 akku. Gyári kivitelben 245ezer pénz. Ha műxik, akkor 200ezer különbözeten elég sok fagylaltot lehet venni és úgy néz ki, hogy még a legegyszerűbb is elég jól műxik. És akkor most lehet megcsináltatom az A7et játszós gépnek, még két akku nem árt bele.
Így főleg nem egyszerű ha valami nem funkcionál vele jól.
-
veterán
Igen, az ember soha nem tudja, mivel tesz jót, vagy égeti a pénzét feleslegesen. Én most úgy döntöttem, hogy "csakagyári" a Z6II mellé, mert ha esetleg bukok képet emiatt, az sokkal többe fog kerülni nekem, idegben mindenképp. Két darabot vettem itthonról, 56 ezer forint volt, amazonról kábé 7-8 ezerrel kevesebb lett volna, de inkább nem kockáztattam.
Innentől pedig csak fejtegetés következik, nincs bizonyítékom semmiore. Sokat szoptam a D750 félrehordó fókuszával, és többek között olyan sorozatot is buktam vele, ami az életem egy megismételhetetlen pillanata volt. Akkor, ott eszembe sem jutott, hogy gond lehet az akkuval. Majd kábé két év után lett nyilvánvaló egy itthoni tesztelgetés közben, hogy furcsán viselkedik a gép, ami gyári akkuval varázslatosan megjavul. Jó eséllyel az ominózus fotózáson is a tartalék akkukat használtam. Azért tudom biztosra, hogy az volt bent, mert előtte nap egy párfotózáson voltam a géppel, benne az eredeti akkuval (mert alapból azt használtam mindig "éles" fotózáson), és minden rendben ment végig, majd másnap reggel cseréltem a tartalékra, és futottam bele abba, hogy az összes létező objektívem, ami velem volt, hol front, hol back jegyeket mutatott, felváltva. Majd másnap ismét jó volt minden, amikor állványra tettem egy ismerősnél, akinek volt Lenscal-ja, jó eséllyel akkor már ismét a gyári akku volt benne. Nagyon érdekes az egész, és nem azt mondom, hogy biztosan az utángyártott akku volt a ludas, mert utána még használtam párszor, és akkor biztosan nem olyan durva mértékben szórt, csak finoman. Workshopokon soha nem jött elő AF probléma, mert oda eleve mindig töltött gyári akkuval mentem, tehát esély sem volt rá. Amióta feltűnt ez a dolog, csak a gyárit használom az öreg vasba, és bár közel sem teszek már bele annyi fotót, mint nyár elejéig, eddig úgy tűnik, hogy teljesen eltűnt az inkonzisztens viselkedés. Összegezve: szerintem az akku feszültség szintje nem az igazi már, jó eséllyel nem egyenletes, és ezt általában az elektronika nem díjazza. Hogy mennyire meg lehet ezzel hülyíteni egy processzort például, azt jól mutatja, hogy hardveres vonalon mozgó hackerek menetrend szerint élnek ezzel a lehetősséggel, lehet manipulálni például egy randomszám generátort, ha megfelelő peakekkel bombázzák tápellátás fronton. Mivel ezek a rendszerek is tele vannak processzorral, most már az objektív oldalon is, én inkább nem kockáztatok, és marad a gyári, ahol szoftveres inkompatibilitás legalább biztosan nem lép fel. Ugyanezt tartom a markolatokra is; bár nekem egy Meike volt a D750-en, amivel soha, semmilyen gondom nem volt (olyan legalábbis biztosan nem, amit észleltem), de egy kolléga az egyik WS-en nagyon szívott vele, D850 állt meg a kezében, cserélt akkut, obit, de olyan volt, mintha megakadt volna a tükör. Jeleztem neki, hogy próbálja meg markolat nélkül, és bejött. Azt mondta, soha nem látott ilyet, de én olvastam előtte hasonlóról, azért is szóltam oda, hátha. Régi fotós mentoromnak meg a csavar szorult bele a vázba, alig bírta leszedni az utángyártott markolatot, mert szorult a tekerő, aztán meg elengedte magát. Azt mondta, azután az életben nem használt hozzá semmi hasonlót.
"Ha bele dagad attól még sok baja nem lesz a váznak"
Na, ezzel azért vitatkoznék, láttam én már szétnyílt, elnyíródott csavarokkal "ellátott" Dell Latitude-öt, amiben olyan volt az akku, mint a kispárna.
[ Szerkesztve ]
-
Jahno
veterán
"Na, ezzel azért vitatkoznék, láttam én már szétnyílt, elnyíródott csavarokkal "ellátott" Dell Latitude-öt, amiben olyan volt az akku, mint a kispárna."
Olyat én is, de azt időnként nem szeded ki és ne is kap karbantartást, csak hajtják. Fotómasinában meg egyszer csak feltűnik, hogy kicsit púpos vagy mehezen jön ki és nem lóg 185 órát egyhuzamban töltőn.
"de egy kolléga az egyik WS-en nagyon szívott vele, D850 állt meg a kezében, cserélt akkut, obit, de olyan volt, mintha megakadt volna a tükör. "
Ilyen nekem már 3 márkánál is volt, eredeti markolattal, tartozékokkal és akukkal...
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Egy db 4x4 cm-es igazolvanykepet szeretnek valahol kinyomtattatni, tudtok segiteni hol lehetseges ez?Samsung Galaxy A55 5G
-
veterán
Besztbáj topikban találtam Brut fórumtárs tippjét: jelentős kedvezmények vannak ma a 220volt-on adott termékekre!
https://www.220volt.hu/Unnepi-ajanlat
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
Üdv,
Nikon Z-ről F-re alakitás szempontjából csak a gyári megoldás használható értelmesen, vagy van olcsóbb opció is egyébként?
Köszönöm
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
Jahno
veterán
válasz freelanced #33916 üzenetére
Alternatívot ebben biztos nem választanák, meg aztán a gyárit sem tartom olyan jó megoldásnak csak azért mindig megkapom a magamét. Miközben Sonyn és Fujin is Canon obit használok, de meg tudom indokolni
-
freelanced
addikt
válasz Stauffenberg #33881 üzenetére
Üdv,
Ehhez még annyi, hogy mit gondolsz a Tenba hogy viszonyul a mostani Wandrd táskádhoz? Ha a kinézet tetszett volna akkor jó lett volna az is? Árban azért van eltérés, csak azért kérdem.
Köszönöm
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz freelanced #33918 üzenetére
A Tenba Fulton V2-t is láttam élőben (200 Voltban), szerintem anyagminőségben nincs akkora különbség, de kitaláltságban, apró zsebek praktikumában, szellőző hátrészben és hasonlókban a WANDRD PRVKE egy másik liga. Olyan példákat tudok mondani, hogy oldalról nyílik a kamera rekesz és annak a lenyíló részében van három zseb pót akkuknak, vagy lecsatolható a mellkas pánt lecsatolható és nem lifeg ott, amikor nem kell. És még sok ilyen rejtett extra van benne, amin érzed, hogy ezt a táskát kitalálták.
Most nekem nyáron jól jött párszor például a PRVKE szélcsatornás, szivacsos hátoldala, hogy ne izzadjon annyira a hátam (megjegyzés: ez a hátoldal design a PRVKE Lite táskákkal jött be és a normál PRVKE a V3 kiadástól kapta meg, előtte elég béna volt). Erdőben túrázva nem érdekel, de a városban járva inkább. Persze igazán nagy kánikulában teljesen mindegy, mindenképpen megizzadsz, de most hirtelen csak ezt az egyetlen dolgot mondanám miért nem venném meg ma már a Tenba Fultont, mert a többi extra a PRVKE javára olyan, amik nélkül lehet élni egy fele annyiba kerülő táskával.
-
Freeman007
senior tag
Sziasztok.
Némi amatőr kérdéssel fordulnék hozzátok az alábbi helyzetben:
Adott egy "elvárt a 100% tömörítésű jpg kép" szöveg.
A kérdésem az lenne, hogy hol, hogy tudom ellenőrizni a jpg tömörítési minőségét?
Illetve a gép által készített jpg, megfelelne-e a 100%os tömörítésnek?
A fényképező NEF-be, illetve JPG-be is menti a képeket:
NEF kép 6016x4016, ~22MB.
JPG kép 6000x4000, ~12MB.
Előre is köszi a segítséget."A mai ember azon a pénzen, amellyel nem rendelkezik, megvesz egy sor olyan dolgot, amire nincs szüksége, hogy iriggyé tegyen vele olyan embereket, akiket nem szeret."
-
Jahno
veterán
válasz Freeman007 #33920 üzenetére
Exportáláskor vagy mentéskor tudod beállítani a tömörítést. Bár szerintem nem tudják ellenőrizni, szóval ha nagyon nem csavarose, akkor úgysem látszik.
Jobb esetben úgyis a rawt dolgozod ki.
-
Peczek
aktív tag
válasz Freeman007 #33920 üzenetére
A Nikonnál két dolgot tudsz beállítani a fényképnél:
Méretet: nagy, közepes, kicsi
Tömörítést: finom, normál, alap.
A finom 1:4 tömörítési arányt jelent.
A 100% tömörítésű jpg nem tudom mit jelent. Talán a minél kisebb tömörítést.
Szerintem jpg-nél nincs veszteségmentes tömörítés.
PH-ban ha 12-es minőséggel mented el a jpg-et, akkor valamivel nagyobb méretű lesz, mint a Nikon fine tömörítése (persze érdemi többlet információ nélkül), tehát elvileg elképzelhető, hogy a gyári Nikon tömörítésnél kisebb tömörítést használj.
Akkor esetleg marad a RAW - jpg konverzió Lightroomban vagy PH-ban szgépen. (bár ennek szerintem értelme nem sok van).[ Szerkesztve ]
-
Freeman007
senior tag
Exportálásnál találtam tömörítési arányt, ha azt 100%ra húzom és úgy mentek akkor kb 18MB lesz a jpg kép mérete és megtartja az eredeti NEF 6016x4016 felbontását.
Méret nagy, tömörítés finom, és igen 1:4-es arányban van - itt akadtam el hogy megfelel-e a 100% tömörítési minőségnek.
Véleményem szerint is a jpg veszteséges tömörítés.Egyébként az említett szövegrészlet egy fotópályázati kiírásban szerepel mint beküldési elvárás.
"A mai ember azon a pénzen, amellyel nem rendelkezik, megvesz egy sor olyan dolgot, amire nincs szüksége, hogy iriggyé tegyen vele olyan embereket, akiket nem szeret."
-
Jahno
veterán
válasz Freeman007 #33923 üzenetére
Akkora felbontás is kb. teljesen felesleges, azt is nézd meg mit kérnek. Legnagyobb ami nekem kellett tán a hosszabb oldal 3000-4000 pixel, de általában felével küldöm be a képeim.
-
Freeman007
senior tag
Felbontás ügyileg okés a kép.
Pontosan idézve:
"A képek 5-20 MB méretűek lehetnek, JPG formátumban. Rövidebbik oldaluk minimum 2100 pixel, a hosszabbik pedig nem haladhatja meg a 6000 pixelt. A képtömörítési minőség 100%-os legyen"
"A mai ember azon a pénzen, amellyel nem rendelkezik, megvesz egy sor olyan dolgot, amire nincs szüksége, hogy iriggyé tegyen vele olyan embereket, akiket nem szeret."
-
Taci
addikt
válasz Freeman007 #33925 üzenetére
("és megtartja az eredeti NEF 6016x4016 felbontását"
vs
"a hosszabbik pedig nem haladhatja meg a 6000 pixelt")
vs
"Felbontás ügyileg okés a kép."Szóval mégsem okés, mert 16 pixellel túlléped az előírt maximumot.
[ Szerkesztve ]
-
Freeman007
senior tag
Úgy értettem az okés képet, hogy a nikon saját jpg képét használnám fel - az 6000x4000 pixel ami megfelel az elvárásnak. Már csak azt a 100%-os tömörítési arányt kellene kideríteni, hogy mit jelent /hogy, hol lehet ellenőrizni.
-
Jahno
veterán
válasz Freeman007 #33927 üzenetére
Nebénázzá, Irfanviewban mélretre vágod, mentésnél lehet százalékot állítani, az marad 100on, kész.
-
Taci
addikt
válasz Freeman007 #33927 üzenetére
Szinte bármelyik képszerkesztőben (pl. Lightroom) tudod állítani exportnál (JPG-be), hogy milyen mértékben tömörítsen. 100% az, hogy a legjobb minőséget adja vissza.
-
Jahno
veterán
válasz Stauffenberg #33919 üzenetére
Táska-ügy nálam továbbra is agyrém, de vettem egyet mert igazából nem volt más választásom a piacon. Majdnem 40ezer pénz, aztán ez is olyan, hogy a tetejében vannak kis zsebek, csak tudnám minek, mert nem zippzáros és ha le van csukva akkor is kihullik belőle minden, ahogy felnyitom akkor meg főleg, mert pont lefelé néz a nyílása a földre.
A belső rekeszek meg alul érnek össze, bedobom az egyik lukba a kioldót meg obikupakokat, erre ott mászkálnak és csörömpöl a másik obi alatt. Áááááááá.
Más bajom nincs, kicsit merev és az alapterülete miatt nekem feleslegesen magas, simán lehetne 5+ centivel is alacsonyabb. Sőt. 22 centi magas, abba szórok 6-9 centi hosszú obikat, amik akár keresztben is elférnek hatszor. Sok sallanggal meg nem érdemes telerakni, mert csak nehéz lesz és káosz.
Szóval még szórakozom vele.
-
Stauffenberg
nagyúr
Ez melyik táska?
Én a PRVKE-hoz egyetlen negatívumot tudok mondani, hogy az alsó és felső szekciót határoló elem tépőzárral rögzül (ha kiveszem a fotós rekeszt, akkor egybe nyitva van egy hatalmas hétköznapi rolltop táskám) és ez nem zárja 100%-ig a két szekciót el egymástól, van egy kicsi rés. A pulcsim nyilván nem fog átvándorolni, de apró kacatok átjuthatnak, egyenesen a fotós cuccok közé. De ezt áthidaltam azzal, hogy egy neszeszerbe raktam az elkallódni képes vackokat.
-
Jahno
veterán
válasz Stauffenberg #33931 üzenetére
Én is hasonlóban tárolok apró vackokat, meg szemüvegtokban és mindenféle egyéb molle tárolóban. Ebből iszonyat mennyiséget vettem. Hosszút, laposat, szögleteset, de a kis kör alakú is pont jó szűrőtartónak: [link]
Ebből a kis hasábosból elég jól bevásároltam: [link]
Késtartóba belemegy a távkioldó, lőszertartóba az órák és pár aprólék
-
szazbolha
addikt
Sziasztok!
Objektíveket szeretnék tesztelni és az eredményeket közzé tenni weben. Ezzel kapcsolatban kérdeznék és tanácsokat várnék.
Előzmény: Bő 20 éve gondolom magam amatőr fotósnak, sokféle eszközöm volt még a filmes világban, digitális vonalon most értem el azt a szenzort amely FullFrame-en már teljesíti elvárásaim és szerintem objektív (hobby) tesztelésre is alkalmas, de még mindig szeretem használni (vagy csak birtokolni) a régi manuális objektíveket. Sony E-re szinte bármit tudok adaptálni. A7R2 42Mpix (AA filter nélkül) APS-C méreten kb 16-18Mpx.
Teszt tárgya:
Évekig cserélgettem a 135mm objektíveket, de nem volt dokumentált az összehasonlításom, inkább csak szubjektív és emlékezetre hagyatkozó volt.
Állandó szereplő volt a CZJ Sonnar 135/3.5. Eladtam, és újra megvettem.. Aztán szerettem volna valami jobbat, sokat olvasgattam a fórumokat, de elég eklektikus eredményt kaptam, ezért el kezdtem gyűjteni a manuális 135mm-es objektíveket.
Van 60 éves és van 2 éve gyártott példányom is. Mostanra több mint 20db-al rendelkezem. Ezeket a manuális 135mm-es objektíveket szeretném tesztelni.A teszt célja: Nem törekszem tudományos eredményre, leginkább a saját szempontjaim szerint rangsorolnék. Szempontok: Tájkép (panoráma/tapéta módszer). Portré, zsáner képek 2-4m tárgytávval, Közeli fotók közgyűrűvel. 1:5... 1:2 nagyítás környékén.
A fenti három téma elég különböző tulajdonságú kis-teléket igényel, szóval nem feltétlen az univerzálisat keresem, lehet megtartok 2-öt vagy hármat.
Kérdések:
- A három témát külön teszteljem? 20+ objektív, több rekesz állással órákig tarthat
- Végtelenben mi legyen a téma? Házak? Erdő? Milyen megvilágítással? napfény/borús?
- Portrékat és közeliket hogy készítsem el? Beltér? vakú/állandó fény? Model/Babafej?
- Milyen tesztábrákat használjak?
- Milyen rekeszértékek lehetnek érdekesek? (f8 felett nem szoktam képet készíteni)
- Milyen tárgytávval lenne érdemes tesztelni?
- Egy ilyen tesztnél mire lenne még kíváncsi az olvasó? Bokeh? CA? Milyen beállítással
- Egy web oldalon, hogy lehetne legjobban reprezentálni az összehasonlító képeket?
- Érdemes megmutatni a teljes képet vagy csak a 100%-os képkivágásokat.
- 100%-os kivágás milyen mérető legyen? 200x200 elég
- A tesztképeket milyen csoportosításban érdemes összehasonlítani? 3-as csoportok?
- A kiértékelés vizuális/szubjektív legyen vagy valamilyen programmal az élek mérésével?
- Hol tegyem közzé a tesztet?
- Legyen egy referencia objektív, amihez a többit hasonlítom?
- A tesztben válasszam szét valamilyen módon a tesztalanyokat, vagy mindenki mindenki ellen?Előre is köszönöm a válaszokat és ötleteket. Azonnal olvasom majd amit írtok, de csak 7 nap múlva tudok válaszolni.
[ Szerkesztve ]
-
Jahno
veterán
válasz szazbolha #33934 üzenetére
Bár érdekelne, de szerintem felejtsd el. Baromi nagy meló, 1-2szer én is felvetettem már ennél sokkal egyszerűbb kérdéskört, hogy mi legyen az összehasonlítási alap, aztán senkit nem érdekelt. Ha YT videókat nézel, akkor rendes világítás, teszt-ábra, azon kijön ha decenteres, látszik a vinyettálás, szélek, kis CA, ésatöbbi.
Az a Sonnar meg marha jó, nálam is volt néha, aztán Jupiter 37A-val gépészkedem. Ahogy írod, teljesen szubjektív, meg manapság már minden bokémonszteres elcsépelt dolog, ha a közösségnek gyártanád. Itt adott témánál a színt/hátteret még össze lehet hasonlítani, milyenek a buborékok, vagy kicsit fakóbb-e, de két különböző helyen és fényben már teljesen más lesz az egész.
Ezer+1 féle összehasonlítási alap van, én is elraktam egy csomó képet csak ezért, de inkább aktuális fotós kérdésre példa, mindenféle becsillanások, optikai hibák, vagy háttér leképezése miatt. Pár itt van kéznél, egyiknél sem csináltam meg ugyanazt a képet másik obival, de erre gondolok, hogy itt kicsit buborékos/csavaros a háttere:
Itt sokkal egyszerűbb, szinte mint egy vászon, krémesre elkeni, fák közt sem látsz buborékokat:
Vagy fakó a bicajok színe, de másképp buborékos a háttér,fa sem túl zöld:
Itt a virágok milyen foltosak:
Itt meg a virágok és egyéb gazok milyen ecset-szerű vonásokkal vannak a háttérben:Ezeket néha gyártom, mert félelmetes, hogy fotós csoportokban is még mindig kihívás egy lencsebecsillanás, vagy szűk rekesz, szenzorkosz felismerése, vagy másképp elmélkednek a háttérről aztán mehetnek mintának. Akad egy M42es Face csoportom is, ahol az volt az álmom, hogy ilyesmiket össze tudunk gyűjteni, de kevésbé akar működni.
Másrészt egy csomó obit nagy szórással gyártottak, van fél marok Heliosom mert az kötelező, ott a 29mm-es Pentacon és abból is van egy aminek annál is fakóbb színe van, mint a Bubis bicajoknál. Itt-ott hajlamos becsillanni, barnásakra meg eleve azt mondom, hogy beépített insta filtert húz a képre, míg 1 évvel későbbi modernebb kivitele teljesen más.
Magadnak meg úgyis tudod mikor melyiket mire használod, szóval még inkább tudja a fene, ha tárgy, portré és minden kellene. Babafejnek köze nem lesz egy olyan példához, mint amilyen a Sony kamerás csajszi, ahol van háttér, bőrének a színét lehet méregetni és minden mást is hasonló körülmények közt. Biztos szabadtérben csinálnám, élő modellel, nyitott, kicsit zárt és F8as rekeszen. No de ez már egy fél élet, mire összerakod.
-
freelanced
addikt
válasz Stauffenberg #33919 üzenetére
Köszönöm a választ.
Neked még a régi Prvke van, az Original modell vagy ez már az All New Prvke? Szerintem érdemes beszerezni 30-40 körül a régi, Original modellt, vagy nem érdemes költeni rá?
Köszönöm,
Üdv,
FreelancedGentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz freelanced #33936 üzenetére
Nekem a teljesen új "All New" PRVKE van, ezt hívja néhány webshop és tesztoldal V3-nak is.
Ha tudsz a régiből szerezni ilyen jó áron, nem lehet rossz vétel, de ott más a laptoptartó rész és a hátoldal párnázása is eltér. Amikor teszteket néztem, volt köztük ami a régieket és az újat hasonlította össze, döntsd el jó-e neked a régi, de szerintem őrülten nagy eltérés azért nincs.
-
freelanced
addikt
válasz Stauffenberg #33937 üzenetére
Köszönöm, megfontolom. Mondjuk arra úgy nincs lifetime warranty. Te Camera Cube-ot is tőlük vettél, avagy mit használsz? A neten azt olvastam hogy kevés illik jól bele.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz freelanced #33938 üzenetére
Igen én a gyári Photography Bundle-t vettem, mert annak nyílik pont onnan az oldalsó nyílása, mint a táskának is és a két extra pánt is jól jön. Ami viszont szégyen, hogy ebbe a feláras csomagba nem fér bele a gyári esőhuzat, azt majd durrantok Aliexpressről. A felső rolltop rész vízlepergető vászonból van, hiába vízálló vitorlavászon a táska nagy része, ha ez a rész be tud ázni nagyobb esőzések alatt.
-
freelanced
addikt
válasz Stauffenberg #33939 üzenetére
Köszönöm a választ. Nos ahogy néztem szállitással olyan 40-50 körül lenne, azt gondoltam olcsóbb a szállitás de nem.
Amúgy az a helyzet, hogy ahogy nézelődik az ember rájön, hogy elég kompromisszumos ez az egész, még árban felfelé haladva is.
A Fultonnál főleg a quick access hiánya zavar igy ránézésre, néztem egy OneMo2 nevezetűt is, de azzal sem voltam teljesen megelégedve, itt nem is ismert nagyon ahogy láttam.
A Kata 3N1 szériával van bárkinek tapasztalata, használtok ilyet? Kimondottan a 33 és a 35 változata ami szóbajöhet, használtan leltem párat abból.
Ami sok táskánál szintén zavar, hogy nincs oldalsó zseb viznek. Ilyenkor nem tudom mi az elképzelésük, hogy hova teszed majd a vized? Nyilván egy oldaltáska mellé fel tudsz venni egy hátizsákot, de ritka, hogy hátizsák mellé még valamilyen táskát vigyen az ember, csak a viz miatt. Szóval furcsa koncepció. Bentre meg szintén nem szivesen raknám még akkor sem ha jó minőségű a kulacs, sosem lehet tudni. Nyilván kint is tud lenni benne egy kis rizikó, de azért még mindig kevesebb. Avagy viszed a kezedben, de én ennek nem vagyok hive, még akkor sem ha csak sétálok, nem, hogy fotózás közben.Szóval úgy vagyok vele, hogy egyelőre nem kapkodom el, nézelődök, olvasgatok, de sejtem, hogy nem lesz egyszerű menet, ráadásul biztos akkor tapasztalom meg ezeket még jobban, ha már nálam van egy.
Kicsit elgondolkodtam, hogy veszek inkább valami jó minőségű hátizsákot meg valamilyen fényképező és objektiv tartó táskákat, belepakolom aztán kész. Mert egyébként pl. az alap Wandrd Pvrke majdnem 100 és ahhoz még nincs is kamerás cucc, tehát kb egy rolltop bag. De úgy meg elgondolkodom, hogy nincs-e jobb alternativa az árban ami nem kamerás aztán abba venni valamit. Bár gondolom innen már többen is végigjártátok a köröket.Egyébként ebben az árban megy kb. a Peak Design hátizsákja is, azt probáltad? Nem volt megfelelő számodra? Abban kapásból van kamerás rész ha jól rémlik.
-
Jahno
veterán
válasz freelanced #33940 üzenetére
"Ami sok táskánál szintén zavar, hogy nincs oldalsó zseb viznek. Ilyenkor nem tudom mi az elképzelésük, hogy hova teszed majd a vized?"
Legtöbb haversrácnak végül az lett, hogy sima hátizsák, amibe vettek gép- és obitartó rekeszt, aztán minden belefér, víz is oldalra, vagy amit éppen akarunk. Nekem olyan övtáskám van, amit fel lehet csatolni a hátizsák elejére, éjszakára abban vannak a célcuccok, hogy ha kell akkor akku, kioldók, zsbelámpa, szuku, satöbbi, csak felrakom és egyben van. Haver meg akkor rakja fel, ha jön a kölök is velünk és pelenka, popsitörlő kell, szóval kinek mi.
Én sem értem, hogy a fotós hátizsák általában mire van méretezve, de ha víztartós kell akkor pld. Tenba Axis V2nek van az oldalán zsebe és sok másnak is, bár elején nem értem a sok molle csatlakozást, de abban meg akkor pld. Vanguard:
Akkora kulacstartót húzol az oldalára, amekkorát szeretnél, vagy valami mást. Én ennek az elején is használok mindenféle zsebeket, ahol a Vanguard felirat van oda meg ráfűztem pár fényvisszaverő csíkot, mert más éppen nem jutott eszembe, az meg hasznos (:-
-
Taci
addikt
Én ebből vettem pár darabot (mobil appon van az a rész, ahol 3 terméket kell választani, csak úgy rendelhetsz, na ott 700 Ft körül van ugyanez) (más színekben is van), és ez simán felmegy bármelyik Lowepro táskámra (és az általad mutatott Vanguardra is).
[ Szerkesztve ]
-
Jahno
veterán
Ezt emlegettem fentebb, hogy mindent is megvettem. De tényleg. Kulacstartóból kicsit, közepest, mert a mini állványok és a zseblámpák pont beleférnek, meg szögletesből olyat, ami vízszintes és olyat ami függőleges tájolású. Két link ilyenekre mutat, jó cucc, de erre is el kell verni egy vagyont, akkor már alakul:
-
Jahno
veterán
válasz lugosi #33945 üzenetére
Ebben még gép és obi nincs, csak egyéb sallangok. Most vagy állandóan csak pakolászok és valami összekavarodik, kimarad, vagy mindig ugyanazt a szerintem hasznos motyót viszem mindenfelé és kész, aztán általában nem kell, de ha mégis akkor nem árt. Nappalra pld. nem szoktam az összes mindenféle kioldót vinni, de teljesen gyász, hogy nem lehet a gépeken 30-60 másodpercnél hosszabb záridőt beállítani, most meg kísérletezni támadt kedvünk a mezőn, szóval ND, kioldók és időzítős óra sem ártott meg, mert éppen volt nálam.
És éppen ez a bajom az oldaltáskával, hogy kicsik az obik, a táska meg túl magas hozzá.
-
Lassú Víz
addikt
Kevesebb objektív, több dobozos sör. Egyébként is jól mossa a hátteret .
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Jahno
veterán
válasz Lassú Víz #33947 üzenetére
Zsebembe is fér meg táskába még 1-2 darab, csak olyankor van gondom, ha rendes gumicsizmában vagyok úgy nehéz visszaadni a természetnek. Városban utánpótlást is egyszerűbb gyűjteni, mint terepen. Most 2 hét múlva kutyás buli, szerintem pár dolgot kirakok a táskából, mert videós lámpák, mini állványok tuti nem kellenek (bár sosem tudni) és kiderül mire jutok. Ha megint lecsavarunk terepen 6-10 kilométert az szép lesz, kívánni fogja a szervezetem a söröt az biztos.
-
Stauffenberg
nagyúr
"Mert egyébként pl. az alap Wandrd Pvrke majdnem 100 és ahhoz még nincs is kamerás cucc, tehát kb egy rolltop bag"
Az Unidome-nál 114-be kerül a PRVKE 21L Photography Bundle és hírlevél feliratkozásra van 10% kupon hátizsákokra. Engem ez győzött meg, hogy ne a PRVKE Lite-ot vegyem máshonnan (az 100k és beépített a Camera Cube).
"A Fultonnál főleg a quick access hiánya zavar igy ránézésre"
Mennyire akarod sűrűn ki-be pakolni a gépet? Én rendszerint magamra akasztom vagy kézben tartom utcai fotónál, engem nem zavart volna a Tenba Fulton megoldása sem.
"Amúgy az a helyzet, hogy ahogy nézelődik az ember rájön, hogy elég kompromisszumos ez az egész, még árban felfelé haladva is."
Ezen nyekeregtem a topikban én is eleget. A WANDRD PRVKE is kompromisszumos, de nekem ez volt legközelebb az elképzelésekhez. Az ára fájt, megértelek, ugyanezt 60 ezerért azt mondanám világbajnok.
"Kicsit elgondolkodtam, hogy veszek inkább valami jó minőségű hátizsákot meg valamilyen fényképező és objektiv tartó táskákat, belepakolom aztán kész."
Ezt én is csináltam hosszú évekig és gyűlöltem minden pillanatot, amikor objektívet kell cserélni vagy csak simán ki-be pakolni a gépet. Amíg egy sima váz+objektív kombóval nekiindulok utcai fotózni nem zavar, minden más esetben szerintem ez rettenetes nyűg.
"Egyébként ebben az árban megy kb. a Peak Design hátizsákja is, azt probáltad?"
Tök jók, okkal szeretik, de nekem nem tetszenek. Személyes preferencia. Erősen gravitálok az ilyen rolltop szerű megoldások felé, mert nekem fontos, hogy el tudjak rakni bele egy könnyű dzsekit vagy pulcsit, meg mellé rámolni egy pár cuccot az egynapos utazásokra.
-
freelanced
addikt
Köszönöm, nem tudtam, hogy vannak ilyen megoldások is, ez mondjuk valóban nem rossz, varrogatás nélkül tehető rá legalább kulacs, az midnenképp előny.
Lassú Víz
Nos ez nagy bölcsesség, de az nem kompromisszumos ha sörről van szó az ember igy vagy úgy de elviszi, amiatt nem hallottam panaszkodni még senkit, főleg miután fogy belőle. Szóval az nem akadályoztató tényező, táskától függetlenül, sőt. A háttérmosással se tudok vitatkozni, bár másnap már lehet, hogy változnak az eredmények, de az adott napon biztos jobb képek születnek majd, ideig-óráig .
Stauffenberg
Köszönöm a részletes választ meg a linket, megnézem.
Persze, alapból az ember nem pakolássza egész nap, de azért kényelmes tud lenni egy ilyen oldalsó megoldás.
Alapból az ára még nem is az amiatt ugrok, nyilván sok, de ahol lifetime warranty van és tényleg kiszolgálja az ember mint A fotós táska, hosszú távon, éveken keresztül, esetleges cserével, ott könnyebb elfogadni, mert nyilván sokszor az ember olcsó cuccokból is összevásárol 4-5-öt, igaz csak negyed ár, de összejön, aztán semmi sem jó. Szóval ilyen téren inkább fektetnék olyanba ami hosszú távon megéri és nem kell vele kinlódni, szenvedni, hanem csak működik, használható, időtálló és kitart. Nyilván spórolós lesz, de hosszú távon apróságokból is összejön.
"Ezt én is csináltam hosszú évekig és gyűlöltem minden pillanatot, amikor objektívet kell cserélni vagy csak simán ki-be pakolni a gépet."
Most miben különbözik? Mármint most a Prvke mellé is egy kisebb táska van amiben tartod a dolgokat, nem? Legalábbis igy ránézésre egy kis táskát adnak hozzá amibe elpakolhatóak a dolgok.
Élőben nem láttam még a Peak Designt, igy átszámitva azért 130.000 körül mozog, most néztem, szóval nem teljesen egy árkategória mint kiderült.
Körbenézek még, de lehet, hogy Tenba Fulton lesz belőle, mindent figyelembe véve, de azért rálesek mik az opciók még.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs