- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 11 - népalma
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
mileston3
csendes tag
Sziasztok! Van nekem egy 5 éves, MSI FM2-A85XA-G43 lapom. Bajom nincs vele, 5 év után is minden megy ami kell, mint az álom, de azért lenne egy kérdésem.
Azt sejtem, hogy FM2-es procit elég nehéz találni manapság, ami jobb, mint az én Athlon II X4 740X 3,2-m, de érdekelne, hogy van-e olyan most piacon, amit érdemes lenne upgrade szempontjából megvenni? Tudom, építsek DDR4-alapú rendszert, ami ennyi idő után logikus is lenne, de most nincs rá pénz, hogy full új legyen.
Az MSI oldalán érdekes dolgokat találtam, a leírás szerint az A10 6800K-ig kompatibilis a lappal, viszont megnéztem pár boltot és nincs ilyen tokozású, csak FM2+ foglalatba való.
Gondolom azok a procik, amik FM2+ lapokba valók, visszafelé nem kompatibilisek.
Mit tudnátok javasolni, hol tudnék venni a mostaninál jobb procit? -
mileston3
csendes tag
válasz prabhu #65848 üzenetére
https://www.msi.com/Motherboard/support/FM2-A85XA-G43#support-cpu
Itt a teljes lista a gyártó honlapján.
Amúgy a proci még az, amit használtan vennék is, nekem vidáman elketyegett 9 évet az előző gépemben egy s478-as intel proci, pedig abban még semmi extra nem volt.[ Szerkesztve ]
-
mileston3
csendes tag
válasz varmi2 #65849 üzenetére
A kompatibilitási lista szerint igen, de a kérdésem elsősorban arra vonatkozott, hogy hol találok FM2-es procikat lehetőleg újonnan, de gyanítom az AM3-4-es darabok okán már nemigen forgalmazzák. Egy helyen találtam, de a mostanihoz viszonyított plusz teljesítmény nem éri meg azt a 15 ezret sem, amennyiért árulják. Akkor inkább veszek használtan A8-at.
-
mileston3
csendes tag
válasz prabhu #65856 üzenetére
Szia, eladni azért nem akarom, mert egyrészt valamin addig tolni kell a játékokat, másrészt ha "leselejtezem", odaadom egy ismerősömnek. És ha azt vesszük, hogy ez a megépítés idejében egy 150 ezres konfig volt, mostanra már nem érhet annyit, hogy jelentősen hozzáadjon ha esetleg összegyűlne pénz újra (igazából 5-6 hónap alatt félre tudnék tenni újra eleget, havi 40-et akár, de van másra is, amire költeni kell.)
De azért érdeklődés szintjén, mennyit érne ez most?Alaplap: MSI FM2-A85XA-G43 (4 DDR3 DIMM), 2x PCIe 16x, 8xSATA III, 2xUSB3, 4xUSB2, Xfire és DualGraphics kompatibilitás
Proci: AMD Athlon II X4 740X 3,2GHz / hűtő: Arctic Freezer 7 Pro rev2
Memória: 4x2GB Corsair XMS3 1600MHz CL9 DDR3 RAM
Táp: Chieftec Smart Series 500W
VGA: Sapphire R7 260X OC 2GB GDDR5, 1075MHz, 128bit
Sharkoon Vaya házban, benne plusz egy rendszerhűtő az előlapin felül.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- LED világítás a lakásban
- Milyen házat vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Mazda topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Melyik tápegységet vegyem?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest