- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- VoLTE/VoWiFi
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Unpacked: második generációs okosgyűrű és AR-szemüveg is jöhet
- Honor Magic V2 - origami
- James Bond órája is lehetne a Black Shark Watch X Pro
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
thunder1991
tag
Sziasztok!
Adott egy Dell OptiPlex 755-ös PC.
És az istennek nem megy fel rá se a Win7 se a Win8 se a Win10.
Minden alkatrész ami a gépben van,másik gépben mentek rendesen...
cpu,ram,hdd,vga és a dvd író.
Kivéve ügye az alaplap...
Azt produkálja hogy telepítéskor bevágja a hibakódot,de ilyen 28%-40% között.
Cseréltem ( már pedig ezek biztosan jók ) kábelt,ramokat külön megnéztem akkor vga-t és hdd-t na meg ügye meghajtót...
és ugyan az,hibakód-hibakód hátán.
Próbáltam ugyan ezeket a rendszereket penről is,ráadásúl nem csak 1 penről és mit ad isten ugyan ez a hiba áll fent.
Én már csak az alaplapra tudok gondolni,de ha netán valaki már járt így nagyon hálás lennék hogy mi a megoldás mert engem lassan kikerget a világból akkor se jövök rá. -
thunder1991
tag
Sziasztok!
Olyan problémám van hogy adott 2 alaplap az eggyikbe megy a VGA a másikba pedig nem,és ugyan azzal a táppal néztem meg.
Amelyikben nem megy : Asrock 775-880Dual pro.
Amelyikben meg megy : Asus P5B.
A VGA pedig egy X1950XTX,az Asrock-ban egy 3.0Ghz-es P4 630-as HT-s proci van és 2GB 800Mhz-es Kingmax RAM.
Eggyik ismerősömtől kaptam az XTX-et ha megy vele a lap mivel aki adná már sokkal jobb van neki és sajnálná eladni,én nekem meg jól jönne mert ez a HD2400-as főrtelem....
Valakinek esetleg valami ötlete,vagy tanácsa esetleg lenne hogy miért nem indul el vele a lap?? -
thunder1991
tag
válasz IstvánLászló #52563 üzenetére
Hát ez a P4P800-as sehogyse akar felltámadni :/
Ugyan az a helyzet még mindig,attól nagyon szépen köszönöm a segítségedet!! -
thunder1991
tag
válasz IstvánLászló #52560 üzenetére
Szétszedtem,de ugyan az a helyzet.
Kondik látásra jók nem púposak.Bár egy fokkal javúlt a helyzet....
Megnéztem a gyártó oldalán hogy van jumperelve az alaplap és 2 jumper hiányzott azt rádugtam és most az egér világit a bill.ugyan úgy nem,és még kép sincs.
Esetleg nem lehet az hogy rosszúl van jumperelve? Bár a gyári oldalán néztem és úgy van jumperelve gondolom akkor azokkal nem lehetne gond. -
thunder1991
tag
válasz IstvánLászló #52552 üzenetére
A BIOS elemet egy másik lapból vettem ki az meg P4P800-X,az működik rendesen,a reset is megvolt ki is húztam de semmi.
Nincs más ötletem :/ -
thunder1991
tag
válasz IstvánLászló #52550 üzenetére
Igen AGP-s.
Hiába mozgatom semmi,USB-s az egér is és a billentyűzet is,semelyik USB porton se reagáll semmire. -
thunder1991
tag
Sziasztok! Remélem tud valaki segíteni!
Adott egy Asus P4P800-as alaplap.
Bekapcsolásra reagáll és a kikapcsolásra is,az állapot jelző led is világít és a ventik is pörögnek,viszont az egér nem világít és a billentyűzet se villog fel,és képet se ad.
A proci a vga és a ramok is jók másik gépből lettek kiszedve ami persze működik.
Esetleg valaki valamilyen gyógymódot tud erre a jelenségre vagy az alaplap feladta a szolgálatot? -
thunder1991
tag
Sziasztok!
Van nekem egy ASRock 775Dual-880Pro alaplapom,a kérdésem az lenne hogy mikor PCI-E-es VGA-t teszek bele ami plusz táp csatis nem ad képet csak olyan VGA-val ami nem táp csatis.
AGP-ben pedig ad plusz táp csatis VGA-val is képet,na most ez az alaplap hibája esetleg?
Vagy ez eleve ilyen mivel ez hibrid alaplap ès csak 4x-es a PCI-E foglalat? -
thunder1991
tag
Sziasztok!
Adott egy ASUS P4P800-as alaplap,a gondom a következő mikor bekapcsolom kiírja a VGA tulajdonságát majd ezt az üzenetet kapom :
Bad Bios Checksun....Starting BIOS Recovery...
Floppy....Drive not found!
CD....Drive not found!
És ezt ismétli addig míg ki nem kapcsolom,BIOS-ba nem tudok eleve belépni....
Ez most attól lehet mert Pl : Másik fajta BIOS-t kapott mármint nem sima P4P800-as van fent hanem pl : P4P800-X vagy ilyesmi? Vagy elszállt a BIOS? Sajnos nem tudom mi lett vele mert akitől szereztem nem használta egy jó ideje,és ő meg azt állítja hogy működő képesen lett elrakva.
Én annyit vettem ki ebből amit kiír a gép ha jól értem persze hogy helyre állítaná a BIOS-t vagy Floppy-ról vagy pedig CD-ről.
Azért is kérdezlek benneteket mert idáig amit tőletek kaptam segítséget bevállt mind,és hátha tudtok nekem ebben is segíteni hogy mit csináljak ezzel hogy ismét menjen[ Szerkesztve ]
-
thunder1991
tag
Köszi szépen srácok!!
Ez gyors volt -
thunder1991
tag
Sziasztok
Minap elővettem az ASUS P4P800-as deszkámat aztán mondom összerakom.
Minden van hozzá,csak olyan problémám lenne hogy mivel a BIOS-ban az AGP Capture Size MAX : 256MB ez most azt jelenti hogy csak 256MB-os kártyát eszik meg?
Mert most lenne egy x1950pro ami AGP-s és 512MB-os,de ha nem muszály akkor nem költenék rá viszont ha ez nem befolyásolja és attól az 512MB-ost is megenné akkor megvenném.
Lehet kicsit hülye kérdéssel fordulok hozzátok,no de na nem tudom[ Szerkesztve ]
-
thunder1991
tag
Tudna nekem valaki segíteni??
Van egy Asus P5G41T-M LX alaplapom,és mellé G-Skill F3-12800CL9-4GBRL 1600Mhz-es RAM párom,és ha beleteszem a gépbe mind a 2 RAM-ot a gép vagy újraindúl vagy leáll vagy kék halált kapok.
Ha csak 1 RAM van benne teljesen stabilan működik,a RAM-okat megnéztük másik gépben és abban normálisan mennek,ebbe a gépbe is néztünk másik RAM párt igaz nem 1600Mhz hanem 1333Mhz RAM párt....az lehet esetleg a gond hogy a RAM frekvenciája túl nagy? Aki tudja nekem erre a választ és írna is nagyon hálás lennék köszönöm!! -
thunder1991
tag
Értem,hétfőn kiderül akkor lesz CPU-m köszönöm szépen!
Írok hogy mit produkál majd a gép.[ Szerkesztve ]
-
thunder1991
tag
Üdv,valaki segítene nekem mert bajban vagyok kicsit...
Van nekem egy,Gigabyte H61M-DS2 alaplapom hozzá 2x4GB GEIL 1333Mhz-es RAM,de mivel nincs még CPU-m nem tudom megnézni hogy megy-e engem az érdekelne hogy megeszi-e a deszka a RAM-ot mert a honlapon azt olvastam hogy ezt a fajta RAM-ot nem támogassa és kicsit félek,mi van ha tényleg nem eszi meg.A másik meg tesómnak van 2x1GB CSX 1066Mhz-es RAM-ja a gépnek a HDD led egyfolytában világit pedig semmit nem csinál és néha megbolondul a gép is,na most megnéztem azt is és az ő alaplapja se támogatja azt a RAM fajtát ami benne van és azóta csinálja mióta RAM csere lett,lehet az nem ízlik neki?
A Segítséget előre is köszönöm!!
-
thunder1991
tag
Az a baj PH.-an mostanában nem találok olyan CPU-t ami jó is lenne nekem
-
thunder1991
tag
Sziasztok,valaki segítene nekem lehet hülyeséget kérdezek...
1155-ös és az 1156-os CPU foglalat most az 1 vagy 2 különböző?
Mert nekem van egy 1155-ös foglalatú lapom de amit venni akarok CPU-t annak 1156-os van írva,mégpedig Core I3-550-es CPU-ról van szó,most akkor ez nem megy bele az 1155-ös foglalatú deszkámba? Bocs,de nem vagyok otthon ezekben az új deszkákban[ Szerkesztve ]
-
thunder1991
tag
Értem,nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat mindenkitől!
-
thunder1991
tag
Sziasztok.
Nekem az lenne a kérdésem mert ilyenekben én nem nagyon utaztam nem is foglalkoztam vele igazán...ha nekem van egy lapom ami a DDR3-as RAM-ok közül csak az 1333Mhz-es RAM-okat eszi meg akkor ha beleteszek egy 1600Mhz-es RAM-ot abból azt az 1333Mhz-et ugyan úgy kihasználja vagy el se indul vele a gép.
Mert most RAM-ot akarok venni de a deszkám csak 1333Mhz-ig látja a RAM-okat.
A lap a következő .: Gigabyte H61M-DS2 válaszotokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest