Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Netfone
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Óriásteleppel futottak be a OnePlus ászai
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy A52 5G - nem csak egy G-vel több
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo_21
addikt
válasz KoviE92 #34997 üzenetére
NEM! Öntsünk tiszta vizet a pohárba..az egy ASUS M2R--FVM lap..amit Fujistu Scaleo gépekbe szánták..ezért ez a fura.."közjáték" ,némely progi ezt némely azt írja mint gyártó..de mégegyszer
Az egy Asus lap Fujitsu Scaleo gépbe szánt cucc... Semmi nincs elkr... elrontva se semmi..
Asus oldalán tessék nézelődni."ASUS M2R-FVM SOCKET AM2 MOTHERBOARD FOR FUJITSU SCALEO"
Bios hozzá.
[link][ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
válasz Csucsanto #34989 üzenetére
Az elsőszámú variáns ami a lap weboldalán található hogy az a proci nincs is támogatva...960T ami x4 ből támogatott...megis mondom miért..azért mert a lap max a 95W TDP procikat viseli el.
"Support up to 95W Socket AM3" És ezzel megis van válaszolva a miértje...
Esetleg kipróbálhatsz benne egy x4 945 öst vagy egy x6 1055T-t, ha van rá lehetőség.[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
válasz cheatergs #34775 üzenetére
Elvileg nyers fordításban azt írta az Achi/sata driverhez h nyomd az f6ot miközben a windows telepítő fut..gondolom még mikor elökészül és a drivereket tölti be a telepítő h egyáltalán tudjon vhogy kezdeni..még a partició választás elötti részen..sztem amint bejön a telepítő ablaka. ÉS elvileg az f6al aktiválod h majd te adsz neki drivert vmihez..külsö forrásból.."de ez elvi" mert én még nempróbáltam(
[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
válasz cheatergs #34768 üzenetére
AMD SATA RAID Driver (Preinstall driver, press F6 during Windows* setup to read from floppy)
Tehát a support fülnél lévő Sata drivert letöltöd majd, f6-ot kell nyomkorászni h bevegye a drivert win setup alatt...gondolom nemcsak floppyn lehet beadni neki...esetleg usb-n bár nemtudom mennyire életképes 0rendszerrel. Próbát megér
-
Apollo_21
addikt
válasz kona005 #33379 üzenetére
Sajnos nemtudom ezen weblap hitelességét sem cáfolni sem alátámasztani, de én ezt találtam erről...
Remélem segít vmit a helyzetenDoes my P67/Z68 motherboard(s) support PCI Express 3.0?
* When Sandy Bridge is used with any LGA1155 motherboard, it will always run at PCI Express 2.0. Always.* When Ivy Bridge is used with motherboard that does not support SLI, it will run at PCI Express 3.0.
* When Ivy Bridge is used with P67/Z68 motherboard that does support SLI, it must says that it supports PCI Express 3.0 and/or Gen3 for it to support PCI Express 3.0. Otherwise it will run at 2.0.
Keep in mind that some BIOS/UEFI allow you to set the speed of PCI Express. You still have to fulfill one of the condition above to use PCIe 3.0.
PCI Express lanes coming from the chipset (x1 and x4) are still running at 2.0. It is the same with H77/Z75/Z77 chipset regardless of what CPU is used.
-
Apollo_21
addikt
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok!
A minap észrevettem h a vgam a gpu-z szerint x8 3.0 módban fut ha terhelem...lapban a legfelső slotban helyezkedik el.
Driver legfrissebb, lap maximus V gene.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
-
Apollo_21
addikt
válasz Memorystick #32353 üzenetére
Annyi az egész lényege, ha jól tudom hogy a lap és a proci is 1600ig támogatja hivatalosan, valszeg ezen az órajelen fog menni majd a memóriád.
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok!
Itt is feltenném a kérdést...cirka 3órája kikapcsoltam a gépem..ment rendesen ahogy kell.
Aztán rá 20percre megfékezhetettlen vágy lett urrá rajtam h kockuljak..oké bekapcs..igen!
De kb 30x-ja indult el..aztán a proci szorzót 38-ban limitálta maximum, ráadásképp a 4 memó modulból 2-t lát...érzékeli h benne van de nem lát többet mint 8gb, másfél hónapos a konf..eddig gond nélkül ment.
Akármelyik memó van benne látja minden slotba, tehát a slot és a memó külön külön is mükszik.
Viszont amint 2-nél több modult teszek bele azt(azokat) már nem érzékeli, mindíg csak 2-t...
Táp, memó teszt slot teszt megvolt, nincs baj...a bekapcs gond kiderült h csak megakadt a gomb. de ez orvosolva lett... csere procim/lapom nincs átnézni h a proci-e a ludas vagy sem.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
Alaplapi gombelem kivesz, esetleg ha jumperes a bios reset akkor felkeresni a manualjat a lapnak neten és ezt a lépést is végig csinálni...aztán csak 1vinyó és a legszükségesebb dolgok+1memória modul maradjon benne... mozgass át mindent, lehet egyszerű kontakt hiba is.
-
Apollo_21
addikt
válasz pappkarcsi #30716 üzenetére
Azt jelenti h 3db Ati vga összekötését tudja...tehát esetedben eléggé baj mivel 3nál többet életbe nemfog összekötni.
[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
válasz tajcsi #30626 üzenetére
Attól függ milyen verzióval rendelkezik most a BIOS...elvileg ez már támogatja.
Core i7-3770K (3.5G,L3:8M,iGPU,4C,HT,77W,rev.E1) 3208Description:
Version 3604 2013.05.17
Maximus IV Extreme BIOS 3604
Improve system compatibility.[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
-
Apollo_21
addikt
Hali! Ha letudod mérni a szabad helyet a foglalat körül, az könnyítene....adott ugye a hűtő méret..12széles...tehát a proci foglalat közepétől minden irányba 6-6centi a rendelkezésre áll akkor örülhetsz..de ráhagynék egy fél centit..tuti ami bizti alapon.
Ha jól tudom 1150es furtattávok 75x75-ösek.[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
válasz Komplikato #30110 üzenetére
Ennél véleményem alapján..egy most alapszintű 1155 vagy 1150es alapconf. is jó... vesz bene egy G2030(1155) at vagy G3220(1150)at...a mostani szintjén elfogja érni szerintem...pénz kérdése az egész.
Nem barkácsolnék hacsak nem ilyen 15környéki a keret.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
-
Apollo_21
addikt
válasz Harlond #29064 üzenetére
IGen 16os mind a kettő..2kártya esetén lesz az alsó x4-es..én így látom..mivel azt írja 1 pci-e 3.0 x16; és h +1pci-e 2.0 x16
Mérd le a hűtőt..sztem bekell férjen fellülre is a kártya. Max papírból kivágod és úgy modellezed le mennyi hely marad, nálam eddig bejött[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
Van pár overkill a konfba...elöször is a lap+proci páros... amd laphoz csak amd proci...intel nemlesz jó!
Másik a gddr3as memóriával elkapott 4gb-os gt630..annyira lesz jó hogy talán a mario elfut rajta vagy egy excel..inkább vmi értelmesebb nvidiat nézz..650Ti...vagy vmit...
Harmadik a táp..mielött megvenném dobnám a kukába mert visz mindent...helyette inkább egy jobbféle
chieftec ctg500. Tessék minden föbb alkatrész topicjába ellátogatni, és ott kikérni a véleményeket.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
válasz Steelheart2 #28573 üzenetére
Egyértelmű a vga cserével...
-
Apollo_21
addikt
válasz Steelheart2 #28570 üzenetére
Attól függ mennyire gyorsan tudnál am3+ba váltani..mert akár mehet egy 7870is a mostanihoz..már ha tudod 4ghz-en járatni...grafikailag előrébb lennél valamivel..vagy az új megfelelőjét 270x....de...ha több hónap amire 1-1 alkatrész meglesz az fx6300 alapjának..vagy a fullhd monitor amíg meglesz..akkor kár most belevágni..gyüjtsd inkább a lovettát..és cirka 3-4hó múlva visszajössz és az akkor aktuális legjobbat tudjuk ajánlani...én így gondolnám.
-
Apollo_21
addikt
IGazából..engem csak annyiképp zavar égvemarad a bill világítás ha nem kapcsolom le a bill-en Ennyi..tehát most h 1évalatt elvisz 2forintot mint villanyszámla pont nemérdekel Úgyis külön van gomb világítás ki-be kapcsra..inkább csak macerás
-
Apollo_21
addikt
válasz Wiz Khalifa #27748 üzenetére
Ja értem, még véletlenül sem a készenléti usb fesz adási gond..amit vhol kikell kapcsolni..csak épp hüly""" vagyunk még az UEFI-hez hogy megtaláljuk
-
Apollo_21
addikt
válasz Taifa Díaz #27738 üzenetére
Tudom...direkt macskakörömben van..irónia kifigúrázáss..stb
-
Apollo_21
addikt
válasz lemusz #27733 üzenetére
Én pedig adok 1 fekete pontot a tápnak..""Hipo"" ? komolyan..felmosásra nemhasználnám.
Azonnali csere ajánlott míg nemdöglik meg miatta is vmi..és nemcsak véletlen elkötés maitt nemindul... gigabyte-nak van faszántos 420as tápja..vagy ott a 470es suberb 1000% hogy jobban jársz vele...Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
válasz adamcsik #27678 üzenetére
Lehet zár egy áramkört a hibás slot..és ezáltal kakukkolnak az egész gépnek....
Vga-s kérdésre pedig
Van 2kis fülecske a +2es csatin..az a 6os felé fordítva illik csak be a helyére "elvi" síkon
Az h miért nem sárga-feketére kreálták a +2es részt nemtudom..ennek nincs jelentősége...de a 2 kis "fülecske a +2es csatin mindenképp a 6pin felé legyen fordítva![ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
válasz Kal-El #27675 üzenetére
Igen, de figyelni kell hogy a 2.es sín milyen sebességre képes...ha 8x-os akkor még elmegy...de ha csak x4-es akkor lassú lesz a kártya..akármit teszel bele...
adamcsík: Az 1esbe mindegyik memód müködik? Ha igen akkor slot hibás a lapod...hanem akkor kikell próbálni a memókat másik gépben is... nemkell állítani semmit.
[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
válasz adamcsik #27668 üzenetére
Ha a slot hibás akkor nincs kihatással sztem másra...ott nemmegy semmi ha beleteszed..ennyi gondja lehet max 1-es 3-as slot felállásba megy? vagy bármilyen felosztásba a 2es kivételével? mert ha igen akkor jóaz úgy..persze ha nincs szükség a 4foglalatra mindenképp.
-
Apollo_21
addikt
-
Apollo_21
addikt
válasz Wiz Khalifa #27512 üzenetére
Ez pont az miatt van igen...mármint h nemtámogatja...
-
-
Apollo_21
addikt
válasz mima1017 #27243 üzenetére
Ha a típus azonosító kódból indulunk ki akkor a 140esnek HDZ965FBK4DGI a száma...
Próbáld ki együtt őket..ha nemmennek várunk szeretettel. BSR kollegának pedig köszönöm a kíjavítást..!
Félrevezető volt az itt beírt 2-3bejegyzésem mely arra utalt h ez 140es.. Bocsánat!Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
válasz mima1017 #27239 üzenetére
Igen..néztem énis h ezen azonosító alapján a 125w os nak kellene lennie. de azt meg viszi...tehát akkor hol a gond? Félreértettem akkor az egészet....vagy vmi...összeraktad megy már? honnan gondoltad h nemveszi be?
ÉN abból indultam "h nemtud annyi wattot" ebből azt szürtem le h neked a 140es verizó van
Most akkor mi? Mert így most elég félrevezetés h itt károgtam h melyik ez...és nem akarnám.[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
válasz mima1017 #27234 üzenetére
A 140W os C2es verizód van akkor gondolom...
Annyit lehet tenni az ügy érdekében h cseréled egy 125ös C3asra...sztem ez a legpénztárca kímélőbb megoldás. Jobb mint miatta új lapot vásárolni..bár használtan az is játszhat.[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
válasz zeusz55 #27203 üzenetére
Az elsőre igen..elöbb írtam is mit csinál..ez a beállított hőfokra való figyelmeztetés...
Második pedig a venti fordulatát hivatott szabályozni...nyilván ha ilyenbe van h "silent" ott a zajszintet veszi figyelembe és nem arra megy rá hogy teljesítményből hűtsön mint állat... manual-on te lövöd be a sebességet..offon értelem szerüen max fordulaton fog menni állandóan a proci venti...
Hsz kiszürkülése..valszeg amikor a hozzásólásnál ok-t akartál nyomni véletlen az off topic-ra kattintottál elötte[ Szerkesztve ]
-
-
Apollo_21
addikt
válasz zeusz55 #27195 üzenetére
Több mint valószínű h power led és hard drive activity led, de ha nagyon akarod a sleep ledet is lehúzhatod..bár én azt nemtudom mi..lehet alvó állapot visszajelzés? erre tudnék gondolni.
Ci: házmegbontása esetén..visszajelez egy kis mikrokapcsoló/érzékelő hogy bocsi..burkolat behatolás történt...persze ha egyáltalán van ilyened...nálunk céges dell gépeken van kis mikrokapcsoló amit állandóan "nyomva" tart a ház oldala..amint kiold a kapcsoló már firkál is boot képernyőnél hogy levan bontva a ház.[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
válasz Taifa Díaz #27080 üzenetére
Attól függ van-e valami extra kívánsága "házon belül" az Am3 hoz képest az Fm2 nek..ha nincs akkor marad így a win7...de ez nemsoká úgyis kiderül Egyelőre..bevagyok sózva h már csináljam...és beis vagyok sz***va hogy miként fog beleilleni a házba a mikro lap Minél kevesebb macerával akarom megoldani a cserét, házventiknek gondolom h megoldjam ezt a fajta gondomat..molex csatis átalakítós..megoldás jólesz.
Mert h lenne vagy 3venti amit bekellene kötni... cpu1re sajna a víz pumpája megy 2esre az 1ik venti..chafan-ra pedig a másik..de még van a házba 2venti Vagy a fent emlegetett pwr fan amit úgye kaptam válasznak h az esetlegesen a tápnak van fenttartva..gondolom h szabályozza a ventijét..oda nemtehetném?Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
Hali! Lapcserénél erősen javasolt a win újrahúzás, jól gondolom?
Illetve kell-e vmi opciót lőni h tudjon bootolni sata-s merevmelezről?Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
válasz hausmanner #27074 üzenetére
Bal oldalt..van egy "letöltés""fül"" és már tölti is a programot...
-
Apollo_21
addikt
Egy 5let volt...h mennyire fontos? nemtudom igazából..a lapok többségén már van egy 2számjegyes kvarc kijelző vagymi, ami ugye kiirja h 34 megkeresed h ez mire utal..és kiderül a hibakód...
Én inkább a speaker csipogó mivoltát jobban preferálom, tudod h mikor mennyit és mért csipog nemkell találgatni h mit jelenthet a számkódAsus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok!
Lapok manualjában szereplő cpu support list-en feltüntetett csillagosan megjelölt cpu-k mit jelölnek?
FM2* xxxxxx ? Nemrészletezi a honlapon sem..asrock lapról volna szó..vonatkozhat a belerakató apu(cpu) igp nélküli változataira? h erre odafigyeljen az ember? Athlon-oknál tüntenik fel...reményeim szerint az igp hiányát/nemlétét jeleznék így..de megerősíthetne vkiAsus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
válasz Nevil2 #26907 üzenetére
Jó..meddig ment a másik gépben? épp írtad h nemvolt idő csak betenni, jó ad képet nemhibás...legalábbis én így értelmeztem..nem 1perc után fog szemetelni ha kezd meghalni..hanem miután "bemelegedett".
A blue screen hibakód egyébként vinyó..."gond" Biosba átkell állítani ahci módra..véleményem szerint...
""The problem is usually cause by AHCI/RAID mode of SATA controller. Enter BIOS art startup, go to "Integrated Periferals" or something similar where you can find the "SATA Mode" option and change it from AHCI to ATA or IDE or what looks like that.""[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
válasz sesomaru1989 #26567 üzenetére
Annyit tudok csak erről mondani hogy kérem kapcsolja ki
Najó! Szóval az 1.0 az visszafogja valamilyen szinten de nemtudom mekkora mértékben.
Sajnos szakmaibb válasszal én nemtudok szolgálni 3.0ás vga-t nem érdemes venni de azok úgyis csak a felsőház kártyái.....Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
válasz sesomaru1989 #26563 üzenetére
[link]Slots
• One PCI Express x16 slot (PCI Express Bus SPEC V1.0 compliant).[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- iPad topik
- Politika
- EAFC 25
- Nők, nőügyek (18+)
- New Game Blitz - 2024
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest