- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
össze van linkelve? pc-n chrome a böngésző be vagyok jelentkezve, beírok egy településnevet és nincs fent a képek, videók, könyvek stb mellett hogy térkép, a találatok között kicsiben jobbra ott van, ha rákkatintok akkor közepes nézetben megnyitja, de nem nyitja meg a mapset, opció sincs rá.
-
Kobak77
aktív tag
Sajnos az USB-C kapcsán csak a formát rögzítették a "hozzáértők". Arra semmi garancia, hogy sebességben, átvinni képes áramerősségben (töltés), töltési protokollokban jobb lesz, mint akár a lightning, akár az ezer éves mikro-usb. És ez így a szabályozók szerint rendben is van.
-
törölt tag
Apple árul MagSafe cuccokat, tok, tartó, Find My funkciós pénztárca, powerbank = ez mind pénz az Apple-nek.
Apple oldalán [link] körül nézve, tőlük 20 ezer egy MagSafe töltő, 25-30 ezer egy MagSafe tok, 30 ezer egy MagSafe pénztárca, szóval szerintem van ott bevétel!MagSafe (wireless charger) - Wikipedia
Itt többször olvasni proprietary és licensed szavakat, ebből indultam ki.2020-tól ugye nem mindegy, hogy valami Made for MagSafe vagy csak MagSafe compatible. Töltés szempontjából a Qi2 valóban megoldja a 7,5W - 15W korábbi különbséget, ami nem meglepő hiszen a Qi2 egyik alapja az Apple technológiája:
WPC member, Apple®, provided the basis for the new Qi2 standard building on its MagSafe® technology. Apple® and other WPC members developed the new Magnetic Power Profile, which is at the core of Qi2. Qi2’s Magnetic Power Profile will ensure that phones or other rechargeable battery-powered mobile products are perfectly aligned with charging devices, thus providing improved energy efficiency and faster charging. [link]
Viszont a töltés csak egy szempont, az Apple saját MagSafe battery pack kommunikál is az iPhone-nal, (van benne NFC), a telefon kiírja a kiegészítő nevét, a widget mutatja mi mennyi stb. egy sima MagSafe compatible powerbank csak annyi, hogy mágnes van benne és tölt.
Apple MagSafe Wallet tudja a Find My funkciót, sima 3rd party pénztárca nem. Nyilván ezek csak kényelmi dolgok, de különbség.#223
Én is jó ég tudja hány éves kábelt használok, semmi baja, pedig hordozom. Persze arra figyelek ne egy könyv alá kerüljön a hátizsákban, nem szakadt még szét. Szerintem akinek ilyen szétrágott lightning kábele van, annál az USB is veszélyben.
Valaki képes a hajszárító vezetékét is olyan szorosan feltekerni vagy nem is tudom mit csinál vele, hogy kiszakad pedig azokat iszonyú masszívra gyártják. -
törölt tag
Helyezd időben kontextusba a Lightningot: 2012 őszén jelent meg iPhone 5-tel, akkor az volt a legmodernebb, leggyorsabb port konkrétan mondta Schiller egy évtizedre terveznek vele. A 30 pin már nagyon elavult volt, a microUSB akkora fos volt, hogy azt az Apple nem volt hajlandó használni, így megcsinálták a Lightningot, mert kellett valami. Egész kiegészítő ipar lett rá a következő években.
Közben 2014-ben az Apple részt vett Intellel az USB-C fejlesztésben, ez 2016-ban lett szabvány, akkor ősszel jött ki az első Samsung telefon USB-C porttal, (hírhedt kigyulladós Note 7) de a Galaxy S7 még nem. A Galaxy S8 2017 ősze, tehát addig szarakodtak a fos microUSB-vel, a Lightning ekkor 5 éve volt piacon az iPhone-nal. Az iPhone-nál mindössze 4 évvel az utolsó portváltás után nem volt értelme rögtön váltani C-re 2016-ban, hiszen akkor sok milliónyi lightning kiegészítő lett volna rögtön szemét. A kisebb volumen MacBook és iPad esetében rátette az Apple az új portot, persze akkor meg azért baszogatták a céget miért csak C port van a MacBookon.
Egyébként az USB-C se annyira környezetbarát, mert itt meg a kábelen múlik milyen sebesség és mekkora töltés, a vásárlónak jól meg kell nézni mit vesz, különben felesleges hulladék és szállítás, rossz esetben tönkre is vághatja random dzsunka kábel az eszközt. A lightning kábel esetében tudta user MFI minősítésűt kell venni és kész. EU noszogatásra és most hogy már brutál méretű ProRes videókat is csinál az iPhone, most már volt értelme váltani a gyorsabb és újabb C portra, de amúgy átlagos user simán el volt probléma nélkül lightning porttal közel másfél évtizedig, ami jelzi a maga idejében milyen jó fejlesztés volt.
Nekem az fog hiányozni, hogy annyi év után is megvan az a jó érzés klikk ahogy csatlakozik, konkrétan lóbálhatom a kábelen a telefont és nem esik ki, és a kialakítás miatt (nincs nyelv) egy fogpiszkálóval egyszerűen tisztítható a zsebszösz. Robosztus.
-
Hegyirabló
veterán
-
paatrick
őstag
Végigolvastam a topikot, de hát ez nem a mai nap hanem a mostani hónap legjobb hozzászólása:
"Én az Apple helyében fognám magam és kivonulnék az USA piacról!
Ha az USA-nak nem tetszik az Apple üzletpolitikája, akkor csináljanak saját telefont és operációs rendszert!"
Emberünk az Apple helyében kivonulna arról a piacról ahonnan az Apple a bevételének 50%-át szerzi. Ezzel aztán jól megleckéztetné az USA-t -
azbest
félisten
nem, a facebooknak ehhez semmi köze
érdemes emlékezni arra, hogy anno a microsoft is úgy úszta meg a feldarabolásos pert, hogy választások jöttek és támogatták az egyik indulót sok pénzzel. [link]
Annak sokkal nagyobb alapja volt, mint a mostaninak.Például most az apple a top 200 adományozóban sincs benne [link] , míg az ms azért jobban igyekszik [link], a google is tudja a feladatát [link] , a samsung sem sajnálja a pénzt lobbira [link]
-
kilua
senior tag
Mondjuk arra én is emlékszem hogy például a google stadia felhasználók panaszkodtak hogy iphoneon app nélkül egyrészt kicsit kényelmetlenebb volt, másrészt a böngésző csak a h264et támogatta, az erre a célra is jobb vp9et nem. Szóval ez így jogosnak tűnik.
Ha szuperappok lennének (ami Kínában működik) akkor nem tudnák a telefon gyártók brandhoz kötni az embereket, cserébe a szuperappokal lenne hasonlóan nagy gond persze.
A high end játékos részt annyira nem értem. Nem nagyon látok olyan high end játékot iphoneon ami ne futna 100Ks pocophoneon. Jó, van két játék kis sikerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hegesztés topic
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest