- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vence
tag
Mikor volt ez ár/érték bajnok ?!
Én égen/földön kerestem, de még elfogadható áron se láttam sehol ...
még a rokon szériás modelleket se egész Európában!Kár ezekért a minden valós alapot nélkülöző címekért!
(Egyébként meg, ha jól megnézzük máshol olcsóbb egy hasonló hw,
a sw. pedig olyan, amilyen ... nem egyértelmű az értékelés. ) -
battag
aktív tag
Már én is unom magamat, hogy állandóan ezzel jövök...
Szép-szép a friss (feature upgrade) verzió sok, évekkel ezelőtti telefonra, de ennél sokkal fontosabb lenne, hogy a patchszinteket is időben emeljék.
S21 FE-re a 2024.05.01-es patchszint 2024.05.27-én jött ki... Így már nem sok értelme van, az AI nem véd meg minden hónapban 26 napon keresztül a zero dayektől...
Amúgy azt is megfigyeltem, hogy a Samsungnál minél régebbi egy telefon, annál tovább csúszik, hogy megkapja a friss patchszintet. Note 10-esem újkorában szinte még aznap (volt olyan, hogy a szeptember 1-i patchszintet augusztus 31-én (!) megkapta), majd három évvel később jó ha tárgyhóban kapta meg. S21 FE ugyanez, amikor vettem kb 10-e környékén jött rá az aktuális havi patch, utána már inkább 16-17-e környékén, a most májusi meg 27-én.
Ha valamiért érdemes iPhone-t venni az a patchelés kiszámíthatósága, hozzájuk képest ilyen szempontból minden Androidos gyártó egy kalap tárgya. -
Predatorr
őstag
Érdekes, az fel sem merül senkiben, hogy eleve ne vásároljon olyan telefont (laptopot, PC-t, stb.), amely gyárilag nem biztonságos rendszerrel készül. Annyira beetették már a néppel ezt a folytonos javítgatást. Autót bezzeg nem vennél így... bár, oké, amióta azokat is teleb.szták elektronikával, gyűrűzik be a szolgáltatás alapú (értsd: nem fejeztük be, te majd teszteled) szar oda is. Szóval, ha megvetted, tudván tudva, hogy nem biztonságos, utána ne panaszkodj miatta. Nyilván egyszerűbb több millió fogyasztó készülékén tesztelni egy sérülékenységet, mint egy sajáton.
Egyébként, ha jól tudom, a sérülékenységeket csak az után teszik közzé, hogy a gyártó már javította, több hónapos csúszással. Bár lehet, "csak azért mondják, hogy a maflábbakat megtévesszék" (van Helsing by Mel Brooks).[ Szerkesztve ]
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
MODERÁTOR
válasz Rigormortiis #6 üzenetére
Plusz 1.
Lehet bármilyen biztonságos a rendszer, ha a felhasználó az első szembejövő, gyanús linkre kapásból rákattint.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
D55
aktív tag
Igen, az a valódi ár-érték bajnok. Egyelőre amúgy még türelmesen várunk, de azt megnézném, ha a Samsungnak végül pont azt sikerülne tényleg kihagynia.
Nem is tudom egyébként, hogy a több más területen is igen nagy lendületeket felmutatni képes EU-s fogyasztóvédelmi szabályozáshullám ilyen vizekre még miért nem tört be, hogy az ekkora jelentőséggel bíró sikermodelleknek valamiféle élő műemlékvédelmi utat írjon elő, ami mindenféle sokszorosan kiterjesztett támogatást követelne meg a gyártóktól, hogy a helyesnek bizonyuló termékfejlesztési irányok meghatározó karakterét ez által erősítse a különböző iparágakban. Mondjuk az igaz, hogy ha egy ilyen nincs eléggé átgondolva, akkor akár kontraproduktívvá is válhat (hiszen ugye egyes gyártók nem feltétlenül látják a tartósnak bizonyuló termékek által hosszútávon jelentkező megtérülés üzleti értékeit vagy beengednek magukhoz eziránt és így a cég általános megítélésének lerombolása iránt közömbös, csak a rövidtávú haszon lefölözésére játszó hiénabefektetőket is), de ez ellen viszont egy ellenoldali kontrasztpárral sokszor lehet védekezni, tehát pl. lehetne "merénylet a fogyasztói társadalom ellen" kategóriába is taszítani egyes esetekben termékeket, amikre meg mondjuk kötelező visszavásárlási kampányokat írhatnának elő, amit egy tőzsdei cég esetén a vásárló részvények formájában is kérhetne (hogy a kárenyhítés költségei így minden esetben a leginkább megkerülhetetlen mód befektetői oldalon jelenjenek meg, ezzel is ösztönözve a tisztességes, a cég kereskedelmi tevékenységében becsületességre ösztönzött részvényesi magatartást).
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Viktor0610 #8 üzenetére
Persze, hogy rákattint, amikor épp nyert egy tök biztonságos ifonyét.
-
Tschubi
tag
Szemezgetés a címlapról:
Ár-érték bajnok Samsung, üzemidő bajnok Samsung, mindent vivő kamerás Samsung, nagyobb akksis Samsung.
Csupa-csupa jó hír a Samu háza tájáról. -
MODERÁTOR
-
D55
aktív tag
válasz bence1024 #17 üzenetére
Mondtam, hogy az A52s mekkora jelentőséggel bíró, talán túlzás nélkül történelmi szereppel is bíró modell (a chiphiánynak nevezett, a szélsőségesen profitorientált gondatlan és spekulatív üzleti gyakorlatok miatt a fogyasztói társadalom egyensúlyát veszélyes mértékben megrengető világszintű technológiai válság kevés tisztességes, jótékony megoldásaiak egyike, mondhatni az emberi jóságba vetett hit egy apró, de nagyon fényes szikrája a generációink által eddig megélt legsötétebb évtizedünk közepette).
Mondtam, hogy a Samsung biztosan nem kockáztátná, hogy ezt a saját maguk által alkotott történelmi jelképet meggyalázza a terméktámogatással való akár szándékos, akár a kellő figyelem és megbecsülés hiányából fakadó gondatlan zsugoriskodás útján. Sőt, valószínűleg emiatt a főverzió támogatását is jó eséllyel ki fogják még rá tolni a hivatalos megjelenéskori vállaláshoz képest, hiszen a telefonban lévő Snapdragon 778G SoC is megannyi szempontból szinte már-már kötelező logikával kínálja ezt (hiszen az erőforrásaival és szolgáltatásaival a maga idejében majdnem a csúcskategóriás chipeket ostromolta, így a mai napig bőséges erőtartalékkal bír, továbbá későbbi generációk részeként megjelent Samsung készülékekbe is került még belőle, ez pedig egyenesen a fejlesztési - tesztelési munka szempontjából is önmagában azt teszi kívánatossá, hogy minél több ilyen SoC-vel rendelkező példány kerüljön át az újabb verziókra, amíg a fiatalabb modellek miatt amúgy is kötelező jellegel fent kell tartaniuk rá a támogatást).
[ Szerkesztve ]
-
Predatorr
őstag
Éppen erre próbáltam célozni.
Rigormortiis: Hány éves vagy, királyfi?
Viktor0610: Gyenge vicc.
D55: Megvan már, elégbdurva laggolást okozott.
Joey04: Ami biztonságos, azt nem kell javítani. Elemi logika.
Kiss4ever: Akkor linkelted volna, már rég feltettem azóta.
[ Szerkesztve ]
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
MODERÁTOR
-
Predatorr
őstag
válasz Viktor0610 #21 üzenetére
De minden újabb kiderült biztonsági hiányosságot úgy igyekszik eladni a média, mintha most aztán biztonságos lenne bármi. pl. Samsung felrakja a sok bloatware-jét, használd azokat, de ahhoz sokszor 3. feleknek kell hozzáférést biztosítanod a telefonodhoz/accountodhoz/helyedhez/stb, esetleg még fizetni is érte, hát, szerintem ez egyáltalán nem biztonságos.
Amúgy 1 nap alatt magához tért a telóm a frissítésből, a random fekete képernyős fotó ablak meg vissza, pedig egy ideje már nem volt szerencsém hozzá. Mondjuk az biztonságos."Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest