Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dr. Szilikát

őstag

válasz Egyiksejo777 #15255 üzenetére

Rákerestem a témára, de azok többféle összetételben léteznek, növényi, vízbázisú, szilikonolajos stb.

Az a gond, hogy még szilikonolaj is létezik többféle vegyület, közte olyan típusú, mint az Oxett A2, ami képes kilágyítani a szilikongumit, amint erre rávilágít a mesterséges intelligencia is. Tehát a kávégéphez olyan kell, ami ahhoz való.

De nekem utóbbi időben bevált a gépeimhez a gyógyszertári tiszta vazelin. Hiába állítólag ez sem ajánlatos, de leteszteltem, nem bántja ezeket a gumikat.

A vazelin egy kőolajszármazék, nagyon alaposan tisztítják, jelentéktelen olajszaga van csak, ami a kávét semennyire nem befolyásolja, meg amúgy is lemosódik. Használatos élelmiszeripari gépek kenőanyagaként, és a szilikonzsírhoz hasonlóan megehető, az emésztőcsatornán csak áthalad, nem szívódik fel. Mellesleg a kőolaj egyébként is természetes eredetű, az őslények egyfajta "kivonata".

Egyértelműen tapasztalható, a nagy dugattyúgyűrű gumija is például, az Oxett A2-től egy idő után kitágult, lelazult. Vazelintől semmi, változatlanul tartja magát, már tavaly óta. Vagy külön is lehet tesztelni, ahogy említettem, két egyforma darabot összehasonlítva.

Új hozzászólás Aktív témák