- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
mandleee
tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata gyári fejegységre mély ládát kötni, esetleg erősítőt a hangszórókra?
Megane 3 lenne az alany. A gyári hangszórók nagyon gyatrán szólnak, pedig a régi kocsimban bőven elvoltam a gyári hangszórókkal, mindenképpen szeretnék megugrani egy magasabb szintet. Első körben a hangszórók cseréje lenne, második körben egy mély láda a pótkerékbe, egy erősítővel, de ha lúd legyen kövér, lehet érdemes lenne rákötni a hangszórókat is egy erősítőre. A cél, hogy a csomagteret teljes mértékben szeretném használni, az erősítőt az ülés alá, a mély ládát a pótkerék helyére szeretném.
Kinéztem egy ilyen konvertert, elvileg erre már lehet kötni erősítőt. AudioControl 6 Channel Line Out Converter A másik megoldás, egy nagyjel-kisjel átalakító lenne, de úgy érzem az előbbi magasabb minőséget képvisel.
Van valakinek ezzel tapasztalata? -
mandleee
tag
Sziasztok!
Sajnos rosszalkodik a fejegységem, mostanában elég sűrűn (Alpine UTE 72Bt - erősítő + mély láda). Biztos vagyok benne, hogy valami kontakt hiba lehet. A hiba jelenség, hogy nem szól olyan erőteljesen mint kéne, valamint ha állítok a fejegységen, nyomkodom a gombokat, akkor néha újraindul, vagy a kijelző elsötétül.
Mikor be lett szerelve pár éve akkor 5-ös hangerőn alig lehetett beszélni a kocsiban, most meg alig lehet hallani a zenét. Ha bementet váltok néha visszajön a régi állapot, (Ezért gondolom, hogy kontakt hiba) de nem tart túl sokáig.Tudtok ajánlani Budepesten szervízt ahol meg tudnám nézetni? Köszönöm előre is!
-
mandleee
tag
Sziasztok!
Egy olyan problémába futottam, hogy a fejegységem bluetooth-ról használva, kicsit halkabban szól, mint kellene, viszont egy hosszabb úton, ha kátyúba megyek, vagy néha teljesen random visszanyeri az erejét, és a megfelelően erőteljesen szól a zene. Természetesen ez az állapot nem tart túl sokáig, néha zene váltáskor ismét gyengébb lesz, bár ez nem olyan gyorsan felismerhető, mint mikor menet közben megjön a zene ereje.
A hétvégén lett az akkumulátor cserélve. Az akksi saruján megfelelő a kábel érintkezése, ahol kapja a tápot az erősítő, így a csere nem oldotta meg a problémát (így is ideje volt, de legalább ezt kizárnám, mint hiba forrást).
Autó: Renault Megane Classic facelift
Konfig:
- Alpine UTE 72BT
- Alpine PMX-T320 2 csatornás erősítő
- Alpine SBE-1044BR mély láda
- megfelelő minőségi kábelek, kicsit túl is méretezveBárkinek van ötlete, merre keressem a hiba forrását? Köszönöm a segítséget!
-
mandleee
tag
válasz
stargazer #42441 üzenetére
Sziasztok!
Ma megpróbáltam megrendelni, de mivel nincsen raktáron a következő láda a kiszemelt helyen Alpine SBE-1044BR és szeretném péntekig megérkezne a csomag, így ma este szeretnék rendelni mély ládát. Próbáltam keresgélni, de sajnos elveszek a választékban. Méretre szerintem bőven elég lenne a 25cm-es (Renault Megane Classic Sedan - Alpine UTE 72 BT fejegység).
Kérdésem az lenne, hogy megfelelő ez a mély láda az Alpine PMX-T320 2 csatornás erősítőhöz?
Tudtok ajánlani más új mély ládát, hasonló árkategóriában a fent említett erősítőhöz? (max. keret 30eFt)@stargazer: Szerintem fogadd meg a tanácsokat, erősítőt érdemes használtan minőségit venni. A fent említett Steg nagyon jónak mondható, annyiért pedig szinte ingyen van.
-
mandleee
tag
Köszi! Akkor valószínűleg ő lesz!
-
mandleee
tag
válasz
Daywalker #42395 üzenetére
Köszi a gyors választ! Akkor valószínűleg marad a Mac Audio kábel.
-
mandleee
tag
válasz
stargazer #42354 üzenetére
Szia!
Köszi a választ! Elmentem ma médiába nézelődni, netről tervezem a mély láda rendelést, de a kábelt érdemesebb lenne a postaköltség megspórolása végett ott megvenni.
Renegade REN20KIT-et árultak, potom 6 ezer Ft-ért, ami 4 ezerrel olcsóbb mint az előző hozzászólásomban említett Mac Audio kábel. Ekkora a minőségbeli különbség? De itt is hasonló a problémám, hogy érdemesebb a nagyobb kábelt megvenni? Itt is ezer Ft a különbség.Ha már ott voltam, megnéztem a mély ládákat is, méretben mekkorák és olyan kicsinek tűnt az Alpine sbe-1044br, de ha hangzásban az is elég, akkor nyugodt szívvel veszem a kisebbet.
Zenei stílus elektromos főként. -
mandleee
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy mély ládát, de nem tudtam eldönteni, hogy milyen legyen.
Jelen pillanatban egy Alpine UTE-72BT fejegység van a kocsiban és most vettem egy Alpine PMX-T320 2 csatornás erősítőt. (http://www.alpine.hu/p/Products/pmx-amplifiers374/pmx-t320)
A kinézett 2 láda közül melyiket ajánlanátok?Alpine SBE-1044BR - http://www.alpine.hu/p/Products/boxed-subwoofer2791/sbe-1244br
Alpine SBE-1244BR - http://www.alpine.hu/p/Products/boxed-subwoofer2791/sbe-1044brKövetkező kérdésem, hogy a bekötésükhöz milyen kábelt érdemes használni. Ne spóroljak ezer Ft-ot és érdemesebb megvenni a 25qmm-es kábelt? Ez a kábel szett megfelelő minőségű?
http://www.edigital.hu/Kabel-kiegeszito/Mac-Audio-Connect-25-tapkabel-keszlet-autohifi-erosito-bekotesehez-p405124.html
http://www.edigital.hu/Kabel-kiegeszito/Mac-Audio-Connect-10-tapkabel-keszlet-autohifi-erosito-bekotesehez-p405123.htmlKöszönöm előre is a válaszokat!
-
mandleee
tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni a következőkhöz tőletek, mint tapasztaltabbak.
A mostani kocsimba, (Renault Megane I Classic 2002 facelift - sedan) szeretnék egy komolyabb zenét építeni.
Gyári benne minden. Első lépésként a fejegységet szeretném kicserélni. Beépítőkeret + kormányról vezérelhető adaptert is kinéztem, de ezek megrendelése előtt meg szeretnék győződni, hogy a fejegység is megfelelő amit kiválasztottam: Alpine UTE-72BT.Valakinek van tapasztalata a fent említett fejegységről?
A fejegység után a projektem második része, ami még nyilván várat magára a tájékozódás végett, hogy milyen mélynyomót és erősítőt ajánlotok ehhez a kocsihoz. A keret szűkös, a kettőt együtt 30eFt~ körül szeretném megúszni. A cél minél tisztábban és szebben szóljon, egy kicsit erősebb basszussal. Kedvelt zenei stílusok: általában elektronikus, house.
Harmadik kérdésem, az első két gyári hangszóró már kezdi bemondani az unalmast, nézegettem de itt sem találtam meg a tökéletes párost. Van valamilyen ajánlatotok, ami jó lehet? (16cm ha jól tudom a gyári hangszóró méret)
Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Gmail
- Óra topik
- Autós topik
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest