Keresés

Aktív témák

• Sipi

addikt

válasz baman #5 üzenetére

Hm. OK, én sem tudom, mi a gond. :D

Én csak arra gondoltam, hogy a klónozás után, ha megpróbálod betölteni a klónozott rendszert, az nem a másodiknak létrehozott rendszerből próbálja tölteni a file-okat, hanem az elsőből, amire Novell-klienst telepítettél. Valami ezek szerint nagyon összegabajodhatott...

Azért tippelek erre, mert én hasonlóan jártam, mésik vinyóra klónozás után benthagytam mindkét vinyót, majd reboot az új rendszer. Szépen bejött, de a beállításokat a régiből szedte. Ment gyönyörűen, reboot, ment az első is, de! A klónozott rendszer egyszer már elindult, automatikusan beállt, hogy pl. a swap-file a régi ''C:'' meghajtón van. Miután kivettem a vinyót, többé nem indult el, mert mindig a másik vinyóról kereste a swap-et! (Az egyéb hibaüzeneteket nem említve, bár csodáltosképp maga a WIndows elindult, grafikus felület is megjelent.)

Sipi

• Sipi

addikt

válasz baman #3 üzenetére

Jaja, de a leírásod alapján csak annyit néztél, hogy bebootoltad az elsőt, majd a másodikat, majd vissza az elsőt, telepítgetés, és utána nem ment a második.

Mivel a w2k/xp valójában nem C:, D:, stb. jelekkel azonosítja a partíciókat (ez csak a ''kompatibilitás'' miatt van), hanem multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1) alakban, szerintem semmit sem ér, ha elrejted, a fenti elérési út ugyanis független a partíció rejtettségétől. Az oprendszer egy része - úgy látszik - működött neked, de a telepített programok már nem mind.

Elolvastam én végig, ne aggódj, bár jó hosszú volt. :)

Pl. ilyen C:-átnevezősditől hatalmas gondok lehetnek a swap-file elérésével is. (Nekem lettek...), mivel előrodulhat olyan szituáció, amikor az új rendszer a régi helyen keresné a swap-file-t, nem talál, így el sem indul. Be sem tudsz jutni odáig, hogy átállítsd, úgyhogy annyi...

Sipi

• Sipi

addikt

válasz baman #1 üzenetére

Gyanítom, az lesz a gond, hogy létrehoztál 3 XP-rendszert, de mindegyik az első klónja.
    Az elsőbe be van gyógyítva, hogy minden a C: meghajtónak megfelelő eszközről töltődjön. (Pl. primary master vinyó első partíciója.) Az összes klón innen próbálja venni, hiszen azt bitről bitre megegyeznek. Mivel ezt elrejted (hide), nem talál egyes file-okat.

Szerintem próbáld inkább úgy, hogy egyesével feltelepítgeted a rendszereket, a nekik megfelelő partícióra.

Sipi

Aktív témák