- Prohardver app (nem hivatalos)
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 4G
Aktív témák
-
válasz
Bluegene #2612 üzenetére
Értem, de én 100%, hogy nem bolti alkatrészekből építenék vízhűtést, hanem csináltatnék radiátort, és a szivattyú is magasan túlméretezett lenne (nem sz.géphez való). A blokkokat érzem neccesnek, mert azokat cserélni kell VGA, vagy proci csere esetén, ha más foglalat jön.
Csakis túlméretezett rendszert építenék, nem törődve a méretekkel. Úgysem cipelnék sehova egy ilyen gépet. Nekem leginkább a tuning miatt vonzó a víz, mert 30-40 fokon csak jobban mennek a dolgok, mint léggel.
Persze most elméletben beszélhetek csak vízről, mert nem mostanában esedékes, és csakis akkor ruháznék be ilyenre, amikor már van lé jó izmos gépre (CF, SLI, winyók raid0-ban, stb.). -
válasz
tome.jr #2608 üzenetére
Mi a szívás vele?
Ismerősöm ehhez hasonló (csak sokkal nagyobb) házi készítésű bordát csináltatott vörösrézből alu bevonattal 19 ezerért akciósan. 14 kiló.
A keringetésért egy családi ház fűtésére használatos 230V-os szivattyú felel ötöd fordulaton. Nulla hangja van, pedig két éve szinte éjjel-nappal megy.
A tartály pedig egy akváriumból átalakított cucc.
Évente egy alapos pucolás, és szuperul műxik; jelenleg valami 3.6GHz-re húzott C2Q és 2db 8800Ultra + nV lap (csak NB) + 2db winyó vízhűtő keret.
A házba van még 3db 12 centis venti 5V-on, amiknek szinte nincs semmi hangjuk.
A végeredmény egy (egy éve még) izom gép, ami max. terhelésen szobahőmérséklet + 6-7 fokot tud a nyári kánikulában is.mod: Ja, a radiátort egy szellőztető venti fújja, ami szintén 230V-os, de a szivattyú tápjáról megy vele azonos feszültséggel, valami 80V-on... asszem. Persze saját tápja van.
Az egész gép mindenestül halkabb, mint az én gépem, ami léghűtéshez képest kifejezetten halknak számít. -
-
válasz
#72042496 #2602 üzenetére
De akkor kellene egy plusz szoba a gépnek. :S
Miért nem jó a teljes víz?mod: Ja, a MAX-ról annyit, hoyg haver ATi 4850-es kariján alt+w nyomásakor elkezd szétesni a kép, és csak reset+file újra betöltése után lesz jó. Olyan is volt már, hogy amikor átlátszóvá tettem a modellt, hogy csontozzak, akkor nem lett átlátszó, csak miután átváltottam másik nézetre, majd vissza. Normal vektorok irányának váltása sem sikerül mindig. Ez utóbbi miatt haver egyszer nagyon sokat szívott, és nem is lett kész időre emiatt egy megrendeléssel. Rendernél jó volt, preview-ban nem. MAX+pluginek, VGA driver reinstall is volt, de semmi. Végül szoftveres módben fejezte be.
Mindez DX használatával, OGL ennél sokkal rosszabb.
Persze, ez a leírás az elmúlt bő fél év összesítése, van hogy hetekig nem fut bele semmi problémába, de épp elég az, hogy nem tudod, mikor szivat meg.
Nekem 76gs-en még soha nem volt bajom D3d módban. OGL nálam se éppen tökéletes. -
válasz
sniper elite #2600 üzenetére
Én nem siránkozom, nekem egy ideig még tuti nem lesz ilyen kategóriás kártyám.
A mostani 76gs-t is csak nyáron fogom 96gt-re cserélni, ha lemegy az ára 10-12 köré.
Szívem szerint AMD karit vennék, csak a 3dsmax nem szereti túlzottan.(#2599) Keldor papa: Igen, a víz egy megoldás. Ha lenne pénzem ilyen kártyára, akkor biztosan nem érdekelne, hogy milyen a gyári hűtő, mert akkor úgyis vízzel hűteném az egész gépet.
-
Szerintem, ha nem lesz meg az 1000, akkor az AMD csődbe megy (egymás után kétszer, először simán, utána lassítva), és az nV tulajok örömtáncot fognak járni, hogy végre megszabadult a világ egy olyan sz@rtól, ami nem megy 1000Mhz-en, elvonulnak a viharfelhők, kisüt a nap, eljön a világbéke. Mindenki örül. Szereposztás. Villany fel.
A speciális változat extrái: (Gyiku kérésére)
"Ráadásul nagyon sokat fogyaszt idle-ben, mert fos a PowerPlay, és végre a megtévesztett, átvert és zombivá tett AMD vásárlók megvilágosodnak, és gyötrelemtől ráncos arcuk kisimul, és béke költözik szívükbe."
-
Elég csak egy grafikonon ábrázolni több kártya görbéjét, és máris napnál világosabban látszik a frankóság.
Gyorsan összedobtam egyet mutatóba.
Csak hasamra ütve rajzoltam a görbéket.és akkor lehetne magyarázni, hogy az erdős rész shader intenzív, ezért az egyik kari gyorsabb, az űrállomás pedig mittomén milyen, ezért a másik kari a gyorsabb. Stb, stb.
-
Nincs valami progi, ami automatikusan FPS-idő grafikont rajzol? Akár önállóan, akár egy meglévő FPS mérő eredményeiből?
Elég szemléletes lenne, és sokkal jobb rálátást adna az adott hardverre, pláne, ha bizonyos szakaszok fel lennének címkézve (pl: "erdő", "vízpart", "város kevés egységgel, de sok effekttel", "csata sok ellenféllel", stb.). -
-
válasz
nixx-21 #2217 üzenetére
A mi háztartásunkban pl gáztűzhely van, és nincs légkondi.
A mosógép és a hajszárító a legnagyobb fogyasztó. Havi 7 és 8 ezer közötti a számlánk, így nem számottevő a havi 500ft difi. Persze, egyáltalán nem elhanyagolható.
Igaz, nekem nincs ilyen kártyám, és nem is lesz.
Külön kisfogyasztású gépet venni 30-40ért, hogy évi 5000-et megspóroljon valaki? Ezt nem tartom túl logikus döntésnek.
Én is csak azért tartok külön kis gépet, mert 1500ft-ért vettem mindenestül.(P2-400)
-
válasz
westlake #2200 üzenetére
Szerintem, úgy kell felfogni ezt a jelenlegi helyzetet, hogy az ATi azért áldozta be a takarékosságnak egy részét, mert szüksége volt a 4xxx széria magas kihozatali arányára. Ezért magasabbra lőtték be a feszt. Ebből ered a nagyobb fogyasztás - többek között.
Ez persze nem magyarázza az általad korábban vázolt jelenséget, hogy boot után többet eszik a kari, mint játékból kilépve... Erre nem tudok magyarázatot.Az ATi-nak valószínűleg szüksége volt arra, hogy a fogyasztást részben alárendelje az ár/érték aránynak (épp a kakából mászik kifelé). Ezért - annak tudatában, hogy a G92 sem takarékos, és a 3xxx széria idle állapotban elég keveset fogyasztott - elnézhetőnek tartom ezt az ideglenes visszalépést.
Ha a következő ATi GPU-nak is bajai lesznek a fogyasztással, akkor az már tényleg nem jó jel. -
válasz
westlake #2094 üzenetére
Szerintem hihető, hogy az 55nm-es technológia a legvégén legyen annyira kiforrott, hogy ~35%-os tuningot megengedjen (bár, ez attól is függ, hogy mit állapítanak meg alap frekinek...
).
Ha a kisebb órajelű intel procik 65nm-en lazán veszik a 100%-nál is nagyobb tuningot, akkor a 35% nekem nem tűnik olyan hatalmas lépésnek.
Persze, tudom, hogy a GPU-k sokkal több alkatrészből állnak egy CPU-nál, és állítólag a gyártástechnológia is fejlettebb (csíkszélességtől függetlenül), ezért nem összehasonlítható a kettő, de akkor is.
Aktív témák
Hirdetés
- Austin F.: MOD Android: Appok teljes képernyőn – immerzív mód
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Formula-1
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Légies iPhone halvány színei
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OpenWRT topic
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Reklámblokkolók topikja
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest