- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
athomi
veterán
válasz
losi73 #19839 üzenetére
Eredetileg sem egy nagy durranás a játék, a felétől kifejezetten egy kínszenvedés, 20-24FPS meg felér egy gyorsan pörgetett diával, élvezhetetlenné téve a játékot. Rántásokról, ugrálós akciókról csak álmodni lehet.
Pala: 40-ért még nem láttam kiskergarosat, de annyiért baromi jó vétel, bár gondolom gyári hűtéses.
-
athomi
veterán
A 8.3-as driverrel az sm2-es pontszám kritikán aluli, a sm3-as maradt a régi.
-
athomi
veterán
Cod4:
8.2-es driver: Avg: 30.867 - Min: 19 - Max: 71
8.3-as driver: Avg: 30.818 - Min: 20 - Max: 74Cod4 alatt ugyanaz a teljesítmény.
-
athomi
veterán
válasz
katt777 #19726 üzenetére
Az addig ok hogy mit ígérnek, meg egy másik dolog hogy mennyire igaz ez a valóságban.
A panaszkodók mind 3DMark miatt írták, hogy nem jó a 8.3-as, sztem ki kellene próbálniuk játékban és úgy véleményezni.gombcomp: Engem baromira nem érdekel, hogy 3DKaki miben mit mért.
-
athomi
veterán
Őszintén szólva engem jobban érdekelne játékban mi a helyzet, baromira nem érdekel a 3DMark06 mit mér!
-
athomi
veterán
Na már csak kíváncsiságból én is megnézem a 8.3-as drivert, az eddigi tapasztalatok után
kíváncsi lettem.
-
athomi
veterán
válasz
athomi #19093 üzenetére
Újraraktam a drivert és minden stimmel. Nem tudom mi szarhatott be, de gondolom a mindenki által szeretett CCC kavart be. Most már fel sem tettem. ATT működik vagy fel sem lehet rakni? Vagy CP-elt lehet vhogy használni, mert szeretném a TV kimenetet használatba venni?!
-
athomi
veterán
Lehet vmi baj van a VGA-mal, fogja magát a monitor és teljes feketeségbe burkoldózik. Aztán egy resi és minden jó 10 percig. Nem tudom mi lehet a baj.
-
-
athomi
veterán
válasz
Speed® #18977 üzenetére
Ház kialakításától függ, nálam el vannak forgatva 90°-al a HDD-nek a helyei, így bármekkora kártya belefér, pedig mATX-es ház
Sanci789: Az autotune általában max-ra lövi be az órajeleket. Általában komolyabb terhelés alatt nem bírják ezen órajeleket, így 10-15Mhz-el érdemesebb lejjebb venni.
-
-
athomi
veterán
A nem ajánlott tápok közé tartozik. Kicsit érdeklődj ebben a topikban, 1. hsz-ást is olvasd el.
-
athomi
veterán
válasz
Bundás22 #18586 üzenetére
Igen, alapból úgy van beállítva, hogy kussba legyen. Ha választhatnék, hogy melegebb legyen a kártya, de halk vagy hangosabb, de hűsebb, akkor a halkat választanám.
85-90°C-nál semmi baja nem lesz a VGA-nak, ez csak ilyen ph!-es hülyeség mindenkinél (bár én sem szeretném ha a hardvereim között lenne egy fűtőtest is). Persze az élettartalmát befolyásolhatja, de gondolom nem hosszú évekre tervezel vele.
-
athomi
veterán
Vkinek szokott fagyni a gép attól, ha megnyit olyan programokat ami a VGA-val kapcsolatos (GPU-Z, Rivatuner, Atitool)? Nálam néha kifagy a gép a megnyitásukkor! 8.2-es Catalyst-nak lenne köszönhető?
-
athomi
veterán
Hazaviszed, megnézed mi jár a kártya mellé és van 3 munkanapod hogy visszavidd a kártyát a boltba ha kifogásod van a termékkel. Ez alatt a 3 nap alatt nem kell bizonyítgatnod semmi, nincs benne, 3 napon belül vagy, vegyék vissza, adjanak újat. Sajna megesik hogy a kis sárga kifelejt vmit a dobozból.
Mennie kellene a CF-nek egy kábellel is.
-
athomi
veterán
válasz
Kelvin #18172 üzenetére
Az Asus nekem sem volt beneilonozva, persze mielőtt megvettem a VGA-t ellenőriztem a doboz tartalmát.
putti: Senki nem mondta hogy perre kell vinni. Beírod a panaszkönyvbe a boltot és jelzed a panaszod a fogyasztóvédelemnek, ezután a fogyvédő felkeresi a boltot és megbeszélik mi legyen. A boltosnak sem hiányzik a per, így jó esélyed van hogy a boltos elfogadja a fogyasztóvédelem tanácsát (ami számodra pozitív, ha jogosnak érzik a panaszod). Ha a bolt a fogy. védelemnek is azt mondja, hogy nem kárpótol, akkor a fogy. védelem írásban értesít téged és tájékoztat a lehetőségeidről (perelsz vagy hagyod a francba). Nekem volt ilyen ügyem, igaz 1 hónap lett mire kaptam levetel a fogy. védőktől, de legalább kárpótolt a bolt és elnézést kért. Ha nem használod a panaszkönyvet, akkor eléred, hogy a boltosok gond nélkül elzavarjanak a picsába. -
athomi
veterán
Sztem kártyacserék után érdemes egy friss oprendszert feldobni. Nekem az XP-n a HD3850-es már a 3. kártya volt, aztán tegnap úgy döntöttem újrarakom a Win-t. Simán megérte.
Drivert leszedni így szoktam: Driver uninstall, restart--->Driver Cleaner Pro, restart--->Driver install, restart. -
athomi
veterán
Feltettem a drivert, majd restart után így indít a win: [link]
Sztem a CCC-vel van a gond, mert az nem indul el. .NET-ből elég a 2.0-ás? -
-
athomi
veterán
Itt egy teszt ahol lehet nézegetni a 256 és 512Mb-os HD3850-es szereplését.
Sajnos Cod4-ben nem lehet tudni, hogy milyen textúrabeállítások voltak (sztem csak high). -
athomi
veterán
válasz
TomBoy1986 #17874 üzenetére
Megvizsgáltam én is ugyanezzel a módszerrel, ugyanezen a pályán. Nálam Avg-ben 0.8FPS az eltérés high és extra textúrák között. Nem tudom mennyire számíthat, hogy nincs kihajtva a VGA-m.
Amúgy milyen beállításokon végezted a tesztet?Én az 512-est nem a memória mérete miatt vettem, hanem mert a 256-oshoz legolcsóbban 36-ért jutottam volna hozzá ami egyszerű ref. hűtéses. Ezen meg egy nagyon hatékony és halk hűtés van. Ráadásul kifogtam egy tuningosabbat.
-
athomi
veterán
válasz
rollins #17866 üzenetére
Fentebb sem írtam, hogy nem tud profitálni belőle, csak óvatosan jeleztem, hogy nem éri meg az 512-es a felárat.
Nyilván vmennyivel lassabbnak kell lennie, ha több memóriát használ a kártya, mint amennyivel rendelkezik.Sajnos tesztet hiába nézek, nem tudom bejárni ugyanazt az utat mint a tesztelő, máshogy meg nincs értelme.
-
athomi
veterán
Úgy látszik teljesen szerencse kérdése kinek mennyit megy a kártyája. 1 óra TDU után 760/2100Mhz-es órajelen semmi probléma nem volt, persze ez nem azt jelenti, hogy 2-3 óra játék után sem lenne vele probléma. A kártya végét még most sem tudom, a hűtéssel viszont nagyon elégedett vagyok (halk és hatékony).
[OFF]Bundás22: Most megfelel?
-
athomi
veterán
Vmi nem stimm velük, mert fagyogat a tulajoknak. Azt hiszem aki tett a VRM-re és a ramokra bordát annak elmúltak a fagyások. .
Ami viszont biztos, hogy a memóriát alulórajelzi a gyártó (1660--->1400Mhz). Gondolom a gyártó szabadul a memóriachip-ektől.
DR.Én-t faggathatod a témában, neki ilyen kártyája van -
-
athomi
veterán
válasz
TomBoy1986 #17784 üzenetére
Azt le tudnád írni, hogy kell monitoroztatni a VMEM használatot is?
-
athomi
veterán
válasz
DreiNN #17772 üzenetére
Egyik sem éri meg, HD2600XT-t 20-22-ért, HD3850 256Mb-ot pedig 35-ért éri meg vásárolni. A HD2600XT-n felesleges az 512Mb memória, de a HD3850-esen sincs sok haszna, ha csak nem magasabb felbontásokban játszol.
43Eft-ért vettem Asus HD3850 512Mb-os VGA-t, amin nem ref. hűtő van.
-
-
athomi
veterán
válasz
Astaroth #17747 üzenetére
Feljebb dicsőíted, erre kidürül, hogy nálad is fagy rendszertelenül.
A giga Zalmanos verzió memóriája alulórajelezett a referenciához képest (1656--->1400Mhz), ráadásul rendszertelenül pakolja a memóriákat a kártyára. Viszább lehet olvasni 1.4ns-os ramokkal is szereli a kártyákat, gondolom nem is megy annyit mint a 1.0ns-os.
A vrm hűtéséről pedig megfeledkezik, igen valószínű ez okozza a fagyásokat (baromira melegednek). Ha megnézed az Asus és a Powercolor egyedi hűtés megoldásit, akkor láthatod, hogy ők gondoskodtak a vrm hűtéséről is. -
-
athomi
veterán
Hello!
Alapon használom, a kártya tegnap óta van meg, tuningot még nem néztem. Eredeti bios-al megy a VGA. Nem tudom neked miért magasabbak az értékek. Játékok alatt 49°C a max. rivatuner szerint. Egyedül az atitool szörös kockája képes 59-60°C-ig felnyomni a hőmérsékletet. Lehet jobban szellőzne a házam?
A házam oldalán van egy 4cm-es venti ami hűti a HDD-t, így itt és a procival szemben a ház oldalán áramlik be levegő. A procihűtőm (ami a te volt Zalman 9500-od) tereli a levegőt a ház hátulja fele ahol az távozik. Magyarul semmi extrém házhűtés terén, ráadásul mindez mATX-es házban.
Tuningban a tied mennyit megy? Neked is Qimonda ramok vannak rajta?
Szívesen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jelszókezelők
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- OLED TV topic
- Wuthering Waves
- EAFC 25
- Mercedes topic
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan, Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Gombászkönyvek egyben
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest