Keresés

Aktív témák

törölt tag

válasz HERR Z #127 üzenetére

Köszi az infót. Valószinüleg a jelenlegi technológia nem is teszi lehetővé a 48 pipeline-t.
    Nem is érdekes mennyi lesz, lényeg,hogy brutális legyen. És megfizethető :)

törölt tag

válasz g4dg3t #123 üzenetére

Hangsúlyozom, nem vagyok pipeline szakértő, de nekem ezen a linken( http://www.hwsw.hu/oldal.php3?cikkid=982&oldal=1) található ábrát tanulmányozva úgy tünik,hogy minden pixel shader processzorhoz tartozik egy futószalag. Látok 4X4 pixel shader processzort,és ( ha jól értelmezem) mindegyikhez tartozik 4 futószalg is,vagyis 16. A kérdés az, jól gondolom-e, hogy pixel shader processzorok száma mindig egyenlő kell legyen a pipelinek számával? Logikusnak tünik, hiszen valahogy komunikálniuk kell a GPU egyéb egységeivel. Márpedig az X1900-ban 48 pixel shader processzor lesz, ezt tudjuk. Lehet-e müködtetni 48 pixel shader processzort 16 futószalaggal? Ha igen, nyilván jelentősen felgyorsitották az adatok mozgását a futószalagokon. Én mindenesetre örülnék,ha 48 pipeline lenne, mert az döbbenetes grafikát igérne a jövőre nézve...

törölt tag

válasz g4dg3t #117 üzenetére

Hogy ne legyen egyértelmű a dolog, két idézet külföldi oldalakról:

The X1900 is down in the document as sporting 48 pixel-processing pipelines and higher clock speeds than the X1800 - speculation from a number of websites suggests around 700MHz.

En ce qui concerne les autres spécifications, les dernières rumeurs parlent de 48 pixels pipelines, de 8 unités de vertex et de 16 unités de texture mapping. Les nouveautés introduites avec le R520, à savoir le support pour les Shader Models 3.0, le contrôleur mémoire Ring-bus (qui sera cette fois-ci compatible GDDR4) seront également présentes.
    700MHz.

törölt tag

válasz g4dg3t #30 üzenetére

Márpedig szerintem igaz lesz. Gondolkozzunk már emberek: egy 16 pipelines kártyával az R520-al mi a francnak jött ki az ATI? Amikor az X800-asok is tudtak ennyit. Csinálni új kártyát, csak azért ,hogy tudja a S3.0-át meg HDR-t, meg egy kicsi gyorsabb legyen? A fészkes fenét! Már tavaly szerettek volna kijönni az R580-al, csak éppen hiába erőlködtek, a sokat emlegetett gyártástecnológiai ( meg talán az X-BOX 360 túlságosan lekötötte őket) problémák miatt nem tudták megcsinálni. Amikor rájöttek, rövid időn belül nem tudnak kijönni vele, gyorsan összedobták a jelenlegi X 1000-es sorozatot, hogy valamit mutassanak,és ne égjenek tovább, hiszen a nVidia ekkor már vagy fél éve rajtuk röhögött, a 7800-as kártyákat meg vitték, mint a cukrot. Emlékezzünk, csak: az ATI fejesek a GTX megjelenése után sokat sejtetően nyilatkozták,hogy az új ATI kártaya tönkre veri majd az nVidia csúcstartóját... Hát, úgy látszik ennyi idő kellet még a kártya elkészitéséhez aminek már tavaly nyáron meg kellett volna jelennie. Nyilvánvaló,hogy 24 pipelines kártyával kijönni óriási égés lenne azok után, hogy az nVidiának lassan egy éve van már ilyen a piacon. Marad a 32 vagy a 48. Én az utóbbira szavazok, és az a gyanúm, hogy éppen ebbe törött bele tavaly az ATI bicskája: sokat akart a szarka,de nem birta a farka...
    Egyébként az Apróneten már hirdeti valaki az X1900-ast, és előrendelést vesz fel,mondván egy-két hét múlva érkezik az országba, erősen limitált példányszámban. Ha nem kérnek előleget, még igaz is lehet, ha kérnek, akkor kamu, és magára vesssen aki kifizeti a pénzt... Ja, igen, a hirdetésben is 48 pipelin olvasható... Ha tényleg kijön heteken belül egy ilyen brutális kártya, akkor kiváncsi leszek mit lép erre az nVidia? Tud-e válaszolni egyáltalán belátható időn belül? Mindenesetre aki mostanában tervezett X1800-as kártyát vásárolni az lehet jobban jár, ha vár még néhány hetet, nehogy késő bánat legyen a vége...

HIS X800 GTO eladó. R480 GPU, S1.6 memória. Egy év gari. 45k.

Aktív témák

Hirdetés