- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beowulf_78
addikt
válasz
tzsolesz #1294 üzenetére
Jah...az. Húzónév. Kb. mint a Stormrise. Full monoton az egész, semmi változatosság. 295-tel is akadozott AA-val. Mintha nem lenne jól megírva. Kíváncsi leszek, itt fenáll e a probléma, mert ha igen, akkor nem tudom mire írták, ha se csúcs nV se csúcs ATi kártyákon se!
Már telepítem... -
Beowulf_78
addikt
válasz
Sennalacy #1282 üzenetére
Talán ha VGA limites felbontásba nyomnád, elégedettebb lennél.
Full procilimit van 3d06-ban alap felbontáson. Tedd fel 1680-ba és mondjuk úgy hasonlítsd össze...
Szóval ne írj csalódásokról addig, aíg nem vagy tisztában hogy is kellene tesztelni hogy kiküszöböld a proci limitet. -
Beowulf_78
addikt
válasz
strebacom #1265 üzenetére
Ez a másik blama... az elmúlt 1 napban annyiszor írtam le a "blama" szót nV-vel kapcsolatban, hogy kezdem azt hinni, erősen rajtam volt a zőőd szemellenző nV tulajként.
És most hogy lekerült, fény derül elég sok furcsaságra, és megmagyarázhatatlan dologra.
nVidia
The way it's meant to be "blamage"... -
Beowulf_78
addikt
válasz
schwartz #1260 üzenetére
Akkor az nagy blama az nV-nek. Főleg ha a CF meg menni fog. Rövidesen kiderül...
SLI patch-el is próbálkoztam, azzal sem lett jobb, pedig elvileg beletették a Cryo-t.
Gondolom nálad akkor azért ment jobban, mert a 285 főleg húzva, azért "nagyobbat üt", mint egy single 260 240SP. -
Beowulf_78
addikt
Cryostasis már 2 hónapja elérhető angol nyelvű változatban...
Csekkoltam is 295-tel. Kurva szarul ment, pedig elvileg jól kellett volna hasítania.
Vagy nem ment az SLI, ami blama lenne, egy PhysX-es játékban, vagy meghaladta a képességeit (megint csak) a szűrés. Most szedem le én is, mert a gépen levő iso-t letöröltem. Kíváncsi vagyok hogy fog menni CF-el.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
schwartz #1200 üzenetére
Hát igen...mivel már napok óta tesztelem a 4890-et, a ref hűtés nem túl halk CF-ben.
Engem nem zavar a 295 után, de van olyan hangos a 4890 CF, és ez még csak 35-40% fordulat. Igaz nem is engedi 80 fok fölé a hőmérsékletet, még több órai játék alatt se!
Ez a Sapphire hűtés nem ér annyit, amennyire agyon van hájpolva.A halkság mindig a hőmérséklet rovására megy. Akinek meg halk gép kell gémer konfignak az inkább a vízzel pepecseljen, ne a léghűtésekkel.
-
Beowulf_78
addikt
Ezt írtam még nV 295 tulajként a játékról...
The Chronicles Of Riddick Assault On Dark Athena
GTX 295
Hozzátenném hogy egy még beta állapotú Win7 build 7077 nem túl stabil teszt rendszeren néztem. 1280x1024 a max. felbontásom jelenleg, mert a monitorom szervízben van. 1280x1024-ben full max. AA-val 40-70fps-t tud GTX 295 VGA-val. A játék jó lett, ötletesek a kivégzések, jók a mozgások, szép a grafika. Igényes produkció lett, bár mindenképpen az 1920x1200 felbontásra leszek majd kíváncsi. Alig bírtam abba hagyni, mert nem akarom a játékélményt elrontani ha egyszer adott egy Full HD-s monitor, amit egyszer csak vissza fogok kapni. Kipróbáltam, tetszik, és kellően igényes lett, Vin Diesel eredeti hangja még mindig "ott van a szeren", és sokat dob a játékon. Multiplayer is lesz a játékban, ennek a minőségétől fogom függővé tenni a játék megvételét. Ambient Occlusion grafikai beállítás is helyet kapott a játékban (Low-Medium-High), ami kicsit javít a kinézeten (a fény pontosabb számításával minden egyes pixelen). Hátránya ha be van kapcsolva akkor nincs AA. Ami érdekes, hogy nekem max. AA használattal szebbnek tünt a játék, mint AO-el. 16xMSAA-val 40-70fps, míg AO high-ban 110-170fps, ami nem kis különbség. Lehet ez csak valami Win7 anomália, majd megnézem Vista SP2 alatt is, ha visszakaptam a monitoromat. Elképzelhető hogy csak a kis monitor miatt látom rondábbnak az AO-t, mindenestre az biztos hogy a 16xAA megfogja, még a GTX 295-öt is.
A játékosok többségét arra fogja predesztinálni véleményem szerint, hogy AO-nel tolják végig, vagy minimális szűréssel, full HD-ben szvsz. játszhatatlan lesz 16xAA-val CF, SLI csúcs kártyákkal (is).Radeon 4890 CF vélemény
1920x1200-ban 8xMSAA-val (max.) 70-140fps mértem fraps-al.
Átlagban 100fps körül van, ritka esetek közé tartozott a 90 alatti fps. A játékban már a "Hangar Bay"-nél tartok, viszont GTX 295-tel csak az elejét néztem, ami az erdmények viszonylatában csalóka lehet, mivel vannak a játékban olyan részek későbbiekben ahol a Radeon is 70fps-re zuhan. Szóval lehet a GTX-nek nem a 40fps lett volna a minimum. Lehet poénból megnézem mit tud a Radeon 1280x1024-ben.
Nem gondoltam volna, hogy ennyire jól fog menni, az viszont meglepett hogy a GTX-et megfogta az AA DX9-ben. Nem csak a 16xMSAA...ha szűrést tettem rá, belassult még 1280-ban is. Sztem 1920x1200-ban AA-val játszhatatlan lehet a GTX-eken.
Csupa pozitív meglepetés eddig ez a 4890 CF.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
urdongo #1163 üzenetére
Jók és szépek, de nincs egyik linken se HD felbontás...
Nekem csak az jó. 1920-as, vagy akár jó a 2560-as is.
1600x1200 ig bezárólag annyi van hogy "Dunát lehet velük rekeszteni". 1280-ról nem is beszélve...
HD-s képeket keressetek!
Zoli1222: Én értettem, csak most volt apropója hogy ezt közöljem. Ha esetleg bárki is nem nézné jó szemmel hogy itt egy "nV fan". Ezt megelőzvén írtam, miheztartás végett. A GTX 295 topikban is volt hasonló velem, megkaptam hogy a "fasznak írok oda" amikor már ATi tulaj vagyok. Majd elmagyaráztam embernek hogy merre hány méter...
-
Beowulf_78
addikt
Akkor gyűjjön egy pár kép...lehet elemezni a képminőséget.
Elég nagy a látványbeli különbség 295-höz képest, ugyanis azt is néztem 16xAF-el. Azt elfelejtettem írni hogy néhol előfordultak villódzó textúrák Crysis Wars alatt nV-vel. Nos...ez is megszünt.
A képek alapján azt hiszem érthető miért ér folyamatosan fülig a szám amióta 4890 CF-et használok.
1920x1200 DX10 4xAA 16xAF Very High[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link] -
Beowulf_78
addikt
Crysis Wars azért így, hogy többet teszteltem, más módosított pályákon is nem szárnyal annyira, mint amit az első benyomásaim alapján közzétettem. Jól megy, nincsenek olyan magas fps számok és ingadozások mint 295-nél (lag) ez továbbra is tény. Nagyon egyenletes teljesítményt ad, de a 8xAA azért megfogja...főleg távcsöves fegyver zoom-nál.
Így is jobban megy mint a 295, és 4xAA környékén simán megy VH 1920x1200-ban. Viszont ami feltünt, így közvetlen GTX után....a képi megjelenítés. Én GTX-el sosem tudtam elérni, akár hogy bűvészkedtem, hogy ennyire jó minőségű legyen a kép, pedig most még alkalmazás vezérelt szinte minden, semmi sincs minőségre állítva...AF-ről nem is beszélve. Még nem volt időm megnézni, azért az még többet fog dobni a látványon. Robbanásokról, füstről, és egyéb efektekről beszélek. Nem azt mondom hogy a 295-ön ronda volt, csak így látszik a különbség. Talán az a legjobb a definiálására ha azt mondom, azért tünhet szebbnek, mert élesebbek, kontrasztosabbak, dinamikusabbak a szinek, míg 295-nél talán azért tünhetett kevésbé szépnek mert kicsit maszatoltabbak, elmosódottabbak voltak a textúrák, kicsit fakóbbak a szinek 4890-hez képest. És még1x hangsúlyozom. Ez csak így jelentkezhet, ha kártya váltás van, és van olyan játék amivel elöltöttél sok 100 órát, és tudod hogy nézett ki a játék kártya váltásig. Azt biztosra állíthatom, hogy G200 beállításokkal nem lehetett elérni ilyen minőségű képet. -
Beowulf_78
addikt
válasz
Dark KillerX #1125 üzenetére
Jöhet a link!
-
Beowulf_78
addikt
Nem olyan nagyok...nV-s képek nagyobbak voltak.
-
Beowulf_78
addikt
Kipróbálom csak úgy, hogy az advanced panelon minden ki legyen kapcsolva. Hátha nem tettem rá szűrést 295-ön.
Ha tudom hogy összehasonlítás lesz, körültekintőbben csináltam volna meg GTX-el a tesztet. Vagy fáradt voltam, vagy siettem. De más variáció nincs, mert az a panel ami nem látszik ott minden ki van kapcsolva.
-
Beowulf_78
addikt
Lefuttattam sokak kérésére a STALKER CS bench-et...sok mindenre választ kaptam, és nem azt kaptam végeredményben amit vártam.
[1920x1200 DX10 bench extreme]
[1920x1200 DX10.1 bench extreme]Sajnos a tesztek 960Mhz GPU-val hibáztak, de 940Mhz hiba nélkül lefutottak, és mivel ez egy igen szélsőseges teszt, elsősorban VGA szempontból, azt mondom a 24/7 tuning valahol 940-950Mhz között lesz maximalizálva alapfeszen. Elvileg a STALKER CS ATi kártyákon jobban kellene hogy fusson, de az nV-s tesztemben mért értékek extreme felbontáson összehasonlítva, az ATi jócskán elmarad tőle. Szinte érthetetlen módon. A furcsa az, bár elmarad a 295 teljesítményétől mégis játszhatóbb. SunShafts teszt alatt a min. fps nem mutatott akkora kilengést, mint a 295-nél, tehát a teszt alapján ATi-n játszhatóbb lehet, még ha a 295-től el is marad teljesítményben a többi tesztben.
[1920x1200 DX10 bench ultra]
[1920x1200 DX10.1 bench ultra]Kár hogy a 295-öt ultra beállításon nem néztem meg. Bár az extreme beállításból kiindulva elképzelhető hogy itt is jobb lett volna a 295. Érdekes a végeredmény mindenesetre.
Tény hogy DX10.1-ben u.a. a sebességet produkálta mint DX10-ben, tehát a DX10.1 tényleg gyorsabb, és szebb is ebben a játékban a 4890 CF.
Abu majd hozzáfűzi a mondandóját...ez a meglepő végeredmény vajon miért lehet.295 mérés:
[link] -
Beowulf_78
addikt
Addig egy kis kedvcsináló:
[3d Vantage alapon GPU 18400p P14675]
[3d Vantage húzva GPU 19695p P15251]GTX 295-nél kicsit gyengébben teljesített, alapon és húzva is. De abszolút nem bánom. Valamiben legyen jobb a GTX 295 is.
Egyébként is a Vantage inkább nV-s játékszer, ez köztudott. Ahhoz képest pedig a különbség elhanyagolható.
GTX 295 alap GPU 18303p P14700
GTX 295 húzva GPU 20666p P15534GTX jobban reagált a húzásra, az világosan látszik a GPU pontszámokból.
De végülis ez nem meglepő. Az nV mindig másképp, ill. jobban reagált játékok alatti fps-ben is mint az ATi. De a 960/4400 tuning önmagáért beszél a maga 140Gb/s memó sávszéljével.Fater: A te MSI OC kártyádnak hol a vége tuningban?
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Dark KillerX #1090 üzenetére
Igen, olvastam, és tök logikus is.
Már nyomtam egy hsz-t, én hogy látom az új tények tükrében.
mod: sorry jégkorongot nem nézek.
-
-
Beowulf_78
addikt
Ezekkel a képekkel még adós maradtam
:
-
Beowulf_78
addikt
23%-ról felemeltem 35% a ventit, ami még nem jár zajnövekedéssel. Az idle 64 fokból lett 55 fok.
Ha a bios-t módosítani fogom be fogom állítani ezt a 35% alap venti fordulatnak.
-
Beowulf_78
addikt
-
Beowulf_78
addikt
Köszi! Majd telepítés után megpróbálom.
Kipróbáltam a Crysis Wars-ot, ott is az egyik leggépigényesebb térképet, a Savanna-t. Valami nem gömbölyű azzal a G200 szériával szvsz. Mert BFG 260OC-vel és a 295 is lagzott mint az állat. Ilyet hogy 30-70fps tudjon a 4890 OC 1920x1200 DX10 Very High 8xAA-val álmomban se gondoltam volna...ráadásul azt hittem a lag a játék ill. a szerverek hibája, de nem. Most nincs lag.
De vajon ez mitől lehet? Remélem Abu tudja a választ.
-
Beowulf_78
addikt
Persze, alapon mentek. Még a tuning messze van. Ezek csak olyan tesztek hogy megnézem jól megy és, és csak utána telepítek.
Milyen ATi-s segédprogramokat használtok egyébként? (Nincs kedvem visszaolvasni
)
Elsősorban GPU hőfokok kijelzésére, ill. az órajelvisszavétel is érdekelne hogy működik e, tehát azt is monitoroznám.
A riva felismeri HD 4800 series, de hiányoznak azok a fülek amik a G200 voltak...monitorozás, venti vezérlés, tuning. Mintha nem támogatná a 2.24 a 4890-et. Létezik?
-
Beowulf_78
addikt
Nah..még egy kis teszt TTomax részére elsősorban...kipróbáltam a Crysis-t. 1920x1200 Very High DX10 a maximális 8xAA (ATi-knál ez a max.). Hát játékban ekkora simítással még nem ment nekem sehogy sem a Crysis ekkora felbontásban ilyen szűréssel...a minimum 27fps volt az átlag olyan 35-45fps. A max. pedig 50-60 között valahol. Megint kellemeset csalódtam!
-
-
Beowulf_78
addikt
A saját tapsztalat ér a legtöbbet!
Én is az ilyen "saját tapasztalatokat" jobban elhiszem, mint a csili-vili teszteket. Az 512Mb Vs. 1Gb memo vita pedig egyértelmű úgy gondolom. Nem kérdés hogy az 512 nagyobb felbontásban, szűrőkkel elfogy. Ez tök egyértelmű, kár ez ügyben vitába bonyolódnod bárkivel is. Mi tudjuk.
-
Beowulf_78
addikt
FC2-ben is azt hittem jobb lesz az nV, annyira jól ment az SLI...de ha kicsivel is, megint a 4890 CF lett a jobb. De legyen egál. Ez tényleg minimális.
-
Beowulf_78
addikt
Kezdek lelkesülni...érzem a vörös feelinget fater!
És akkor még hol vannak a szűrős 8xAA eredmények, mert ez szűrés nélkül volt...nézek Warhead-et is.Eddig imába foglalom a neved, meg az eszem hogy azt mondtam: "ha neked jó, nekem is jó lesz". Tudtam, hogy nem vagy elfogult, szóval maximálisan hittem is neked, jobban mint annak a 25 tesztnek amit olvastam eddig.
És jól is okoskodtam..ha nem fog menni a CF akkor se fogok elpityeredni, max. lesz egy GTX 285 közeli teljesítményem. Nagyon úgy tünik nekem is, hogy annyival jobb jelenleg a 4890 CF a 295-nél, mint amennyivel a 285 SLI jobb a 295-nél.
old gray:
Még így sem volt hogy ez még nV-s telepítés.
Nézek mindjá FC2 tesztet is.
-
Beowulf_78
addikt
Az első...konkrétan leesett az állam!
[4890 CF Crysis 1900*1200 DX10 alap very high min 23.84 avg 43.34 max 52.49]
Összehasonlításképpen:
[GTX 295 1900*1200 DX10 alap very high NoAA Min 28.28 Avg 38.19 Max 44.95]
Örülök hogy kivételesen Abu-nak nem lett igaza. Azt mondta Crysis-ban jobb az nV, és Warhead-ben lesz kicsi ATi fölény. Hát ezek után hogy Crysis-ban is elpáholta, mi lesz Warhead-ben? Erre aztán komolyan nem számítottam!
-
Beowulf_78
addikt
Ha Faternak is 58 fok akkor jó lesz ez...
Az összes PCI slot foglalt. Jelenleg még nagyobb a zsúfoltság a házban mint eddig, ami a hőmérsékleteknek nem kedvez. De mivel ez CF simán lehet 6-8 fokkal melegebb mint a single 4890.
Minden rendbe ment. Nem vagyok azé akkora láma.CF-et faszán látja. Mivel ez még az nV-s telepítésem a Vantage PhysX error-ral kilép, ellenben a 3d06 lefutott hibátlanul. kelleni fog az új telepítés, bár 3d06 alatt nem láttam képi anomáliát. Minden leszedtem driver sweeperrel, ennél többet nem tudok tenni. Valami benne maradt a registryben, ami a Vantage-al kapcsolatos és PhysX bejegyzés. 1-2 óra múlva kezdem a telepítést, addig tesztelgetek. Nézek pl. egy Crysis Bench-et.
[The Way it's Meant To Be Played - 4890 CF alapon 22115p
]
[GTX 295 alapon 21088p]Majd megváltoztatom a hátteret, ez már nem aktuális.
-
Beowulf_78
addikt
Ha átalakítósra gondolt akkor az oké.
Azt hittem átalakító nélkül gondolta.
Mert az sehogy se jött volna ki.
Alap 27% ventivel 63 fokosak a kártyák idle (CCC szerint), és egyelőre még rá se tettem az oldallapot.
Kevés lesz neki ez a 27%...belövöm majd ezt is 40%-ra. Megnézem mit tud 40 %-on.
-
Beowulf_78
addikt
Nem mondj ilyet mire elég a 460-as Enermax, addig, amíg nem tudod mi van a gépemben.
Ha egy szóval akrnám jellemezni: Káosz!
SATA kártyák 6db dvd író,10 venti...egyéb nyalánkságok.
Egyébként mellékesen beüzemeltem a kártyákat.
CCC-ben hun látom hogy érzékeli e a CF-et?
Annyi van hogy a CrossfireX fülecske be van pipálva alapból, ami arra enged következtetni hogy látja a másik kártyát is. Viszont a Graphics adapternél csak annyit látok a legördülő menüben, hogy HD 4800 Series. Eszközkezelő látja mind a 2 kártyát.
-
Beowulf_78
addikt
Minek?
Pár fokért cserébe?
Vagy a +30-50Mhz-ért amennyivel többet fog tudni mint az MSI OC? A dual slot-os ref. hűtőnél nincs jobb. Eleve a nagykerbe a nem dual slot-os, ami nem hátul tolja ki a levegőt eleve ki is esett a választásomból. Nem kell hiper szuper agyon hájpolt hűtés...mert régóta tolom az ipart, és lettem már párszor megvezetve a tesztek által, ami főleg a hűtő teszteknél divat. A ref hűtőnél nincs jobb. Amin a ref duál slot-os hűtő sem segít, ott felépítésbeli gond van.
20p múlva indulok. -
Beowulf_78
addikt
TTomax:
Nekem kötelező a váltás ha nem analóg jelet akarok továbbra is nézni. Nincs választásom, lesz amilyen lesz. Ha hozni fogja a 295 szintet nekem az már jó lesz.
Egyébként meg kurva kíváncsi leszek. TechPowerUp tesztjében 10% jobban teljesített a 4890 CF 1920x1200-ban az esetek 90%-ban. Crysis-ban is! Volt ahol mondjuk nem ment úgy a CF vagy nagyon jól ment az SLI ott egál. De volt ahol 30-40% is volt a 4890 előnye! 2 vagy 3 játékban. És ugye van nekem itthon egy STALKER CS, amit még nem kezdtem el.Majd most el fogom.
Tök egyszerű lesz az okfejtésem, ami után azt fogod mondani "jogos, én is 4890 CF-et veszek"!
Ha megy az SLI vagy a CF nincs gond. A gond ott kezdődik amikor nem megy rendesen. Nálam ez egy GTX 260 teljesítmény volt 260SP-vel, ami 1920-ra nem túl erős. Ha meglesz a 4890 CF, és mivel látjuk hogy ott van a 285 teljesítményének a seggében, olyan lesz ha nem megy a CF, mintha 98%-ban egy 285-öt használnék, ami erősebb azért mint a 260, még ha a 260 240SP is. Szóval ahol nem megy a multi GPU ott jobban járok. Az pedig a másik hogy jó volt a 295..Crysis, Crysis WH, Crysis Wars...kb. nálam itt ki is fújt a gémek hosszú sora. De összességében a vegyesen kipróbált játékokban nem nyűgözött le az SLI ez az igazság. Far Cry 2-ben lenyűgözött, le is esett az állam!De ez csak 1 játék a sok közül, ráadásul hosszú távon dög unalom. Szóval nagyon jó és erős kártya a 295, szvsz. jobb mint a 4870 X2, de a 4890 CF sztem minden szempontból jobb lesz...aztán lehet nagyot fogok koppanni. 1h múlva indulok a kártyákért..
-
Beowulf_78
addikt
Az nálam nem játszik. Az összes molex tápcsatim foglalt.
Y elosztó meg mint tudjuk annyira szar, hogy 10-ből 10 kontakt hibás.
Én is így voltam vele...a 12V a 12V. Meg ha jobban belegondolok, SLI ready rajta van...de ha ezeket nem a VGA kellene dugni, akkor nem is tudnék SLI-t se beüzemelni, szóval valószínűsíthetően oda fog kelleni, mert így bővül 3x6pin+1x8pin-re a csatlakozók száma. Más lehetőség nincs. -
Beowulf_78
addikt
Amikor ki lettem röhögve még annó 1,5 éve amikor eladtam az Enermax 460W tápomat, mert jött a 3870 X2 és oda kellett a nagyobb táp, mindenki azt mondta mi a fasznak veszek 850W tápot...azt mondtam, majd meglátjuk kinek lesz igaza. Nem is kell tápot cserélnem most a CF-hez.
Egy Tri-way SLI-hez, CFX rendszerhez viszont már igen..oda ajánlott az 1000-1200W.
-
Beowulf_78
addikt
Van egy kis gond...SLI ready Chieftec CFT 850-14C 850W moduláris tápom van. Papíron 2db PCI-E tápkábele van, ami egy 6+8pin-es. Viszont a CF-hez kellene még 2db 6pin csatlakozó ami elvileg meg is van, csak megerősítés kellene. A gond annyi hogy a tápomon levő 1 szabad hely főlé az van írva 8pin +12V Power Connector nem pedig hogy PCI-E mint a másik 2 csatlakozási hely fölé. Az ehhez való kábelt be is tudom dugni és akkor a másik vége 2x6pin lesz, ami elvileg elég lesz hogy a másik 4890-be dugjam, a kérdés csak annyi jól gondolom e?
-
Beowulf_78
addikt
Bízom bennetek hogy összehozzuk, ha lesz bármilyen fennakadás!
-
Beowulf_78
addikt
-
Beowulf_78
addikt
Értem. Azt már lecsekkoltam, hogy az MSI OC-hez és az Asus-hoz is van CF híd. Ezt a "tuningolva mindkét CF hidas dolgot" viszont nem tudtam, mint ahogy azt se hogy a gyengébbik magot veszi alapul.
Sok szívástól kíméltél meg ezzel az info-val.
Pü-ben dobhatnál nekem egy tel. számot, ha valami nagyon nem fog menni holnap az összeszerelésnél ill. szoftveresen, hogy mindenképp megoldjuk.
-
Beowulf_78
addikt
Egyébként azért döntöttem így, mert ha már neked is tetszik, akkor nekem is fog. Egyezik az izlésünk.
Bár a CF nem kis bevállalás azért.
mod: minek módosítsak rajta bios-t?
Te már ezt megcsináltad?
Melyiket dobtad rá? Nekem ha csak 950Mhz fog menni CF-be nem fogok kést szúrni a szivembe.
-
Beowulf_78
addikt
A monitor azért kötötte meg a kezemet, mert hogy cserélem le bukó nélkül? Sehogy. Használt 1,5 garis 24-es monitor M-VA panellel. Ha eladnám abból csak új Tn panelosat kapnék, az meg nem kell. Ráfizetni meg nem tudnék egy másik S-IPS, H-IPS panelú monitorra. Ez volt jelenleg a legjobb választás amit megléphettem...a guru3d szedtem le a Win7 driver-t. Nem írták hogy 9.4 csak azt a hosszabb számot. Ettől persze még lehet hogy 9.4.
-
Beowulf_78
addikt
Első kérdésem...Vista X64 driverből a 9.4 a legfrissebb, vagy a most kiadott Win7-re való 8.612 is felmegy Vista alá?
-
Beowulf_78
addikt
Elhiheted...nem volt szándékomban ezt a lépést meglépni.
Nem volt más választásom.
Most ebben a helyzetben kell örülnöm, és a maximumot kihozni a CF-ből.
Aztán meglátjuk mennyire leszek elégedett. De a monitor miatt nV oldalról meg van kötve a kezem amíg "csak" G200 chip kapható a felső szegmensben.HSM: Köszi.
Biztos lesz majd kérdésem a felhasználói szinten, mert 3870 X2 óta, amit több mint 1 éve vettem, nem volt ATi-m.
Kijöttem a gyakorlatból na!
De azért mert ATi tulaj leszek, ettől még a Stormrise kula játék marad.
-
Beowulf_78
addikt
Holnap délelőtt már 4890 CF tulaj leszek ha minden igaz.
MSI PCIe R4890-T2D1G-OC
Asus is lenne, de az nem jönne ki a 295 árából, ráfizetni pedig nem szeretnék. Holnap délelőtt mehetek értük, szóval így leendő ATi tulajként elég furán érzem magam.
A Profi szervíz inkorrektségéről, és az Expert Computer maximális korrektségéről, logout-os cikket fogok írni, természetesen a 4890 CF teszt mellett. -
Beowulf_78
addikt
válasz
PowerBuldog #543 üzenetére
ÓÓóóó vazze.
Ezzel kellett volna kezdened. Win7 alatt nekem is szaggatott a Crysis Wars...1280x1024-ben is. Szar még a Win7, pedig én is a legújabbat tettem fel...még a május 5. RC-s változattal kapcsolatban is szkeptikus vagyok játékkompatibilitás terén.
Tegyél fel egy Vista X64-et. Ha ott is szaggat, akkor a kártya teljesítménye a gond.
Itt egy teszt hogy kellene szárnyalnia a Crysis-nak... -
Beowulf_78
addikt
válasz
PowerBuldog #533 üzenetére
Hűűű vazze.
Na ezeket az infókat érdekes módon nem látni a tesztekben. Mindenesetre érdekes. Nagyon érdekes.
Az eddigi tesztek alapján ki kellene ráznia kisujjából ezt a felbontást szűrés nélkül. A géped sem kevés hozzá, megnéztem az adatlapodat. 3,5 Ghz Quad, 4Gb RAM....
Én még mindig azt mondom, próbálj driver-t cserélni, esetleg egy új 64bit Win-t is feltehetsz, ha ez sem segít akkor ha eddig nem tetted, tedd fel az összes létező patch-et a játékhoz. Ha ezután se megy akkor passz. Akkor kevés a kártya, és parasztvakítás az összes teszt, ami nem ezt sugallja, amit te tapasztaltál. Mert ugyanis GTX 260 OC-n is jobban megy persze megtépett órajelekkel.
280,285 pedig kirázza a kisujjából az 1680-at. -
Beowulf_78
addikt
válasz
PowerBuldog #519 üzenetére
Valami más gond miatt szaggathat.
Milyen felbontásban és részletességben próbáltad?
Csak azért mondom mert nálam nem szaggat. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Posta, csomagküldés
- Hobby rádiós topik
- PlayStation 1 / 2
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Xiaomi Redmi 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest