- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Telekom mobilszolgáltatások
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Fotók, videók mobillal
- Akciófigyelő: Most kell bringát venni? A OneSport akciósan kínál két biciklit is
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diplomata
aktív tag
Üdv.Vettem egy használt Sapphire hd 4870 512mb referencia kártyát, úgy tűnik a ventilátorja csapágyas lett, időnként búg mint kávé daráló.Hallottam hogy ezeknek jó a memória és feszültség szabályzó hűtése a nagy alumínium lap miatt.Vennék egy másik hűtőt vagy ac s1 vagy zalman vf830, az lenne a kérdés hogy maradhat e a gyár nagy lap, nem tenném fel a kis bordákat, elfér a gyárilag meghagyott kocka kivágásban az új hűtő?Ma szét szedtem a gyári hűtést és talán igen, de nem vagyok benne biztos.
-
Diplomata
aktív tag
Valaki meg tudja mondani hogy az AC S1 REV.1! passzol e a hd 4870-re? olyat tudnék most csak venni.
-
Diplomata
aktív tag
válasz Laci2277 #22275 üzenetére
Nekem most a 4870 AC S1-el gpu 62 fok körül van két 5v-on járó ventivel(1920x1080 dynamic background van csak bekapcsolva) viszont a vrm hőmérséklet nem túl jó mert nem elég neki ez a légszállítás, felmegy 4-5 perc után 118 fokra is, ami még nem gáz mert 125 az üzemi elvileg, crysis 2-nél olyan 110-re megy fel, a kártya 800/1000 mhz-en jár.Nézd meg a vrm hőket is a gpu-z-vel, az a kényesebb általában.
[ Szerkesztve ]
-
Diplomata
aktív tag
válasz Laci2277 #22279 üzenetére
Én nem tudom neked hol van pcb a pgu-z-ben(0.5.4 verzió),de a cddc amiből 3 van az mutatja a vrm hőfokát, a gpu-nál pedig a memio mindig as legmelegebb, de nézd a külön álló legfelső hőfokot.Amúgy nem vészes az a 78-80 terhelve, de egy ilyen hűtővel lehetne alacsonyabb is, persze azért ház hűtés sem árt.Nekem 118-ig elmegy a vrm hőmérséklet, de 4870-nél nem meglepő sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
Diplomata
aktív tag
válasz lacy86 #22320 üzenetére
Most még sok játék elfut ezzel a felbontással és konfiggal magas szűrők nélkül, nekem is hasonló van, erősebb vga gyengébb proci,de ha megteheted add el ezt majd és tegyél hozzá hogy olyan 25-30e között vehess mondjuk egy hd 5850 körüli kártyát.Saját véleményem hogy a procit simán fel raknám 3.0ghz körülre egy normális hűtővel.
[ Szerkesztve ]
-
Diplomata
aktív tag
Lehet hogy én gondolom így, de felesleges ennyire foglalkozni a dologgal, az alap driver nem sokra jó, nem kell tiltani és törölni a win drivert, tedd fel nyugodtan először a legújabb catalystot, persze nem kell az egész csomag ha nem akarod, felteszed az att-t és ott szépen azt variálsz amit akarsz.Nem írja ki külön a gpu-z hogy 50, 70 stb. nekem is csak 4800 sorozatot ír.
[ Szerkesztve ]
-
Diplomata
aktív tag
-
Diplomata
aktív tag
válasz marksz1 #22356 üzenetére
[link]Lehet kapni pc üzletekben is ekkora ventiket általában, meg kell nézni hogy mekkora az átmérője és a felfogatási furatokét is, fontos a rá írt amper szám ezek mellett mert ha kevesebb nem pörög annyit, ha több gyorsabban fog pörögni, bár ez nem mindig baj.Ugyan ez a kártyám volt a mostani előtt.Esetleg még ezt tudom ajánlani[link], vagy levenni a műanyag dísz elemet(semmi másra nem jó), ki csavarozni a ventilátort, és pici pillanat ragasztóval rá rögzíteni egy 8cm vagy esetleg kicsit kisebb proci hűtő venit.Fontos hogy rá kell kötni a kártya saját csatlakozójára hogy emelje a fordulatot terhelés alatt, nekem sajnos csak 5v-on ment a 8cm-es és valószínű hogy ez lett a veszte később, bár nekem húzva volt a memória is.Szánhatsz rá 4k körül is vagy újban 6 körül és akkor a legtutibb egy AC S1 hűtőt teszel rá.
[ Szerkesztve ]
-
-
Diplomata
aktív tag
Egy kérdés, manapság összeségében jobban jár az ember egy 8800 ultrával mint egy 4850-el?
-
Diplomata
aktív tag
válasz roberto211 #22446 üzenetére
Ez így csak elméletben tűnik jónak, gyakorlatban nem sok esély van rá hogy megbízhatóan minden helyzetben kiszolgálja.Én nem próbálkoznék egy ilyen táppal,márkásat ajánlok mindenképp.,és ha már vennél akkor legalább 450/460w-os tápot,azok vannak egész jó áron itt is.
[ Szerkesztve ]
-
Diplomata
aktív tag
válasz roberto211 #22449 üzenetére
Akármennyire is erősen nézem nem látok ott tápot.
-
Diplomata
aktív tag
válasz F e Z o #22453 üzenetére
Nem tudom, de én inkább választanék egy pontosan illeszkedő minőségi csavarhúzót vagy bit fejet mint műanyagot, azért meg kell azt húzni elég határozottan.De persze kinek mi vált be, ami biztos csakis határozott kezekkel lehet, én elég sokat dolgoztam mostanában csavarozással(laminált bútor készítés pár évig), ismerem milyen az mikor egy laikus két balkezes hozzá nem értő emberke elkezd dolgozni egy szerszámmal, na igen, azoknak jobb a biztonságos megoldást választani.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest