- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PAtr0n
addikt
válasz
kosian24 #728 üzenetére
Nem lesz tőle baja, ha valamiért nem válaszol a kari, úgyis elveszi a képet a monitorról, azt meg látni fogod
Olyankor meg úgyis reset-gomb a történet vége
Szerintem valamiért összeakad az Ati VPU recover a windows valamelyik összetevőjével. Nem hinném hogy annyira melege lenne. Nekem a Powercolor nem csinált ilyeneket, viszont olyat igen, hogy egyszecsak elment a kép, és megjelent a "no signal" monitoron.
Próbáltál már szűz windows-t feltenni? Lehet segítene. Ja meg a 8.10-es vagy 8.12-es AGP hotfix drivert feltenni, nekem az vált be (mármint a 8.10).bod101:
A Windows verziódnak megfelelő 8.12 -es AGP hotfix drivert töltsd le innen:
[driver] -
PAtr0n
addikt
válasz
kosian24 #726 üzenetére
Ez a VPU recover arra szolgál, hogyha valamilyen oknál fogva nem válaszol a VGA (mondjuk túlzott húzás miatt), alaphelyzetbe állítja a kártyát! Tehát visszaveszi gyári értékekre a GPU-t meg a memóriát. Talán még a minőségi beállításokhoz is hozzányúl.
Bár nálad válaszol a kari, szal szerintem valamivel összekad azért detektálja hibásan.
A control centerben ki lehet kapcsolni a VPU recover-t!
-
barnam_
nagyúr
válasz
kosian24 #709 üzenetére
A Patition Magic elég régi már, Vista-val nem is működik.
Használd inkább ezt: Paragon Partition Manager(#711) Nyiscsák: normális, a vga 2D-ben visszaveszi az órajeleket (ezt csinálja a Power Play)
-
PAtr0n
addikt
válasz
kosian24 #709 üzenetére
Pedig az lesz a baja nekie, hogy az adatok miatt nem tudja egyesíteni, mert ahhoz is hely kell, hogy elvégezze ezt a műveletet! Nem is tudom mennyi szabad helynek lennie kell, hogy nekifogjon! Talán segítene az is, ha töredezettségmentesítnéd a C-t ... próba-cseresznye
-
PAtr0n
addikt
válasz
kosian24 #702 üzenetére
Húúú, hát a játékok közül amiket eddig próbáltam ... lássuk:
CoD4: Xp alatt voltak memóriakezelési gondok (beszaggatás egy két helyen 1 -2 mp-re). Ez Vista alatt megszűnt, csúszik mint a vaj! Fps ugyanannyi, mint Xp alatt, de legalább nem kevesebb
Crysis: Próbaképpen feltéve Vistára (Xp-n nem volt), de kevés neki a memó (1G ugye meg a Pendrive), sokat swappol, ugyanakkor DX10-ben, 1024x768-ban, minden mediumon, átlag 25 Fps, max. 30 de az ritkán.
Dead space: Szépen fut, de mintha itt meg előjött volna egy kis memókezelési gond ami Xp alatt nem jelentkezett. Néha darálva beszaggat a hanggal együtt 1-2mp-re. Gyanakszok amúgy a hangkártya driver-re, mert itt ott zajt produkál a játékban. Fps ugyanannyi, viszont szerintem ez csak dx9-es game.A Vistának meg 30Giga körül javasolnak, szerintem tedd te is így. Ja és ha meg akarod hagyni az Xp-det is akkor mindeféleképpen a C: partíción-n kell lennie (az Xp-nek), és egy másikon a Vistának, mert különben nem fog működni az oprendszer választás gépindításkor, egyből a Vista fog indulni. Én sajnos elszúrtam, mert az E:-n volt az Xp-m, és a C:-re telepítettem a Vistát.
Eddig ennyi, majd megpróbálom bővíteni a listát!
-
PAtr0n
addikt
válasz
kosian24 #696 üzenetére
Na, nem bírtam ki, felraktam a 32bit-es SP1-es Vistát, és nagyon kellemesen csalódtam benne! Én úgy éreztem, hogy valamivel gyorsabb mint az XP, megbízhatóan futtatja a játékokat, szóval én maradok ennél! Egyedül a hangkarimat nem ismerte fel, de ahhoz szereztem drivert a netről és már ment is.
Az is a Vista mellett szól, hogy egy Pendrive-ot RAM-ként tudunk használni a Readyboost segítségével. Én is így használom az 1G-s pendrive-omat, és érezhetően gyorsabb a rendszer!
Szóval tedd fel a Vistát nyugodtan nem jársz vele rosszul ...sőt! -
PAtr0n
addikt
válasz
kosian24 #693 üzenetére
Én a helyedben olyan partícióra tenném ahol nincs semmi. Mert ha nem jön be a Vista akkor csak leformázod azt a partíciót és kész. A telepítést meg ugyanúgy kell elvégezni mint xp-nél! Gépindításkor lemez be, persze előtte a BIOS-ban beállítani, hogy lemezről boot-oljon.
Szóval így tégy szerintem.... -
PAtr0n
addikt
válasz
kosian24 #691 üzenetére
Sajnos nincsenek tapasztalataim a Vista alatt futott játékokról, ergo, nincs pofám a mostani konfigomra feltenni az új oprencert
Látom neked 1.5G ramod van (nekem csak 1), azzal már el-el fut a Vista, de játékoknak kevesebb memó marad mintha XP alatt jáccannál! Valamivel több számítási feladatot kíván meg a dx10 mód, ezért lassabb is lenne a kari, ráadásul az is sokat számítana, hogy a Vista amit felteszel csak 32bites lehetne a Procid miatt. Úgy hallottam, a 64bites Vistán sokkal jobban mennek bizonyos játékok, programok. Mondjuk szerintem az annak is az érdeme, hogy ezek alatt már legalább egy Dual Core, vagy Core2Duo dübörög, nem csak egy "sima" Prescott, vagy Northwood
Egy próbát mindenféleképpen megér, ha van annyi szabad helyed, hogy az XP mellé egy Vistát is telepíts! Engem érdekelne az eredmény! -
PAtr0n
addikt
válasz
kosian24 #688 üzenetére
Szia!
A szaggal ne foglalkozz, az normális új kariknál, nekem is volt szaga. Kb 1-2 hét oszt megszűnik! Azzal chippel szintén ne foglalkozz, valószínű direkt nem tett rá a gyártó hűtést, és valószínű azért, mert nem grafikai számításokban vesz részt. Valószínű ez az a chip, ami a "HD" video, és audio-ért felelős.
Win XP-d van fent? Akkor egyik játék sem fogja használni a dx10-et. Ha meg Vistád, akkor alapból dx10-en fognak menni azok a játékok amik támogatják ezt. Vannak olyan játékok amikben lehet kapcsolgatni a menüben a DX módot, de amelyikben nem, azt is lehet dx 9-es működésre bírni, bár erről mások többet tudnának beszélni
Szóval Xp-n csak dx9, vistán meg mehet mind2.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- OpenWRT topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Villanyszerelés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest