- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tody56
aktív tag
válasz
banderasz77 #9662 üzenetére
Az akkor a gond. Cf-hez durván huzott cpu kell, hogy ki tudd hajtani defaulton.
Különben lehet hülyeség, de szerintem érdemes lenne egy másik beállításon is tesztelni, ahol már nem sok szerepe van a cpu-nek. Ha a felbontást nem is módosítanánk, de minden szűrőt nyélre tenni, az már kellően megfogná a masinát. Ez jó lenne a vga nyers erejét tesztelni.
-
Tody56
aktív tag
Egy huzott quad proci mellett 18k körül kell teljesíteniük a 3870 cf-nek.
A 2900xt cf csinál 18k-t 4ghz-re huzott quad 6600-zal vista alatt.Elméletileg a pro-im egy az egyben ugyan azok mint az 512megás xt, csak órajel különbség van. Kipróbáltam annó, hogy mennyi a különbség cf-ben. A pro és az xt órajele 1500 pont különbséget hozott 4ghz mellett 2 db vga esetén. (pro kontra xt órajel)
-
Tody56
aktív tag
Tényleg a 8 pines csati kell hozzá, de nagyon egyszerűen átlehet verni.
Az a + 2 tű ami általában nincs rajt a tápokon az mindegyik csak földelés.
A megoldás annyi, hogy csinálsz egy pici kis kábelt amivel összekötöd a 2 lábat (alsó felső) és már van is overdrive menűpont.Tisztában vagyok vele, hogy riva tuner sokkal drasztikusabb tuningot is enged, de mivel 2 kártyát huztam igy az már nem volt jó.
-
Tody56
aktív tag
Kezdünk átmenni 3dmark topikba, de nagyon jó...
Tegnap én is dobtam pár tesztet. Majd utánna egy format c-t
Pár eredmény.
A konfig a nevemnél, a teszt vista 64bit alatt !!!3,8ghz vga-k alapon (CF) 17850
4ghz overdrive ennyit tud 20584
szintén koppon, de minden szőrű koppon 8x és 16x anisotropic 1280x1024-en4ghz 1 kártya overdrive nyélen
Ja és a vga-k 512bit 512mb ram és 1 majd 1.1 volt.
Riva tunerrel 880/2300 at simán viszik a kártyák, de sajnos cf-ben már iszonyat körülményes a riva, ugyhogy nem is erőltetem.
-
Tody56
aktív tag
válasz
banderasz77 #9542 üzenetére
Nem csoda!
Vagyis! Sok infós honlap tesztje azt írja hogy semmi értelme, és közben pl e6300-al próbálnak 8800 ultra sli-t tesztelni.
Vajon miért nem gyorsul
a 3 kártyás megoldásokról nem is beszélve. Nincs cpu ami kiszolgálja a 3 kártyát. Csak akkor kihasználható ha a legnagyobb felbontást használjuk minden szűrővel stb.Egész egyszerűen egy csunya tévhit van az emberekben arról, hogy ez a 2 kártyás megoldás csak reklám stb, épp hogy gyorsul stb.
Ez hatalmas badarság. Mindig a cpu limit ami megakadájozza a gyorsulást.
Tény, hogy egy 2 magos cpu mellé nem igen érdemes felsőkategoriás vga-t megduplázni cf-be vagy sli-be, mert nem hozza a várt eredményt, de egy nagy felbontásu monitor és egy 4 magos cpu val támogatva hatalmas gyorsulást eredményez a 2 kártya beiktatása.
-
Tody56
aktív tag
Ezt már én sem birom szó nélkül
( jó értelemben)
Én is már kb 2 hónapja 2900cf-et használok és napokat töltöttem azzal, hogy teszteljem, hogy mennyi gyorsulást hoz a 2. kártya. (maradjon e 2. kari
)
Tömören és egyszerűen csak annyi volt az eredmény, hogy ha nem akadunk cpu limitbe, akkor nagyságrendileg 90% körüli gyorsulást hoz.
Ezt nyilván 1024x768-ban szűrők nélkül az életben nem érjük el.
Nagy felbontásban és sok-sok szűrővel viszont mindig megvan az eredmény.Egy pl.:
3dmark06
1680x1050 és minden szűrő nyélensm2 tesztek 90% gyorsulás a 2. kártyával
sm3 tesztek 110% gyorsulás ... ( ezt kb 5x futtattam le mire elhittem)Ugyan ez default beállításon már csak 40-50%, mivel a q6600 4ghz-en sem tudja tovább segíteni ilyen alacsony felbontáson.
A 3dmark-ról pontos táblázatot csináltam1 és 2 kártyás gyorsulásról, illetve 2,4-4ghz-ig, hogy mire elég illetve mire nem
Hamarosan felteszem (amint megtalálom
)
-
Tody56
aktív tag
Egy kis infó
6pin-8pin - OVERDRIVE
-
Tody56
aktív tag
Sziasztok
Egy kis infó a fogyasztásról:
Nekem 700as fsp tápom van, és ha a quad procit is meghuzom nagyon (4ghz) és a 2db 2900pro-t (512bit) akkor jártam már ugy, hogy újraindult., és már ezt más ismerős is jelezte 750es táppal.
Nyilván ez nagyon durva tuningnál, de tényleg képesek szépen enni a 2900 kártyák na és persze a Q6600 is. Érdemes odafigyelni a táp erejére. Ha valaki most gondolkozik új táp vételében és elöbb utobb quad-ot szeretne, akkor 600w alatt ne is gondolkodjon egy hasonló kaliberű vga-valA lényeg, csak annyi, hogy 1 kártyához tényleg elég az 500w, de ha esetleg veszel melé egy quad procit majd, akkor szinte tuti, hogy cserélned kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mesterséges intelligencia topik
- Házimozi belépő szinten
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AB350 R5 2400G 8GB DDR4 240GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA 350W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest