Új hozzászólás Aktív témák
-
c41r0^
őstag
válasz
VaniliásRönk #13310 üzenetére
holnap viszik a kártyámat 10Kért, ennyit az okoskodásukról...
-
c41r0^
őstag
válasz
VaniliásRönk #13288 üzenetére
Egyetértek!
Hirdetés: azért tettem off-ba, mert így a "nem on-topic". És csakis azért tettem ide, mert aki ebbe a topicba ellátogat, talán keres egy ilyen kártyát. Nem hiszem, hogy negatívan érintené a topicot. De már komolyan megbántam, a f@sz kivan, nagyobb lett a füstje, mint a lángja és sokkal több HSZ generálódott ezzel, mint akartam. A #13287-et úgy értettem, hogy fejezzük be ez ebben a topicban, ezért írtam neki privit. Hígul a PH!...
-
c41r0^
őstag
válasz
Májsztró #13283 üzenetére
normális kiskerben kb. br. 12 K-ért kapni egy Sapphire HD2600XT-t, az én kártyám ráadásul premium hűtésű (jó és hangtalan), ezért 9-10Kért el kell mennie itt a piacon is
nem PH!s okosban megoldott dolgokban kell gondolkodni...3Kért legalapabb PCI-E kártya sincsen, pl. egy GDDR2-es 73GT nagyker listában, amit most látok 4.2K nettó...
csak sajnálni tudom, hogy áron alul adtál túl rajta, messziről jött ember meg azt mond, amit akar, nem volt érdeke beszámolni a kártyádat biztos...
-
c41r0^
őstag
sziasztok!
egy kis ingyenreklám, hátha valakinek iylesmire fáj a foga
-
c41r0^
őstag
válasz
Rabbitf_24 #437 üzenetére
[link]
heatpipe-os passzív hűtésnek tűnik, de ugyanúgy 800 MHZ GPU és 1400 GDDR3 RAM referenciaórajeles
a körítése FULL-hoz hasonló, szvsz ugyanaz
de megint csak ennyit írtam a gugliba, hogy 2600XT ultimate
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
válasz
Rabbitf_24 #435 üzenetére
-
c41r0^
őstag
válasz
Rabbitf_24 #432 üzenetére
mivel még a Sapphire HD26XT olcsóbb is (a FULL is) pár K-val, szvsz is jobb választás
táp elég (nincs is rajta plussz tápcsati, de ha lenne, is elég lenne hozzá), CPU alapon éppen kihajtja, RAM elégséges a mostani gémekhez -
c41r0^
őstag
válasz
Rabbitf_24 #430 üzenetére
én hasonló helyzetben voltam, az ASUS HD 2600XT 29K, a Sapphire x1950GT 28.5 K volt, én a HD 2600XT-t választottam, a jövőre nézve több a shader-intenzív játék, amiben a 2600 jobb/jobb lesz (újabb architektúra), valamint azokban a dx9es játékokban, ahol az x1950GT jobb FPS-eket produkál, azokban a 2600XT is bőven játszható értékeket szolgáltat - AA (élsimítás) nélkül, ezt hangsúlyozni kell, mert ha AA-t használni szeretnél, akkor szvsz a GT-t vedd
DirectX 10-et ne vegyük a kalapba, nem érdemes vele foglalkozni, egyelőre... -
c41r0^
őstag
szvsz nem éri meg, akkor inkább az x1950Pro vagy 7900GS jobb alternatíva
szigorúan szvsz amik megérik, attól függően, mennyi pénzed van rá emelkedő sorrendben (ár/érték, teljesítmény és jövőtállóság tekintetében):
2600XT->x1950 GT/Pro vagy 7900GS->x1950XT->8800 GTS 320MB->(HD2900GT/Pro)->HD2900XT->8800 GTX
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
válasz
belaazallat #424 üzenetére
igen, de a hűtője 30%on pörög (legalábbis az XpertVision és ASUS kártyámon is ez volt/van defaultban), és én úgy látom, hogy Catalyst alól ezt az értéket nem lehet állítani (hacsak nem a CCC dinamikusan szabályozza, de ezt kétlem), de 3rd party szoftverrel lehetséges - pl. az ASUS kártyámhoz mellékeltek egy gyári szoftvert, ami tuningra (850/850...szóval nem sok haszna van...), monitorozásra és venti-állításra szolgál, de ugyanilyen jó (hanem jobb) a RivaTuner 2.04. Ebben be lehet állítani, hogy 2D, low3D és hard 3D-ben milyen százalékban pörögjön a ventije.
más: tegnap a Reasont tanulmányoztam, tehát meg volt nyitva a program, mellette stream-tutorialt néztem hozzá FireFox 2.0.0.6-ban, és mindannyiszor a VPU recover alaphelyzetbe állította a kártyát, mert '' az illesztőprogram nem tudta a kellő információkat elküldeni az alkalmazásnak'', vagy vmi hasonló volt a hibaüzi. Ez sztem vmi CCC-bug lehet, és csak akkor jött elő, ha a streamet néztem FF-ban. IE7 alatt nem jött elő érdekes módon. De lehet, hogy kikapcsolom a VPU-recovert, mivel se nem tuningolok, se nem nagyon játszom, tehát elvileg nem szabadna minek kifektetni aktív használat közben a GPU-t, nem kell nekem a bugokkal szívnom, ha nem muszáj...
talán az új Catalysttal javul ez -
c41r0^
őstag
pont, hogy az ilyen random fagyások oka lehet a táp...terhelés alatt nem tartja a feszültségértékeket optimálisna, így nem kapják meg az alkatrészek a kellő áramot és feszt, tehát nem is lesznek stabilak
először memóriát tesztelnék MemTest86-tal boot CDről (UltimateBoot CD), de lehúzott vinyókkal, stb. (ami nem kell húzd le a tápról, hogy minél kevesebb terhelés alá legyen kitéve), ha nincs hiba, akkor a táp lesz a hunyó
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
új Codegenek annyira nem rosszak már...
de én sem bíznék Codegen, Eurocase, Trust, Deer, stb. tápra egy középkonfigot, viszont irodai gépeket simán visznek nálunk már 2 éve folyamatosan a Codegen és Eurocase 400Wos tápjai (Eurocase házak, default tápjairól van szó), mondjuk ezek valós fogyasztása sincs 120W felett... -
c41r0^
őstag
válasz
CPT.Pirk #376 üzenetére
én is LCD TV-t akarok majd venni, de hogyhogy nem 1366*768-ban nyomod? nem támogatja ezt a felbontást a TVd? remélem nem a kártya nem képes rá...
mindig natívban szeretném majd hajtani DVI-HDMI-n, én a desktopot 1366*768ban akarom majd használni, a 3D-t meg 1360*768-ban (már amelyik game támogatja ezt...)
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
válasz
lowrider #371 üzenetére
1. Milyen felbontásban használnád, milyen gép mellé menne és kell-e élsimítás (AA)?
általánosságban:
néhány újabb shader-intenzív játéknál (pl. BioShock, de éppen ezért UT3-as engine-el vértezett játékoknál) egy db. 2600XT is jobb eredményt produkál a 8600GTS-nél, persze élsimítás nélküli eredményekről beszélek...2600XT CrossFire-ben ott a CF-inkompatibilitás hiánya egyes játékoknál (olyan, mintha csak 1 db. kártyád lenne)...
DX10 nem mérvadó, arra ne építs egyelőre
én várnék a helyedben egy 2900Pro/GT-re, vagy gyűjts még egy kicsit, ha nem tudsz várni és 2900XT-t vegyél -
c41r0^
őstag
válasz
CPT.Pirk #364 üzenetére
én viszont megvárnám a helyében a HD 2900 GT/Pro-t, kb. 2 hét
, mire kapható lehet, igaz br. 50 felett lesz valszleg, de nem sokkal
50Kból én nem vennék két 26XT-t (2 db. XpertVision), a CF tud néha érdekességeket produkálni (ha a játék nem támogatja kellően, csak egy kártya teljesítményét nyújtja) -
-
c41r0^
őstag
válasz
Tuco Ramirez #210 üzenetére
[link]
WDM driver fontossága: video capture miatt kell elsősorban, magyarul enélkül nem fogsz tudni szoftveresen pl. TVTunerről filmet felvenni ( gondolom hacsak nem az adott szoftvernek nincs saját WDM drivere), igazából ez sem létfontosságú, de jó, ha fent van
a CD-n rajta lesznek, csak kérdés, hogy melyik...szvsz a 7.8 lesz rajta, én fel sem tenném, ilyen friss kártyánál mindig a legújabb driver javasolt
ami minimálisan kell: display driver
amik jó, ha fent vannak a display driveren kívülCC (kell hozzá .NET Framework, asszem a 7.9-hez már a 3.0-s), WDM driver, HDMI audio driver (plussz hozzá UAA HDMI audio Windows patch)
tudtommal nincs megoldás rá (gariban lehet, hogy cserélik, ez az ok is elegendő lehet, ugyanis ez valószínűleg a hibásan kikerült példányok tulajdonsága) és szerintem valamelyik kártyára szerelt alkatrész silánysága miatt lehet a homályos kép
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
válasz
Tuco Ramirez #208 üzenetére
1. be kell szerezni a 7.9es Catalystot, a CCC-t, a HDMI audio drivert, a WDM drivert és egyebet, ha van rá szükség (pl. AVIVO pack), AMD weblapján mind-mind ott van letölthetőként
32 bites XP driverek (magyar CCC és XP-hez HDMI audio driverhez kellő patch is elérhető itt, az Optional Downloads alatt, és ne zavarjon meg, hogy for HD2900 van kiírva, ez jó a HD2600hoz is): [link]
2. uninstalláld az előző drivert
3. cseréld ki a kártyát
4. telepítsd az új drivert (a HDMI hang telepítése után ő lesz az alapértelmezett hangkártya a Windowsban, ne lepődj meg, állítsd utána elsődlegesként vissza az eddig használtat)
5. használd egészséggel
Nem szabad, hogy különbség legyen a DVI-ok között, mindegy, melyikre kötöd a CRT-t. Csak Sapphirenál sokaknak CRT-vel használva gondjaik voltak, pl a frissítési frekvencia 3D alatt nem fixálódott a beállítottak szerint, és homályos lehet a képe. -
c41r0^
őstag
Átvettem az ASUS Radeon HD 2600XT GDDR 256MB-os kártyámat. A nyák piros, az SMD-k és kondik minőségibbnek látszanak a referenciánál, a kártyán 1.4 ns Samsung GDDR3 RAMok csücsülnek.
A hűtő bordája vagy másfélszer nagyobb az XpertVision kártyáénál (réznek tűnik) és teljesen halk a ventije. Alapállapotban az XpertVision 42 fok volt, ez 29-30 fok, úgy látszik a dobozán található marketingszöveg igaz, miszerint más referenciamegoldásnál 10 fokkal hűvösebb hőfokokat ígér.
Adatlapomom található konfigommal, 7.9es driverrel:
3dMark03 - 13851 pont
3dMark05 - 9977 pont
CS: Source stress test - 1280*1024, minden high, HDR full, 16 anizó, AA off: átlag 135.61 FPS
A körítése szegényes, mondhatni semmi: a driver- és manual CD-n kívül van egy DVI-DSUB átalakító, egy tv-out/RGB kábel, egy crossfire összekötő híd és egy kis papír-manual.
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
Nekem is hasonló hibákat produkált a garis XpertVision 2600XT-m (csak nem ennyire feltűnően), sajnos úgy látszik, nem kevés a 2600XT-k gyári selejtje...nekem is 2 hét után halt meg (igaz nálam a hűtője is meg-megállt és arra fogtam rá), de én még csak nem is tuningoltam a kártyát. Nekem érdekes módon voltak olyan játékok és tesztek, ahol nem produkálta a hibákat, de amint egy 3DMark specifikus tesztet futtattam, kijött a hibája (én ezért azt vontam le, hogy a 3DMark2k6 abszolút nem jó ilyen tesztcélra, mert semmi hiba nem jött elő).
pl. nem volt hiba: CS 1.6-ban, Stalkerben, 3DMark2k6ban
volt hiba CS: Source-ban, 3DMark2k5 és 2k3ban
mással nem teszteltem akkor
de egyébként az is körvonalazódik bennem, hogy lehet csak rossz minőségű SMD alkatrészek vannak a kártyán, pl. nem kap elég feszültséget vagy kondik halnak meg rajta...ilyenkor elméletileg javítható lenne a kártya, de nekem is azt mondták a szervizben, hogy cserés és javíthatatlan
elvileg ma hozom el az ASUS-t, majd este tesztelek -
c41r0^
őstag
7.5nek semmi értelme...nem a gyári drivert KELL használni (ha netről leszeded a 7.5öt és az egyéb kiegészítő drivereket és packeket, majd kiírod CD-re, megkapod a gyári driver CD-t
), nem tudom, ezt miért gondolják egyesek, főleg ilyen új kártyánál. Mindig a legújabb drivert célszerű feltenni, hacsaknem elavult a hardverünk és semmit sem profitálna a teljesítményoptimalizálásból. Lehetséges, hogy a 7.9 már igényli a 3.0-s .NET-et, de ha a CCC jól megy, akkor gond azzal nincs is. A display driverrel lesz akkor a probléma. Tényleg csak az segített nekem is sokszor, ha csökkentett módból uninstalláltam a régi drivert, mert összeakadásokat produkált még anno régen egy Radeon 9100assal. Szívtam vele 1 napot, teljes pucolás, stabil driver fel, és tökéletes volt.
Lehet, hogy a CoD2-höz kell vmi patch, hogy ismerje a VGA-d, próbáld meg más programokkal is tesztelni. -
c41r0^
őstag
Minden ATi drivert írts le csökkentett módban (főleg ha eddig is ATi kártyád volt), majd telepítsd újra őket.
[link]
itt a 3 fő csomagot (XP-hez display driver, ccc, wdm) egyenként le tudod tölteni, magyar CCC-t is tudsz választani
CCC-hez kell a .NET keretrendszer, minimum 2.0-s verziója (és ezt is javallott feltenni, nem a 3.0-t)
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
válasz
ellington #102 üzenetére
most jelenleg semmilyen, 1 hónapja vettem 24.9Kért itt a HWTBoltban az XpertVision HD2600XT-t, ez ment garanciálisan tönkre, 1 hete várok a garis szervizes ámenjére, hogy télleg rossz a kártya, azóta otthoni gép nélkül vagyok.
én szívem szerint Sapphire 26XT-t kértem volna (+1K ráfizetéssel), de nem tudnak beszerezni, csak ami nagykerben kapható, ahonnan hozzák a cuccokat...én úgyis natív DVI-on használom, nekemjó lett volna a Sapphire
az igazi kb. 30Kért a HIS 26XT IceQ Turboja lett volna, jó kis hűtéssel és gyári 830/1920-as órajelekkel, persze ilyet sem tudnak szerezni...
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
az XpertVision HD2600 XT-m tényleg garanciális cserés, kitesztelték a nagykerben
a HWTBoltban kell levásárolnom, ezért két VGA-t néztem ki:
ASUS HD2600 XT 256 MB GDDR3 PCI-E: 29.5K (4.5 K ráfizetés)
Sapphire x1950GT 256 MB GDDR3 PCI-E: 28.5 K (3.5K ráfizetés)
inkább az ASUS 26XT-t rendeltem meg, remélem nem döntöttem rosszul...(kicsit motoszkált a fejemben, hogy a GT-t Pro szintjére lehet húzni, dehát régebbi architektúra, többet fogyaszt és az újabb játékok egyre inkább shader orientáltak, amiben a 26XT előnyre fog szert tenni, a régebbi játékokban meg simán elég a 26XT sebessége, AA nélkül, ráadásul az ASUS hűtője is kellemes darabnak néz ki)
úgyhogy ha meglesz, írok néhány sort az Asus HD 2600XT 256 MB GDDR3-es kártyáról nektek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- Filmvilág
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ASUS routerek
- Elektromos cigaretta 🔞
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Napelem
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest