- Yettel topik
- Magisk
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Légies iPhone halvány színei
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #12686 üzenetére
Remek, én meg megnéztem a Bioshock-ot hasonló feltételekkel mint az előzőeket, játszható, de 20-25 FPS között mozog, ez keményebb helyzetekben kevés.
De a minden maxon jegyében készült, 1680x1050 felbontásban tesztelt játékdemóban, így is remekült helytállt az XT.
Nem hittem volna!
Lazításképpen meg tudnád nézni, hogy mennyi SuperPi 1M eredményt kapsz a két procinál azon az órajelen ahol már nincs CPU limit? -
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #12677 üzenetére
Én meg megnéztem hogyan birkózik meg a 1680x1050 felbontással az XT 850/900-as órajelen. XP-n nézve pl a CoD4 remekül megy, persze az élsimi kikap, átlagosan 35 FPS körül jól játszhatóan megy, annak ellenére, hogy a vmem használat 450MB!!.
Le a kalappal!
A GRiD helyzete már nem ilyen rózsás, itt is kikap az élsimi, minden szintén maxon, de az FPS csak 19-20 körül, ami édeskevés a játékhoz.
A Lost Planet demója nem tudja ezt a felbontást de 1280x980-on hasonló beállításokkal mint az előzőeknél 22 FPS-t sikerült a bench-csel összehozni, a játékban hasonló a tempó, még játszható.
A proci 2.56GHz-en ment, E2160. -
fagy53
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #12662 üzenetére
Meg fogsz ezzel szenvedni, már látom, de megéri, mert ezt az összehasonlítást még nem láttam pedig fontos, mert nem mindenki E8xxx-el vagy Quad-dal indít....!
A MOHA-t nem kértem, csak ajánlottam, de meglátod egyike a legjobb CPU teszteknek.
Ha sikerül a főhadiszállásba bejutnod, tűzharcba keveredsz, akkor meglátod igazam volt. A repülőből való kiugrásnál ha lefagy a géped, az nem a progi hibája, hanem kiderül a konfig gyenge pontja.
A Fraps sajnos nem látszik méréskor, de az ATT szerencsére emlékeim szerint igen, így nyomon tudod követni a változásokat. -
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #12659 üzenetére
lajafix: kinek a papné, kinek a lánya!
Szerintem itt a procik összehasonlítása, közelebbről annak a kérdésnek a megválaszolása a cél, hogy az 512kB cache elég-e a játékokhoz, illetve a különbség a közte és a kétszer akkora társa között. A VGA gyakorlatilag lényegtelen, de jelen esetben remekül illik a 2600XT a versenyzőkhöz.
4850-el is ki lehetne próbálni, a fontos, hogy ne legyen VGA limit. Ezért írtam én is, hogy a nagyobb felbontások ebből a szempontból érdektelenek, meghamisítják a mérést. -
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #12654 üzenetére
Üdv!
Nagyon mohó vagyok, már kerestem az értékeket!
Exelben jobb lett volna, mert diagrammokat is tehettél volna fel, de ez is jó lesz.
- Hiányzik az átlagérték, ezért Fraps-szal kellene csinálnod a teszteket, mert ott három adatot kapsz meg egyszerre: min, max,Avg.
- A Crysis CPU tesztjét használd, az erre jó.
- A nagyobb felbontásokat akár el is hagyhatod, mert a két proci összehasonlítása a cél, és nem a VGA teljesítménye.
- Az NFSPS CPU gyilkos, de a MOH Airnborne még rajta is túltesz, szedd le a demóját, megéri. Az Orthos-szal OK. volt a gép és a MOHA mindig ugyanott, kiugrás a rep.gépből, hazavágta rögtön a rendszeremet. Azóta is ez a végső teszt nálam.
Most állítottam a gépemen és ez az egyetlen játék, ahol játék közben egy bizonyos helyen látni lehet a CPU gyengeségét. Amikor az NFSPS simán rángásmentesen ment, a MOHA főhadiszállásán a korábbi 40 FPS-ről 10-13 FPS-re esett le a tempó. Melegen ajánlom ezt a demót, mert szinte a CPU tesztjére fejlesztették ki. -
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #12631 üzenetére
Öreg szekér már mind a kettő.
A különbség ott volt közöttük, hogy az AMD jóval kisebb órajelen, pl a játékokban többet tudott, mint a P4, konvertálásoknál ez már így nem volt teljesen igaz. Az az idő volt az AMD fénykora! Jóval kisebb hűtés is kellett neki mint az Intelnek az azonos csíkszélesség ellenére is. Ezek a daliás idők egyelőre még nem jöttek vissza, de ami késik, nem múlik!
-
fagy53
nagyúr
válasz
bach22 #12626 üzenetére
Kihajtja, nyugodtan cseréld le. Problémát legfeljebb az jelenthet, hogy az s939 A64 X2 4200+ ha lehet kapni akkor jóval drágább, mint az AM2-es párja.
Persze, ha van használt, akkor még mindig jobb megoldást azt venni, mint lapot és RAM-ot cserélni. Az AM2-hez DDR2-es RAM-ok kellenek! -
fagy53
nagyúr
válasz
fekeandras #12572 üzenetére
1.8GHz az kevés lesz neki, célszerű feljebb tornászni, 2.2GHz-re a CPU órajelét.
Így szerintem simán játszhatók a játékok és az a RAM bővítés nagyon kell. -
fagy53
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
Szűk 10% a különbség a 2600XT és a 96GT között, katt
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #12415 üzenetére
Könnyen megtehetném, hogy kikapom a GT-t és visszarakom a PRO-t, de tudom előre az eredményt. Számszerűsítve nem de általában, igen. Nagyon megdöbbentett, amikor 12x10-ben sem vitte AA-val a CoD2-öt! Mást is kellett állítanom, hogy single-ben egyáltalán játszható legyen.
Szeretem ezt a kis kártyát, de félő, hogy 16x10-ben kiábrándulnék belőle. -
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #12412 üzenetére
Nagyon a pofájára akarsz mászni a 2600XT-nek, hogy ekkora felbontásokon töröd a fejed!
A legtöbb esetben már a 12x10 is sok neki, AA nélkül, mit vársz a 16x12-től?
A 96GT-nek a 16x10 jelenti a maximumot, ennél nagyobb felbontásnál már vissza kell venni a beállításokból, pl AA. -
fagy53
nagyúr
Igen, ez szép ezt lusta voltam megcsinálni, de meggyőző.
Ez az downclock amúgy is csak idle-ben érvényes, tehát a 10W reális.
A gyakorlati hasznát azonban nem a fogyasztáscsökkenésben látom, hanem idle-ben nem kapcsol be a venti gyakran, ami pl a Sapphire-nél elég jól hallattszik.VaniliásRönk: játékra ugyan alkalmatlan program, de tesztelésre nem rossz!
Jelen esetben pl a drivert teszteli remekül, képes csontig kihajtani a procit, értelmetlenül, és remekül lehet a különféle látványjavítók hatását elemezni. -
-
fagy53
nagyúr
Ezen mit olvassak?
Hol van még a december? Ahogy gyengül a forint, vagy az nV szerencsétlenkedik mint most, nem biztos, hogy 30k lesz!
Akinek kevés a 2600, annak most kell váltani, mivel a 4850 túl nagy falat és felesleges is, lejjebb kell kotorászni!
Nem igaz, hogy egy, több mint kétszer gyorsabb kártyával nem lehet 2009-be átlibbeni. -
fagy53
nagyúr
válasz
empir3 #12299 üzenetére
Töltsd ki az adatlapodat a konfigról, mert így csak láttatlanban ugratnak!
Az egymagos Celeron valóban gyengécske ehhez a VGA-hoz, de a kétmagos elég.
AGP-s lapról lévén szó nagy eséllyel az egymagos prescott Cel. van benne, ez pedig különösen az NFSPS-nél hátrány, de az összes többi játéknál sem előny! -
fagy53
nagyúr
Sajnos csak a hőmérsékletet tudjuk mérni a GPU-ban lévő szenzorral!
Ezért értelmetlen ebben az összefüggésben a hőtermelésről beszélni, mert számunkra mérhetetlen.
A felvett teljesítmény meg valóban hővé alakul, bár nem 100%-ban. A hőenergia mellett, csekély mozgási energia és elektromágneses energia keletkezik.
Nem tűnik el, mert energia nem vész el, csak átalakul! -
fagy53
nagyúr
Szép is lenne, ha ez így lenne! Ez azt jelentené, hogy egy jobb hűtéssel pl. 40°C-ról 20°C-ra lecsökkentve a GPU hőmérsékletét, a fogyasztása, azaz az áram felvétele is a felére csökkenne. Ezt jelenti az "1"-es szorzótényező egyenes arányosság esetén.
De fordítva is igaz, kétszer akkora áramfelvétel esetén nem kétszer akkora hőmérsékletet kapunk.
Azért írtam a "valamilyen"-t, mert a hűtés hatásfoka generál egy szorzótényezőt, amely egyedi, az adott kártyára jellemző, de biztosan nem "1" és valószínű, hogy nem természetes szám, hanem függvény.
Az én 8%-os csökkenésem másnál, ugyanakkora fesz ill., órajelcsökkenésnél, nem igaz.
Viszonyitási értéknek viszont jó. -
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #12179 üzenetére
A saját tapasztalatom, hogy a fesz csökkentés és az órajel csökkentése kb 8%-os hőmérsékletcsökkenést eredményez. Mivel a fogyasztás és a hőtermelés között valamilyen arányossági összefüggés van, következtetni lehet talán ebből az infóból.
10%-os fesz csökkentés és 40%-os órajel csökkentés jelentette ezt az értéket, 8%. -
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #12177 üzenetére
A különbség!
Persze tudom ez is egy a sok közül a bizonytalan teszteknek, de ez van. -
fagy53
nagyúr
Nagyon jó az ATi memóriakezelése, de 1-2k különbséget megér az 512MB.
Jó a gyári hűtés, csak a hang miatt alacsony a venti idle-ben ezért melegszik ilyenkor, de a 4850 még rosszabb.
Viszont szoftveresen a bios-ban, vagy segédprogikkal is lehet profilokat beállítani és így már jó lesz. -
fagy53
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #12108 üzenetére
De csak azért érdemes a frissebb drivert felrakni, hogy megnézd a különbséget, mert voltak esetek amikor a régi jobb volt!
gyiku: fura, mert a laptól függ, hogy kell-e. Ez a Giga akciója, de az alaplapokban, amelyik CF-re alkalmas, 2 db x16-os sávval rendelkezik, kell lennie egy hídnak, ha nincsen akkor kilopják az élelmesek.
-
fagy53
nagyúr
válasz
adult_l #12011 üzenetére
Ha a hűtés miatt szenvedsz a kártyával, ez persze nem biztos, akkor a legolcsóbb, ha egy kiegészítő ventit teszel a VGA mellé, fölé, rá, mindegy csak fújjon rá levegőt, csináljon huzatot a bordáknál. Ha erre sem javul a helyzet, tehát nem a hőmérséklet okozza, akkor visszavett órajelekkel manipulálj. Ha erre megjavul, akkor vidd vissza, hogy a gyári beállításokon rossz a VGA, vagy tartsd meg és használd alacsonyabb órajeleken és szedj össze pénzt hamarjában egy új konfigra, ami a legolcsóbb ha Te rakod össze.
Egyet ne tegyél, hogy ebbe a konfigba VGA-t veszel! -
fagy53
nagyúr
válasz
bazsazs1990 #11983 üzenetére
Kb. annyit, amennyiért nem éri meg eladni. Kitűnő tartalék, vagy egy kisebb igényű konfig egyik eleme lehet.
-
fagy53
nagyúr
Ja, ezekre akkor van szükség ha keményen tuningolni akarsz, vagy amire CPT.Pirk-nek, a hűtés javítására. Mert ezekben a kánikulai napokban derül ki az, hogy nemcsak a GPU-nak van szüksége egy kis hűsre, hanem a nyákon lévő többi alkatrésznek is.
Rendetlenkedett a monitorom, felbontásváltásnál és csak a maxira, black screen és aztán 1-2 óra kikapcs. Beszereltem a monitorba a 73GT ventijét, mert egy százlábú roggyant meg ebben a melegben és 5V-on a kis Inno3D venti remekül hűti a zalman sünivel megkoronázott százlábút, azóta nincs gondom a moncsival. -
fagy53
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #11962 üzenetére
Ha a kapacitása határán üzemel az azt jelenti, hogy a GPU tápfesze hullámos, így a hullámvölgyben azaz alacsony feszen problémás lehet a GPU működése.
A tekercsek hűtéséhez hasonló javulást lehet elérni házilag a kondi kapacitás növelésével, még egy kondit harmadiknak párhuzamosan bekötni.
Az igazi megoldás több fázisra bontani, ez minden alkatrészt kímél, de alkatrész és helyigényes.
A FET-ek hűtése ajánlatos, bár ezek a telj. FET-ek erre az üzemre tervezettek, 80°C-ig simán elmennek, megnyugtató lehet egy hűtőborda rajtuk, mint a nagyokon.
A 2600-nál nagyobb VGA-k GPU tápja 2-3 fázisú és kevés kivétellel hűtik a FET-eket. -
fagy53
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #11960 üzenetére
A szabályzó IC-ból kijövő impulzusok hajtják meg a FET-eket, így már terhelhetőek, és átfolynak egy aluláteresztő LC négypóluson, melynek kimenetén egy szűrt egyenfesz, a GPU vagy a memóriák tápja van.
Az aluláteresztó négypólus a bemenetén lévó impulzusok átlagértékének megfelelő egyenfeszültséget ad a kimenetén. Az L a tekercs, rajta folyik át az az áram melyet a GPU vagy memóriák vesznek fel, ezért melegebb a GPU tekercse.
A C azok az elektrolit 500mikroF - 1mF értékű kondik, melyek a négypólus kimenete és a föld között vannak. A GPU-nál mindig kettőt párhuzamosan kötnek a kapacitásukat növelendő, így csökkentve a nagy terhelés okozta hullámosságot.
Ha hűtöd a tekercset, akkor csökkented annak ohmikus ellenállását, így csökkented a veszteséget mert az ideális az lenne, ha a tekercsnek nem lenne ohmos összetevője csak impedanciája, azaz csak a frekvenciától függő ellenállása. -
fagy53
nagyúr
válasz
killer1203 #11953 üzenetére
Gondolom annyiért, amennyiért nekem nem éri meg eladni.
Egyébként a kettő közé lődd be! -
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #11915 üzenetére
A GT-vel próbáltam most, 40-125 FPS között, az intro 400 FPS.
Lehetóleg minden max., a felbontás 1024x768 és AA=1x. A felbontást még nem tudom állítani, mert volt másfélóra kényszerpihenőm, amikor a 10x7-ből visszamentem az asztal 12x10 felbontására, a moncsi a szokott módon elszállt és egy óra múlva lehetett használni. Holnap megnézem a 2600-at is, de a GPU használat láthatóan kevés, alig melegszik a GT, a várt FPS 20-60 között. -
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #11907 üzenetére
Sajnos megint GT lett belőle!
Egyébként abban igazad van, hogy az ATi is javulna, de ha az új moncsival, ami még nincs meg, olyan lenne a GT képe, mint a mostani monitorral azATi, akkor már boldog lennék és nem vágynék többre.
Egyelőre reménykedem.
Most megpróbálom leszedni a tegnapi link-ed segítségével azt a "lassú" játékot, és ha meglesz kipróbálom mindkét karival. -
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #11905 üzenetére
A szebb képéért. Nekem nemcsak a sebesség, hanem a megjelenítés is fontos. A 3850-70 már tudja azt a tempót amire szükségem van és a megjelenítése is tetszik. Most a monitor malőr miatt, lehet, hogy a GT is jó lesz, mert az új mocsi jobb kontraszttal rendelkezik mint a régi és sikerül egy ATi szintet beállítani a GT-vel is.
-
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #11897 üzenetére
Üdv!
Nincs vihar, csak az eső esik.
Holnap megyek a vadiúj 96GT-ért, még utoljára megpróbálom becseréltetni ATi-ra, de az Ipon eléggé fafejű és így nincs sok reményem.
Haldoklik viszont a Samu 713N momitorom. Melegen az alacsonyabb felbontásból nem tud a maxi-ba felkapcsolni.Pl egy újraindításnál amikor a win betölt 640x480-as felbontás van, de az üdvözlő képernyő 1280x1024. Ilyenkor 2 óra szünet kikapcsolva, amíg kihül a moncsi.
Ha mindent átállítanék 1024x768-as felbontásra, akkor tökéletes lenne, de így meg nem férnék el az asztalon, már megszoktam, hogy van helyem.A másik CRT-és monitor helyett viszont jó, így megy a másik géphez, ide meg kell venni egy 19"-os moncsit. Én nem nézek itt filmeket, így nekem nem éri meg a 22"-os wide-ot megvenni. Egyébként egy árban vannak.
Valami mindig történik ezzel a nyavalyás géppel, még jó, hogy nem minden meghibásodás kerül pénzbe, de ez a monitor már nem garis. Szeremcsére korlátozottan használható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest