- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
empir3 #12998 üzenetére
Megrángatod úgy 3--3.2-re, és jó lesz az. Teljesen nem hajtod ki így sem, de kb kétszer jobban fog menni minden mint a celeronnal ment. Én már csak tudom. Volt egy ilyen váltásom. Mondjuk nekem alapból 3.2Ghz-es Prescott volt amiben 2Mb L2 cache volt, és 800Mhz FSB.
Tényleg ez is fontos, mekkora FSB-vel indul? Mert tudomásom szerint van olyan P4 ami 533Mhz-es FSB-én megy, és hát mit mondjak, nem egy nagy durranás. -
tzsolesz
nagyúr
Megjött az utód: Sapphire 4600XT
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #12987 üzenetére
hát a minimum az 18 év. aztán meg rábízod, hogy viselkedik.
radírfej: Az nem volt pénz érte. És így van, valóban sokat gyorsult a kari 8 hónap alatt. Használd egészséggel, én az enyémet el nem adom.
Jah, és XP-én a warhead szuperül megy. UT3-ról nem is beszélek. de amit még nagyon imád, az a Frontline Fuel Of Ware, Brother In Arms. Bár utóbbinál egy kicsit le kell venni a dolgokat, de úgy is szép.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #12985 üzenetére
Végül is igazad van. Én ezt a VGA-t két évig nem cserélem le. ha mennek rajta játékok, ha nem. Az utóbbi időben túl sokat foglalkoztam a PC-vel.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #12983 üzenetére
Ez mindíg így van sajnos.
De mondom, én már nem is bánom, hogy akkor megvettem ezt a karit. Nem csalódtam benne.
Te nem most akarsz váltani? -
tzsolesz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #12981 üzenetére
Wow, segítettem valamikor?
Igen, kijönni a sodromból....
27K-ért? Gondolom nem sokkal a megjelenése után.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #12978 üzenetére
Elég lesz a 4670 és olcsóbb!!! mint az XT volt anno.
Én már csak ebből indulok ki. Egyébként nem tudom miért, de azt sem bántam meg. mert akkor nekem nagy előrelépés volt a radeon 9550-hez képest. Gondololod.....
gyiku:: És tudtam, és tudtam, és tudtam. Annyira direkt volt, hogy az már füstöl....
mondjuk tolem okosat biztos nem hallottal
dehogynem, csak nem emlékszünk rá...
-
tzsolesz
nagyúr
Na gyerekek ez az utolsó napom a "csak" 2600XT-s korszakomban. Holnap, ha minden jól megy bele passzinthatom a 4670.est. A 2600XT is marad, mivel az egy 24.000-es kari, azt csak úgy nem kapja meg senki, holmi 10000 ft-ért. Így hát örökre nálam kell szolgálatot teljesítenie. Majd amikor 3-4K-ért dobálják a PCI-E-s lapokat, meg az E1200-at is, lehet 1Gb 2000Ft-os RAM-al újra hadrendbe állítom a kis virgoncot. Lehet addig megjön az ereje is, ki tudja, egyszer csak beigazolódik a szakik által szajkózott modernitásbeli előnye.
De itt a topic-ban én is mindennapos vendég leszek ezután is.
Fagy53: Sajnos nem lett annyi pénzem az üzletelgetésekből mint amennyire számítottam. Így is csak 15K-t tudtam összeszedni, mert nem számítottam rá hogy most küldi a fránya Generali a csekket a biztosításról.Így hát még hozzá is kellett tennem 4K-ót. De remélem azért nem fogok a kariban csalódni. 1280x1024-ben a 2600XT is mindent vitt medium beállításokkal, és egy kis AF-el. Ha ez kétszer gyorsabb, akkor nincs mitől féljek. Mert így meg már élsimítást is tudok alkalmazni, és high-on tudom zúzni a gammákat. Ez pont elég lesz sztem. A holnap játékai? Azt inkább hagyjuk, éppen az egyik PH!-s írásban(CPU-VGA párosítás) olvastam, hogy nem igazán várható nagy fejlődés a gépigényt tekintve. A "konzolok hatalma" nem diktál nagy iramot ebben a szegmensben.
Ja, és köszi szépen Fagy53-nak, gbors-nak, CPT.Pirk-nek, Aggregátor-nak, és VaniliásRönk-nek a sok okosítást a 2600XT-vel kapcsolatban. Ebben a topic-ban sok okosságra tettem már szert általatok.
-
tzsolesz
nagyúr
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
3arnus #12893 üzenetére
Miért akarsz Pro-tvenni? 1K-val drágábban kapsz már XT-t.
Egyébként most néztem a GRID-et rajta. Hát nem erre a karira készítették ezt a játékot. Élvezhetetlen a 2600XT-vel. Már csak azért is mert ha nem natív felbontáson nyomjuk (1280x1024 az én esetmben) akkor valami szörnyű képe van, nem beszélve arról, hogy még 1024-ben is szaggat 25 fps-el. Ma egész nap öcsémnél játszottunk rajta (4670) 1680x1050-ben 2xAA-val minden high-on, és gyönyörű élmény mellett stabilan lehetett vele játszani. ehhez képest hazajöttem és fölraktam, de az élmény az elmaradt.
Gyenge lesz ez a kari a hasonló igényű játékok alatt a jövőben, nem kicsit.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
3arnus #12893 üzenetére
Miért akarsz Pro-tvenni? 1K-val drágábban kapsz már XT-t.
Egyébként most néztem a GRID-et rajta. Hát nem erre a karira készítették ezt a játékot. Élvezhetetlen a 2600XT-vel. Már csak azért is mert ha nem natív felbontáson nyomjuk (1280x1024 az én esetmben) akkor valami szörnyű képe van, nem beszélve arról, hogy még 1024-ben is szaggat 25 fps-el. Ma egész nap öcsémnél játszottunk rajta (4670) 1680x1050-ben 4xAA-val minden high-on, és gyönyörű élmény mellett villámgyorsan stabilan lehetett vele játszani. ehhez képest hazajöttem és fölraktam, de az élmény az elmaradt.
Gyenge lesz ez a kari a hasonló igényű játékok alatt a jövőben, nem kicsit.
-
tzsolesz
nagyúr
Nekem olyan problémáim vannak a warhead-el, hogy nem tölti be időben a textúrákat, vagy miket, és közben rajzolgatja őket ki ahogy haladok előre, de valami nagyon szar így játszani vele. Egyébként van olyan hely ahol odamész egy dzsiphez közel, megvannak a kerekei, távolabb mész, meg mintha már szét lenne lőve. Egyébként tán még szarabbul megy mint a Crysis. Ennyit az optimalizálásról, ami megtörtént ugyan, de lehet hogy GTX260/280, meg HD4850/70-re.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #12823 üzenetére
Én inkább a FC2-t várom jobban, na meg a GTA4-et. Na jó az új NFS-re is kíváncsi vagyok azért, hátha lesz még egy CPU tesztelő programunk.
A Diablo3-ról már láttam egy csomó trailert, és nekem annyira nem jött be. A játék igazán igényesnek néz ki, de nem az én világom lesz szerintem.Nem vallàs, de nyìlvàn nem hiàba került be a ph csapatàba...
Ezzel kapcsolatban annyi a véleményem, hogy örülök neki hogy egy ilyen szakembert behívtak a csapatba. Sokszor az az érzésem, hogy gbors-nak is ott lenne a helye...
-
-
tzsolesz
nagyúr
De lassan haladnak ATI-ék driver ügyben.
Aggregator:
Nem tudom, hogy hoztam össze 5 hónappal később a 2600XT-t 24K-ért. De már nem érdekel. Most is van talán még 25-26K környékén nagykerben is. Képzeld el, lehet valaki azt vesz 3870, vagy 9600GT helyett, mert olyan jól hangzik az XT.
Utána kicsit utánanéz, és az égtől a földig pattoghat.....
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #12812 üzenetére
Én lehet hogy nem adom el a 24K-s VGA-mat szaros 7-8K-ért. Azt már nem. Elteszem dísznek, hisz Qrva jól néz ki szerintem. Nekem a mai napig 24K-ót ér a kari, úgyhogy nem hiszem hogy el tudnám adni rívás nélkül.
Lehet hogy becserélem egy 3870-re, ott ahol vettem a karit. Az a baj ilyen nincs... -
tzsolesz
nagyúr
Elnézted: ot csak 11% különbség van.
COD4 4xAA, 16xAF 1280x1024
9600GT 41.1 fps
HD4670 37 fpsCOD4 8xAA, 16xAF 1280x1024
HD4670 30 fps
COD4 1600x1200 4xAA/16xAF
9600GT 31.5 fps
HD4670 27.5 fps
Szerintem ez nem olyan nagy különbség. Talán 10% lehet, az árához képest van olyan bestbuy mint a 9600GT NV fronton.A 4830-ra pedig már nagyon kíváncsi vagyok. Lesz olyan mint a 9800GTX pl.?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #12803 üzenetére
Na hallod.
Én már tényleg nem értem ezt, azon a tesztoldalon majdnem mindenhol a 9600GT-t kerülgeti a 4670 (hol alatta 1-5fps, hol fölötte) a 9600GT-nek,
és 18K az ára, ezzel szemben a 9600GT 22K-nál kezdődik.Szerintem nem éri meg a 4670, mert egy nagyobb monitornál és egy keményebb játéknál kevés lesz!
Egyébként ezt egy 2600XT tulajdonosnak mondtad, akinek kétszer ilyen rosszul mennek a játékok szűrőkkel (4670).
Ja igen azt mondtam már hogy az álmom egy 4850? Csak hogy egyre megy az ára föl, én meg itt azt vártam mikor esik. Még a múlthétig úgy volt hogy mindenképpen az lesz.
Ha tudsz valami konkrétumot azzal kapcsolatban, hogy a 4850-nek le fog menni az ára minimum 25K környékére, akkor azt ne titkold. Mert mostanság 36K alatt nem nagyon ússzuk meg, ja és plussz 2K a futárnak, az meg má ugye 38K(ami majdnem 40)
Ez pedig így nem kóser, mert annyi kessem nincs rá(igaz még meg sincs rá a kess valójában).
Az lesz a baj fogy a türelmem.Többet nem OFF-olok,ez már itt nagyon sok. Inkább átmegyek a milyen VGA-t ilyen árban topic-ba.
-
tzsolesz
nagyúr
Ennek a kritériumrendszernek jelenleg egyetlen kártya felel meg, a 9600GT (ha 161FT extra még belefér
) - akár technológiai visszalépés, akár nem. A Radeonoknál van pár játék, ami 12x10 4xAA mellett már kissé lassú (értsd 30fps alatt).
teszt
Itt nem igazán nagy különbségeket 1280x1024-ben a két kari teljesítménye között. Még szűrőkkel is jól állja a sarat. Nem beszélve arról, hogy egy jó pár játékban meg le is gyűri.
A másik meg az, hogy a 9500GT-t az NV ugye viccnek szánta? Legalább is gondolom nem a 4670 ellen indította, mert minimum 40% különbség van a két kari között.
Érdekes egyébként számomra hogy csak 128bit-es, én nem is számítottam ekkora teljesítményre.
A 4830 pedig biztosan drága lesz, sztem kb 26-28K környéke lesz az alja. Azt meg azért nem venném meg végül, mert akkor ár inkább 4850-et. -
tzsolesz
nagyúr
Na igen, nagyjából ismerem a két kari viszonyát tesztekből. Nehéz szülés lesz az biztos.
Nekem most 1280x1024-es felbontásra kellene VGA úgy hogy minden minden játékban betudjam kapcsolni a max AA, AF, és részletességeket, fícsőrőket.
Rájöttem arra is hogy 20K-nál lehet nem éri meg többet kiadni egy VGA-ért. A 2600XT 24K-ért az más, az megérte.....
A HD3850/70 eddig jó alternatíva volt, ugyanúgy mint a 4850 (ez valószínű kiesik a pénztárcám vonzáskörzetéből, túlságosan emelkedik az ára, már szinte követhetetlenül), de ha belegondolok 1280x1024-re mi a ráknak a 4670-től erősebb kari?Ja és a FC2-t várom a legjobban.
Fagy53: Mindenképpen várj, mert úgy jársz mint a 2600XT-vel, 24K!!!!
Valószínű várnom kellene, de nem merek, mert az árak mennek a csillagos égig, az IPON-on már el is kezdődött a 4670 áremelkedése: 17820HUF helyett ma nézem hogy már 18071, és ez csak így növekszik.)ATI-ra fáj a fogam, de ne legyen elmaradva sokkal a 9600GT teljesítményétől. 9600GT-t nem akarok már venni, mert nincs kedvem pénzelni a szemétládákat.
-
tzsolesz
nagyúr
Hát, most nagy dilemmában vagyok, lehet hogy nem várom meg a 4850 nagy árcsökkentését, mert egyfolytában emelkedik az ára, egy nap kb. 200HUF-ot. 1 hónap alatt már 3-4000 Ft-ot emelkedett az ára, és még nem állt meg.
Úgy gondolom 4670/3850/3870 között dől el a versenyző kiléte a 2600XT utódlásában.
-
tzsolesz
nagyúr
Bocsi, szerkesztettem, az övé 512Mb-os, és 36.800 HUF volt.De az is úgy hogy már összeraktuk a gépet a PCX-en, akkor még 34.800 HUF volt, amikor már megrendeltük, akkorra meg fentebb ment az ára. Sőtt egyfolytában megy fel az ára. Szinte hetente drágább, a magyarok eltudnak adni mindent. Ez van. Máshol árcsökkentésekről beszélnek, itt meg még tán emelnek is rajta.
-
tzsolesz
nagyúr
Végül is most raktam havernak össze egy gépet, a VGA pedig egy Asus 4850 lett bele.
A kari alapon 43C°-os volt a catalist szerint.
Játék közben még nem néztem, de elég szép kis darab. Szép fogás rajta.De így van nem biztos hogy az lesz, lehet ICQ is vagy Sapphire, csak ne ref. hűtős legyen.
Egyébként erről beszélek, csak az övé 512Mb-os.
hunfatal: gratula, használd egészséggel.
-
tzsolesz
nagyúr
Döntöttem, a legközelebbi VGA-mm 4850 lesz, egy Asus személyében. Az, hogy ez még 2008-ban, vagy 2009-ben lesz azt még nem tudom de az lesz. Egyébként az új gammák többsége már nem fekszik a kis 2600XT-nek. Vagy csak én lettem igényesebb a szűrőkre, és a részletességekre, nem tudom. De kezd nem elég lenni.
Főleg amit az Ubisoft, meg a Crytek csinál.
Beowulf The Game, stb.... Sőtt a Crusaders sem az igazi.
-
tzsolesz
nagyúr
Hááát, nagyon inkább a 23-25K-ós árszegmensbe kellene landolnia, mivel 30-32K környékén már lehet kapni egy két helyen 4850-et. Mert 4-5k meg már nehogy beleszóljon egy ekkora természetű üzletbe. Tehát, ha inkább a 26-28K környékére lövik be az árát, az igencsak nagy hiba lenne.
-
tzsolesz
nagyúr
Köszi szépen.
Egyébként gondolom automatikusan kerül oda a reklámok alá az írás. Szerintem. Bár érdekes mert egész nap a kiemelt TOP 5-ben volt benne, és egy nap több írás is születhet.
Akkor viszont ez egyfajta elismerés felém nézve, amit nagyon szépen köszönök a PH! szerkesztőségének. -
tzsolesz
nagyúr
Ment PÜ.
Talán szaggat a GTA4 konzolon?
Mi lesz PC-én? Pedig emlékeim szerint nem szoktak túl gépigényesek lenni a GTA-k. A San Andreas szépen megy a 9550-en is, egy 3Ghz-es cerka-val, és 1Gb DDR RAM-al megtámogatva, mondjuk érdekes hogy ezt a 2600XT-ről nem tudom elmondani.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #12696 üzenetére
Huhh, sokszor megkergeti a 9600GT-ét is, nem semmi, és 18K induló ára van.
Az ATI büntet de rendesen. A 2008-as év az övé, de egykönnyen nem fog meghátrálni 2009-ben sem az az érzésem. Az 5000-es széria ugyan már lehet nem fog ekkora előrelépést hozni szerintem.
A 3000-es széria meg rossz helyen volt rossz időben - mondják a szakik.
De egyre csökken a hátránya a hasonló árkategóriában lévő GeForce-okkal szemben. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #12693 üzenetére
Majd ha lemegy 10K-ra az ára. megint nem akarom elszúrni a vásárt. Mondjuk ez nem 24K, hanem csak 18K, de akkor is.
Egyébként jó kis kari. Az a baj egyébként hogy most nincs kessem cserélni, meg az az igazság, hogy életem következő karija, nem biztos hogy alsó kategóriás lesz. Meg fogok kísérelni egy 4850-est karácsony környékén. Mindenesetre, már holnap a kezemben lesz egy szép Asus 4850, mivel havernak összeraktam egy gépet PCX-en, és holnap jön meg. Na majd az szép lesz, csinálok róla egy csomó fotót.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #12691 üzenetére
Nem úgy megy az.
Két napig szarakodtam ezzel a kis semmiséggel, mert végül is az.
De érdekes azért, hogy az E4500 az E1200-hoz képest még gyorsít a kis 2600XT-én, ezek szerint mégsem olyan gyenge kari, hogy ne látszódjon meg két Core 2 Duo teljesítménybeli különbsége, ami végül is nem lett annyira durva.
Lehet kirakom logout-ra, az lesz a címe, hogy kommentár nélkül. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #12689 üzenetére
Akkor jó, majd holnap meg is csinálom.
Ja, vazze , most van itt egy csomó adat, de még nem jöttem rá hogyan is vigyem fel exel-be, hogy az majd a végén szemléltethető is legyen.
Végül is van 5 játék 3 felbontásban, 2 procival tesztelve, mindegyik alapon is tuningolva is. Van négy cpu Queen eredmény, és 4 3DMark06 eredmény. Ez nem lenne sok, csak gondolkozok közben hogyan is essek neki.
De ez már csak holnap.
Annyit megsúgok, hogy a Crysis, World in Conflict, és a Pro Street-nél már nem volt elég alapon az E1200 a 2600XT kihajtásához, viszont tuningolva megbírkózott a feladatokkal.
A COD4, és a Call Of Juarez-nél ha nem kapcsolok fraps-ot, észre sem vettem volna hogy melyik proci van benne, és hogy tuningolva van-e. Na ez érdekes. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #12687 üzenetére
Azt sajnos már nem tudom, mert összeraktam a két gépet. Teljesen végeztem az E1200-al.
Sőt végeztem a E4500-al is. Már csak két 3DMark06-ot kell csinálnom ezzel is, alapon, és tuningolva is. Csináltam Everest CPU Qeen-t alapon és tuningolva is, az nem jó?Az a baj, hogy hiába csinálom meg a ,ásik gépben a SuprPi 1M-et, az nem lesz összehasonlítás tárgya, mert még a chipset sem azonos.
-
tzsolesz
nagyúr
Aham értem. Na majd meglátom. Bírja a kis szaros.
Most lőttem be 8x325 -re, az pont 2.6ghz. Nem sokára neki is állok most már az E1200-ast nyomatni. Már azzal megy a gépem.
Egyelőre tetszik.
Na jó vistán nem megy, így kihagyom a tesztből. Marad 5 játék, elég az. Pedig jó lett volna.
-
tzsolesz
nagyúr
Fagy53! A MOHA demóját hogyan tudtad telepíteni? 1 óra hosszája próbálom, de nem sikerült. Vistára fel kell hogy menjen? Mert kilép telepítéskor.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #12667 üzenetére
Ez majd kiderül, ma már a teszt 1/4-vel megvagyok, mivel ma más dolgom is volt.
E4500 2.6Ghz-en.
Azért annyit állítottam be, mert nem tudom mennyire képes az E1200 az Asus P5K SE-ben, az Abit-ban ami nForce chipset-es, abban gond nélkül viszi a 2.4-et. De ezt is csak úgy hülyeségből lőttem be, aztán úgy hagytam, szerintem még abban is menne jóval többet.
gbors: Ugye milyen érdkes?
De nem is szaggat.
Ja, és a COD4-et még egyszer le kell tesztelnem, legalább is a 800x600, meg az 1024x768-asat. Mind a kettőnél a max fps 257 lett, ami érthetetlen. Ja még mondjuk a MOHA-t sem teszteltem, most jött le, én meg má fáradt vagyok.
COD4
min max avg
800x600 68 257 119
1024x768 65 257 102
1280x1024 33 152 78 -
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #12665 üzenetére
A legérdekesebb az E1200 alapórajelen lesz. Kíváncsi vagyok arra, hogy az emberek 95%-a aki nem tuningol, azoknak hogyan is mennek game-k, az E4500 alapórajeléhez képest. A tuning az megint más tészta, mert a két proci kicsit eltér egymástól, de nem hiszem, hogy azonos órajelen sok lenne majd a különbség.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #12661 üzenetére
Közben már elindítottam a letöltést, de köszi.
Ja, és a pro street-nél van egy kis bibi, mióta felraktam a patch-ot, azóta minden beállítással 30 fps, ezt a procilimitre fogtam eddig. De most hogy feltoltam a procit, maradt minden 30fps. de úgy 30 fps, hogy meg sem mozdul a számláló. Nem szaggat az tuti, de ezt valami fps limittel vagy hogy a fenébe érték el. Úgy hogy újra kell raknom, azt is. A bioshock helyére pedig berakom a medal of honor-t, ahogy kérted, mivel valahogy nem szuperál már rendesen szegényke (kilép játék közben
), érdekes eddig ment.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #12657 üzenetére
Természetesen a FRAPS benchmarkjával nyomatom, már el is kezdtem. Előre bocsátom hogy az NFS az E4500-al alapórajelen mind a három felbontáson 30, 31, 30.5.
Ezt a MOH Airnborne-t honnan tudnám letölteni (demóját persze).
Egyébként ezt csak (world táblázat) csak azért csináltam hogy feljegyezzem az értékeket külön is, tehát kinyomtattam. Az eredmények egyébként majd be lesznek szerkesztve exelbe diagrammokkal együtt.
-
tzsolesz
nagyúr
Pont az a lényeg, hogy egy 2600XT alatt mennyi a különbség a procik között. Tehát e-mellé a VGA mellé elég-e már egy E1200, vagy nyerhetünk még valamit egy E4500-al. Ha teszt vége az lesz hogy semmi értelme, mert a VGA így is úgy is már limites, akkor bizonyítást nyer az, hogy egy 8000HUF-os proci is megteszi, és nem kell 22000HUF-os proci alá.
A CPU-VGA párosító teszt meg a szakértők feladata itt a PH!-n, amit ugye már el is követtek nem is rég.
Csak hát ott csúcskarikat teszteltek, nagy felbontáson.
-
tzsolesz
nagyúr
Úgy gondoltam, hogy a szűrőket teljesen kikapcsolom, ha bár így is nehezen fogok cpu limitbe ütközni szerintem. Az 1024x768-as eredményektől várok csodát leginkább. Úgy gondolom ott fog leginkább kirajzolódni valamilyen féle skálázódás proci téren, de majd kiderül.
Ha kell 3DMark06-ot is csinálhatok.
-
tzsolesz
nagyúr
Na fiúk lehet a hétvégén megcsinálom ezt a kis összehasonlítást a CPU között . E1200 vs. e4500 alapórajelen és tuningolva azonos órajelre.
Itt egy táblázat, nem tudom elegendő adatot tartlmazna-e.táblázat
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #12639 üzenetére
Ez jó. Csak az a baj, hogy az én Sapphire-om kék színű. Eltértek a megszokottól.
Nincs hír valami nagy processzor robbantásról AMD részről. Mert ideje lenne már valamit fakítani. Nem bánnám ha odapörkölne az Intel-nek. Mert addig én proci téren intel-nél maradok. Bízunk benne hogy a VGA részleg kihúzza a kakiból a levegőért kapkodó halacskát.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #12588 üzenetére
Megfogom nézni az tuti, a hétvégén.
Most jut eszembe hogy még majd egy 1Gb RAM-ot is át kell bele raknom a teszt erejéig, nem mintha nagy művelet lenne, csak el ne felejtsem.
4x-szer annyi L2 már bízonyíték céljául szolgálhat azért a procik játékban való összehasonlításában. Meglátjuk mire elég ez a különbség.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #12571 üzenetére
a Cel. E1200 is jobb nála,
Szemétté gyalázza, tudom, mert itthon az egyik gépben E1200 van 2.4 Ghz-re tuningolva. Csinálni is fogok itthon egy tesztet a kis 2600XT-vel. Mégpedig azt hogy az E4500, és az E1200 azonos órajelen mit produkál a játékokban, ha nem lesz több 4-5 fps-nél, akkor elszégyenlem magam, mert kárnak vettem meg anno az E4500-at.
512Kb L2 a 2mb L2 ellen.
-
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fatal` #12565 üzenetére
A HT-és prescott meglehetősen erős a pentiumok közt is. A tiéd nem rossz proci, de az övéről nem sokat tudunk. Persze mindenképpen egy gyengébb két magos a jó választás a 2600XT mellé.
Benne lennék egy tesztben, ha te is benne vagy. Milyen játékok állnak a rendelkezésedre? -
tzsolesz
nagyúr
Megvan a probléma oka, csak valahogy vistán ez mégszembetűnőbb. Az élsimítást ha high-ra tesszük akkor lassul be nagyon. Eddig vistán, hiába vettem low-ra, vagy kapcsoltam ki, valahogyan nem kapcsolódott ki. Most sikerült valahogy kikapcsolnom, a játék konfig-os parancsmenüjében. 30-40 fps. Vistán láthatóan csúnyább a játék, meg se kérdezzétek miért, de így van. XP-én szuperül megy, még medium élsimítással is. Vistán valami nem komálja.
Ezt a játékot XP-én kell nyomni, ez van. Egyébként nekem meg is tetszett, úgyhogy végül a bioshock-ot szedem le, és ezt végigjátszom. Tegnap raktam fel a bioshockot, de valahogy nem jött be. Majd egyszer.... -
tzsolesz
nagyúr
Fölraktam XP-re. Minden veryhigh-on, élsimítás be, trilineáris be, 4x anizo, 1280x1024 50fps alá nem megy, de átlag 80fps, néha van 160fps-em is. A játék grafikája még ma is meg állja a helyét nálam. a víz az nagyon ot van a szeren, kicsit crysis-es beütése van.
Lehet le kell dózerolnom a vistámat, a Fuel Of War sem megy rajta, meg még egy két játék.ja és látom, hogy valaki 16 anizoval nyomja, csak azt nem tudom hogy csinálja, mert nekem csak 4x-es van.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #12550 üzenetére
Ez van már fenn kb 1 éve, azóta beszereztem a vista 64bit-est is, de nincs kedvem újratelepíteni a gépet, és napokig bajlódni a driver-ek fölkutatásával. Habár nem ártana már neki egy win reinstall az tuti.
De most nem ez a lényeg, hanem az hogy 1280x1024-ben közepes és alacsony beállítások mellett a Crysis-ben is több fps-em van, és az játszható is kb 23-25 fps fölött. Ez meg egy őskövület, és nem hajlandó normálisan futni. -
tzsolesz
nagyúr
Na skacok, erre mit szóltok:
Far Cry.
1280x1024-ben Vista 32 bit alatt.
minden low-on, AA kikapcs, billineáris szűrő 1x-es. 11fps-16 fps
minden medium AA kikapcs, biilineáris szűrő 1x-es 10fps-14fps
minden high AA kikapcs, biilineáris szűrő 1x-es 9fps-13fps
minden veryhigh AA kikapcs, biilineáris szűrő 1x-es 8fps-14fps
minden veryhigh AA highon (gőzömnincs ez hányszoros), trilineáris szűrő 4x-es 8fps-10fpsTehát játszhatatlan, kb mint amikor a Crysis-t föltoltam veryhigh-ra, 1680x1050-en.
Nem gyenge mi? Próbálta már valaki ezt XP-én? Ott jobb? Nehogy azt mondjátok hogy GTX260 kell hozzá, vagy HD4870 mert lehidalok. A rendszerkövetelménye ami ajánlott az is minimum 3-szor gyengébb mint ami nekem van.
-
tzsolesz
nagyúr
Lejött ez a szar (Far Cry), de azt mondja sérült az archívum. A kur@a annyát az egésznek. Tegnap óta harmadjára indítottam el, de nem működik. Ha közben néha megszakad a kapcsolat akkor utána már nem kapcsolódik, még download-manager-el sem, semmivel. Most az egyszer lejött, de áhh ez meg nem jó.
Azért 2.8Gb-ot nem csak úgy próbálgat az ember hogy bejön-e vagy sem.
Honnan a túróból szerezzem meg. Ingyenes a játék, de beszerezni nem lehet.
Most torrent-el töltöm egy hivatalos oldalról, ahol ingyenesen letölthető, jön bő 9 kb/s-al.
Szerintetek?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
empir3 #12490 üzenetére
Azzal semmi baj hogy kérdezősködöl, erre van a fórum. De tudj különbséget tenni a "kötözködő-viccelödő", és a valóban segíteni akaró user-ek között. Ebben az esetben VaniliásRönk fikázta ki a celeronodat, de ő is csak viccből, és nem azért mondjuk hogy sértegessen. De ő már csak ilyen AMD fan, vagy mifene. Nem szereti az intel-t. Ne is figyelj rá. Először én beszóltam neki, de többiek leállítottak, hogy nem éri meg a fáradságot.
Látod mit tettél VaniliásRönk?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #12488 üzenetére
Ááááhhhhh. Te vagy a bűnös.
Te vagy az aki átmossa az újoncok agyát. Ezzel fölkészítve őket minden veszedelemre ami itt a PH!-n rájuk vár.
gbors: Én mondtam neki ha más nincs akkor valahonnan szerezzen bele bagóért egy P4-et. Nem azt mondtam neki hogy menjen el boltba és vegyen egyet. Hanem 3-4 K-t még megér valahonnan, talán láttam itt a PH!-n is. Mert a celeronnal abszolút nem lehet játszani.
s478 deszkája van. Csoda hogy elindult a gépe. -
tzsolesz
nagyúr
Egyébként innen töltsd le, miután regisztráltál az oldalra.
-
tzsolesz
nagyúr
Köszi mindkettőtöknek.
Hát azt mondjuk gondoltam, hogy a rendszerkövetelménnyel nem lesz gond.
Láttam róla képeket, és eléggé meglepődtem, picit a crysis-re emlékeztet, mondjuk ez nem csoda hiszen crytech mű ez is. Rossz játék nem lehet ez sem.
Viszont a Far Cry 2 -höz kíváncsi leszek elég lesz-e a mostani konfigurációm, legalább 1024x768--ban közepes beállítások mellett AA nélkül.
empire3: Igen, kb 250Mb, a neve Pro Street 1.1 patch. Most jut eszembe hogy nálad mennyire szaggathat ez a játék, jézusom ha 4870-ed lenne akkor is szaggatna, és nem hiszem hogy a patch segítene rajtad.
Akkora procilimites ez a játék, hogy a celeronod-on szerintem még 640x480-ban is akadni fog, ha mindent kikapcsolsz akkor is. Neked ezzel minimum 1280x1024-ben kellene játszanod, egy jó P4-es prockóval. -
tzsolesz
nagyúr
Estére meglesz a Far Cry első része. Bepótolom ezt a játékot. Ha már jön a 2.-ik rész.
Tapasztalatok?
-
tzsolesz
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest