- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Oppo Find X5 Pro - megtalálták
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Poco X6 Pro - ötös alá
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #2379 üzenetére
170-180W...
Ezt viccnek szántad ugye?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #1760 üzenetére
Huhh, összerezzent itt mellettem a 8 évnyi GS plussz az utolsó árva PC-X.
(nem fikázni, ingyé' volt
)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #1753 üzenetére
Lehet tudni melyik újságnál dolgozol?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Komplikato #1702 üzenetére
Mindenki teszteli a 2600XT-jét.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Komplikato #1400 üzenetére
VF900-zal biztos nem.
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
vittuka #1330 üzenetére
50W, 3000Ft, 1kWh kb. 22 Ft, vagyis 2730 órát kéne működnie max. terheléssel a gépnek havonta, hogy a VGA kitermelje a havi 3k plusszt.
Probiker: Közben észrevettem hogy ''csak'' 3k-val ugrott meg a villanyszámla, ez mindössze 114 nap.
Szerk.: Egye fene kerekítsünk lefele, legyen 113.
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
péter007 #1304 üzenetére
Az alacsony FSB nyírja ki az Intel, és különösen a NetBurst CPU-kat, még 3.5GHz-en is csak 700-as az FSB. Add el a D805-öt és vegyél egy E2140-et (mindössze 17k), azt könnyedén felrántod 2800-ra abban az alaplapban, az már bőven ki fogja hajtani.
Szerk.: A RAM kérdést vedd kapkodósra, már most 25-50%-kal felmentek az árak a mélyponthoz képest.
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
Van egy olyan érzésem hogy ez pl. feküdni fog Radeonoknak.
[link]
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #997 üzenetére
Ő panaszkodott hogy szaggat a Dirt, mondtam várja meg a 2600-at, hátha azon nem fog, ennyi. Nem mondtam ellent magamnak.
Te meg azt javasoltad, hogy egy DX9-es VGA-t cseréljen egy még erősebb DX9-esre, miért nem rögtön X1950Pro Dual-t vagy 7950GX2-t ajánlasz neki? -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #994 üzenetére
''Nos ezek gyönyörű eredmények. Rögtön megyek és lecserélem az elvault kártyámat erre
''
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #992 üzenetére
Neked meg illene azután tanácsokat osztogatni hogy picit utánanéztél a dolgoknak.
Nekem is max. elképzeléseim lehetnek a 2600XT erejéről, de én nem is mondtam hogy vegyen 2600-at, csak hogy várja meg mit tudnak, te meg úgy buzdítottad X1950XTX vásárlására hogy halány fogalmad sincs a 2600XT teljesítményéről... kibicnek semmi sem dárga, szokták mondani nagyon találóan. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #990 üzenetére
Lássuk csak, ez az a teszt, amit már 2-3 hete kiveséztünk, és kiderült hogy 2600Pro szerepel benne? IGEN!
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #979 üzenetére
Feladom, meguntam, ezután engedéllyel adhatsz rossz tanácsokat bárkinek, én nem szólok bele, ezt magadban kell elrendezned.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #962 üzenetére
Akkor te meg hagyd abba pl. az MSI alaplapok promótálását az X2 topikban, ott is rajtad kívül mindenki azt írja hogy tuningra 0-k, te meg állandóan azzal hozakodsz elő hogy bezzeg neked 270-et is megy... Kit érdekel hogy nálad mennyit megy? Aki szerencsejátékot akar játszani az inkább elmegy lottózni minthogy alaplapokat vásárolgasson.
Boltok árlistáján 1-2 helyen marad majd horror áron, a többi helyen pár hónap alatt eltűnnek, aztán mikor ősszel jönnek a DX10-es és ''DX10''-es játékok (2-3 nap), akkor 30k környékén fogják árulni őket tömegesen a PH!-n meg más aprókon. VGA-t nem 1-2 hónapra vesz az ember (legalábbis ilyet), hanem min. egy évre.
Mellesleg ugyanúgy ahogy ált. DX8.1/DX9b/DX9c között látványos eltérések voltak, ugyanúgy vagy fokozottabban jelentkezik majd ez DX10-nél, nem elsősorban azért mert a DX10 vagy a DX10-es GPU-k ennyivel jobbak, hanem azért mert a gyártók nyomására erre direkt törekedni fognak a fejlesztők.
A 8500-at meg nem kell reklámozni nekem, decemberig az volt az otthoni gépben. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #960 üzenetére
Pl. CoH-ban elég jól megy a 2600, lehet hogy a Dirt is feküdni fog a felépítésének.
Az X1950XTX meg egy elavult kártya, csak pár hónap kérdése hogy 30k alatt szórják ki őket.
Jó volna ha legalább akkor használnád a fejed mikor másoknak tanácsot adsz hogyan költsenek el a fizetésükkel összemérhető összegeket.
Tudom apuci pénzéből gazdálkodva ted ezt annyira még nem érzed át, de csak próbálkozz. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #956 üzenetére
Azért mielőtt ilyen tanácsokat osztogatsz várjuk meg a teszteket, egy hét belefér.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #941 üzenetére
Az X1650XT lowend, az X1300XT GPU-kat meg kulcstartónak adják el.
7600GT: Ha TFT-d lenne akkor látnál különbséget.
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #939 üzenetére
Tudod ő a GDDR4 2800MHz-es órajele mellett is kevésnek ítélte a 128 bitet.
Az X1950 nem középkategória, nem annak tervezték, csak lecsúszott mikor kifutú termék lett, nem az ára alapján kell megitélni. Mellesleg DX10-es játékok még szaggatni sem fognak rajta, nemhogy élsimítson bennük.
A 2600 ehte középkategória, ha eyecandy kell 1600x1200-ban akkor most megmondom neked hogy felejtős, nekem viszont 1280x1024-ben a 2xAA sem létszükséglet. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
venember83 #869 üzenetére
Előbb-utóbb az nVidia is erre indul, de hogy milyen tempóban az valóban a játékfejlesztőkön múlik. Ha a CryTek és a Valve mellett az id is szembehelyezkedne velük... Carmack úgyis mindig szeretett valakinek borsot törni az orra alá.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Nem feltétlenül, ha totális kudarc a termék (lásd FX), akkor az nVidia generációt vált foltozás helyett, egyébként csak update-el ahogy szokott.
Az egyetlen kérdés hogy mennyire fogja falhozcsapni a Crysis és az Ep2 a G80-at... a többiek biztos nem mernek beinteni a nagy neonzöldnek. (rádioaktív fika?)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
venember83 #763 üzenetére
Jó lesz a sima VF900-zal.
Br. 26k nagyon durván olcsó.
-
VaniliásRönk
nagyúr
A High Definition rövidítése, a nagyfelbontású tartalmakra szokták ráaggatni ezt a rövidítést.
Hogy nekünk miért jó? Én sem értem ezt a dilit, csak azért mert kicsit nagyobbak lettek a szabvány felbontások... akkora hisztit csaptak hogy ihaj.
Az AMD/ATi meg csak meglovagolta ezt, ill. arra akar utalni az elnevezés, hogy a GPU-ik képesek a CPU-t tehermentesítve maguk számolni a képkockákat.
Egyébként az MPEG2/WMV vidókat már a régi ATi-k is gyorsítják, a H.264-et (MPEG4) meg már az X1000-esek. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
venember83 #689 üzenetére
Ez egyértelmű, akinek erős DX9-es karija van, annak semmi értelme év végéig DX10-re váltani, januárban pedig valszeg jönnek a javított tipusok mindkét oldalról.
Amikkel játszani szoktam azokkal a 6600GT is elboldogul 1280x1024-ben, igaz többnyire AA nélkül 4x AF-el, a jövő meg kifürkészhetetlen... -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
venember83 #669 üzenetére
Azért az RV630 nincs annyira kiherélve, mint a G84, másrészt a 6600GT-mhez képest a 2600XT is gyors lesz, és drágának sem mondanám.
Egyébként volt árkartel (nem tudom jól fogalmaztam-e), az amerikai vásárlók be is perelték miatta őket, hogy mi lett a dolog végkimenetele vagy lezárult-e egyáltalán azt nem tudom. -
VaniliásRönk
nagyúr
Ez nem így működik, a nyákot ők gyártják, így a nagyobb nyákot is lehet gazdaságosan gyártani (ilyen pazarlás nélkül), másrészt ha jól látom a dual HD2600XT nem kuriózum lesz, így a plussz chipet is megéri majd a gyátójának olcsóbban adni, mivel nagy tételben fog fogyni. Már akkor bukta a kártya, ha ''csak'' dupla az ára, ha több akkor piacképtelen.
-
VaniliásRönk
nagyúr
2600XT/8800 teszt topikban asszem vihar kerekedett, vissza merjek nézni?
Szerk.: Azt hiszem az a teszt egy darabig még komoly indulatokat fog felkorbácsolni...
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
venember83 #604 üzenetére
Ha a GTS szintjén lesz a mostani DX9/''DX10'' tesztekben, az nagyon is jó, mert a brutális VS/GS teljesítmény csak később fog megmutatkozni, a PS meg fillrate igénye meg csak nem száll el a játékoknak, a 8800-akon kívül úgyse bírná semmmi nVidiától sem.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Zé_Mester #586 üzenetére
Bakker, most nem mindegy hogy 1400MHz 256bit vagy 2800MHz 128 bit? Ha 256-os lenne 1400-as RAM-okkal akkor senki se sírna, pedig ugyanott lennénk, sőt, a 2800MHz 128 biten még jobb is, a sávszél ugyanaz, az órajel meg nagyobb, az mindig előny.
(elméletileg persze, gyakorlatilag szerintem tökmindegy egy GPU-nak)
[Szerkesztve] -
-
VaniliásRönk
nagyúr
Sorry az off miatt, dehát ebben a topikban csak elnézitek.
2900/8800 teszt topikban meg még egy fika post és bannolnak.
Szóval azért PH-tól érdekes, hogy a 7.4-es Catalystról azt írják hogy bétás, a 7.5-öst meg már úgy állítják be hogy reális erőviszonyokat mutat... hát hmm, azt sem értem minek ez a kapkodás, még mindig nincs DX10 stuff CoH-on kívül, DX9 alatt meg rohadt fontos volt mégegy tesztet csinálni, főleg mikor semmi sem változott...
(a ''picit'' érdekes fogyasztásokról nem is beszélve)
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Zé_Mester #494 üzenetére
A skalár streamprocik nem fogják elérni az R600 VS/GS teljesítményét, de még a töredékét sem, így is bőven 1000MHz felett üzemelnek, az nVidia GPU-ja meg ezekre alapoz.
Szerk.: Szerintem azért olyan szánalmas ilyen tesztekben a GeForce 8-ak eredménye, mert a vektorszámításokhoz tömbökbe kell szervezni a SP-okat (a vektorjellemzők összetartoznak), ehhez viszont egy bazinagy regiszter kéne, az R600-nak nincs ilyen gondja, eleve tömbökbe vannak szervezve a SP-ok.
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Bundás22 #480 üzenetére
A hülyegyerekek csaptak le a kis 8-asokra miután minden teszter húzta a száját hogy gyengék, ha ennyiért adják akkor meg mindenki ezt fogja venni, és a fejlesztők is elgondolkoznak azon hogy esetleg ATi képességeit ki kéne használni, ha ez bekövetkezik akkor a GeForce 8-asoknak löttek, a 8800 Ultrának is.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Nem kötelező semmi sem, csak normális esetben a fejlesztők a látványosabb megoldásokat használnák fel, pl. az arcmozgás, egy autó kerekének deformálódása az útviszonyok függvényében, stb. vertex számításokat igényelnek, viszont az nVidia kártyái leszerepelnének.
Az AMD-nek akaratán kívül viszont lehet hogy megint a M$ nyújt segítő kezet, mivel az XBoxban ATi GPU van, a M$ játékok valószínűleg nem fognak spórolni a vertex effektekkel. -
VaniliásRönk
nagyúr
Az egész DX10/Unified Shader történetnek az lett volna a lényege, hogy nem kell spórolni a vertex kóddal, erre az nVidia az arcunkba tolt egy US-es kártyát, ami királyság, épp csak ugyanolyan alkalmatlan vertex kód futtatására mint a korábbi GPU-ik, az ATi meg direkt erre lett kihegyezve.
A G90 valszeg csak tűzoltás lesz 65nm-rel, nem egy új GPU.
venember83: Az hogy a saját szemetét erőszakolja rá az egész iparágra az nVidia, az neked diplomácia? -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
venember83 #383 üzenetére
Hmm, az hogy 4-5x lassabb vertex kódban a 8800 az nem emlékezted téged az FX-ek DX9-es képességeire?
-
VaniliásRönk
nagyúr
Nem azt mondtam hogy a 2 GPU-s 2600XT az erősebb?
Nem mindegy neked hogy hány van a kártyán?
Egyébként az ATi a maga módján visszavágott, a HD2000-ekben sokkal nagyobb potenciál van, az hogy a programokból széndékosan kihagyják az olyan effekteket, amik még egy 8800GTX-et is hanyattvágnának, az nem az ATi hibája, ők egy igazi DX10-es megoldást fejlesztettek, az nVidia meg megismétli az FX széria ''sikerét''... -
VaniliásRönk
nagyúr
A pletykák és az árak alapján a mostani játékokban biztos nem fogja megverni, talán a HL2 EP2/Team Fortress 2-ben, máshol nem.
A dual 2600XT-k viszont a korábban linkelt kétes teszt alapján is gyorsabbak lesznek a 8600GTS-nél, viszont valószínűleg nem is lesznek sokkal olcsóbbak, és augusztus vége előtt biztosan nem lehet majd beszerezni Magyarországon. (max. pl. eBay-ről) -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
mcwolf79 #370 üzenetére
A CrossFire nem szokott olyan érzékeny lenni a támogatásra mint az SLI, mivel ha jól tudom inkább a Catalysttól függ, mint a játéktól. (ATi-t a Valve-en kívül jelenleg senki sem támogat, szóval maguknak kell megoldania hogy működjön)
#373: Ezt még nem hallottam, van erről valami hír vagy cikk?
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
venember83 #354 üzenetére
Megjelenés előtt az ilyen topikokat zárni szokták, szóval nem értem miért lett átkeresztelve, de nekem végülis édesmindegy.
Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Óvodások homokozója
- Fotók, videók mobillal
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Oppo Find X5 Pro - megtalálták
- További aktív témák...
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest