Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sopi

senior tag

válasz Sopi #65 üzenetére

A 785G alaplapok témában Pista0001 rávilágított a lényegre:

"...
    A 785G-s ábrákon azért szerepelnek a 4350/4550/4650-es karik mert azokat ajánlják hozzá diszkrét VGA-nak.

A HCF csak az x4xx-es kártyákkal megy, tehát 2400pro/2400xt/3450/3470, és újabb hírek szerint 5450 is. Utóbbi azért furcsa mert eddig csak 40 számolós GPU-kkal lehetett összehozni (az IGP-k is 40 számolósak), ez viszont 80 számolós.
    "
    Üdv: Sopi

• Sopi

senior tag

válasz nandon #62 üzenetére

Sziasztok!

Olvasgattam 785G Hybrid CrossFireX (HD4200) témában az interneten (teszt oldalak, AMD oldala, AMD fóruma) és sehol sem találtam egyértelmű információt arról, hogy akkor most milyen diszkrét VGA-kal lehet használni a HCF-et.

Összességében kétféle információt találtam:

- HD3470 / HD3450 / HD2400XT / HD2400Pro
    Ez az információ az AMD honlapján található táblázatból származik, ahol igaz, hogy csak a 780G van feltüntetve (integrált HD3200 videó), de sokan azt mondják, hogy a 785G is azonos ilyen szempontból (integrált HD4200 videó).

- HD4350 / HD4550 / HD4650
    Ez az információ pedig egy 785G-s architektúrát ábrázoló képről származik, ahol ezeket a diszkrét kártyákat sorolják fel.
    A kép sok helyen megtalálható a neten: ITT és ITT és még sok helyen máshol...

Az AMD fórumán is rengetegen kérdezték már, amire csak annyit kaptak általában egy moderátortól, hogy nem, nem megy HD4650-al és társaival és rendszeresen belinkelték az első pontban lévő táblázatot bizonyítékként, ahol ugye a 785G rajta sincs...
    Az biztos, hogy a fentebb említett kártyákon kívül más kártyákkal biztosan nem fog működni a HCF!
    Volt aki arról panaszkodott, hogy HD3450-el sem akar menni...
    Ami fura, hogy egy darab tesztet nem találtam arról a neten, ahol tesztelték volna a HCF hatását a teljesítményre.

A kérdés:
    Van itt valaki, aki bármilyen módon is használt már ATI Hybrid CrossFireX (HCF) technikát?
    Bármilyen tapasztalatot (ment / nem ment) örömmel fogja venni sok-sok ember.

Üdv: Sopi

Új hozzászólás Aktív témák