- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megmutatta a Google az Android 16 Material 3 Expressive felületét
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- One UI 8: a kis fejlődés is lehet hangos
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
thyeby
őstag
válasz
liszi70 #26669 üzenetére
Eszemben sincs túldramatizálni, Főnököm. És azért gyerekkel példálóztam, mert ők szoktak felkapaszkodni, ha nem érnek el valamit. Az én fiam is borított így magára szekrényt. Láttam már leszakadt konyhaszekrényt, kivédhetetlen pusztítást végez. Mezei műanyag tiplivel talán lehet közel menni (mégse teszek ilyet elvből), de a dübel az más. Ott kónusszal feszítesz. És ami szar ügy, épp ott reped (akár a beton is), ahol legjobban kellene fognia. Betonnál legalább megvan az a "szerencse", hogy vélhetően tart akkor is, ha szétrepedt, de a tégla esetében ha közel van a fúga -nem írom tovább, ha nem érzed, akkor kár szaporítanom a szót.
Az igaz, hogy általánosságban kényesebb az éles késre a nyár. Az is igaz, hogy több nyár faj is van. Nem kérdeztem, hogy milyen nyárt kapok a telepen. Megtaperoltam, és mindenben megfelelőnek tűnt. Meg is jegyeztem, hogy csak a marókés alatt viselkedjen szépen, akkor tuti vétel. 6,3 rádiusznál még gyönyörűen tolerált a fa. Próbaképpen tíz puskatust áttoltam 9,5-ös késen is - természetesen a 6,3 után. Katasztrofális lett az eredmény. És rá kellett jönnöm, hogy ennek a kicsiszolása rendesen feladat lesz. Valószínűleg egy fél műszakom el fog menni rá - ezért aztán hetek óta halogatom, és kerülgetem azt a 10 kurva puskát.
Egyébként úgy gondolom, hogy ha tép, akkor ugyan mindegy, milyen lassan toljuk. Akkor lejjebb köll venni a fogásmélységet, és lehet reménykedni.Érdekességként tapasztaltam, hogy a rakat tetejét az Erdértnél korom feketére égette a nap. Valószínűleg ezért is kaptam meg olcsón ezt az egyébként szép anyagot azzal az plusz engedménnyel, hogy kedvemre válogathatok belőle felár nélkül. És 1mm-t legyalulva belőle hibátlan hófehér anyagra kerekedett rá a szemem.
A gyalulást egyébként remekül tűri, ha rászánom azt az időt, hogy ott, ahol felszedi a rostot a kés, csak fél mm fogásmélyeéggel közelítsek a végső méretre. És ez a kisebb munka, mint a csiszolás.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Diablo IV
- Nintendo Switch
- Samsung LCD és LED TV-k
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen egeret válasszak?
- BIOS frissítés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest