Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- AnTuTu-ban is odapörkölt az Xring O1
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android szakmai topik
- iPhone topik
-
Mobilarena
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Speederer #13452 üzenetére
Ja... Akkor nem szóltam. Elnézést! :-)
szerk.:
Bár ez így akkor sem kerek.1-es particio /opt lenne
2-es virtuális memória
3-as /mmc
sleep 10
mount /dev/sda /mnt
sleep 1
swapon /dev/sda2
mount /dev/sda1 /opt
mount /dev/sda3 /mmcTulajdonképpen akkor itt mit mountol az /mnt alá? És minek?
Valamint az fstab használata mellett akkor is kitartok :-) -
-
MC Pite
veterán
-
MC Pite
veterán
válasz
Speederer #13123 üzenetére
Telepítve volt előtte(nincs jelentősége szvsz), telepítést sem engedi befejezni a fentebbi üzenettel megáll. Nem talál magyarul nyomtatót ott a gép, pedig a szolgáltatás fut.
Nem tudom hogy neked látszik-e az admin felületen az usb eszközöknél... (Ill a kb 8 méteres usb kábel az avarhat-e, max lassabb lenne.) -
Addel
senior tag
válasz
Speederer #12976 üzenetére
Tomatot nem ismerem, de állt. swap nem csak partició lehet, használhatsz swapnak fájlt is.
Én Oleg féle fw-t használok ott.dd if=/dev/zero of=/opt/swapfile bs=1024 count=131072
mkswap /opt/swapfile
swapon /opt/swapfileEz csinál egy 128MB-os swapfile-t a /opt mappába, megformázza és mountolja.
-
vargalex
félisten
válasz
Speederer #12967 üzenetére
Hi!
Nekem nem úgy tűnik. Ő is DD-Wrt-t használ.
-
FixY67
senior tag
válasz
Speederer #12961 üzenetére
At "áthelyezted" = mv-vel átmozgattad és nem indítottad újra a szervert? Mert akkor az új helyen írja tovább a logot. (folyamatosan nyitva tartja, amikor mozgatod, követi a file-t, ha törölnéd, akkor is csak a könyvtárbejegyzés tűnne el, a helyfoglalás megmarad, míg a program el nem engedi)
-
válasz
Speederer #12956 üzenetére
log file ellen logrotate :-)
http://itcafe.hu/tema/asus_wl500g_premium/hsz_10090-10090.html
http://itcafe.hu/tema/asus_wl500g_premium/hsz_4874-4874.html
stb... (pl. fórum keresőbe logrotate)A samba megoldható természetesen... Elvileg VPN nélkül is, csak a megfelelő portokat kell engedélyezni iptables-ben, és interface-t az smb.conf-ban. De ennek nézz utána, fejből most nem tudom a portokat, és most mennem kell...
-
lomosurfer
csendes tag
válasz
Speederer #12944 üzenetére
Igen, ezeket megtaláltam, de láma vagyok linux témában, és így nem tudom, merre induljak.
1. A ps szerint nem fut az rtorrent
[root@WL-001FC68CFFA3 root]$ ps afx | grep torrent
1507 pts/3 S+ 0:00 \_ grep torrent
1200 ? Ss 0:00 /opt/bin/SCREEN -dm -S rtorrent2. nincsen /opt/var/log/messages
/opt/var/log/messages: No such file or directory3. rtorrent: Could not lock session directory: "/opt/etc/samba/Share/torrent/session/", held by "<error>".
4. nincsen S99torrent
-sh: ./S99torrent: not foundAz egész sw pakkot az Intruder2k5 által készített image-ekből tettem a gépre.
-
Addel
senior tag
válasz
Speederer #12911 üzenetére
Ez valószínűleg attól van, hogy lefoglalta az összes rendelkezésre álló memóriát.
Ez nem fizikai memória korlát hanem össz. memória. Növeld az rtorren configban a "max_memory_usage"-ot, hogy több lapozófájlt használhasson, vagy csökkentsd a szálakat. Ha kevesebb torrentet seedelsz az nem oldja meg ugyanis akkor is kihasználja az összes szálat.Vagy attól is lehet hogy túl nagy szeletekre(chunks) van szedve a torrent .
Ha aki csinálta pl 4MB-os szeletméretet állított be és te 20 szálon letöltesz és 15 szálon fel akkor az 35*4= 140MB memóriát kíván.Míg ugyan ez 256KB -es szeletekkel 256KB*35=8,9MB lenne csak.
Vagy valami ilyesmi.
ui.: vagy csökkentsd a feltöltési szálak számát azzal is lehet memóriát spórolni.
-
válasz
Speederer #12874 üzenetére
Örülök! :-)
Amúgy azért, mert ha megnézed "ls -l /" paranccsal, akkor láthatod, hogy az /mnt <-> /tmp/mnt páros, szintén egy linkes megoldás OLEG után engem is kicsit zavart először, de aztán megoldottam azzal, hogy nem az /mnt-be, hanem az /mmc-be mountolom az adat particiómat. Az pedig egy "linkmentes" mappa, így nincsen kavarodás.
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# ls -l /
drwxr-xr-x 2 root root 464 Feb 17 07:33 bin
drwxr-xr-x 2 root root 3 Feb 17 07:33 cifs1
drwxr-xr-x 2 root root 3 Feb 17 07:33 cifs2
drwxr-xr-x 1 root root 0 Jan 1 1970 dev
lrwxrwxrwx 1 root root 7 Feb 17 07:33 etc -> tmp/etc
lrwxrwxrwx 1 root root 8 Feb 17 07:33 home -> tmp/home
drwxr-xr-x 1 root root 0 Mar 6 16:25 jffs
drwxr-xr-x 3 root root 175 Feb 17 07:33 lib
drwxr-xr-x 9 root root 4096 Mar 7 00:04 mmc
lrwxrwxrwx 1 root root 7 Feb 17 07:33 mnt -> tmp/mnt
drwxr-xr-x 15 root root 4096 Mar 6 15:45 opt
dr-xr-xr-x 54 root root 0 Jan 1 2000 proc
drwxr-xr-x 3 root root 20 Dec 4 02:45 rom
lrwxrwxrwx 1 root root 13 Feb 17 07:33 root -> tmp/home/root
drwxr-xr-x 2 root root 655 Feb 17 07:33 sbin
drwxr-xr-x 2 root root 3 Feb 17 07:33 sys
drwxrwxrwx 10 root root 300 Mar 7 14:44 tmp
drwxr-xr-x 7 root root 79 Feb 17 07:33 usr
lrwxrwxrwx 1 root root 7 Feb 17 07:33 var -> tmp/var
drwxr-xr-x 2 root root 1828 Feb 17 07:33 www -
Speederer
senior tag
válasz
Speederer #12872 üzenetére
Őőő... még annyi lenne, hogy nem tudom beállítani csak olvashatóra.
Így felcsatolja:
mount -o bind /mnt/torrent/work /mnt/egyebek/userElvileg a "-o ro"-t , vagy a "-r"-t kellene vhogy belerakni, de sokadik próbálkozásra sem jön össze.
Webui-ból meg ugye nem tudom kiválasztani a read-only-t, mert most priváton van. -
válasz
Speederer #12860 üzenetére
Például, ha a barátodnak adsz egy barat felhasználónevet, mellé pedig Private jogosultságot, akkor ugye az /mmc/ftp_users/barat/ lesz a mappája. Ide kellene belinkelni az /mmc/torrent/work/ mappát. Ha jól csalódom, akkor ez így néz ki:
ln -s /mmc/torrent/work/ /mmc/ftp_users/barat/
-
válasz
Speederer #12856 üzenetére
Hmm... Vannak elképzeléseid :-)
Azt mondod, hogy jelenleg az /mnt/egyebek/kozos/ egy private mappa? Tehát akkor a Private Root Directory az /mnt/egyebek/ és van egy kozos nevű user?
Ha így van, akkor ezek szerint még szabad a public felhasználód, tehát annak megadhatod az /mnt/torrent/work/ mappát Public Root Directory-nak, így a másik ismerős, akinek nem Private, hanem sima Read vagy Read/Write jogokat adsz, az /mnt/torrent/work/ mappát fogja látni.Másik megoldás, amit ugyan nem próbáltam ki, de működhet, hogy létrehozod őt is Private user-ként, és a mappájába linkeled az /mnt/torrent/work/ mappát egy symlink-kel.
-
válasz
Speederer #12847 üzenetére
OK. Akkor induljunk ki ezekből a példa beállításokból.
Ebben az esetben 3 felhasználó létezik, és a következő mappákat (root directory) érik el.
Felhasználónév: anonymous
Kiinduló mappa: /mmc/ftp_anonymous/Felhasználónév: private_user
Kiinduló mappa: /mmc/ftp_users/private_user/Felhasználónév: public_user
Kiinduló mappa: /mmc/Ebből az első, és a harmadik állandó, a második pedig (private jogú felhasználók) úgy néz ki, hogy az /mmc/ftp_users/ mappa alatt automatikusan létrejön egy új mappa a felhasználó nevével, és ő csak azt fogja látni. Tehát külön mappája lesz mindegyiknek, ezért is private user-ek. A root (superuser) felhasználót nem ajánlatos engedélyezni, mivel az a teljes filerendszert látja, teljes jogosultsággal, ami nem biztos, hogy egészséges.
-
válasz
Speederer #12845 üzenetére
1 adott userrel semmi gond nincsen, ha az a root. Megosztasz neki egy mappát, és ennyi :-)) Több user esetén van gond.
Különben meg attól függ, hogy miről is beszélünk... FTP? Samba? Ha FTP, akkor minden további nélkül megoldható, samba esetében már sajnos nem ilyen egyszerű. Én ezt úgy oldottam meg, hogy azok a mappák, amiket mindenki láthat normál módon vannak megosztva, amit csak én, az pedig rejtve van... Így, ugyan elméletileg bárki csatlakozhat ezekre a megosztásokra is, csakhogy a nevét azért tudni kell hozzá, mivel nem láthatóak, így gyakorlatilag csak én tudom használni. Ha viszont hackerekkel vagy körülvéve otthon, akkor ez nem a tökéletes megoldás.
-
válasz
Speederer #12735 üzenetére
Administration -> Scripts -> Init (a 6890 a torrent portja)
ADSL esetében:
iptables -D INPUT -j DROP
iptables -I INPUT -p tcp --dport 6890 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p tcp --dport 443 -j ACCEPT
iptables -t nat -A PREROUTING -i ppp0 -p tcp --dport 443 -j DNAT --to-destination 192.168.1.1:443
iptables -A INPUT -j DROPDHCP-s WAN esetében:
iptables -D INPUT -j DROP
iptables -I INPUT -p tcp --dport 6890 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p tcp --dport 443 -j ACCEPT
iptables -t nat -A PREROUTING -i vlan1 -p tcp --dport 443 -j DNAT --to-destination 192.168.1.1:443
iptables -A INPUT -j DROPTermészetesen, ha a port számok nem egyeznek, akkor írd át azokat a Te igényeid szerint.
-
-
-
r3pl4y
aktív tag
válasz
Speederer #11183 üzenetére
Esetleg a Tutorialom alapján nem próbáltad?
[global]
workgroup = WORKGROUP
guest account = nobody
security = share
browseable = yes
guest ok = yes
guest only = no
log level = 1
max log size = 100
encrypt passwords = yes
dns proxy = no
netbios name = ASUS
server string = Asus WL-500g Premium
client code page = 852[teszt]
comment = tesz
path=/mnt/downloads
read only = no
writeable = yes
browseable = yes
public = yes
force user = rootNem tudom, hogy ez külön Samba e vagy bele van építve a firmware-ba és azt használod esetleg...
De ha telepített Samba akkor nem kell neki megadni, hogy hol a config meg passwd file... mivel alapból tudnia kell...
Nem tudom, hogy az alatt a firm alatt "root" felhasználó van e vagy "admin" de azt kellene beírni ami ott van...
Win7 alatt alapból is jelszót akar kérni erre ezt kell megváltoztatni:
start menübe írd be: secpol.msc
aztán bal oldalt Helyi házirend / Biztonsági beállítások
Hálózati hozzáférés: Névtelen helyazonosító -/ névfordítás engedélyezése
Ezt kell engedélyezni, hogy ne kérjen jelszót éjjel nappal...
És ha már ott vagy, hogy hálózaton is lásd a gépet:
Hálózati biztonság: LAN kezelő hitelesítési szintje
LM és NTLM - NTLMv2 munkamenet-hitelesítés, egyeztetéssel azaz a 2. -at kell kiválasztani...
Így elvileg nem kér jelszót hacsak a Samba megosztás nem jelszavasított..
De az XP akkor is szokott baszakodni ha nem egy munkacsoportban van azzal a géppel amit el akarsz érni...valahogy ott is ki lehet kapcsolni ezt a jelszó kérős baromságot... igazából még az életbe nem jöttem rá, hogy a fogyatékos WinFos-ok minek akarnak jelszót kérni oda ahol nincs is... de valahol mindig ki lehet ezt lőni...
Samba Log file-ába mit ír?
Úgy lehet, hogy kicsit könnyebb lenne megmondanunk, hogy mi a hiba oka, ha azt tudnánk...
-
khorvat
senior tag
válasz
Speederer #11181 üzenetére
Hi!
Nekem Oleg alatt van Samba2es igy nez ki a smb.conf fajlom:[global]
workgroup = SUNBEAM
server string = WL500g Premium
guest account = nobody
security = share
browseable = yes
guest ok = yes
guest only = no
log level = 1
max log size = 100
config file = /opt/etc/samba/smb.conf
smb passwd file = /opt/etc/samba/smbpasswd
encrypt passwords = yes
dns proxy = no
netbios name = AsusRouter
preserve case = yes
short preserve case = yes
client code page = 852
coding system = utf8[Samba drive]
comment = File Server
path = /tmp/mnt/disc0_3
read only = no
public = yes
writable = yes
browseable = no
force user = admin[Optware drive]
comment = A /opt mappa
path = /opt
read only = no
public = yes
writable = yes
browseable = yes
force user = adminAmit en a helyedben megprobalnek hogy kiszedem a Globalbol a
remote announce = 192.168.1.255
hosts allow = 192.168. 127.
sorokat!
99% ez okozza a hibat hiszen ez hibas a 192.168. 127. innen engedelyezed a hozzaferest ez nekem nem tunik IP cimnek gondolom ennyire a DD-WRT se terhet el Olegtol meg a Samba azert firmware fuggetlen szerintem.Probald otvozni a Te smb.conf-od az en mukodo smb.conf-ommal neveket stb. ertelem szeruen atirni illetve a felesleges sorokat elhagyni!
Majd irj mire jutottal igy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen monitort vegyek?
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- EAFC 25
- bambano: Bambanő háza tája
- TCL LCD és LED TV-k
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest